Jeg føler meg litt i overkant avhengig!!

Whoop Whoop vi noterer oss at det er lørdag, og high five for en godt gjennomført uke!

Har du sovet godt i natt? Det har jeg gjort. Jeg er av den typen som skrur av tanker og alt det der, når jeg legger hodet på puta:) Det synes konemor til tider er noe frustrerende. Da vi kan ha sett lite til hverandre i en hektisk hverdag, og vi begge har mye og snakke om, så merker hun fort at jeg er i overkant trøtt! Jeg skjønner godt at det er kjipern at jeg sovner sekundet etter at vi har sagt natta. Jeg kan ligge og snakke med konemor og samtidig sovne mens jeg prater. Hun kan ha det litt artig med det. Vi ligger å snakker, jeg sovner og plutselig skvetter jeg noe sykt, for da lager konemor en sånn lyd hvor du trekker pusten raskt inn! Jeg skvetter noe i i h….og føler jeg ramler ut av sengen, og treffer puta igjen. O M G dette har vi det mye moro med. Og jeg får jo som fortjent. Tenk deg noe så irriterende æ, som å føre en samtale så sovner kællen.

Vi mannfolk er veldig enkle sånn. Vi har nok en tendens til å skru av hjernekontoret i det øyeblikket vi treffer puta!  Jeg kan ikke noe for det da, og det hender jeg har dager hvor jeg ikke får sove, noe så irriterende det er.Det er svært sjelden. Kanskje 2 dager i året:) Du ligger der og hører på pusten til personen du deler seng med. Sånn har konemor det mest trolig hver eneste dag.

Jaja jeg føler ikke at jeg våkner et eneste minutt før klokka ringer 06.00. Da spretter jeg opp som et skudd og en ny dag tår for tur. Gleder meg litt til helgene, for da kan jeg sove litt lenger enn i en hverdag. Helt nyyydelig! Jeg gleder meg hver morgen til den første kaffekoppen. Det å stå opp og kjenne den kaffelukta, det gjør noe med hodet. Den første koppen smaker helt klart best, og når den kan nytes i stillhet er det helt helt topp. Det kan en ikke alltid gjøre når barna er små og løper rundt bena dine. Du er kanskje litt bakpå i utgangspunktet, så står du opp grytidlig og barnet trenger ny pampers. Fortvil ikke det kommer bedre tider, hvor du helt klart får mer ro, og barna klarer seg gradvis mer selv.

I natt hadde jeg en syk drøm, jeg og konemor gikk utpå en åker full av kaffebønner, vi håndplukket de og la de i kurven. Vi smakte på de og jeg husker godt jeg puttet en hel neve med kaffebønner i min munn, og da husker jeg godt fra drømmen at jeg fikk kaffe smak i munnen, hehe. Da er det akkurat som for meg å slå på lyset, for da er jeg våken, og er klar for kaffe. Juhuuuu en ny dag er klar. Men kjære vene, hvem drømmer om noe sånt æ. Denne mannen med pappamage gjør jo det !!

Det er som jeg sier, jeg føler meg noe i overkant avhengig av kaffe, ihvertfall på morrakvisten. Er du litt enig med meg at den første kaffen er digg? Nå har jeg drukket 3 kopper allerede, og behovet er mettet for en stund kan du si. Sitter her i skrivende stund med kattepus ved min side og føler at denne dagen blir en bra dag. Skal kle meg i dommerutstyr litt senere og dømme G15 kamp. Det er ikke så lenge igjen av denne sesongen nå, i april er det slutt, da er det kun noen cuper igjen. Da kan jeg dunke meg på skulderen og si godt jobbet. Denne helgen er rolig utover det. Linus sover hos en kompis, Nadin skal til Ås på kusinebesøk, og Eline får en venninne på besøk om kort tid.

Håper du har en nydelig lørdag så langt og tar vare på hverandre 🙂

Vi prekæs

-tenaaringspappa- 

Nå har det skjedd!!

