Tror du det er håp for meg?

Kjenn det bruser, kjenn på følelsen, du vet det er fredag og snart helg når det er rett før det bruser over:) Det er en elegant følelse kan du si. Ikke nok med at det er fredag, men det er vinterferie om kun få timer! Det skal nytes, det skal koses, og det skal rett og slett bli godt med litt fri.

Jeg har hele tiden tenkt og håpet på at jeg skal kunne klare og lese en bok. Det ser så koselig ut, sitte der med en god bok og forsvinne helt i sin egen verden. Jeg og har lyst til og bli en slik lese hest, MEN jeg har ikke lyktes med dette så langt og vet ikke helt hvordan jeg skal få til det.

I en hektisk hverdag har jeg rett og slett ikke tid, og når helgen kommer så er det så mye annet som skjer. Når jeg da først har noe ledig tid, så blir jeg sittende og bla på denne mobilen, gå tur med Trico eller ha kvalitetstid med familien.

Jeg tar alltid med meg en bok på feire i god tro om at jeg skal kunne sette meg i godstolen, eller ute i sola lese og nyte. Jeg åpner friskt og leser 2 sider, før det begynner og surre i hodet. Jeg begynner og tenke på alt jeg kan gjøre osv. Kaoset oppstår!

Jeg har forsøkt med lydbok, og tenker at det må jo være tingen. Setter på en lydbok, men jeg sliter tungt med å få med meg hva som blir sagt, det vil si jeg hører hva de sier, men husker ikke hva som blir sagt. Tankene er lissom ikke der!

Kan egentlig alle bli lesehest? Svaret er nok nei, men er det andre som har noen suksesshistorier så del de gjerne. Kanskje jeg en dag kan føle meg som en lesehest, og kunne sitte der og nyte en god bok.

Pr nå er jeg bare en hingst som hopper hit og dit, og har ingen ro i verken kropp eller sjel! 🙂

Nå er det vinterferie, og den samme boka bli med i år på hytta. Jeg har funnet frem en bok, og tenker at nå er det min tur. Jeg skal bli en lesehest…

Stay tuned og følg med på om det er håp eller ei, underveis så tar jeg gjerne i mot gode tips !

Lag deg en fin fredag 🙂

Prekæs

Mor fortjener og hedres oftere enn 1 dag i året

Dagen i dag feires nok i mange hjem, og mor blir hedret. Det er morsdag, og gratulerer med morsdagen til dere mødre. 

Det er nå slik at mor bør hedres oftere enn en dag i året! Uten dere mødre hadde ingen vært til. Da hadde jorda vært en plass full av dyr og ingen mennesker. Og her er det kun satt av 1 dag i året! Det er for lite. Denne dagen har blitt slik, at de som tjener på denne dagen er handel standen. Kjøpesenter og butikker generelt er de som sitter igjen som vinnere. De hauser dette opp i god tid før slike dager, og det blir et lite kjøpepress. Det legges ut i sosiale medier, og det går litt sport i å gi den beste gaven til a mor:) Det kan være vel så fint å bare gi en god varm klem, og si gratulerer med dagen. Og noe som er rart…Det er så mange pappaer der ute som løper bena av seg for å kjøpe den fine gaven til sine koner….Vent nå litt. Er det ikke morsdag, blander vi litt med andre markeringer:) Neida, her skal far høste inn poeng. Det er jo MORSDAG , da mener jeg at barna godt kan være kreative. Og mange er flinke her og lager ting til mor. Det er stas.

Jeg synes vi må tone dette noen hakk. Det er begrenset for hvor mange kopper mor kan ha stående i skapet med teksten “verden beste mor”. Vi var ute  handlet noe helt annet her en dag, så ser vi i en butikk som selger mye stæsj, at det henger mange kopper de sleger med forskjellige tekster på. Nå har de begynt med teksten “du vil alltid være min bestemor,farmor osv”. Men i alle dager, er det andre dager som flettes inn i denne dagen. Bestemor og farmors dag. Hvor skal dette ende…Det er jo allerede kopper og ting med teksten “verdens beste stemor”. Jaaaavel. som jeg sa dette er handels standen som fikser, og vi henger oss på. Ville du kjøpt en kopp med teksten “verdens beste eksmamma”. Det tror jeg neppe. Jeg synes det er godt nok med en klem jeg til a mor, og si noen gode og varmende ord. Det er ofte godt nok, og mor blir glad for dette. Det er ikke om å gjøre å kjøpe store flotte gaver for å hedre mor. Ikke det at de ikke fortjener det. For er det noen som fortjener heder og ære så er det dere mødre. Dere gjør en formiddabel flott jobb med å holde oss i ørene, slik at i får en god oppvekst. Det er takket være dere vi kan oppføre oss osv…

Dette diktet synes jeg passer utmerket

Den personen jeg nå har blitt,
er et resultat av verket ditt,
med omsorg og råd gjennom alle år,
er jeg meget godt rustet her jeg står

For verden kan føles urettferdig og tung,
og vanskelig å takle for en som er ung,
jeg er derfor glad for at du er min mor,
som kan veilede og støtte meg med gode ord.

Disse ordene beskriver helt tydelig hvor viktig mamma er for oss alle, det er stålkonstruksjonen i alles liv. Du skal være god mot din mor og ikke bare hedre henne en dag i året. Det er for lite. Om du er av typen som ikke snakker så ofte eller ser mammaen din så ofte, ringe henne en dag i uken. Fortell at du er glad i henne osv. Hvordan ble egentlig morsdagen til? Hvem skapte den dagen? Var det en som hadde dårlig samvittighet for noe, som synes det var en dag som a mor måtte hedres.? Ikke vet jeg og jeg har heller ikke dykket ned for å finne det svaret. Det er en helt vanlig dag, og du skal ikke trenge å kjøpe 10-12 gaver for å tenke av det gjør mamsen glad. Det er andre dager du kan stikke innom på en god varm kopp kaffe og bare prate. For du skal vite at det er mye bekymringer der ute blant mødre når det gjelder barna sine. Det er det ingen tvil om.

