Jeg føler meg litt i overkant avhengig!!

Whoop Whoop vi noterer oss at det er lørdag, og high five for en godt gjennomført uke!

Har du sovet godt i natt? Det har jeg gjort. Jeg er av den typen som skrur av tanker og alt det der, når jeg legger hodet på puta:) Det synes konemor til tider er noe frustrerende. Da vi kan ha sett lite til hverandre i en hektisk hverdag, og vi begge har mye og snakke om, så merker hun fort at jeg er i overkant trøtt! Jeg skjønner godt at det er kjipern at jeg sovner sekundet etter at vi har sagt natta. Jeg kan ligge og snakke med konemor og samtidig sovne mens jeg prater. Hun kan ha det litt artig med det. Vi ligger å snakker, jeg sovner og plutselig skvetter jeg noe sykt, for da lager konemor en sånn lyd hvor du trekker pusten raskt inn! Jeg skvetter noe i i h….og føler jeg ramler ut av sengen, og treffer puta igjen. O M G dette har vi det mye moro med. Og jeg får jo som fortjent. Tenk deg noe så irriterende æ, som å føre en samtale så sovner kællen.

Vi mannfolk er veldig enkle sånn. Vi har nok en tendens til å skru av hjernekontoret i det øyeblikket vi treffer puta!  Jeg kan ikke noe for det da, og det hender jeg har dager hvor jeg ikke får sove, noe så irriterende det er.Det er svært sjelden. Kanskje 2 dager i året:) Du ligger der og hører på pusten til personen du deler seng med. Sånn har konemor det mest trolig hver eneste dag.

Jaja jeg føler ikke at jeg våkner et eneste minutt før klokka ringer 06.00. Da spretter jeg opp som et skudd og en ny dag tår for tur. Gleder meg litt til helgene, for da kan jeg sove litt lenger enn i en hverdag. Helt nyyydelig! Jeg gleder meg hver morgen til den første kaffekoppen. Det å stå opp og kjenne den kaffelukta, det gjør noe med hodet. Den første koppen smaker helt klart best, og når den kan nytes i stillhet er det helt helt topp. Det kan en ikke alltid gjøre når barna er små og løper rundt bena dine. Du er kanskje litt bakpå i utgangspunktet, så står du opp grytidlig og barnet trenger ny pampers. Fortvil ikke det kommer bedre tider, hvor du helt klart får mer ro, og barna klarer seg gradvis mer selv.

I natt hadde jeg en syk drøm, jeg og konemor gikk utpå en åker full av kaffebønner, vi håndplukket de og la de i kurven. Vi smakte på de og jeg husker godt jeg puttet en hel neve med kaffebønner i min munn, og da husker jeg godt fra drømmen at jeg fikk kaffe smak i munnen, hehe. Da er det akkurat som for meg å slå på lyset, for da er jeg våken, og er klar for kaffe. Juhuuuu en ny dag er klar. Men kjære vene, hvem drømmer om noe sånt æ. Denne mannen med pappamage gjør jo det !!

Det er som jeg sier, jeg føler meg noe i overkant avhengig av kaffe, ihvertfall på morrakvisten. Er du litt enig med meg at den første kaffen er digg? Nå har jeg drukket 3 kopper allerede, og behovet er mettet for en stund kan du si. Sitter her i skrivende stund med kattepus ved min side og føler at denne dagen blir en bra dag. Skal kle meg i dommerutstyr litt senere og dømme G15 kamp. Det er ikke så lenge igjen av denne sesongen nå, i april er det slutt, da er det kun noen cuper igjen. Da kan jeg dunke meg på skulderen og si godt jobbet. Denne helgen er rolig utover det. Linus sover hos en kompis, Nadin skal til Ås på kusinebesøk, og Eline får en venninne på besøk om kort tid.

Håper du har en nydelig lørdag så langt og tar vare på hverandre 🙂

Vi prekæs

-tenaaringspappa- 

Nå har det skjedd!!

