Endelig er ventetiden over

De har vært supertålmodige årets russekull. De kunne helt sikkert ha startet i april om det hadde vært opp til dem. De har lytet til myndighetene og ventet. Mange har helt sikkert investert mange hundre tusen kroner i både bil og buss.

Nadin har gledet seg, men er veldig glad for at hun ikke har investert mange tusen kroner. Det hadde nok helt sikkert vært en dårlig følelse her og nå. De fleste har mange gode minner fra det å være russ, så Nadin kos deg og nyt de ukene du har foran deg nå.

Sekken er fylt opp med antibac og munnbind, noe som gjør at dette kan gjennomføres på en grei måte. Det er noen krav fra myndighetene, så er det opp til russen selv og avgjøre om dette skal bli husket som noe spesielt, for korona russen vil det bli uansett.

Du har gledet deg, du har strøket på merker, kjøtt inn russelue, for det var en del av greia. Den måtte du bare ha, noe som er fullt forståelig. Du og dine venninner skal ha det gøy, slå ut håret og være litt gærne. Ja selvsagt på en god måte. For dere vil aldri få denne tiden tilbake. Det er nok av andre ting dere må avse i denne tiden. Så kos dere og nyt tiden!

Du har styret og ordnet deg, rigget sekken så den skal ha det som må til som munnbind osv. Dette fortjener dere virkelig!

Go russetid 🙂

Klem fra en stolt russepappa

Jeg ble gravid i ung alder

Det har vært overveldende gode tilbakemeldinger i forbindelse med gårsdagens innlegg! Jeg har takket hver og en av dere, og synes det er stas at dere sender meg meldinger. Dere som har spurt har også fått noen pekepinn på hvordan dere kan legge opp deres løp videre. Det skal sies at det er stas å være en motivator for flere av dere.

Noe av det viktigste når du går i gang med endring av dine vaner er å holde humøret oppe som jeg var inne på i går, samt ikke la de dårlige dagene gå utover andre. For de vil komme, du må bare være forberedt på at de kommer. For å ta for seg meg, så har jeg levd slik i mange år med mye godsaker, jeg ble “gravid” i ung alder, og har ikke helt gått ferdig svangerskapet:)

Det er flere ganger jeg har lyst på noe usunt midt i uka, og vi spiser både enkle middager som pølse i brød, hamburger og egentlig det meste av av mat spiser jeg, men da med måtehold. Jeg bruker hodet hver gang jeg skal “putte” noe inn i munn.

Det å bruke penger på dietter, dyre slankemetoder osv er ikke noe poeng mener jeg. Vær tydelig på hva du vil oppnå, og finn din vei som vil være riktig for deg. Jeg for min del startet med raske gåturer, og i en gitt periode gikk jeg litt, jogget litt og slik jobbet jeg meg mot det å klare å jogge hele distanser som det jeg gjør i dag. Jeg klarer fint å jogge 5 km, 7 km osv. Det er som konemor sa til meg en gang vi var på joggetur….Jeg var sliten hang litt med nebbet for å si det sånn, konemor sier da har du vondt noe sted…jeg kjenner etter og svarer nei. Da orker du litt til. Det er noe i det. Har du ikke vondt, men er bare sliten så er ikke det farlig. Ta med de disse ordene:)

Gi ikke opp om du kjenner at det butter litt i mot, det er ikke “farlig” i ryke på en smell om du gjør det, da retter du bare opp i det dagen etter, og tar noen ekstra kilometer!

Nyt dagen, du er helt topp!

Gode tips for å komme i gang med trening

Den berømte dørstokkmila er hard, spesielt om du ikke er i modus. Er man overhodet ikke klar for å gjøre en forandring i hverdagen så er 2 muligheter du har. Vente til kroppen sier litt i fra, Eller presse seg litt ekstra til å komme seg ut. Tro meg, er du som meg som lenge har tatt det med ro, så ønsker kroppen mest ro. Er du vant til å henge på sofa´n  etter middag og ligger der frem til du skal sove, er det tungt. MEN slett ikke umulig allikevel.

