Jeg har en merkelig tvangstanke

God mandag

Håper du har ladet batteriene og er klar for ei ny uke. Det er en uke knyttet til mye spenning rundt tiltak osv. Kanskje åpner det meste opp, slik at vi får tilbake hverdagen vår. Vi ønsker jo og gjøre som vil vil, uten at noen bestemmer over oss sånn er vi mennesker skrudd sammen 🙂

Du har sikkert hørt om ordet tvangstanker, det er noe du bare MÅ gjøre for å få ro i sjela, kort fortalt. Mange mennesker har ting de må gjøre, selv om de ikke ønsker og gjøre det, men allikevel ikke klarer og motstå. Det er slitsomt, og oppleves som en byrde de bare må igjennom. Et eksempel på en tvangstanke er at man må vaske hender 4 ganger etter toalettbesøk eller lignende.

Frykt for bakterier er det mange har, og kanskje må de vaske hender, tørke, vaske hender, tørke osv mange ganger som sagt. Vi klarer ikke slutte med det, da frykten er større en konsekvensen.

Jeg har en syk tvangstanke hvor jeg teller mye. F.eks når jeg kjører i en tunnel kan jeg telle alle taklamper, og på slutten legger jeg sammen det som er i midten, altså tallene. Eksempel, det er 8 taklamper, da er det 7 i mellom. Det er tilsammen 15. Sånn gjør jeg med alt som kan telles. Det er ikke rart jeg sovner med en gang jeg treffer puta på kvelden!

Det er vanskelig og forklare hvorfor jeg gjør det, men jeg bare MÅ. Og gjør jeg det ikke, blir jeg sittende og tenke hvor mange var det egentlig der….Og sånn kvernes det.

Slitsomt ja, men klarer ikke slutte. Hvis jeg skal trekke ut noe positivt fra dette, er det at jeg holder meg matematisk oppdatert til en hver tid.

Jeg kan snakke med et menneske så ser jeg de i øynene, så tenker jeg 2 øyne, 1 i mellom det blir 3 tilsammen. Det er jo passe håpløst, men sånn er det alts og en tvangstanke er ikke det lett og legge fra seg.

Jeg har tenkt, er det egentlig en tvangstanke er eller det en diagnose på dette. Jeg er ingen fagmann her, og kan heller ikke stilles slike diagnoser, men er det noen der ute i den store verden som vet hva det kan være så setter jeg pris på din tilbakemelding. Send meg gjerne en mail og om du ønsker. Kanskje jeg kan få noen gode svar, og kanskje jeg kan slutte med dette på sikt? Det skal ihvertfall dere få vite om 🙂

Har du noen tvangstanker?

Nå skal det telles videre i hele dag 🙂

Ønsker det en finfin mandag

tenaaringspappa

De vaksinerte utgjør en viss fare

Opp med humøret, på med smilet det er fredag. En fantastisk følelse som kjennes på hele kroppen. Slipp deg løs og nyt dagen!

Det er mye prat om korona, vaksiner, smittede om dagen og vi er mer lei alt det der enn noen gang. Vi kan ikke helt fordra ordet Korona, og nå har vi kommet til et stadige hvor svært mange tenker at de like greit kan få sykdommen, slik at de blir ferdige med det. Jeg hører daglig mennesker si dette. De ønsker å bli smittet, i håp om å kunne komme seg videre. Men frykten er alltid til stede. Hvordan vil kroppen min takle det å bli smittet?

Det snakkes daglig om at de uvaksinerte utgjør en viss risiko for samfunnet, hvor de blir svært syke, blir innlagt osv. Jeg er ingen lege, så det kan jeg ikke uttale meg så mye om, men jeg tenkte her en dag på at de vaksinerte, de utgjør faktisk en viss fare for seg selv og andre. La meg forklare hvorfor…

De vaksinerte er godt beskyttet, men de er ikke immune for smitte. Dermed kan de gå rundt og være smittet, uten å vite om det. Da det er mange av de vaksinerte som ikke har noen symptomer i det hele tatt. Snakket med en bekjent her en dag, som fortalte at familien var smittet, han dro som vanlig på jobb og utførte sine daglige plikter, for slik er jo regelverket.