Nå er det et faktum at Corona virus har kommet til Norge!! Så hvordan skal vi håndtere dette?? Vi var vel alle klar over at dette også ville komme til lille Norge. Nå er det mye kaos rundt om i samfunnet vårt for å si det sånn!! Hvem er det som har skapt dette hysteriet?  For nå er det slik at det blir hauset opp av media hver eneste dag. Folk ringer nødnummeret vårt for å spøre om de kan være rammet av corona virus ! Men kjære vene er det vanlig å ringe 1 1 3 hvis du har snørr i nesa. Nei det er i hvertfall ikke noe jeg pleier å gjøre 🙂

Det er viktig å dempe hysteriet blant folk, ellers blir man jo syk av hysteriet også. Og da kan vi snakke kaos. Det som er litt rart synes jeg er at dette skal vi snakke om og hause opp i alle medier, men er det egentlig noen som snakker om alle de som dør av sult hver eneste dag?  De er i flertall…Så bli med på å hjelpe myndighetene med å puste dypt og senke skuldrene. Vi er nødt for å leve som normalt og man trenger ikke sette munnbind på for å gå ut blant folk.

Kan du huske svineinfluensaen som tok oss med storm det også ble jo en stor greie folk tok helt av ble bekymret og pådro seg unødvendig mye angst og feber Jeg synes Det er viktig og nevne at det kun er påvist to tilfeller blant nesten fem millioner mennesker. Det kanskje mange kan forveksle med å være påvist virus smitte eller det å sitte i karantene. For selv om en gruppe mennesker er satt i karantene hjemme eller der det måtte være så er det ikke slik at de er rammet av dette viruset.

 

Det jeg synes er litt sykt å tenke på er at det norske folk har begynt å hamstre både det ene og det andre og da snakker vi virkelig om hysteri. Er det noe vits å dra til butikken tømmer hyllene?  Hvorfor gjør du egentlig dette er det i tilfelle du blir syk? Hvis man skal hamstre en del ting nå i frykt fordi man kanskje blir satt i karantene så blir man jo litt frustrert i tankegangen. For man kan ikke gå rundt å være redd for å bli syk til enhver tid. Mitt gode råd oppi det hele er å leve som normalt Du trenger ikke engste deg unødvendig med mindre du sette deg på et fly og reiser til Kina eller utsatte steder da kan jeg forstå at du er litt bekymret.

 

Det er så mange andre årsaker til at man kan bli syk som det er greit å tenke gjennom blant annet omgangssyke, vanlig influensa, vondt i kropp og sjel Her kan jeg nevne sykdommer I fleng. Det er sykdommer som like også kan ramme deg. Det jeg synes er veldig trist oppe i hyteriet er alle de menneskene som sliter med angst Det sitter mange unge mennesker og eldre mennesker i de norske hjem som fra før sitter med uro i kroppen de er redde for å gå ut. Hva skjer med disse menneskene når de får med seg at de kan bli smitta. Sannheten er at det er ikke sånn at alle blir smittet. De sier i mediene i dag at det var hele 29 mennesker som døde i Kina og dette viruset igår. Da spør jeg meg for jeg kan jo spørre deg også Hvor mange mennesker bor det i Kina? Det er vel noen hundre millioner?? Da er ikke 29 mennesker av det mange per dag. Det dør mange mennesker i Norge også hver eneste dag, dette snakkes ikke om.

Jeg har i hvert fall bestemt meg for en ting og det er at Corona viruset skal ikke få ødelegge for taco fredagen Det er en nydelig deilig fredag, sola skinner og tanken på at det er helg er helt topp. Tenk positivt og ikke bekymre deg unødvendig mye om dette viruset leve som normalt er egentlig mitt beste tips må være å ikke reise eller oppsøke steder som kan være utsatt.

Ha en genrelt god håndhygiene så går nok dette veldig bra 🙂

 

Jeg ønsker deg en nydelig fredag og god helg

Prekæs

-tenaaringspsppa-

Du din hissige bilfører :) hva skjer a??

Opa opa, det er helt magisk hvor fort det sklir inn mot helg nå. Uka har bare skutt fart, kan det ha noe med at det har vært litt å gjøre på jobb blant annet…..njæææaaa det er noe er helt klar årsaks sammenheng i det. Det som er litt digg er at du kjenner på kroppen, den følelsen når du våkner opp og det er fredag. Det er få timer til det er et faktum.

På vei hjem fra jobb i dag er det naturligvis noe kø her og der. Det som kanskje sjokkerer meg mest er alle de hissige bilførerne der ute. Det er helt sykt hvor hissige folk er både på morningen og på vei hjem fra jobb. Alle vil hjem fra jobb så fort som mulig. Du har kanskje kjent på den følelsen at du har svært dårlig tid fordi du skal rekke en fritidsaktivitet eller hente barn i barnehage SFO eller hva det nå måtte være.