Det som er litt urettferdig synes jeg er at enkelte mennesker sliter med å legge på seg. Ikke de som har sykdom vel og merke, men de som kan putte hva de vil i munnen sin uten at de går opp et gram. Det er virkelig forskjell på oss mennesker! Fortvil ikke det finnes håp for oss alle 🙂

Jeg er av den typen som legger på meg 3 kilo når jeg spiser en snickers, det føles ihvertfall sånn 🙂 Og jeg som er så glad i godis a gitt. Kunne ikke jeg bare hatt fri flyt, spis så mye godis du bare vill! Kan jeg søke om dispensasjon?

Det å komme seg i gang kan som sagt være tungt, men jeg skal gi deg noen tips på veien. Slik at du kommer deg i gang.

  • Ikke vent til en spesiell dag
  • Start umiddelbart
  • Ha kortsiktige planer
  • Ikke tenk både kosthold og trening i starten
  • Begynn med gåturer
  • Kosthold faller automatisk litt på plass
  • Gå 1 km vekk fra huset ditt, gå deretter et par kilometer og vipps så har du gått 4 km
  • Det å dele i sosiale medier kan være med på at du holder deg i gang
  • Gå gjerne sammen med andre, på den måten kan dere motivere

Det finnes mange mange flere tips og råd, men det skal jeg komme tilbake til fremover. Det er bare til å bli med på moroa, så skal vi sammen klare dette. Det er jo mer gøy når vi tenker på at andre også er i gang, ikke sammen med deg i gata nødvendigvis, men visuelt sett.

Jeg vet godt hva jeg snakker om når det er tungt, for jeg følte jeg var flink før jeg virkelig gikk inn for dette. Var jo ikke det, men lurte meg selv til å tro det.

Vi er gode på å finne unnskyldninger for å ikke trene, det kan være flere årsaker til dette, men det å ta seg en tur ut fra sofan er magisk. Det er rekreasjon. Send meg snap, og insta meldinger av at dere er ute å går, så bli vi en gjeng visuelt sett. Blir du med?

Kan vi ikke si at vi setter av hverdager fra ca 18.00, og en times tid. I det tidsrommet skal vi ta steget ut. Om du har mulighet til å gå ut på dagtid, så gjør du det. Bli med´a !

Kanskje vi til og med ses ute i skog og mark, eller langs veien. Det hadde jo være koselig det og

Go´tur !

tenaaringspappa

Jeg har gått ned 15 kg på denne måten

Min veiedag er fredag, jeg gleder meg masse til hver eneste fredag, for da blir resultatet synlig for den jobben jeg gjør hver eneste dag. Det jeg står i, de til tider vanskelig beslutningene. Det er et hav av fristelser jeg passerer hver eneste dag. For det skal nevnes at jeg er en mann som er glad i godis, sjokolade og snadder. Det har vært synlig på min kropp i mange år.

Jeg bestemte meg i april 2020 for å gjøre en endring i min livsstil. Nå var det nok og jeg følte meg klar. Jeg var bestemt på å gjøre en endring! Det er noe jeg har sagt tidligere, men da har jeg ikke lyktes med vektnedgang. Jeg er veldig god på å tenke at i morgen skal jeg starte, nå skal jeg gå ned mange kilo. Det varte helt til jeg kom over et vanskelig valg med god mat, fet mat osv. Jeg skal være helt ærlig å si at jeg elsker burger, kebab og den type mat. Det har gått en del av denne mat typen igjennom mine spiserør. Jeg angrer hver eneste gang!

MEN jeg passerte 40 år og ventet på det rette øyeblikket til å starte. Fikk en gylden mulighet under korona utbruddet. Da satt vi mye hjemme. Jobbet hjemmefra med hjemmekontor og hadde generelt mye tid. Det skjedde ikke så mye annet enn å bruke tiden inne eller å gå tur. Vi ble flinke til å gå tur. Det var mange mennesker som brukte mange timer ute i det fri. Vi ble en tid gode på å komme oss ut i skog og mark. Der føltes det trygt, og friluften ga oss ny energi.