Han har ingen symptomer, men velger å ta en test allikevel. Den er positiv. Hvor lenge han har gått rundt og vært smittet er det ikke godt å vite helt kontret.

De uvaksinerte er ikke like godt beskyttet, og de merker mer tydelig symptomer. Dermed oppdages det at de er smittet på et tidligere tidspunkt. Dermed er det mindre sjanse for at de smitter så mange. Hvordan i alle dager skal man vite at man er smittet, om man ikke har noen symptomer.

Jeg må bare si meg en gang at jeg ikke er noen motstander, og synes det er bra at folket vaksinerer seg, men det er nå slik at de vaksinerte også blir smittet, mange blir syke, men de hadde kanskje blitt ennå kraftigere rammet om de ikke var vaksinerte.

På en annen side hører vi om tilfeller hvor en person ikke er vaksinert, blir smittet og blir faktisk ikke noe syk i det hele tatt.

Nå er de fleste vaksinerte, noe som er fint for samfunnet, men smitten er høyere enn den noen gang har vært. Det beste nå er kanskje og åpne opp alt for fullt, slik at vi bare kan få smitten og bli ferdig med det. Nå har vi kommet dit hen at vi orker ikke mer, orker ikke holde igjen, det gjør jo ikke akkurat smittetrykket noe lavere. Vi er ikke like gode som dagene etter 12.mars 2020 med hygiene, sprit osv.

Det fine nå er at vi ikke lenger tømmer hyllene for dopapir og hvetemel, det er nok til alle!

Har du forresten sjekket hvor hurtigtester, smittevernutstyr osv har blitt laget…Og så tenker du hvor smitten stammer fra….Skjønner du hvor jeg vil hen 🙂

Fredagsfølelsen er der, slipp deg løs og lag deg en fin fredag. Gjør noe du lenge har hatt lyst til!

tenaaringspappa

Et ord kan bety så mye

Det snakkes og skrives, blogges og vlogges i alle medier hver eneste dag, og her skal du har tunga helt rett i munnen. For er det noe så skriver feil, så får du høre det. Ingen tvil om det:) Det jeg skal litt frem til her er om du skriver et ord feil, eller forkorter en setning som kan komme feil ut. Og da er krisen et faktum.

Tenk deg nøye om hva du sier til dine venner, bekjente og ellers hva du gjør til folk, og hvordan du oppfører deg har mye å si på om du blir godt tatt i mot eller blir sendt på dør:) Livet er fort kort til å sløses bort med dårlige dager, så vern om de dagene du har og nyt de. Syng en sang for deg selv, gå å nynne på en sang når du er ute å går tur, er i butikken eller sitter i bilen. Om du sitter i bilen og hører på musikk, så syng ut i full hals. Da blir du sikkert litt flau over deg selv, men det er fantastisk. Du blir sååå glad av dette.

Jeg skriver et par dager i uken, en kort god morgen melding til konemor. Som hun leser når hun står opp. Denne ligger på spisebordet, sammen med en kaffekopp. F.eks på en torsdag. Da står hun opp og får et smil om munnen. Dette er med på å gjøre dagen bra. Blir ihvertfall en god start. Det som er viktig å tenke igjennom er de ordene du gir andre. Hva du sier til et menneske kan bety enormt mye, og gjøre dagen til den personen veldig fin. Sløs ikke bort denne dagen, for den får du ALDRI igjen!

Lag deg en fin dag

tenaaringspappa

Dette anbefales for og få kontroll på økonomien

God Fredag!

