Ukepenger

Er dette noe som praktiseres hos dere? Og med suksess? Ofte er det slik at dette er noe som funker i 3 uker. Så glipper det og poden “mister” konsentrasjonen. Så kommer spørsmålet, hvor langt ned i alder kan foreldre starte med dette? 

Jeg har ingen fasit på det, men mine tanker er som følger…så lenge de kan gjøre noe småtteri, så er det bare å kjøre i gang.  Det er litt ansvar i bildet her, og dette må følges opp, skal dere få noe ut av det. 

Her i huset har dette vært forsøkt noen ganger, men vi har ingen suksess historie og komme med her:) Vi har ihvertfall forsøkt. Så er det jo gøy for poden og få noen kroner som de kan bruke på hva de vil. Ellers får de kansje penger til de det måtte trenge, slik har mange det. 

Her er Linus i arbeid. Han så at oppvaskmaskinen trengte å tømmes da bidrar han gjerne.  Ellers er barna våre veldig flinke til å hjelpe til, slik at foreldre kan avlastes. MEN en ting som er viktig er rettferdighet:) så ikke den ene gjør met enn andre. Slik blir det bråk av! 

En fantastisk lørdag med knallsol og skyfri himmel er en sannhet i dag.  

Ha en fortryllende dag

-tenaaringspappa-

Mandag

Mandagen er godt å i gang, og det er et hav av muligheter der ute denne uka. Julemarkedene er i gang flere steder og julegateåpning som nevnt tidligere. Det som er litt rart å tenke på er at om 1 mnd nå så er julaften over og vi sitter fornøyde tilbake og kan notere oss nok en høytid i minneboka. 

Heldigvis er det en deilig tid i møte før den tid. Med advent og kalendere som skal åpnes osv. Det gleder vi oss over. Om du ikka har sikret deg en kalender eller gave til pakkekalender, har du denne uka på deg!

Mandagen er i seg selv en flott dag, den er ikke så tung som mange skal ha det til. Det jeg ofte sier er at det må alltid en mandag til for at helgen kommer på ny.  Det er helt innafor. 

Samtidig et det mange dager på å rekke ting før helgen. Du har kanskje startet med julegaver? Nå er vi foreløpig i November, men før du vet ordet av de, så er det 1.desember.  Til info så er det allerede på søndag. Da smeller vi i gang

Ha en trivelig mandag.

-tenaaringspappa-

Smaker alltid godt

Dagen er blitt til kveld, og godis skålen settes frem. Har vært en superdag, hvor vi kunne sove lenge i dag. Kjenner litt på kroppen at det har vært et høyt tempo de siste ukene. Så ekstra godt med det i dag. Jeg og brodern er dommer makkere i innebandy. Og i dag var vi i Askim og dømte en G15 kamp 3×20 min. Innholdsrik ble den med mye fart og spenning.

Vi setter videre kursen mot Sarpsborg, og deltar på julegateåpning. Kos med lys og julemusikk. Forsøker å få litt julestemning, men det er det fint lite av med 8 varmagrader og lett regn. Uansett så var det hyggelig. 

Middagen i dag ble på McDonalds sammen med brodern og familien. Den type mat går lissom ikke av mote. De har jo oppgradert restaurantene og, så det er innbydende å spise der. Synes maten er digg også. Det som er viktig er ny og fersk pommes frites.  Får du en slapp og sliten pommes, er det kjørt:) 

Lettvint er det og. Det tyngste er å huske alt du skal ha om du er den heldige utvalgte som skal gjøre bestillingen. Her kan du ikke feile. Bare nevner det at vi er 5 i familien. Her skal vi ha uten ditt og datt, og plane burger osv.  Det er jo ikke alt som er godt på burger’n! Jeje vi kjører på og nyter måltidet. 

Dette var lekkert og vi takker for maten. Og for det gode selskap med bror, kone og barn:) 

For å toppe det hele, og det er jo lørdag. Så kjører vi en dessert. Is med flytende sjoko! Den la seg akkurat der den skulle…nedersti magen:) det er lov å kose seg av og til. Nå nyter vi resten av kvelden alle 5 i sofa’n med godis. 

Ny dag i morgen, med ny kamp å dømme. G13. Det blir bra. 

Ha en god lørdags kveld 

Prekæs

-tenaaringspappa-

Er dette lureri??

Denne uken var vi på et kjøpesenter, og gikk innom en Princess butikk. Vi titter rundt på diverse varer, og det er mye salg. Det lokker flere kunder til butikken. 

Vi ble satt ut når vi ser nærmere på et stativ hvor alt selges til 40 %. Når vi ser nærmere på prislappen, ser vi at det er flere prislapper utenpå hverandre. Her aner vi ugler i mosen. Og tar av den ene lappen. Det står en høyere pris på gjeldene prislapp, og en helt annen sum på prislappen under. 

Er det virkelig slik at de setter opp prisen, for så å gi rabatt ?? Det blir helt feil og føles som lureri for oss kunder! Dette konfronterer vi med damen i kassa, hvor hun blir noe satt ut og svarer at ja prisen har gått opp. Derfor ny pris! Eeehhhh ja det ser vi men det blir det riktig å gjøre det slik. 