15 kg, det er faktisk veldig mye, og jeg har alltid sagt at jeg skal leve stort sett vanlig, MEN skal bruke hodet i matsituasjoner. Det er viktig å være bevist på hva du putter i munnen. Vi har som kjent tacofredag hver uke, og elsker taco. Blir ikke lei det for å si det sånn. Jeg har tidligere spist 2, noen ganger 3 tacolomper avhengig av hvor sulten jeg har vært. Jeg har redusert dette til KUN 1 lompe med innhold selvsagt. I helgene spiser vi alltid rundstykker, egg og en hyggelig frokost setting. Vi dekker bordet og dette er noe hele familien ser frem til. Der kan man fort ryke på en smell og spise 2 og 3 rundstykker. Det smaker veldig godt. Jeg har redusert til 1 rundstykke. og gjerne 2 smiley egg.

Det var litt leit i starten, men nå blir jeg mett og magen venner seg til dette. Det handler om å gjøre små grep i hverdagen. Det å spise flere runder med middag er heller ikke bra. Det holder med 1 porsjon, selvom lysten din sier noe helt annet. Den vil at du skal spise mat som om det er det siste du gjør.

Det krever en god porsjon selvdisiplin og en dose med godt humør. For går du rundt og er sur og grinete på alt og alle, så er det ingen vits. Da kan du like gjerne la vær. Jeg kjører en hard disiplin og holder meg til det som er planen den dagen. Jeg svinger ikke innom og kjøper en japp, for da vet jeg hvor hardt jeg må jobbe for å jogge den av meg igjen. Det er en hard læring akkurat det der.

Jeg spiser til frokost 2 knekkerbrød, 3 til lunsj, vanlig middag, men liten porsjon. Samt at jeg drikker mye vann igjennom hele dagen. Jeg spise rikke noe mellom middag og kveldsmat, da er det knekkebrød som står på menyen. Det går i knekkebrød, og det er digg. Noen tenker at knekkebrød det blir man ikke mett av, det gjør man.

Jeg holder humøret oppe på jobb, hjemme og når jeg jogger. Jeg har ikke vært den helt store joggeren, men har gått mye tur noe som har vært enklere. Jeg elsker i dag å jogge i skogen. Det er tiden jeg bruker til å blokkere ut alle tanker. Og jeg kjenner en frihet av å parkere der jeg vanligvis løper og gleder meg til hver løpetur.

Nå løper jeg som regel hele runden ved 5 km, 7 km, 8 km osv. Det er gøy, og jeg kjenner det har skjedd mye positivt med kroppen! Alt er enklere, og ting er enklere å utføre. Jeg får energi og masse motivasjon når jeg får f.eks snapp av at noen er ute å løper osv. Så send meg snapp når du er ute, det holder meg oppe. Jeg føler jeg har så mye energi hver dag, og vektnedgangen har gjort noe med meg!

I løpet av en uke kunne jeg gå ned hele 1,5 kg! Er stolt og glad for at jeg får det til, og det er nå kampen må kjempes videre. Det nytter ikke å late seg nå. Det har jeg heller ingen planer om.

Trenger du råd eller tips, er det bare til å ta kontakt 🙂 Jeg håper å kunne inspirere deg også til å ta grep om du går med planer om å endre livsstil.

Jeg heier på deg, og dette får du til om du vil! Følg meg gjerne på insta eller snap, og la deg inspirere 😀

tenaaringspappa

Hvordan ser din tacolefse ut?