Hverdagsøkonomi er noe vi alle har et forhold til, og det går ut fra konto mange tusen kroner hver eneste måned. Er du flink til å ha kontroll på din egen økonomi. Når vi snakker om flere tusen så er ikke det å ta i. Det med sparing er en kunst, men fantastisk moro når du får det til. Du kjenner at du blir litt hekta!

Har du noen gang satt opp et budsjett? Vet du hvor synlig pengene dine blir i et budjsett? Om du aldri har gjort dette skal jeg gi deg noen gode tips på veien. Det er mange måter du kan få kontroll på hvor pengene går hen, og du blir helt sikkert overrasket når du ser forbruket.

Det er mange mennesker som sløser med penger hver eneste måned, og det angrer de på når du virkelig trenger penger. Det trenger ikke å være mange tusen du sparer hver måned, men det er litt gøy å bare sette av en hundrelapp. Og du kan se at sparekonto får noen kroner å vokse på.

Det å sette opp et budsjett er en liten kunst, men jeg anbefaler deg virkelig å gjøre det. Du vet nok ikke hvor mye penger du bruker på mat, klær, bensin og andre ting. Kanskje du har flere streaming tjenester du ikke bruker, men som du er “passiv” medlem av. Det er smart å ta en runde med alle disse og se om du virkelig bruker disse.

Det er ingen vits å ha de om du ikke har brukt de, de siste 2-3 mnd. Da betyr det at du ikke har behov. For en ting er sikkert, med et budsjett så ser du helt klart hvor pengene dine går hen hver eneste måned. Når du har vært i butikken, ta vare på kvitteringen, og før inn summen i budsjettet. Excel ark er et bra verktøy, og som enkelt fører oversikten.

Etter at vi begynte å bruke budsjett, har vi fått god kontroll på hvor pengene blir av, og vi finner poster vi kan kutte ned på, som rett og slett er unødvendig. Det er ingen vits å bruke mange ekstra tusen på mat, om du kan bruke mindre.

Det og ukeshandle, er en veldig smart ting. Og ved dette vil du garantert spare mange tusen hver måned. Er du innom butikken daglig, tar du nok med deg en del unødvendig varer som du ellers ikke vil ta med. Handler du når du er sulten, tar du raske, dyre avgjørelser. Ved disse små grepen, er jeg sikker på at du kan spare mange penger.

Det finnes mange geniale budsjett som kan brukes, men jeg har et excel ark som vi setter inn våre summer i. På den måten har vi full kontroll på hvor alle pengene blir av, og vi ser poster vi kan spare litt på. For å ta et eksempel er det nok mye du kan spare på forsikring, tv, internett og disse postene.

Ta en runde med de ulike bedriftene minst 1 gang pr år. Ikke vær altfor lojal mot de, de skor seg ofte på at du er tro mot de, og justerer opp prisen minst 1 gang pr år. Det bør vi ikke godta, og det vil være flere tilbydere som kan gi deg et godt tilbud. Flere tilbydere tilbyr også gratis måneder om du velger å bli kunder hos de.

Finn et budsjett du synes fungerer greit, og sett i gang. Før inn inntekter, utgifter og hva som beveger seg på din konto hver måned. Du blir raskt hekta!

Masse lykke til !

tenaaringspappa

Hei, hvordan går det med deg?

Vi mennesker har snart vært to år i “isolasjon” fra omverden. Jeg velger å kalle det for en type lockdown på snart to år. Av den grunn at vi fremdeles ikke kan gjøre som vi vil. Vi er styrt av kraftige nasjonale tiltak, men smitten øker tidvis. Noen dager er den på vei nedover, men så er det nesten som smitten glemmer at det er pandemi. Så spretter den opp igjen. Rart den skal svinge så mye opp og ned.

Grunnet dette, er det mange mennesker som sitter ensomme rundt omkring i sine hjem. De som ikke har så mange som ellers kunne ha faste sosiale dager er foreløpig fratatt denne muligheten pr nå. Det store savnet etter det å kunne gå på aktiviteter er noe de helt sikkert tenker mye på.