Nå er det et faktum at Corona virus har kommet til Norge!! Så hvordan skal vi håndtere dette?? Vi var vel alle klar over at dette også ville komme til lille Norge. Nå er det mye kaos rundt om i samfunnet vårt for å si det sånn!! Hvem er det som har skapt dette hysteriet?  For nå er det slik at det blir hauset opp av media hver eneste dag. Folk ringer nødnummeret vårt for å spøre om de kan være rammet av corona virus ! Men kjære vene er det vanlig å ringe 1 1 3 hvis du har snørr i nesa. Nei det er i hvertfall ikke noe jeg pleier å gjøre 🙂

Det er viktig å dempe hysteriet blant folk, ellers blir man jo syk av hysteriet også. Og da kan vi snakke kaos. Det som er litt rart synes jeg er at dette skal vi snakke om og hause opp i alle medier, men er det egentlig noen som snakker om alle de som dør av sult hver eneste dag?  De er i flertall…Så bli med på å hjelpe myndighetene med å puste dypt og senke skuldrene. Vi er nødt for å leve som normalt og man trenger ikke sette munnbind på for å gå ut blant folk.

Kan du huske svineinfluensaen som tok oss med storm det også ble jo en stor greie folk tok helt av ble bekymret og pådro seg unødvendig mye angst og feber Jeg synes Det er viktig og nevne at det kun er påvist to tilfeller blant nesten fem millioner mennesker. Det kanskje mange kan forveksle med å være påvist virus smitte eller det å sitte i karantene. For selv om en gruppe mennesker er satt i karantene hjemme eller der det måtte være så er det ikke slik at de er rammet av dette viruset.

 

Det jeg synes er litt sykt å tenke på er at det norske folk har begynt å hamstre både det ene og det andre og da snakker vi virkelig om hysteri. Er det noe vits å dra til butikken tømmer hyllene?  Hvorfor gjør du egentlig dette er det i tilfelle du blir syk? Hvis man skal hamstre en del ting nå i frykt fordi man kanskje blir satt i karantene så blir man jo litt frustrert i tankegangen. For man kan ikke gå rundt å være redd for å bli syk til enhver tid. Mitt gode råd oppi det hele er å leve som normalt Du trenger ikke engste deg unødvendig med mindre du sette deg på et fly og reiser til Kina eller utsatte steder da kan jeg forstå at du er litt bekymret.

 

Det er så mange andre årsaker til at man kan bli syk som det er greit å tenke gjennom blant annet omgangssyke, vanlig influensa, vondt i kropp og sjel Her kan jeg nevne sykdommer I fleng. Det er sykdommer som like også kan ramme deg. Det jeg synes er veldig trist oppe i hyteriet er alle de menneskene som sliter med angst Det sitter mange unge mennesker og eldre mennesker i de norske hjem som fra før sitter med uro i kroppen de er redde for å gå ut. Hva skjer med disse menneskene når de får med seg at de kan bli smitta. Sannheten er at det er ikke sånn at alle blir smittet. De sier i mediene i dag at det var hele 29 mennesker som døde i Kina og dette viruset igår. Da spør jeg meg for jeg kan jo spørre deg også Hvor mange mennesker bor det i Kina? Det er vel noen hundre millioner?? Da er ikke 29 mennesker av det mange per dag. Det dør mange mennesker i Norge også hver eneste dag, dette snakkes ikke om.

Jeg har i hvert fall bestemt meg for en ting og det er at Corona viruset skal ikke få ødelegge for taco fredagen Det er en nydelig deilig fredag, sola skinner og tanken på at det er helg er helt topp. Tenk positivt og ikke bekymre deg unødvendig mye om dette viruset leve som normalt er egentlig mitt beste tips må være å ikke reise eller oppsøke steder som kan være utsatt.

Ha en genrelt god håndhygiene så går nok dette veldig bra 🙂

 

Jeg ønsker deg en nydelig fredag og god helg

Prekæs

-tenaaringspsppa-

Du din hissige bilfører :) hva skjer a??

Opa opa, det er helt magisk hvor fort det sklir inn mot helg nå. Uka har bare skutt fart, kan det ha noe med at det har vært litt å gjøre på jobb blant annet…..njæææaaa det er noe er helt klar årsaks sammenheng i det. Det som er litt digg er at du kjenner på kroppen, den følelsen når du våkner opp og det er fredag. Det er få timer til det er et faktum.