Nå har det seg slik at når vi er ferdig på jobb til samme tid, blir det jo kø. Du trenger ikke være en matematiker for å forstå det. Det er ingen og da mener jeg ingen som har lyst til å slippe fram noen fra høyresiden venstresiden eller fletteregelen. Du har sikkert kjent på den følelsen når du sitter der rolig hører på musikk det er kø du står klar i et veikryss så skal svinge ut på en fil. Så ser du mot bilen som kommer fra høyre eller venstre om de er i stand til å slippe deg ut. Bilføreren som kommer fra høyre eller venstre vil ikke ofre deg et eneste blikk de tenker bare hold deg fast på veien fordi du skal hjem. Men kjære bilfører det er vel ikke bare du som skal hjem fra jobb og alle de andre som også jobber i samme by eller andre byer skal jo også hjem fra jobb de har like lyst som deg til å komme raskest mulig hjem. Forstår du litt hva jeg mener?

Opplever du det samme som meg når du er ute og kjører i trafikken og bare for å nevne det så er det ikke bare til og fra jobb hvor det er hissige bilførere ute. Om du ligger på E6 og kjører forbi en bil kommer det ofte en bil opp i rumpa di og blinker med lyset hvis du er så lovlydig og kanskje ligger litt over fartsgrensen. Eller lovlydig er du kanskje ikke hvis du ligger over fartsgrensen men du skjønner sikkert hva jeg mener hvis man ligger i venstre fil og skal forbi…

Er det rart det blir ulykker når ikke vi klarer å ferdes på en god måte mange av oss i trafikken. Det var vel ikke det Du lærte når du tok kjøretimer å være så hissig.

Jeje uansett så er det torsdag kveld Jeg ønsker deg en strålende fin aften hold motet oppe for i morgen er det fredag. Vi snakker faktisk tacofredag. Whoop whoop 🙂

Prekæs

tenaaringspappa

Nå må vi ta grep og bekjempe mobbing!!

Etter gårsdagens skriveri har jeg fått mange historier tilsendt, og det er vondt å lese alt det som blir skrevet, det setter ting i perspektiv. Det er allikevel viktig å være positiv å all negativiteten. Det er nemlig i motbakken det går oppover er det noe som heter og det er noe i det. For de som blir mobbet så er det vanskelig å se lyspunkter, det er tunge dager hver eneste uke, og mye mørkeperioder en skal klare å komme seg over. Jeg forstår veldig godt at det ikke er lett å tenke positivt da. Det må ihvertfall tas tak i, det må gjøres noe. Og sitter du der og leser dette innlegget, så skal du vite at jeg heier på deg. Jeg forstår at det er tøft for deg å bli mobbet. Du skal vite at det er ikke din skyld. Det er ikke alt vi kan rå over, men noe at det som er greit å tenke igjennom er det å snakke med noe. Snakk med venner, foreldre og andre du føler deg trygg på. Da slipper du å sitte med dette alene!

Det er ikke bare i skolen det mobbes var det en som skrev i en epost til meg. Det er mye mobbing ellers der ute, deriblant på arbeidsplassen. Selv om vi er voksne er det ikke gitt at det er noe enklere av den grunn. Det er mange grusomme voksne personer som bare spyr ut av seg og slenger ut ting i sosiale medier og på en arbeidsplass. Det er flere ansatte som velger å si opp sin jobb, da de føler seg mobbet. Og da kan vi tenke oss, hvorfor i alle verden skjer dette. Er ikke vi noe bedre da, vi voksne skal vite bedre. Hvorfor mobber voksne andre voksne? Hallo tenker jeg, det skal jo ikke skje. Du skal kunne gå på en jobb og ha det bra. Slik bør det være for alle, men det er det ikke pr i dag.

Når det gjelder mobbing på en arbeidsplass så kan du oppsøke en tillitsmann, som skal hjelpe deg videre i prosessen. Når det gjelder mobbing på skolen om du opplever det, så kontakter du rektor. Snakke med rektor om hva du opplever, for skolen har plikt til å gjøre noe, for du skal ikke gå rundt å bli mobbet. Noen tiltak er de pliktig å til å gjøre, om ikke det hjelper så anmelder du dette. Gjør noe, slik at det blir synlig. Det som ofte skjer ved mobbing er at du blir så liten og får så liten tro på deg selv, at du ikke tror noen ting hjelper, Du blir innelukket, og det er vondt.