Det er mange som blir glemt, og ikke har den kontakten de er i behov av. Det vi kan gjøre som medmennesker er å ta kontakt, ring eller skriv til personen og spør hvordan det går! Den telefonen kan være helt avgjørende for at de får en fin dag videre.

Vi alle kjenner noen som ikke har så mange, og det er viktigere enn noen gang at vi holder kontakten med de. Kanskje dere kan gå en tur i skogen, eller lang veien. Bare for å lufte hodet og tanker. Det er ingenting som er bra med ensomhet.

De som er i den, har det nok ikke så godt inne i seg selv. Om de kunne valgt så hadde de valgt bort ensomhet, til fordel for sosial aktivitet. Dette er ikke bare eldre mennesker som sitter alene, mange unge mennesker som ellers kanskje er vant med full rulle hver eneste uke, sitter nå i pysjen hver dag og vet ikke helt hvordan de skal få dagene til å gå.

Det er tungt for de, vondt å være alene. Derfor bør vi mennesker bry oss om hverandre og ta grep i dette. Den ene telefonen kan bety enormt mye for de som er mottaker av samtalen.

Tenk hvor fantastisk det vil være å gå en deilig vår i møte, og smitten kan flate ut i lav skala. Landet vil åpnes opp sakte min sikkert frem mot sommeren osv. Det er lov å dagdrømme, og det er rett og slett ikke umulig.

Nå har vi lagt til oss nye vaner, vi har blitt kreative og har startet små prosjekter. For min del så førte Korona til stor vektnedgang, det er ikke sikkert jeg hadde vært der jeg er i dag, uten hjemmekontor og den trangen vi fikk for å gå tur i skog og mark.

I dag bør vi ringe til noen vi kan tenke oss er utsatt for ensomhet

Ha en nydelig dag

tenaaringspappa

En tenåringspappa er ikke bare en far….

Hei gode du!

Det er mange der ute som tenker at en pappa han skal være en pappa, hjelpe til med lekser, lære opp poden til det de ikke kan og være en kosebamse de kan komme til om det er noe som er vanskelig. Når barna er små, oppleves det å være pappa en stor ære. Vi gjør litt som mamsene sier, og tar den bleia og steller før leggetid. Vi er den pappa som trår til der det trengs, samtidig som vi klipper gresset og skrur på bilen. Det er mange forventninger til en pappa, men så er det ikke alle papper som mestrer det andre papser får til.

Etter hver som barna blir eldre, de sklir over til å bli ungdommer, så kommer det flere og flere utfordringer som ungdommene står i, og da er det viktigere enn noen gang å ha en far som retter seg opp og er det når det er behov. Vi må ikke være fraværende i dette øyeblikk. Det er ekstremt viktig at vi bryr oss. Ikke bruk for mye tid i garasjen med det du verdsetter, men ta del i dine barns verden.

Det er mange som tenker at jaja nå er barna såpass store at de klarer seg selv, de er så store at de har ikke like stort behov for meg nå. Der tenkes det feil, for nå må vi ikke bare være en pappa, det er nå vi må være psykolog, maler, snekker, bilmekaniker, og gartner på en gang. Vi må være tilstede, og se de behovene barna våre har. Det skjer så mye i et tenåringsliv, og alt dette klarer de ikke på egen hånd.

Det er mange papser som skal være så harde, tenke at det er mamsene sin jobb osv, men vi er da med på å lage barna våre. Da får vi bare brette opp ermene, og bli med hele veien. Ikke hopp av og tenk at nå klarer båten å seile alene. Den trenger en veiviser. Det er ikke mammaene sin oppgave å oppdra barna våre. Vi er et fellesskap i familien, og vi er like viktige begge 2.