På vei hjem fra jobb i dag er det naturligvis noe kø her og der. Det som kanskje sjokkerer meg mest er alle de hissige bilførerne der ute. Det er helt sykt hvor hissige folk er både på morningen og på vei hjem fra jobb. Alle vil hjem fra jobb så fort som mulig. Du har kanskje kjent på den følelsen at du har svært dårlig tid fordi du skal rekke en fritidsaktivitet eller hente barn i barnehage SFO eller hva det nå måtte være.

Nå har det seg slik at når vi er ferdig på jobb til samme tid, blir det jo kø. Du trenger ikke være en matematiker for å forstå det. Det er ingen og da mener jeg ingen som har lyst til å slippe fram noen fra høyresiden venstresiden eller fletteregelen. Du har sikkert kjent på den følelsen når du sitter der rolig hører på musikk det er kø du står klar i et veikryss så skal svinge ut på en fil. Så ser du mot bilen som kommer fra høyre eller venstre om de er i stand til å slippe deg ut. Bilføreren som kommer fra høyre eller venstre vil ikke ofre deg et eneste blikk de tenker bare hold deg fast på veien fordi du skal hjem. Men kjære bilfører det er vel ikke bare du som skal hjem fra jobb og alle de andre som også jobber i samme by eller andre byer skal jo også hjem fra jobb de har like lyst som deg til å komme raskest mulig hjem. Forstår du litt hva jeg mener?

Opplever du det samme som meg når du er ute og kjører i trafikken og bare for å nevne det så er det ikke bare til og fra jobb hvor det er hissige bilførere ute. Om du ligger på E6 og kjører forbi en bil kommer det ofte en bil opp i rumpa di og blinker med lyset hvis du er så lovlydig og kanskje ligger litt over fartsgrensen. Eller lovlydig er du kanskje ikke hvis du ligger over fartsgrensen men du skjønner sikkert hva jeg mener hvis man ligger i venstre fil og skal forbi…

Er det rart det blir ulykker når ikke vi klarer å ferdes på en god måte mange av oss i trafikken. Det var vel ikke det Du lærte når du tok kjøretimer å være så hissig.

Jeje uansett så er det torsdag kveld Jeg ønsker deg en strålende fin aften hold motet oppe for i morgen er det fredag. Vi snakker faktisk tacofredag. Whoop whoop 🙂

Prekæs

tenaaringspappa

Kjære ungdom med headset langs veien!!

Heiiiii 

Den første arbeidsdagen etter en liten vinterferieuke er snart over, og det var nok å ta tak i når jeg kom tilbake. Sånn er det , det er “straffen” ved å ta seg fri:) 

Hverdagen er tilbake og oppgavene står i kø, både på jobb, skole og alle fritidsaktivitetene. Lad batteriet for nuh kjør vi. Det er KUN 7 uker til påskeferie da, og vi har en deilig tid i vente. Med lysere dager. Både på morrakvisten og ettermiddagen. Du kjenner helt tydelig at det gjør noe med sinnet ditt. Du får litt ekstra energi, selvom det ikke føles helt sånn i dag. Klokka ringte 06.00 og jeg skjønte ingenting, trodde jeg fremdeles var på fjellet:) Du ligger litt på allerten den første dagen etter ferie. Redd for å forsove deg, og redd for å ikke høre klokka. Klokka er trofast den og gjør som den skal, nemlig å vekke meg. Det blir nok verre i morgen, da er du mer avslappet. Tenker det fort blir en tidlig kveld i dag!

I dag på vei til jobb ser jeg en del ungdom som går tvers over veien med enten headset eller propper i ørene, med musikken på full styrke. De er til fare for seg selv, da jeg av erfaring vet at de spiller høy musikk og ikke får med seg hva som skjer rundt seg. Så kjære ungdom som går med headset eller propp i ørene langs veien. Får du egentlig med deg at bilene sneier deg så vidt?

Det vil være veldig synd om vi bilister kjører på deg, og det er din skyld. Men likevel vil vi føle en stor skyld og ansvar for at det var vi som kjørte bilen. Du ønsker vel ikke å tilbringe våren på sykehuset. Nå som vi har så mange fine dager foran oss, vil dette være tragisk. Sammen med finværetsvinger ungdommen set ut i gatene, ente i sentrum. Eller langs andre veier. Det verste er småveier uten lys. Der ser de forhåpentligvis lyset av bilen.