Det er dessverre mange forskjellige tilfeller der ute av mobbing. Men som jeg etterspør i går…Hvorfor mobber du som mobber, Hva vil du oppnå? Fint om en som har mobbet kan ta kontakt med meg, for her trenger jeg svar. Nå er det på tide at vi tar et ordentlig tak i dette, og gjør noe. For det blir bare mer og mer mobbing i hele samfunnet. Tenk deg om hva du publiserer i sosiale medier og ikke legg ut noe som kan ramme deg på et senere tidspunkt. Her finner du innlegget som flere har engasjert seg i https://tenaaringspappa.blogg.no/du-som-mobber-er-en-stor-taper.html

Jeg håper det er mange mobbere der ute som leser dette og tar det til seg. Du er ikke noe mer verdt enn andre mennesker, så hvorfor du holder på som du gjør skulle jeg gjerne vist noe om. Slik at jeg kan forstå hvordan et menneske skal gjøre slik mot andre mennesker. Om det er pga økonomi og at du tror du har bedre klær enn andre så bare glem det! For det er ingen grunn til å mobbe eller plage andre av den grunn. Det er ikke barnas feil at foreldre ofte ikke har penger, de kan ikke noe for dette. Skal ikke de få den utdannelsen de har rett på fordi foreldrene ikke har råd til å kjøpe den jakka til 10 000 ? Slutt å tull a, for det har vel ingenting å si! Jeg ser daglig ungdommer som går rundt i byen men dyre jakker, og sko og tror de eier hele byen. De tror de er langt bedre enn andre personer. Det er overhodet ikke tilfelle! Hvorfor skal du som mobber være mer verdt bare pga at du har en dyr jakke eller sko?

Nå er det på tide at vi tar dette et hakk videre og tar grep om dette, for det vil ingen ande ta om det ikke skjer noe! Det er bare vi i dette samfunnet som kan gjøre noe? Det er mange personer som til og med ender sitt liv pga mobbing. Sånn skal det ikke være!

Ta grep og gjøre noe, snakk med noen. Om du trenger råd så ta gjerne kontakt

Ha en utmerket flott dag

-tenaaringspappa- 

Du som mobber er en stor taper !!

Heeiiii

Det gikk overraskende bra å stå opp fra den ellers varme og gode sengen i dag og, Mot alle odds. Så da ligger dette an til å bli en bra dag. Du som har hatt ferie, kjennes det bra ut så langt denne dagen? Du har kommet deg over det største sjokket med at det plutselig ble hverdag?!

Det er vondt å bli mobbet, og mobbing kan sammenlignes litt med en sykdom. Det kan sakte men sikkert ta livet av deg, og det er jo bevist ved flere anledninger. Det er mange som ikke takler dette, og isolerer seg helt fra omverden. Hva skal du ellers gjøre. Om du er en av de som mobbes så er det tøffe dager du har. Det er tøft å gå på skole, det er tøft å gå utenfor døren. I frykt for å møte en som mobber deg. Det er vondt og sårt. Og hvordan skal du klare å knekke den koden. Den som finner opp dette blir rik, ingen tvil om det.

Vi har kommet til 2020 og da burde vel mobbing være helt ut av mote, men det er faktisk mye verre nå enn tidligere. Og hva skyldes det? Mobil, internett, app, klær, økonomi. Her er det mange elementer som spiller inn og det er vondt å bli et mobbeoffer. Hvilke personer er det som egentlig mobber andre? Hvordan blir de en mobber? Er det alltid til hensikt å mobbe de som får gjennomgå? Er en mobber en person som egentlig har vært et mobbeoffer selv og skal hevde seg?

I skolevesenet i dag er det mange barn og unge som blir mobbet hver eneste dag. Det er flere som velger å være hjemme, fordi de er redd for hva dagen bringer. Hva blir de mobbet for i dag? Vil de kanskje ende med å slå meg, dytte meg på vei til skolen. Mulig mobberne kommer på samme buss som deg, og da synker du sammen som en ball. Du får mest lyst til å gjemme deg ned i setet, eller inn i setet. Det er en vond følelse, som kan være vanskelig å takle. Det er flere barn som ikke får den undervisningen de skal ha for de tør ikke gå på skolen. Det er synd for alle skal jo ha en mulighet og har rett på utdannelse! Og kanskje nettopp mobbeofferet, er den beste kandidaten til å få seg en god jobb. Det tror jeg!