Når barna har det vanskelig er det lett å gå til mor, for hun kan snakke dypt, og vise følelser. Det kan vi fedre også gjøre, vi trenger ikke være så steinharde bare fordi vi er fedre. La tårene trille nedover kinnet og vis din myke side. Så skal du se at det gir en bedre følelse, og du vil ta mer del i fellesskapet. Det er ikke sånn at mor skal stå på kjøkkenet, og far skal holde på i hagen. Likestilling er helt i trå med årstallet. Det var i gamle dager at det var slik. Nå kan vi alle gjøre alt, og om hverandre.

Er du som pappa egentlig klar over alt som skjer i et familieliv, alt fra det å stå opp med barna, bistå med lekser, lage middag og ta lesestunden på sengekanten. Det er mange fedre som er kjempe flinke her, men det er rom for mange flere. Det er mange som er fraværende, og bør strammes opp.

Som sagt så har vi mange ulike roller i et familieliv, og det er viktig å vise seg fra en god side. Så er det av og til viktig å prioritere en kveld med gutta, og til gjengjeld MÅ du gi mødre også muligheten til å dra ut med jentene. Det bør være likt begge veier, for det er ikke en regel som sier at det kun er fedre som skal ut og ha det gøy!

Jeg er en stolt pappa til våre 3 tenåringer, og tar stor del i familielivet her i heimen 🙂

Ha en strålende fin tirsdag, og nyt tiden som pappa. Du vil aldri få denne dagen igjen, tenker vi slik gir det mening!

tenaaringspappa

Mamma går fra og være stor helt, til å bli ukul over natta

Dette er litt rart å tenke over, og det kommer før du vet ordet av det. Du går å duller med barna i mange år, du kjører de hit og dit og legger alt til rette for at de skal få en god og trygg barndom. Alt i fra baby stadige, hvor du har de så nære, til å plutselig over natta, bli den kleine, ukule mammaen som egentlig bare vil klemme på sine små deigklumper!

Det starter allerede når barna ligger i mors mage, de hører deg synge, le og din stemme setter tidlig spor i en barns sjel. Enkelte får ikke nok tid med mor, og ser de knapt, men uansett så er du barnas store helt i mange mange år. Dette må du nyte til det fulle, for det kommer en tid der hvor barna faktisk ikke ønsker å bli dullet med. Du vil klemme de, de vil ikke klemme osv.

Du vil egentlig bare være en kul mamma, som til tider er på barnas stadige, men det blir bare så feil. Mamma vil ha en klem av deg, men det skjer ikke foran vennegjengen. Det vil i så fall bli det kleineste som skjer. For klemme det gjør man KUN hvis de må. Du ønsker egentlig bare å holde rundt det kjæreste du har, men det slår sjelden ut i noe godt. Du får bare den slengt i ansiktet……SÅNN nå holder det. Dette er noe du ikke helt kan se for deg i småbarns stadige. Da er dette så fjernt som det kan få blitt!

For oss pappaer så er det litt annerledes, det er ikke like kleint om du går ned på deres nivå. Vi kan gjøre mye galt i barns øyne før det oppleves som flaut. Hvorfor er det sånn´a ?

Hva er det vi gjør som er så annerledes sett i forhold til mammaer? Har du noe godt svar på det?

Uansett så vil vi bare det beste for barna våre, og får ikke gjort det godt nok. Dette er en fase i livet hvor alt bare er kleint, og de KUN vil ha penger av deg, Merk deg de legger raskt om stemmen, om de ringer deg for å spørre om penger. Da er du helt plutselig en stor helt som de ikke får nok av. Det er en tid det er sånn, før det blir et tettere bånd igjen når de nærmer seg myndighets alder.

Da blir det annerledes, og de trenger gode og dyrbare råd fra mamma. Det er viktige råd, som du kanskje har erfaring med osv. Har vi pappaer det enklere sett i denne sammenheng? Blir det ikke så flaut når pappa går ned på deres stadige, Jeg føler meg faktisk litt i overkant kul, og er overhode ikke voksen i mitt hodet. Det er kult å være litt barnslig, og jeg selv synes jeg er utrolig kul. Noe ikke barna alltid synes.