Det er skremmende å se hvor lite du egentlig får med deg når du isolerer deg i ditt headset som dekker halve hodet. Det er ikke foreldrene sitt ansvar at du velger å gå i veien med høy musikk på ørene. Hvem akal du skylde på om du blir påkjørt. Du vil helt sillert skylde på oss bilister, og mener det er vår skyld . NEI du var nok ansvaret selv for din egen sikkerhet.

Så kjære ungdom,  tenk deg om hvordan du ferdes og vær oppmerksom på at rundt neste sving der kan det komme en bil som ikke venter seg å se deg rundt den svingen. Nå skal det sies at vi bilister også har et meget stort ansvar. Men det er nok noe du får erfare når du selv får lappen!

Ellers nå så kjenner jeg at det er mandag og første dag etter ferien. Kroppen er litt slapp og den ble ikke noe mindre slapp etter middag. Da blir det nesten som ved denne reklamen hvor luften går ut av deg. Det beste vi kan gjøre må, er å gå seg en deilig tur. Sånn temperaturmessig er det nesten som en tidlig vårdag.

Del gjerne så flest får med seg budskapet

Nyt dagen og ha en trivelig mandag !!

Vi prekæs

tenaaringspappa

Er dette noe dere praktiserer ??

Det er søndag og fastelaven, men fortvil ikke du kan spise boller hele året ellers! Du trenger ikke spise boller med 1 liter krem bare i dag:) Men bolle er godt det altså. Vet du hvorfor vi egentlig feirer fastelaven? Det skal jeg forteller deg litt senere, men har et par raske spørsmål..

Har dere ukepenger i heimen? Med suksess? Ofte er det slik at dette er noe som funker i 3 uker. Så glipper det og poden “mister” konsentrasjonen. Så kommer spørsmålet, hvor langt ned i alder kan foreldre starte med dette?  Jeg har ingen fasit på det, men mine tanker er som følger…så lenge de kan gjøre noe småtteri, så er det bare å kjøre i gang.  Det er litt ansvar i bildet her, og dette må følges opp, skal dere få noe ut av det. Det er her det ofte sklir ut. I en hektisk hverdag skal det noe til å huske alt.

Her i huset har dette vært forsøkt noen ganger, men vi har ingen suksess historie og komme med her:) Vi har ihvertfall forsøkt. Så er det jo gøy for poden og få noen kroner som de kan bruke på hva de vil. Ellers får de kanskje penger til de det måtte trenge, slik har mange det.

Her er Linus i arbeid. Han så at oppvaskmaskinen trengte å tømmes da bidrar han gjerne.  Ellers er barna våre veldig flinke til å hjelpe til, slik at foreldre kan avlastes. MEN en ting som er viktig er rettferdighet:) så ikke den ene poden gjør mer enn den andre. Slik blir det bråk av! Vi har forsøkt dette med ukepenger på alle barna, og de er flinke den første uken, men dette holder sjelden lenger. Er det slik hos dere og som har forsøkt dette? Nå er det veldig greit for våre barn, de kan motta penger på vipps, og det er veldig enkelt. Her i huset er det enklere at de får penger ved behov. Ikke fri flyt, men om de er i byen med noen venner, så kan vi bare vippse penger om det er nødvendig.

Så var det fastelaven, har du bakt boller? Pisket krem, eller tar du de uten krem? Veldig godt med bare syltetøy og! Vet du egentlig hvorfor vi feirer fastelaven? Vi er ikke med på den greia her i huset, vi kjøper verken fastelavens ris eller noe annet greier til denne dagen.

Fastelavn er opprinnelig en hedensk vårfest. Skikken med fastelavnriset stammer fra denne tiden, hvor riset skulle vekke kvinner, dyr og trær til fruktbarhet. Fastelavn var et symbol på kampen mellom sommer og vinter, hvor spirende kvister beseiret snø og istapper.

Ønsker deg en strålende god søndag!

Ha en fortryllende dag

tenaaringspappa

Jeg gjorde det !!

God kveld !

Jeg skrev tidligere i dag at jeg skulle vaske vinduer, og det holdt jeg! Jeg måtte bare en liten tur på fotballkamp for å se en trenings kamp. Set var en kald fornøyelse, men hva annet kan jeg forvente i februar måned. Det var ihvertfall ikke varmt. Tok på meg godt med klær og fikk med meg en bra match !

