Høstuka

Johooooooo

Høsten er deilig, det er fine farger og du har god grunn til å sitte med bena plantet i sofa´n! Det er mange som tenker slik, og det er jo digg da. Men høsten er jo fin på mange måter den. Det er helt fantastisk å gå tur om dagen, da det er mye fint der ut å se på. Trærne begynner å gjøre seg klar for vinter´n og bladene faller etterhvert av:)

Vi går nå inn i siste uken før det er en velfortjent høstferie. Og hvor ble de ukene i mellom her av. Vi har jo nettopp startet opp igjen etter en deilig sommerferie. For 3 mnd siden nå så var vi ved st.hans. Skolene gikk til en lang deilig sommerferie, og noen feiret dette. 3 mnd går fort! Om 3 mnd nå så er det julaften. 3 mnd det er jo unna på 1-2-3

(et tilbakeblikk på fjoråret på hytta)

Vi har heldigvis noen dager som skal nytes før den tid, men greit å tenke over dette. Kanskje greit å gjøre seg opp noen tanker om julegaver, kalender osv. Det er jo en grei start. Jaja høstferie er helt topp. Litt sånn midt mellom sommer og jul. Det er ellers ingen røde dager på høsten. Har du noen spesielle planer for høsten? Eller du typen som liker å holde deg innendørs med et deilig mykt pledd rundt deg. Det kan uansett være deilig det på kvelden. 

For vår del, skal det jobbes noen dager til før vi tar noen dager på fjellet. Det blir greit med litt stueforandring. Om det er noen dager som er litt kjedelige og høstmørket tar overhånd, så forsøk deg på en tur ut i frisk luft. Det er å anbefale!

Vi prekæs

-tenaaringspappa-

 

 

Tips til matpakke?

Hver eneste dag blir det smurt flere tusen brødskiver rundt om i de forskjellige hjem. Er det egentlig det som barna ønsker seg på skolen . Det er flere faktorer som spiller inn her. Det skal være sunt, godt og en vesentlig ting er at barna helst bør like det. Ellers svarer poden med å ikke spise den skoledagen. Det er klart deres valg. 
Uansett så synes jeg det er vanskelig å være kreativ nå etter 12 år med barn i skolealder. Jaja det er jo bare å sjekke på SoMe tenker du nå…Jada det er jo forsåvidt det, men det er et hav av muligheter der ute. 

Vi forsøker å variere litt fra

  • Brød
  • Knekkebrød
  • Polarbrød
  • Pasta m/kylling
  • Stekt ris m/egg og skinke

Ja du leser riktig jeg er skolemat “sjefen” på morrakvisten. Konemor er flink og ordner litt på kveldstid, så her bidrar vi lik at barna skal få en god matpakke og varierende.
De ordner seg selv også, men så lenge jeg står der og er først våken, så ordner jeg dette til de, så blir det en god start på deres dag og. 

Har du noen gode tips eller råd mottas de med stor takk 🙂

Send til meg på

Facebook: tenåringspappa
Instagram: tenaaringspappa
Snapchat : tenaaringspappa

Ser frem til å høre fra deg. og få ny inspirasjon.

Kos deg videre på en torsdag 

-tenaaringspappa-

Kleint foreldremøte !!

Det er tid for foreldremøte på ungdomsskolen, og sikkert hos de andre skoler også i disse tider. Mange tenker her at jeg blir hjemme, for jeg vet alt allikevel. Slik skal man ikke tenke, for det handler faktisk om deres barn dette, og det er viktig å følge med på utviklingen. Plutselig har skolen kommet med nye rutiner, eller nye funksjoner som er greit å få med seg. Her har vi samtidig en gylden mulighet til å snakke med lærer, og komme med innspill i hverdagen til våre barn/ungdommer.

Det hele starter med et felles møte for hele trinnet, før vi skal gå til hver vår klasse etter det. Så kjører lærer på med rask info, om ditt og datt osv. Så kommer det….

Så har vi et punkt igjen her og det er valg av klassekontakter. Vi må ha en klassekontakt og en vara. Da blir det stille i rommet. Dette er noe alle “frykter” og holder hendene godt plantet nede under stolen, ja nesten så vi setter oss på hendene! Folk titter litt sånn forsiktig rundt seg og ingen sier noe. Vi er nødt for å ha 2 stk sier lærer, og sier vi kan gå så fort dette er avgjort og valgt. Hehe stillheten er der fremdeles. Lærer sier at han går ut og tar seg en kaffe i mens, slik at vi kan komme til enighet. Så fort han er ute av døra, er det en forelder som begynner å snakke om noe helt annet!! Men i alle dager, nå må vi holde oss til valg av klassekontakter. Han ene sier nei han har OVERHODET ikke tid, nei heller ikke den og den og den sier de. 