Et godt eksempel på det, er når jeg sier Yo….Da svarer Linus….Pappa det er ingen som sier det lenger. Det er gammeldags! Hehe jeg plukker ofte opp ord og uttrykk fra våre flotte deigklumper, men det faller ikke alltid i smak hos deg, når jeg prøver å være like kul!

Jaja vi får være som vi er, og vi er kule vi foreldre akkurat som vi er. Ingen tvil om det!

Til dere mammaer, dere er viktig for barna, og uten dere hadde det ikke vært noen barn😊😊

Ha en knallfin dag videre

tenaaringspappa

 

Disse trenger min dose mer enn meg

Jeg tenker frem og tilbake, jeg tenker hva er riktig og gjøre. Skal, skal ikke. Og hvorfor er det så skjevt fordelt dette med vaksiner. Det er mange flere som trenger vaksiner enn meg!

Vi her i landet, snakker om en 3.dose med booster vaksine, og da har vi allerede satt 2 doser med vaksiner. MEN i mange land har de ikke engang fått tilbud om vaksine, som i Afrikanske land er det mange som ikke har fått muligheten til 1.dose. Så er det her bl. a Omikron ble oppdaget. Det er noe som er feil og skjevt i verden.

Hvorfor skal vi mase om den 3.dose, når enkelte land ikke har råd til 1 dose. Er ikke det en merkelig strategi. Det hjelper lite hvor mye vi vaksinerer oss, og om det er 5,6,7 osv, når flere varianter oppstår i nettopp disse landene som ikke har noe. Dermed er det langt viktigere at disse menneskene burde få sin mulighet til å stoppe virusvarianten de og.

Bør jeg takke nei til 3.dose, i håp om at den går til noen som trenger det mer enn meg? Eller skal jeg være egoist og sette den. Hva da med de andre som mest trolig aldri får muligheten til en 3.dose.

Hva tenker du? Hva er riktig tankegang her? Har du egentlig tenkt den tanken jeg deler med dere nå…?

Jeg har ennå ikke satt den 3.dosa, men det nærmer seg nok min tur i køen. Jeg vet pr nå ikke om jeg skal ta den. Det kastes også mange doser i verden hver eneste dag, og disse burde vi sette på de som er i land uten doser.

Jeg vet rett og slett ikke hva jeg skal gjøre, for er det noe som er helt sikkert så vil det komme flere og flere doser. Skal vi til slutt ende opp med dose 10? Den vil nok bare få navnet 6. booster dose eller noe sånt!

Vi kjører kroppen full av vaksine i håp om at pandemien skal gi seg. Vi holder oss friske, men dette går ut av kroppen igjen og ingenting er det for evig og alltiid. Det må vaksineres for og holde det ved like. Og nei, jeg er ingen vaksinemotstander, men stiller kanskje de spørsmålene mange ikke har tenkt over, eller tenker på som de ikke tør å si.

Jeg vet som sagt ikke helt hva jeg skal gjøre med den 3.dosa.

Er jeg helt på vidda i min tankegang, så har du din fulle rett til å si det. Dette er ihvertfall noe som bør tenkes over, og gjøres noe med. Det hjelper som sagt ikke så mye om det stadig vil komme nye varianter som gir oss sykdom etter sykdom.

Per nå så vil jeg bare ha tilbake min hverdag, jeg vil kunne leve normalt og ikke gå rundt og være bekymret for smitte. Det er mange som lengter etter en normal hverdag. Så vi får bare gjøre vårt beste, så blir det nok bedre på sikt.

Del gjerne

tenaaringspappa

 

Foreldre må senke kravene sine

Endelig er det fredag, det er deilig og fredag er den beste dagen i helgen. Det er ikke helt i helg, men starten på helgen. Det er 2 deilige dager foran oss som kan nytes til fulle.