Vel hjemme fant jeg frem nal, klut og bøtta. Fyllte i vann og vasket vinduene som jeg sa jeg skulle gjøre. Det var digg følelse. Og i morgen når sola skinner, så kan vi faktisk se ut. Jeg gjentar ordtaket “happy wife, happy life” Den bør du leve etter. Det blir en enklere hverdag om dette følges. Det er flere mannfolk som sier bare til sin fru . HALLO jeg er bare mann, og har ikke anledning til å bidra. Det er klart du kan!

Jeje hjemmelaget pizza er spist. Denne var det barna som laget. Ble fantastisk god og smakte utmerket. Sitter nå og vurderer en rask gåtur i vinden. Da kan vi putte godis i stryta med god samvittighet. Har du gått dagens tur ? Hvis ikke, er det fremdeles ikke for sent. Du får deilig energi av en gåtur.

Har du kjent på den gode følelsen av å ha rene vinduer i heimen. Det er helt fantastisk. I morgen er det tilbake til dommer hverdagen igjen, men bare 1 kamp som skal dømmes. Så er det burdagsfeiring hos papsen med familie etter det. God mat, kake og hyggelig prat med nærmeste familie blir hyggelig. Det har vi ikke så mye tid til ellers i hverdagen!

Kjenner du til den frasen “jaja vi får ta en kaffe en dag vel” ååååååja. Den kaffen blir det sjelden noe av. Det kan jeg stå inne for. Det er mange jeg skulle hatt en kaffeprat med, som bare har kokt bort i kjelen 🙂 Det beste en kan gjøre er å avtale dag og tid med samme om du havner i en slik situasjon. Det gjør vel de fleste vil jeg tro.

Ta godt vare på hverandre og nyt lørdagskvelden!

tenaaringspappa

Til deg som lurte….

Woohoooooo det er laurdag!

Men en liten bismak ved at ferien er over, og hverdagen står og banker på.. Det går raskt mot mandag. MEN det går helt fint. Det er kanskje greit med hverdag igjen tenker nå jeg. Nå skal vi avsukres og det blir tilbake til knekkebrød. Kan ikke dytte truten full av rundstykker i hverdagen, men her i huset har vi det hver helg. Vi setter en ekstra spiss på helgekosen.

Det blir ofte slik at vi tar med noe ekstra med godis og snacks når vi skal på tur, og vel hjemme så føler vi at dette må spises opp, ingen tvil om det!  Det kan ikke ligge der i posen og godgjøre seg:) Og da går alle og småspiser, slik at vår dette vekk fra skuffen. Du kjenner raskt på abstinenser etter sukker så fort den siste biten er tatt! Du står igjen som et stort spørsmålstegn og ser rundt deg. Hmmm er det noe annet som vi kan dytte i truten. Det er det selvsagt. Det er alltid noe candy som kan spises. Men det går jo ikke. Da vil pappamagen fort bli en elefantmage og det går ikke. Det er jo sexy med pappamage, så den er det viktig å beholde:)

Når det gjelder bok prosjektet som jeg startet på sist helg i forbindelse med hytteturen, så gikk det strålende. Den gikk så strålende at jeg åpnet boken, og tenkte at nå, nå blir det andre boller! Nå skal den boka tråles igjennom slik at jeg kan få noe tilbake for at jeg drar den med på tur gang etter gang. Tror du det ble lest noe?? Ja det gjorde faktisk det…Jeg leste hele 5 linjer. For så å legge den fra meg. Det var riktig nok sent på kvelden, og jeg var ikke påskrudd nok til å lese mer. Etter 5 linjer tenkte jeg…hva var det jeg leste nå igjen? Hehe det gikk ikke denne gang heller, men forskjellen nå fra de andre turene er at jeg kun tok med 1 bok i håp om at dette kunne gå bedre.