Det snakkes om i skolen at de skal bekjempe mobbing, de skal se dette tidlig og stoppe det ved roten. Det har vært sagt i mange år. Uten at det skjer noe, de klarer rett å slett ikke å forhindre det. For det er ikke bare på skolen det mobbes. Det kan være hvor som helst. Og mobbeofferet opparbeider en stor frykt for å møte disse. Ikke alle takler dette og velger som sagt å bli hjemme. Men da “vinner” mobberne. Du skal ikke la deg underkue av de som gjør dette. FOR DU ER LIKE MYE VERDT som alle andre. Hvorfor du blir mobbet er ikke godt å si. Gå på skolen og få lærdom som alle andre, og ikke bry deg i det hele tatt, om du klarer det så kommer du langt. FOR når det er sagt om du skulle bli slått eller sparket eller utsatt for vold, så anmelder du det. Du vet ofte hvem som har gjort dette. Og anmeld gjerne også mobbing. For det kan være med på at du får en enklere hverdag!

Til de som mobber, hvorfor i alle dager gjør du det? Mobber du andre fordi du skal spille tøff i venne gjengen? Er det fordi du selv har vært et mobbeoffer, og skal på en måte ta igjen? Du er feig som mobber, for du trykker personer ned ved å gjøre det. Og er du klar over hva det gjør med et menneske? Du som mobber er en stor taper! Vil du selv bli mobbet? Du som mobber er selv et mobbeoffer. Jeg skulle ønske at du kunne trykkes ned og bli mobbet. Nå er det ikke pent å ta igjen, men noen fortjener det! Står du virkelig opp og tenker at i dag skal jeg trykke ned noen mennesker. Jeg skal la de kjenne på det, er det slik du tenker. Har du en god følelse når du legger deg om kvelden? Føler du at du har gjort en god gjerning da?

Jeg ble selv mobbet da jeg var liten, jeg hadde underbitt, og ble kalt for det ene og det andre. Jeg ble plaget på ungdoms skolen. Jeg hadde mest lyst til å bli hjemme fra skolen. For det ga meg ingen motivasjon til å fullføre dagen når jeg viste hva som kom. Jeg viste hva de ville si til meg når jeg gikk forbi dem. Det ble litt angst i dette, men jeg nektet å la de vinne over meg. Jeg gikk på skolen og ble mobbet ofte. Og bare på så lite som et underbitt. Jeg var jo en fin gutt utover det! Jeg husker spesielt en episode. Jeg gikk med hunden vår på en god lang tur langs veien. Så helt tilfeldig ser jeg de komme i mot meg. Jeg kjenner det stopper opp inni meg, og jeg blir litt redd. De var eldre enn meg. De ser jo meg komme gående og slenger med kjeften, og spytter på hunden min. Jeg blir helt stum , og ønsker å løpe vekk fra de, men velger å gå. Det husker jeg godt og det gjør vondt å tenke på den dag i dag. Så det setter spor det du som mobber gjør.

Det er ingen som synes du er tøff, du som mobber. Så skjerp deg! Du vil ikke ende opp som en mobber! For en dag så er du selv et mobbeoffer, og da er det ingen som vil gi deg støtte!

Til deg som har opplevd mobbing, så ta gjerne kontakt med meg. Jeg heier på deg. Du er helt på lik linje med andre mennesker, og like mye verdt! Du er verdifull akkurat som du er!

Del gjerne

Ønsker deg en mobbefri dag

-tenaaringspappa-

 

Kjære ungdom med headset langs veien!!

Heiiiii 

Den første arbeidsdagen etter en liten vinterferieuke er snart over, og det var nok å ta tak i når jeg kom tilbake. Sånn er det , det er “straffen” ved å ta seg fri:) 

Hverdagen er tilbake og oppgavene står i kø, både på jobb, skole og alle fritidsaktivitetene. Lad batteriet for nuh kjør vi. Det er KUN 7 uker til påskeferie da, og vi har en deilig tid i vente. Med lysere dager. Både på morrakvisten og ettermiddagen. Du kjenner helt tydelig at det gjør noe med sinnet ditt. Du får litt ekstra energi, selvom det ikke føles helt sånn i dag. Klokka ringte 06.00 og jeg skjønte ingenting, trodde jeg fremdeles var på fjellet:) Du ligger litt på allerten den første dagen etter ferie. Redd for å forsove deg, og redd for å ikke høre klokka. Klokka er trofast den og gjør som den skal, nemlig å vekke meg. Det blir nok verre i morgen, da er du mer avslappet. Tenker det fort blir en tidlig kveld i dag!

I dag på vei til jobb ser jeg en del ungdom som går tvers over veien med enten headset eller propper i ørene, med musikken på full styrke. De er til fare for seg selv, da jeg av erfaring vet at de spiller høy musikk og ikke får med seg hva som skjer rundt seg. Så kjære ungdom som går med headset eller propp i ørene langs veien. Får du egentlig med deg at bilene sneier deg så vidt?