Det er litt rart å skrive om det, men samtidig tror jeg at det er flere som tenker som meg. Dette med taco, er det mange teorier om. Det å bli bedt bort på tacomiddag er like spennende hver gang. Har de husket alt det du pleier å ha på i den lefsa? Vi har vårt greie, og den er sikkert litt sær, men det som er helt sikkert er hva man starter med i lefsa…

Jeg begynner selvsagt med rømme, og cheddarost…sånn flytende vettu. Det er selve prikker over i ´en. Så har vi jeg kjøttdeig over der, og revet ost på dette igjen, slik at osten smelter. Over der kan det være agurk, og de andre grønnsakene. Det er ikke så farlig, det som er et must er starten.

I ukas episode av farskapet ble det opphetet diskusjon mellom meg og Jonas, nettopp fordi han starter med salat. Han begrunner det med at da holder han lefsa tørr. Jeg for min del må ha rømme først, dette er fordi da er den ikke så tørr i bunnen, og den fuktige vesken er godt spredd.

Taco er jo så godt, og vi har det hver eneste fredag her i heimen. Da er det tacofest 🙂

Nå er det ikke alle som har på alt her, og det er smak og behag, så lenge du starter med rømma ! Jeg ønsker å høre dine ord på hva du starter med på lefsa. Kjør debatt i kommentarfeltet, så skal vi se hva som er mest vanlig.

De testene som er gjort til nå i dag, vi ser at de fleste har rømme i bunnen:)

Dette er ihvertfall noe som skaper debatt, og vi har en heftig diskusjon du bare må få med deg!! Du finner den her

Vi har alle våre vaner rundt dette, og man må jo bare starte med noe, jeg er sikker på at du også har din egen måte å gjøre dette på, og man kan jo ikke bare ta noe uten å væreklar over det 🙂

Kjør debatt !

Snakkes

Starter på nytt i dag, bli med du og

Gode menneske, nå har du en gylden mulighet til å bli med meg på moroa. Jeg har ikke fått trent slik jeg ønsker siden oktober/november i fjor. Nå skal jeg finne tilbake til formen og min suksessoppskrift tenker jeg å dele med deg. Jeg er i hovedsak ingen personlig trener, livsstilscoach, eller lignende men har funnet min greie som jeg tenker du får ta del i.

Fra april til august 2020, gikk jeg ned 15 kg. Jeg er en helt vanlig mann uten silikon i tatti, og liker å gjøre dette på en måte som den normale personen i gata kan delta i. Det å komme seg ut i fri luft er helt magisk. Ha musikk i ørene, eller rett og slett høre på naturens musikk. Den er også helt magisk, og dette er ren skjær terapi for sjela.

Terskelen for å komme seg ut av den ellers så gode sofa kan være høy, men noe så fantastisk som dette kan være når du først kommer det ut. Det vi kan gjøre er å motivere hverandre. Mange av oss trenger et kraftig spark i baken! :)Det å gro igjen inne, er verken godt for hodet eller kropp. Og nei du trenger ikke legge opp til en 3 timerstur på 2 mil første dagen. Start pent, og smått hvor du rusler i skogen, eller rett ut fra hjemme ditt og en tur i nabolaget.

Vi har alle våre skavanker, men det er sunt med en luftetur. Kanskje du har ambisjoner om å jogge deg en tur på sikt, eller gå lengre turer. Jeg har ikke alltid vært en jogger, men nå er det nydelig å “spenne” på seg skoene, sette musikk på ørene og spinne i vei. Jeg får en ekstra energi, og kan fint løpe 7-8 km. Før april 2020, gikk jeg bare, og det ser så enkelt ut når mennesker er ute på joggetur. De ser jo knapt nok slitne ut.

Jeg har trent meg opp til å bli en jogger, og ja det er jo tungt i perioder, men det viktigste av alt er å ikke gi opp. Så skal du vite at ved å starte med gåturer/joggeturer så drar det ofte med seg noe annet også. Du får ikke lyst til å spise den sjokoladen nettopp fordi du vet hva den koster å få av igjen. Du må løpe li 30 minutter for å forbrenne en liten snickers. Er det da verdt å dytte den i stryta?!? Det valget må man ta. Mange setter en dato for oppstart av treningen sin. Det er ingenting å vente på, kom deg ut i aktivitet.