Nei det er nok bare å innse at jeg ikke er en bokorm, så nå tenker jeg å forsøke lydbok på nytt. Gi det en ny mulighet, i håp om at jeg kan få ut av hva den boka handler om. For det står ikke på lysten. Jeg har lyst til å lese bøker jeg, og få den spenningen. Det ser så koselig ut og sitte der dypt inni boka og smile og humre for seg selv. Så skal du nok se at EN dag, så sitter jeg der og har lest både 3 og 4 sider. Jeg er helt avhengig av en god start. Det blir kanskje lettere etterhvert…Tror du det? Jeg håper ihvertfall !

I dag blåser det noe helt sykt, MEN det kunne vært en helt strøken dag. FOR sola skinner og det er digg, det som er noe dritt med at sola skinner, er at da blir det godt synlig at det er en stund siden disse vinduene er pusset! Det gjør ingenting, for det er ikke så lenge lyst allikevel. Kanskje jeg skal svinge rundt på nalen i dag, og vise at jeg kan være en god husfar, for det er helt greit med husarbeid. Det er gøy å bidra med det. Føler jeg er nokså flink her. Så til dere menn der ute, så er det viktig å være klar over en ting. “HAPPE WIFE, HAPPY LIFE” 

Nå tar vi en ekstra kaffekopp, og nyter lørdagen.

Ha en superduper dag!

Prekæs

-tenaaringspappa-

 

Ville ALDRI gjort det annerledes !

Så var det fredag og en digg følelse, det er siste dag av denne vinterferien. Det blir taco i heimen i dag. Dette er en ren skjær tradisjon. 

Det har vært en enorm respons på gårsdagens innlegg, det er flere som har tatt kontakt og gitt bare positive tilbakemeldinger. Noe jeg setter enormt stor pris på. Jeg er helt ærlig og snakker rett fra levra. Sannheten vil uansett komme for en dag og det er like greit å ikke lyve om noe så viktig. Det har jeg ingenting igjen for å gjøre. Det er flere som har sagt at de har gitt opp altfor raskt og kunne hatt mer stå på vilje. Komme seg over de tunge vanskelige tidene, for de kommer uansett i alle forhold. Alle har noen humper de må komme seg over. De kan fort blir store, og da er det noe tyngre å komme seg over. MEN fortvil ikke for det finnes muligheter for å komme seg over de og. Det er ikke alltid det er den enkleste veien som er best!

Gikk du glipp av gårsdagens innlegg som det snakkes om så finner du den her https://tenaaringspappa.blogg.no/dette-blir-et-meget-spesielt-ar.html

Jeg husker godt den dagen konemor tok en graviditetstest og den var positiv. Det var faktum at vi skal få et barn. Det var flere som mente vi burde ta abort pga konemors alder. Men hun var så voksen for alderen og det var aldri noen tvil om hva vi skulle gjøre. Vi beholder selvsagt barnet. Det har egentlig gått over all forventning. Det gikk tusen tanger igjennom hodet den dagen. Hva gjør vi, hvor skal vi bo, og hva vil foreldrene våre si. Konemor har jo nettopp vært konfirmant ! Vi eide ingenting, og skaffet oss alt vi trengte i god tid før Nadin ville se verden for første gang. Eline og Linus kom på løpende bånd i årene etter. 3 barn på nokså kort tid gikk bra. Konemor var 20 år og 2 barnsmor. All ære til konemor som har vist seg fra en helt klasse side innen barneoppdragelse.

Vi har 3 flotte barn og føler at vi nå har vi produsert nok barn til samfunnet og andre får ta denne stafettpinnen videre:) 

Det er ikke alle 16 åringer som er voksne nok til å starte såpass tidlig, og stifte familie og faktisk 19 år sener er gift med samme mann, og har samme pappa til alle 3 barna. Det er flere vi kjenner til som fik barn i ung alder, som har 2 og 3 nye menn, og det er mange dine, mine og våre barn der ute. Og det byr ofte på problemer for barna både psykisk og andre utfordringer. Så tenk deg om 2 ganger før du “hopper” av og ikke orker mer. Vi føler vi har en nokså unik historie, men du skal vite at vi har hatt en del humper underveis. Som fort kunne ha ført til at vi gikk fra hverandre. Det har gitt oss styrke til å drive videre, og vi blir sterke av dette sammen. Vi har vært heldige og har det helt supert i dag. Jeg ville ALDRI gjort det annerledes

I dag blir´e taco med fredagskos her. Vinterferien har vært helt topp, med skiftende vær. Det kan man trygt si. Med snøstorm, sol, vind og overskyet. alt har denne vinterferien hatt. Det er alltid topp med ferie. Og med dette sparkes helgen i gang!