Det vil være veldig synd om vi bilister kjører på deg, og det er din skyld. Men likevel vil vi føle en stor skyld og ansvar for at det var vi som kjørte bilen. Du ønsker vel ikke å tilbringe våren på sykehuset. Nå som vi har så mange fine dager foran oss, vil dette være tragisk. Sammen med finværetsvinger ungdommen set ut i gatene, ente i sentrum. Eller langs andre veier. Det verste er småveier uten lys. Der ser de forhåpentligvis lyset av bilen.

Det er skremmende å se hvor lite du egentlig får med deg når du isolerer deg i ditt headset som dekker halve hodet. Det er ikke foreldrene sitt ansvar at du velger å gå i veien med høy musikk på ørene. Hvem akal du skylde på om du blir påkjørt. Du vil helt sillert skylde på oss bilister, og mener det er vår skyld . NEI du var nok ansvaret selv for din egen sikkerhet.

Så kjære ungdom,  tenk deg om hvordan du ferdes og vær oppmerksom på at rundt neste sving der kan det komme en bil som ikke venter seg å se deg rundt den svingen. Nå skal det sies at vi bilister også har et meget stort ansvar. Men det er nok noe du får erfare når du selv får lappen!

Ellers nå så kjenner jeg at det er mandag og første dag etter ferien. Kroppen er litt slapp og den ble ikke noe mindre slapp etter middag. Da blir det nesten som ved denne reklamen hvor luften går ut av deg. Det beste vi kan gjøre må, er å gå seg en deilig tur. Sånn temperaturmessig er det nesten som en tidlig vårdag.

Del gjerne så flest får med seg budskapet

Nyt dagen og ha en trivelig mandag !!

Vi prekæs

tenaaringspappa

Er dette noe dere praktiserer ??

Det er søndag og fastelaven, men fortvil ikke du kan spise boller hele året ellers! Du trenger ikke spise boller med 1 liter krem bare i dag:) Men bolle er godt det altså. Vet du hvorfor vi egentlig feirer fastelaven? Det skal jeg forteller deg litt senere, men har et par raske spørsmål..

Har dere ukepenger i heimen? Med suksess? Ofte er det slik at dette er noe som funker i 3 uker. Så glipper det og poden “mister” konsentrasjonen. Så kommer spørsmålet, hvor langt ned i alder kan foreldre starte med dette?  Jeg har ingen fasit på det, men mine tanker er som følger…så lenge de kan gjøre noe småtteri, så er det bare å kjøre i gang.  Det er litt ansvar i bildet her, og dette må følges opp, skal dere få noe ut av det. Det er her det ofte sklir ut. I en hektisk hverdag skal det noe til å huske alt.

Her i huset har dette vært forsøkt noen ganger, men vi har ingen suksess historie og komme med her:) Vi har ihvertfall forsøkt. Så er det jo gøy for poden og få noen kroner som de kan bruke på hva de vil. Ellers får de kanskje penger til de det måtte trenge, slik har mange det.

Her er Linus i arbeid. Han så at oppvaskmaskinen trengte å tømmes da bidrar han gjerne.  Ellers er barna våre veldig flinke til å hjelpe til, slik at foreldre kan avlastes. MEN en ting som er viktig er rettferdighet:) så ikke den ene poden gjør mer enn den andre. Slik blir det bråk av! Vi har forsøkt dette med ukepenger på alle barna, og de er flinke den første uken, men dette holder sjelden lenger. Er det slik hos dere og som har forsøkt dette? Nå er det veldig greit for våre barn, de kan motta penger på vipps, og det er veldig enkelt. Her i huset er det enklere at de får penger ved behov. Ikke fri flyt, men om de er i byen med noen venner, så kan vi bare vippse penger om det er nødvendig.

Så var det fastelaven, har du bakt boller? Pisket krem, eller tar du de uten krem? Veldig godt med bare syltetøy og! Vet du egentlig hvorfor vi feirer fastelaven? Vi er ikke med på den greia her i huset, vi kjøper verken fastelavens ris eller noe annet greier til denne dagen.

Fastelavn er opprinnelig en hedensk vårfest. Skikken med fastelavnriset stammer fra denne tiden, hvor riset skulle vekke kvinner, dyr og trær til fruktbarhet. Fastelavn var et symbol på kampen mellom sommer og vinter, hvor spirende kvister beseiret snø og istapper.

Ønsker deg en strålende god søndag!