Det er jo ingen som har tid tydeligvis til dette i disse dager. OG dette er nok grunnen til at flere holder seg hjemme under foreldremøtet. Litt trist da , for det handler jo om barna våre. Og man må delta i noen FAU møter i løpet av skoleåret. Det er egentlig en gode å være med her, for du kan faktisk være med på å bestemme slik at poden får det bra på skolen. Blant annet. Når stillheten har vart en stund er det en mor som sier forsiktig…..jeg kan være vara jeg… Alle ser på henne og tenker takk. Men vara ja, vi må jo også ha en hovedperson her. Det blir helt stille en stund til. En mor sier ok jeg kan ta på meg jobben jeg. Du hører da at alle puster lettet ut, PJUH nå slapp vi unna i år, og neste år da kommer de sikkert ikke engang på foreldremøte. For dette var ubehagelig.

Både jeg og kona har vært dette flere ganger på barneskolen og føler vi har gjort vårt.Jeg tenkte jo at ok hvis absolutt ingen andre melder seg så kan jeg godt ta den jobben. Det er ikke store jobben i løpet av et år. Du skal jo ikke drive klasse alene. 

De begge ble klappet inn og vi kan avslutte møtet. Lærer akker for fint oppmøte og ønsker oss vel hjem. Det hele føles ekstremt kleint der og da, men tenk over dette til neste gang. Det er ikke noe i veien for å ta på seg noe slikt. Bare gjør det. Lærerikt er det også:)

Da er det bare å stålsette seg for det kommer fort et foreldremøte snart igjen for 7.klasse. Skal….skal ikke….Joda der møter vi 🙂

Ha en toppers dag 

-tenaaringspappa-

 

 

 

 

 

 

 

Husker du den store dagen ?

I helgen var det kickoff for konfirmantene i Borge menighet, og en spent Eline trappet opp i kirken. Hun er i godt lag med venner fra barneskole og ungdomsskole. Dette blir et spennende år. Det er kun 8 mnd til konfirmasjonsdagen. Det er en stor dag for ungdommene.

Nå har det blitt slik i vår tid, at det finnes mange valg innen dette. Om de skal konfirmeres borgerlig, kirkelig eller andre ulike konfirmasjoner. Noen gjør det kansje ikke i hele tatt. Hva blir riktig i denne sammenheng ? Det er nok vanskelig for flere å ta dette valget, for det er flere ting som spiller inn her. Venner, familie og andre inflytelser. Det beste er at poden selv kjenner på hva de føler er riktig. Vi kan ikke stå der å bestemme for de at jo, du skal f.eks stå kristelig. Det kan hende de har et helt annet syn på sin tro. Og da er det viktig at de selv tar del i dette, de er såpass store nå og skal tre inn i de voksne rekker som det heter 🙂

Eline var veldig usikker, og var nok mer eller mindre litt nysjerrig på det borgerlige forhold, hun har ikke den helt store troen. Og det må vi akseptere. Men så endrer hun seg rett før, det har nok med venner og gjøre og de fleste av hennes venner valgte kristelig konfirmasjon. Vi kjører i gang med 1 døgn i kirken, og en presentasjonsgudstjeneste søndagen etter kl 11.00 . Det er fullsatt kirke, og årets konfirmanter blir presentert. Rørende seremoni, og flotte ord og sanger. 

Vi reiser og setter oss, slik holder de oss i form i salen, og vi dupper ikke av. For det er jo tidlig opp på en søndag om man ikke er vant med dette. Veldig kos og møte andre kjente der da, som vi har kjent siden barnehage, skole og fritid. 

En flott dag ble det og Eline er fornøyd. 

På vei hjem sier Eline….Det er ikke sånn her hver helg ??

Nei svarer vi, men dere må delta på noen gudstjenester i løpet av de 8 mnd. Det går fint, og de har nok ikke vondt av dette. Mobilfritt er det og . Det må legge fra seg telefonen, mens de er der. Og det er bra! 

Vi støtter opp uansett hvilke valg du gjør Eline og gleder oss med deg.

Prekæs

-tenaaringspappa-