Nyt fredagen og ta vare på hverandre !!

-tenaaringspappa-

Dette blir et meget spesielt år !

Hei kjære følgere !

Hvem hadde trodd at det skulle gå slik når jeg møtte konemor da hun KUN var 16 år. Hun ble som nevnt tidligere mamma da hun var 17 år. Vi hadde vært sammen i en mnd da vi fant ut at hun var gravid. Det kom inn ekstremt med sommerfugler i magen på oss begge. Hva gjør vi nå? Tanken streifet oss selvsagt fordi hun var så ung. Hva vil foreldrene tenke, hva vil venner tenke, herregud skolegangen sto på spill for konemor. Valget var enkelt vi beholder barnet, og tenkte at dette skal vi klare. Vi skal kjøre dette løpet helt ut, og det skal vi jaggu klare. Det startet smått med at foreldrene ble noe skeptiske i starten, noe jeg forstår veldig godt, Dette forstår vi nå som vi har egne barn. MEN de sa tidlig at vi skal gi dere full støtte og bistå med det de kan, Vi eide ikke akkurat noe som helst og bodde fremdeles hjemme hos våre foreldre. Det var ikke mange som hadde trua på oss til å begynne med. Det gikk noen rykter nettopp pga alderen til konemor, men det tok vi selvsagt ikke til oss. Det får de styre med de som driver med sånt! Det var kjærlighet fra første stund så vi var sikre på å klare dette.

Foto: Geir A Carlsson

Det er et litt spesielt år i år, med tanke på forskjellige ting som skjer. Noe vi kanskje ikke helt så for oss den gang, men tiden har gått fryktelig fort. Det er det ingen tvil om.

Hva menes med spesielt år ?

  • I januar fylte konemor 35 år
  • I mars fyller jeg 40 år
  • I april blir Nadin 18 år og myndig
  • I mai fyller Eline 15 år og er i år konfirmant
  • I august fyller Linus 13 år, og blir tenåring

Dette er store datoer som vi skal feire, og det er bare til å holde tungen rett i munn, med konfirmasjon, tale fest og moro. Nadin får snart førerkort, herregud som den tiden flyr. Hun gikk nettopp i bleia, og hadde smokk i munnen. Nå går hun på videregående skole og jobber seg opp til en god utdannelse. Litt rart å tenke på at når konemor var 18 år, hadde vi et barn på 9 mnd. Og var et helt annet sted i livet. Nyt ungdomstiden din Nadin. Den får du aldri igjen. En hver alder har sin sjarm! Humper underveis vil alltid støtes på.

Eline er konfirmant og planleggingen er godt i gang, og så og si i boks. Talen har han far startet på og den gleder jeg meg til å presentere på den store dagen. 15 år allerede, er også helt sjukt. går i 9.klasse og utvikler deg hver eneste dag. Du har klare mål om hva du vil utdanne deg til, og løpet ligger der foran deg.

Linus på sin side blir tenåring i august, og stemmeskifte er i anmarsj. Det er ikke lenge siden du gikk dine dager i barnehagen. Nå er du en flott gutt som vokser hver eneste dag og brått er du høyere enn papsen din:) Du går siste året på barneskolen og er snart en ungdomsskole elev. Det gleder du deg masse til.

Så her er det ellers fulle dager og stormende jubel hver eneste dag. Vi er beriket med våre barn og at dette har gått bra til nå er ikke en selvfølge. Det er ikke gitt at dette ville vare når jeg og konemor møttes i 2001. Det har vært noen humper underveis i vårt forhold, men ingen av de har vært så store at de har ødelagt for oss. Vi har klart det, og kommet langt. Vi har alt vi kan tenke oss, og er fornøyd med hva vi har fått til. Slik det ser ut i dag, er ikke dette noe som vil slukne med det samme:)

Et lite tips til deg som kanskje kjenner at det lugger litt, så er det viktig å ikke gi opp uten å forsøke alle grep som kan redde et ekteskap eller et forhold. Viktig med tanke på barna. Stå på så vil du også klare det!