Ha en fortryllende dag

tenaaringspappa

Jeg gjorde det !!

God kveld !

Jeg skrev tidligere i dag at jeg skulle vaske vinduer, og det holdt jeg! Jeg måtte bare en liten tur på fotballkamp for å se en trenings kamp. Set var en kald fornøyelse, men hva annet kan jeg forvente i februar måned. Det var ihvertfall ikke varmt. Tok på meg godt med klær og fikk med meg en bra match !

Vel hjemme fant jeg frem nal, klut og bøtta. Fyllte i vann og vasket vinduene som jeg sa jeg skulle gjøre. Det var digg følelse. Og i morgen når sola skinner, så kan vi faktisk se ut. Jeg gjentar ordtaket “happy wife, happy life” Den bør du leve etter. Det blir en enklere hverdag om dette følges. Det er flere mannfolk som sier bare til sin fru . HALLO jeg er bare mann, og har ikke anledning til å bidra. Det er klart du kan!

Jeje hjemmelaget pizza er spist. Denne var det barna som laget. Ble fantastisk god og smakte utmerket. Sitter nå og vurderer en rask gåtur i vinden. Da kan vi putte godis i stryta med god samvittighet. Har du gått dagens tur ? Hvis ikke, er det fremdeles ikke for sent. Du får deilig energi av en gåtur.

Har du kjent på den gode følelsen av å ha rene vinduer i heimen. Det er helt fantastisk. I morgen er det tilbake til dommer hverdagen igjen, men bare 1 kamp som skal dømmes. Så er det burdagsfeiring hos papsen med familie etter det. God mat, kake og hyggelig prat med nærmeste familie blir hyggelig. Det har vi ikke så mye tid til ellers i hverdagen!

Kjenner du til den frasen “jaja vi får ta en kaffe en dag vel” ååååååja. Den kaffen blir det sjelden noe av. Det kan jeg stå inne for. Det er mange jeg skulle hatt en kaffeprat med, som bare har kokt bort i kjelen 🙂 Det beste en kan gjøre er å avtale dag og tid med samme om du havner i en slik situasjon. Det gjør vel de fleste vil jeg tro.

Ta godt vare på hverandre og nyt lørdagskvelden!

tenaaringspappa

Til deg som lurte….

Woohoooooo det er laurdag!

Men en liten bismak ved at ferien er over, og hverdagen står og banker på.. Det går raskt mot mandag. MEN det går helt fint. Det er kanskje greit med hverdag igjen tenker nå jeg. Nå skal vi avsukres og det blir tilbake til knekkebrød. Kan ikke dytte truten full av rundstykker i hverdagen, men her i huset har vi det hver helg. Vi setter en ekstra spiss på helgekosen.

Det blir ofte slik at vi tar med noe ekstra med godis og snacks når vi skal på tur, og vel hjemme så føler vi at dette må spises opp, ingen tvil om det!  Det kan ikke ligge der i posen og godgjøre seg:) Og da går alle og småspiser, slik at vår dette vekk fra skuffen. Du kjenner raskt på abstinenser etter sukker så fort den siste biten er tatt! Du står igjen som et stort spørsmålstegn og ser rundt deg. Hmmm er det noe annet som vi kan dytte i truten. Det er det selvsagt. Det er alltid noe candy som kan spises. Men det går jo ikke. Da vil pappamagen fort bli en elefantmage og det går ikke. Det er jo sexy med pappamage, så den er det viktig å beholde:)

Når det gjelder bok prosjektet som jeg startet på sist helg i forbindelse med hytteturen, så gikk det strålende. Den gikk så strålende at jeg åpnet boken, og tenkte at nå, nå blir det andre boller! Nå skal den boka tråles igjennom slik at jeg kan få noe tilbake for at jeg drar den med på tur gang etter gang. Tror du det ble lest noe?? Ja det gjorde faktisk det…Jeg leste hele 5 linjer. For så å legge den fra meg. Det var riktig nok sent på kvelden, og jeg var ikke påskrudd nok til å lese mer. Etter 5 linjer tenkte jeg…hva var det jeg leste nå igjen? Hehe det gikk ikke denne gang heller, men forskjellen nå fra de andre turene er at jeg kun tok med 1 bok i håp om at dette kunne gå bedre.