Vi foreldre har våre ambisjoner og krav til at våre barn skal oppnå suksess enten i en idrettsgren, på skolen eller på fritiden. Det er ikke alltid de oppnår det, og hvordan takler du det om barna ikke innfrir dine krav?

Det er ingen lett oppgave og være barn, hvor mange utfordringer står i kø hver eneste dag, og hverdagen er nokså hektisk som den er.

Vi foreldre har kanskje vært flinke i f.eks fotball, og da er det mange som neste krever at barna blir fotball proff.

Barn er forskjellige og de får sine interesser etterhvert som de vokser og blir eldre. Tenker vi egentlig hva barna vil, og er det sånn at om de vil starte på noe du ikke kjenner til sier ja allikevel?

Jeg hører stadig om foreldre som presser barna sine til og gå på noe. De har ikke spesielt lyst, men foreldrene vil og da gjør de det for deres skyld, og for og tilfredsstille sine nærmeste.

Etterhvert som de vokser til, så vil de kanskje slutte med de gjør, hvordan reagerer du?

Et barn må få lov til og være barn så lenge de ønsker det, og mange barn stresser ikke med og bli ungdom, bruke sminke, parfyme osv. Her er det viktig og backe de opp.

La de leke med dukker, bamser og være barn så lenge de ønsker. Det et ingenting og stresse med når det gjelder oppvekst.

Ønsker deg en strålende fin helg. I skrivende stund sitter vi høyt oppe i et Norwegian fly på vei til Harstad.

tenaaringspappa

Konemor mister håret

Det er utrolig og se hvordan et virus kan angripe et menneske, få lov til og herje fritt mens vi står på sidelinjen og er sjanseløse. Det finnes ingenting man kan ta for at dette skal gå over, uten smertestillende. Vi vet lite der og da om hvordan kroppen vil reagere i etterkant og det er det meste skremmende synes jeg. Vi må ta det litt som det kommer men hvordan skal vi takle dette….

Konemor har den siste tiden oppdaget at hun mister mye hår. Hun tar hånden igjennom sitt ellers så lange hår, og sitter igjen med en hårdott. Dette kommer som en ettervirkning etter korona sykdom. Hele familien ble som dere er kjent med rammet i august/september, og det gikk hardest utover konemor.

Etter 13 dager sengeliggende, måtte hun på helsehuset da hun var dehydrert, og var helt avhengig av hjelp til og komme seg litt ovenpå igjen. I etterkant har hun slitt, og hun har pr.t en lang vei tilbake til å bli frisk.

Hun er svært ofte utmattet, hun har lite krefter og ork til og gjøre store sprell, noe som er veldig synd. For hun er ei ellers så livlig dame med mye humor. Vi forsøker og holde motet oppe, vi legger til rette, og vi ser fremover. Det tyngste pr nå er at hun mister store mengder med hår. Og har gjort det i en periode nå.

Det ser ut som barna har tatt det greit etter sykdommen, og jeg har fremdeles perioder hvor jeg ikke har smak og lukt. Det er ubehagelig, men jeg støtter meg til at det gradvis blir bedre og bedre. Håper jeg. Det er mange som har mistet luktesansen i en legre tid i etterkant og det vil nok være en grad verre.

Det føles i en periode evigvarenes, og at vi ALDRI kommer oss ut av pandemikaoset, men du skal se at vi en dag kommer oss nærmere en normal hverdag og vi må nok bare regne med at vi må leve med dette i en lengre periode, kanskje til og med for alltid. Kanskje det blir en del av inlfuensa´n.

Vi holder motet oppe og er positive, vi skal gjøre alt vi kan for at konemor skal komme seg helt på bena, komme seg tilbake i arbeid og beholde håret sitt, så får vi bare ta en dag av gangen.

Ønsker deg en finfin dag

tenaaringspappa