Det er lureri fra ende til annen. Og bør ordnes opp i snarest!! Her er det mange som har gått i “fella” og blitt lurt. 

Hun sa jo også at om vi kom til kassen med den billigste prislappen, hadde vi fått vare til den prisen..men nå kunnd ho ikke gjøre noe!

Ønsker dere en nydelig dag videre

-tenaaringspappa-

 

Gratulerer til alle fedre :)

Det er 10. November og farsdag. I en ellers hektisk og aktiv hverdag, stopper vi opp et øyeblikk og hedrer våre fedre. 

Gratulerer med dagen papsen min

Her er du i ditt rette ess, du som elsker sport, fotball og spesielt Liverpool.

Har funnet frem et passende pappadikt

dikt for pappa

Kjære pappa,
Takk for at du bærer meg på skuldrene dine
når jeg ikke orker å gå mer
Takk for at du leker med meg,
jeg har det så gøy når vi er sammen.

Takk for at du så tålmodig forklarer meg om verden,
det er så mye jeg lurer på
Jeg ser sånn opp til deg pappaen min,
for meg er du supermann!

 

Ha en toppers dag alle i hop

-tenaaringspappa-

Hvilken Julekalender velger du…

Nå er det på høy tid kun få uker, ja faktisk 3 uker igjen så skal vi åpne den 1.luka i vår adventskalender. Det blir en spennende tid vi har i møte. Det har blitt mange muligheter innenfor kalender, og hvilke skal du velge? Hva er din favoritt? Her går det nok mye i tradisjoner, men det å gå utenfor tradisjoner og prøve noe nytt kan være spennende det. Så hva skal vi velge?

Vi får vår del har en tradisjon med pakkekalender! Da snakker vi 3 kalendere og 72! gaver som skal kjøpes inn og pakkes inn. Og en artig sak rundt dette, er at vi dagen før 1.desember sitter sent oppe og gjør dette ferdig, da kan vi sitte til langt på natt. For det må jo være nokså perfekt. Da tenker vi hvert år at neste år får de velge noe annet. 

Det blir jo ikke slik, vi kjøper nye gaver og pakker inn da og. Det er en hyggelig tradisjon, men jeg skal innrømme at vi angrer litt på at vi startet med dette. Det hadde vært mye annet vi sikkert også kunne startet med. Så får de en sjokoladekalender av besteforeldre. Da blir det bra i år og. Nadin har nå valgt å ønske seg en annen type kalender, som inneholder sminke og andre produkter som er aktuelle for tenåringer. 

Det koster jo omtrent det samme sett i pris. 
Nå om dagen er det populært med rampenissen, men føler det er litt sent for vår del, da barna har blitt så store. De skjønner nok veldig fort hvem som står bak dette:)

Om du skal ha pakkekalender, er det veldig lurt å starte nå med innkjøp, slik at du unngår stress rundt dette. Da kan det fort bli kjøpt ting som bare blir lagt i skapet.

Jeg er spent på å høre hvilken tradisjon du har rundt dette med kalender
Send til meg på snapchat, instagram eller Facebook. Søk bare opp tenaaringspappa.

Ha en fortryllende torsdag 

-tenaaringspappa-

Høst og depresjon

Hepp og god kveld 

Høsten kan egentlig minne litt om en depresjon. Vi har nylig gått over til vintertid, og det er en tung tid for mange mennesker. Har full respekt for dette, og den kan være lang. Det kan tildels være få dager som er et lyspunkt, og det de bare ser frem til er at sola skal snu. Hvorfor kan vi ikke bare ha sommertid eller vintertid? Hva i alledager er problemer med det? 

Høsten kan egentlig være som en depresjon, trærne mister mot og mæle og bladene faller ned.. de blåser bort fra det opprinnelige, og blir liggende i et mørke en god stund. De blottlegges helt for blader, og verden stopper litt opp. Mange blir stående tomme og helt uten energi. Det eneste trærne venter på er at de skal få tilbake energien, og starte med små knopper etterhvert som våren nærmer deg. De er kalde og utsatt, da de er blottlagte. 

Når våren endelig dukker opp og knoppene blir til blader. Så fylles du igjen opp med masse positiv energi og du kan se lysere på det tunge. Ja nå ble det mye tungt her, men du skjønner hva jeg mener. Hvordan jeg tenker? 

Det skal sies at ved denne tiden, er det mye mørke. Noe som kan gå innpå hver og en person. Det er uansett viktig å holde motet oppe så langt det går. Prøv å finne små lys i en mørk hverdag og nyt de små gledene. 

Du skal vite at du ikke er alene med slike tanker, det er en høy andel personer der ute.  Men tilbake til mørke dager.  Du reiser til skole/jobb og starer en god dag. Den blir litt hva du gjør den til men en siste ting de ønsker å høre er ….prøv å tenk positivt. For det er ihvertfall 1 ting som ikke er så lett å forstå for de som går igjennom dette. En depresjon er tøft og det tar på kroppen.

  

Noen trener, andre går daglig tur. Vi har alle våre forskjellige hverdager. Uansett har vi hverandre og det er en god tanke. Et godt tips er å snakke med noen. Jeg heier på deg! 

Ønaker deg en nydelig kveld 🙂

-tenaaringspappa-