Nei det er nok bare å innse at jeg ikke er en bokorm, så nå tenker jeg å forsøke lydbok på nytt. Gi det en ny mulighet, i håp om at jeg kan få ut av hva den boka handler om. For det står ikke på lysten. Jeg har lyst til å lese bøker jeg, og få den spenningen. Det ser så koselig ut og sitte der dypt inni boka og smile og humre for seg selv. Så skal du nok se at EN dag, så sitter jeg der og har lest både 3 og 4 sider. Jeg er helt avhengig av en god start. Det blir kanskje lettere etterhvert…Tror du det? Jeg håper ihvertfall !

I dag blåser det noe helt sykt, MEN det kunne vært en helt strøken dag. FOR sola skinner og det er digg, det som er noe dritt med at sola skinner, er at da blir det godt synlig at det er en stund siden disse vinduene er pusset! Det gjør ingenting, for det er ikke så lenge lyst allikevel. Kanskje jeg skal svinge rundt på nalen i dag, og vise at jeg kan være en god husfar, for det er helt greit med husarbeid. Det er gøy å bidra med det. Føler jeg er nokså flink her. Så til dere menn der ute, så er det viktig å være klar over en ting. “HAPPE WIFE, HAPPY LIFE” 

Nå tar vi en ekstra kaffekopp, og nyter lørdagen.

Ha en superduper dag!

Prekæs

-tenaaringspappa-

 

Ville ALDRI gjort det annerledes !

Så var det fredag og en digg følelse, det er siste dag av denne vinterferien. Det blir taco i heimen i dag. Dette er en ren skjær tradisjon. 

Det har vært en enorm respons på gårsdagens innlegg, det er flere som har tatt kontakt og gitt bare positive tilbakemeldinger. Noe jeg setter enormt stor pris på. Jeg er helt ærlig og snakker rett fra levra. Sannheten vil uansett komme for en dag og det er like greit å ikke lyve om noe så viktig. Det har jeg ingenting igjen for å gjøre. Det er flere som har sagt at de har gitt opp altfor raskt og kunne hatt mer stå på vilje. Komme seg over de tunge vanskelige tidene, for de kommer uansett i alle forhold. Alle har noen humper de må komme seg over. De kan fort blir store, og da er det noe tyngre å komme seg over. MEN fortvil ikke for det finnes muligheter for å komme seg over de og. Det er ikke alltid det er den enkleste veien som er best!

Gikk du glipp av gårsdagens innlegg som det snakkes om så finner du den her https://tenaaringspappa.blogg.no/dette-blir-et-meget-spesielt-ar.html

Jeg husker godt den dagen konemor tok en graviditetstest og den var positiv. Det var faktum at vi skal få et barn. Det var flere som mente vi burde ta abort pga konemors alder. Men hun var så voksen for alderen og det var aldri noen tvil om hva vi skulle gjøre. Vi beholder selvsagt barnet. Det har egentlig gått over all forventning. Det gikk tusen tanger igjennom hodet den dagen. Hva gjør vi, hvor skal vi bo, og hva vil foreldrene våre si. Konemor har jo nettopp vært konfirmant ! Vi eide ingenting, og skaffet oss alt vi trengte i god tid før Nadin ville se verden for første gang. Eline og Linus kom på løpende bånd i årene etter. 3 barn på nokså kort tid gikk bra. Konemor var 20 år og 2 barnsmor. All ære til konemor som har vist seg fra en helt klasse side innen barneoppdragelse.

Vi har 3 flotte barn og føler at vi nå har vi produsert nok barn til samfunnet og andre får ta denne stafettpinnen videre:) 

Det er ikke alle 16 åringer som er voksne nok til å starte såpass tidlig, og stifte familie og faktisk 19 år sener er gift med samme mann, og har samme pappa til alle 3 barna. Det er flere vi kjenner til som fik barn i ung alder, som har 2 og 3 nye menn, og det er mange dine, mine og våre barn der ute. Og det byr ofte på problemer for barna både psykisk og andre utfordringer. Så tenk deg om 2 ganger før du “hopper” av og ikke orker mer. Vi føler vi har en nokså unik historie, men du skal vite at vi har hatt en del humper underveis. Som fort kunne ha ført til at vi gikk fra hverandre. Det har gitt oss styrke til å drive videre, og vi blir sterke av dette sammen. Vi har vært heldige og har det helt supert i dag. Jeg ville ALDRI gjort det annerledes

I dag blir´e taco med fredagskos her. Vinterferien har vært helt topp, med skiftende vær. Det kan man trygt si. Med snøstorm, sol, vind og overskyet. alt har denne vinterferien hatt. Det er alltid topp med ferie. Og med dette sparkes helgen i gang!

Nyt fredagen og ta vare på hverandre !!

-tenaaringspappa-