Jeg har nå bestemt meg for å ta tilbake kontrollen på min hverdag, og ønsker en mer varig endring. Dette kan fint gjøres uten de store endringene. For man tenker at om jeg skal i gang med en livsstilsendring så må alt endres på, men det trenger man ikke. Den perioden jeg gikk ned i fjor, så spise jeg det de andre i familien spiste, men selvfølgelig i mindre grad. Jeg beveget meg daglig, og fant ut at dette i seg selv ga meg masse energi.

Jeg så etterhvert frem til å legge ut på en lang gåtur. Og jeg har en kickstart du kan bruke, som gir deg akkurat den perfekte starten du er på jakt etter:) Du kan finne kickstarten her. Du kan faktisk gå ned hele 7 kg på ei uke.

Jeg jogga i dag en tur i skogen med brodern  på 5 km. Det var digg, følg med på insta og snap og la deg engasjerer og inspirere

Ha en finfin dag videre 🙂

-tenaaringspappa-

Her kan du vinne boka til kokkejævel

Når vi snakker om Norges største blogger, så gjør vi det på en skikkelig måte. Det er ikke noe tull og du leste helt riktig. Vi skal gi bort noen bøker skrevet av selveste kokkejævel. Den er forøvrig signert av både kokkejævel og hans kone. Dette kan du ikke gå glipp av.

Har har vært på topp siden han skrev sitt første innlegg, og det er bare fortjent. Han er en type man blir glad i og gleder seg til å lese. Innleggene hans gir mening, og vi har vært så heldige å ha besøk av han i podcasten vår farskapet.

I den forbindelse skal vi trekke ut noen heldige vinnere som vil få denne boka rett hjem i postkassa. Og lurer du litt på hvordan Norges største blogger er skrudd sammen, har du en gylden mulighet her og nå!

Han fortalte i ukas episode om sine barn, han har noen på jorda samt noen i himmelen. Hvor mange det er snakk om og hvordan han takler dette på en så fin måte kan du høre her

Du vil også i denne episoden høre litt om hvordan kokkejævel er som far. Hvordan oppdragelse han har gitt osv. Dette er en episode du ikke bør gå glipp av på noen som helst måte.

Det eneste du må gjøre er å følge denne linken og følge faskapet på instagram. Det vil bli trukket ut noen vinnere om få dager blant de som følger oss. Her er det god mulighet til å få deg en bok skrevet på en finfin måte, hvor du blir kjent med hvem kokkejævel er.

Hva venter du på? klikk deg inn og følg, så er du med i “trekningen”

Ha en nydelig dag videre 🙂

Del gjerne

tenaaringspappa

Hipp Hurra for Nadin som fyller 19 år

Vår kjære datter, vårt eldste barn har bursdag i dag. Gratulerer med 19 års dagen Nadin !

Tiden går jo så altfor fort, og dagen hvor du kom til verden føles som det var forrige uke. Noe av det vi har lært oss opp igjennom tiden er å nyte de øyeblikkene som er i nuet. Det er ingen vits i å utsette alt man planer om.

Nadin er russ i år, men den tiden blir ikke helt som de ønsket. Dette er noe du takler på en finfin måte uansett. Og du vet å nyte tiden akkurat som den er. Du er en en stå på vilje du vil nå langt med, og vi er superstolte av deg:)

Kjærligheten blomstrer om dagen, og det er svært hyggelig synes vi !

Kos deg masse på dagen din 🙂

Hipp Hurra

Har du forsøkt å speile din atferd

Vi mennesker tenker som regel best om oss selv. Hadde bare alle vært som meg så hadde samfunnet vært et bedre sted. Vi mennesker er satt sammen på denne måten, men har du forsøkt å speile deg selv?