Ha en utmerket dag videre, og tenk positivt. Du er topp akkurat som du er!

-tenaaringspappa- 

Det er sunt for barn å kjede seg!!

I dag skinner sola i hvert fall her på fjellet, og den har vi ikke sett på et par dager. Det kribler ekstra mye når den titter frem og det er vindstille, men det blåser fremdeles frisk bris og det ser ut til at denne vinterferien blåser bort i sin helhet. Det tar helt av i perioder, og i går var det snøstorm. 2 heiser ble stengt i alpinbakken. Det er for mye vind til at de kan gå forteller de som driver anlegget. Det var heldigvis på slutten av dagen!

I dagens samfunn er det få barn som kjeder seg, de har noe å pusle med til en hver tid, og aller helst mobilen. Den tar mye av dagen og det er her de er sosiale. Hvorfor i alle dager skal de trenge å gå ut å være sosiale, så lenge de er det på telefonen. Det å kjede seg for barn er en viktig lærdom. Det er sunt å kjede seg, og barn har ikke vondt av det! Du merker det godt på poden om de ikke har noe spesielt å gjøre, da surrer de rundt i stua, og er bare i veien. MEN de har så godt av det. Jeg er FOR at de skal kjede seg.

Det er ikke slik at de skal ha noe å gjøre til en hver tid. Kan vi bade i dag, kan vi gå på kino, kan vi dra hit og dit og over alle hauger. Det er ikke slik at de skal sysselsettes hele tiden. Gi de utfordringen til å sysselsette seg selv. Det er da de blir kreative. Du kan ikke legge asfalten foran de til en hver tid. Det er viktig at de legger den veien selv.. Kreative barn kan gjøre underverker, men det er her samvittigheten kommer inn. Vi foreldre får ofte dårlig samvittighet når barna kjeder seg, kjenner du deg igjen? Du får vondt av de, så blir det slik at du finner på ting som de kan gjøre. Da har du lagt veien for de. Send barna ut i gata og la de få luft om de har vært inne en hel dag. Få de i hvert fall til å gå ut en liten halvtime. Hvor skal de gå..Joda min kjære pode, ta deg en liten runde rundt i nabolaget.

Det er mye stillesittende ungdom der ute, og det er kleint å være på besøk hos hverandre, det kan oppleves som flaut. Det er flaut å ringe på døra til venner. De kan jo møte foreldrene. Jeg husker godt da jeg var yngre, da kjeda en seg nok oftere enn i dag. Det var ikke så mye ting vi kunne finne på, og tiden gikk saaaaakte til tilder. Jeg var mye ute som ungdom og hang med venner. Da ble vi kreative sammen, og gjorde litt av hvert. Vi var ofte hjemme hos hverandre og måtte ut for å spøre venner om vi skal finne på noe. Vi ga oss sjelden før noen kunne bli med ut. Ellers kunne vi ringe på fast telefonen. Det var tider…

Jeg husker godt å lekse boksen går, og klatret i trærne. Vi datt ned og havnet på legevakten., Det var helt normalt, og ikke noe farlig med det. Barn er ikke laget av glass og de tåler utrolig mye. Ta ikke i barna med silkehansker. Det var veldig spennende å vøre ungdom da jeg var det synes jeg selv i hvert fall.

Det bør ikke skje noe hele tiden. Du skal ikke ha dårlig samvittighet om du har vært hjemme en hel uke. Det er sunt, barna kan ikke bli oppdratt til at det skal skje noe til en hver tid. Da bli poden vant med at dette, og når de blir voksne selv, så drar de med dette til sine familier. La barn kjede seg og fortell de gjerne at dette er sunt! De har så godt av det. Blir de rastløse av å være hjemme og bare sitte der så sett i gang med husarbeid. De kan være til stor nytte i heimen. Det bli fort en vinn-vinn situasjon. De kan bistå deg med daglige gjøremål. De blir selvstendige av å bistå og få ansvar. Etter skoletid forstår jeg veldig godt at de vil ta det litt med ro, og kanskje se på telefonen osv. Da har de vært skjerpet og konsentrert en 6-7 timer.

Barn og ungdom bør få muligheten til å utfolde seg og bli kreative, det er stor lærdom!

Vi prekæs

-tenaaringspappa-