Mamma, jeg er veldig glad i deg, og du er alltid vært der når jeg trenger en skulder å gråte på.

Ønsker deg en topp søndag

tenaaringspappa

 

Korona i hus, runde 2

God fredag, det har blitt slik at vi ikke lenger blir overrasket når noen tester positivt. Det har blitt slik at det heller er litt rart at du ennå ikke har hatt korona. Hæ !?! er har du ennå ikke hatt det, bare vent det kommer din tur og sies det. Dere husker hvordan det gikk sist vi hadde det i september. Konemor på helsehuset osv….

Hun er fremdeles sykemeldt, og ikke helt i form. Har nå startet på et opptreningsprogram i kommunen, hvor hun er med andre som har gjennomgått korona sykdom. Der møtes de et par dager i uka, gjør ulike aktiviteter og får testet kroppen på flere ulike måter.

Det er et tverrfaglig miljø der, med flere faggrupper inne, så har stor på og håp på at dette kan gi noen gode svar på veien videre.

Sist uke fikk vi korona i hus igjen, Linus testet positivt etter noen dager med symptomer som hodesmerter, vondt i halsen og magen. Feberen tittet også innom. Han isolerte seg i stor grad på rommet sitt, men var ute med oss i perioder da med munnbind på. Uka gikk og vi andre testet negativt. Det var ingen andre som fikk dette påvist, eller fikk symptomer. Søndag var han ute av isolasjon, men han er ikke helt i slaget fremdeles, og har ikke kunnet gå på skolen denne uken.

Magesmertene med hodesmerter ser ikke ut til å gi seg så det jobbes med hvile, ro og vi håper han vil bli bedre i løpet av helgen slik at han igjen kan gå på skole og suge til seg lærdom.

Bekymringen vår har hele tiden vært at vi skal få dette i hus igjen, spesielt med tanke på konemor. Hun er langt fra oppe og gå fullt, og sliter tungt etter sykdommen i september. Vi holdt pusten hele uken, for hvordan ville hennes kropp takle en ny runde med smitte….

Så langt har det gått veldig fint som sagt, og vi tester oss jevnlig slik at tidlig kan fange opp noe om vi skulle bli smittet.

Jeg er pr nå bekymret for hvordan kroppen til konemor vil ta det med en ny runde, men vi håper det preller av som vann på kroppen. Jeg har satt opp et skilt utenfor huset hvor jeg skriver at korona ikke er ønsket i vårt hus! Så håper vi det hjelper 🙂

I dag er det forrykende flott fredag, solen skinner foreløpig og taco står på menyen!

Lag deg en fin fredag 🙂

tenaaringspappa

Dette MÅ jo bare bli gratis for alle kvinner

Kvinner får en ekstra utgift hver eneste måned, som de ikke har bedt om. De må ut med en del kroner som går til innkjøp av bind, tamponger osv. Dette er noe de ikke selv har valgt, og staten bør helt klart gi dette gratis til alle kvinner mener nå jeg. Selv om jeg er mann så ser jeg jo helt åpenbart hva dette koster med 2 tenåringsjenter og ei konemor i hus. Hvorfor er ikke det gratis, hver det politikere ikke forstår med dette. Dette er noe som bør gis av velferds Norge.

For en ting skal dere kjære politikere ha helt klart for dere….Damer er faktisk de som bidrar mest til at AS Norge skal få inn skattepenger og lignende. Uten kvinner hadde det ikke vært mennesker på denne jorda, så enkelt og greit er det!

Damer er inntektskilden til landet vårt. Derfor bør dere gi noe tilbake til de som bidrar mest og det er kvinnene.

I skottland har bind og tamponger nylig blitt gratis, og her bør Norge følge etter. Det koster faktisk mye penger hver eneste mnd i bruk av dette utstyret. Og det er helt nødvendig. En kan ikke la det blø nedover bena for å si det sånn!!

Jeg vet jeg beveger meg inn på et område som jeg kanskje ikke kan noe med, men jeg har tilegnet meg en del kunnskap om dette, for jeg blir bedt om å kjøpe med dette når han far er i butikken. Noen fedre synes dette er flaut, men hvorfor skal det være flaut. Det er helt vanlig og absolutt nødvendig i en familie. Om ikke begge deler blir gratis, så bør ihvertfall en av tingene bli gratis, slik at en kan velge i bruk av dette.

Så kjære dere som styrer vårt land, hva skulle dere gjort uten våre kvinner, da hadde dette landet vært konkurs for lenge siden. Det hadde ikke kommet inn noen skattepenger, og dere hadde heller ikke hatt en jobb. For vi trenger ikke dere politikere om det ikke er noen mennesker igjen!

Vær med å støtt dette, og del slik at det kan nå politikere i håp om at det kan skje noe med denne ordningen. Dette har vært snakket om i mange år, men vi får ikke gjentatt dette ofte nok!

Takk for at nettopp du bidrar og sprer det gode ord.

Til slutt vil jeg gi dere kvinner en stor klapp på deres skulder, for uten dere finnes ingen mennesker!

Kvinner må verdsettes mer enn det de gjør i dag

tenaaringspappa