En ting er å se seg selv i speilet, da vil du får se ditt ytre, men om du går litt i dybden vil du finne ut litt mer. Forsøk i tankene og tre ut av din egen kropp, sett deg ved siden av deg selv og gjør en vurdering…Hva synes du? Er du den personen du mener du er? Jeg har forsøkt dette med meg, og finner flere områder jeg kan bli bedre på.

Jeg går rundt med en tanke om meg selv at jeg er nokså perfekt, men jeg finner helt klart noen elementer jeg kan bli bedre på. Det er helt klart forbedringspotensiale! 🙂 Det er mange elementer i samfunnet vi kan sette fingeren på. Når jeg går en tur i butikken møter jeg veldig mange personligheter. Og flere av de er kanskje ikke klar over det selv!

Mange går med hodet ned i gulvet og er redd for å møte andre, det håper de ikke møter kjentfolk, for da må de stoppe opp og hilse. Det skal du slutte med, rett opp ryggen, hev hodet og vær stolt av deg selv. Du er like mye verdt du som alle andre.

Det er mennesker som ser sure ut, de hilser ikke og er gretne for ett eller annet. Hva det skyldes er for meg vanskelig å vite. De kan jo ha opplevd noe vondt, men for meg som er en type som smiler mye og blir sikkert too much for noen er det ikke naturlig å gå rundt i lokalbutikken og være sur og grinete.

Jeg tror ikke de menneskene har det så bra, det skjuler seg mye bak masken og vi krever selvsagt ikke at alle går rundt og smiler hele tiden, men når man møter de samme i butikken går det an å nikke og gi et lite hils. Det å smile kan du jo gjøre, men det ser vi ikke bak munnbindet. Man kan gjemme seg bak masken, men ved å gi et nikk så sier man hei.

Menneskene er forskjellige, og godt er det. Tenk om alle var like, da hadde det vært trist sted å være tror jeg.

Prøv i dag å still deg ved siden av deg selv, og tenk over hvilken person du er. Du vil garantert få deg en aha opplevelse. Shit er jeg en sånn type person. Det er ikke det jeg ønsker, men det kan du gjøre noe med 🙂

Ønsker deg en finfin dag, og nyt sola om du og har den i dag

-tenaaringspappa- 

Nettroll bak anonyme profiler

Hva er nettroll? Hvem er nettroll? Hvordan blir man egentlig et nettroll?

Alle nettroll burde skamme seg, fordi de har kun til hensikt å spre dårlig stemning. De har ingen positiv hensikt i det hele tatt, men hvorfor skal et menneske være grusom ovenfor et annet menneske? Det er noe vi må finne ut av! Vi kan ikke bare sitte å se på at dette er noe som vokser mer og mer for hver dag som går.

Men tenk å synke så lavt som å sitte bak en anonym profil og slenge dritt. Hva er egentlig poenget?

Hvis du ser i kommentarfelt hos de ulike sosiale mediene, så ser du nettrollene i lyset. Er de virkelig så feige at de ikke tør å ha en profil som blir kjent igjen på gata. De har fiktive navn og en haug av tall etter seg, og fremstår som idioter.

For å ta et eksempel så ser jeg daglig på TikTok at folk skriver til andre…..Gå å heng deg, gå å dø osv. Mange av disse kan man fint finne igjen, og noen der ute har ringt til foreldrene. Da skal jeg si de blir paffe om man ringer de. For selv om de har anonyme profiler så kan man finne hvem de er venn med osv på andre sosiale medier.

Men du som foreldre, vet du hvor mange sosiale medier ditt barn omgås på? Og viste du at det er ditt barn som mobber andre bak sin anonyme profil? Du er nok ikke klar over dette, for da hadde du nok tatt den praten med de.

Nettroll finnes i alle aldre, og voksne nettroll burde jo vite bedre enn dette. De burde være gode forbilder for andre, men det er de rett og slett ikke. Men kan ikke du møte opp i butikken og skjelle ut de menneskene du ser der da! Så kan du jo se hvordan det går. Det Hadde du nok aldri gjort. For du er en pyse!

MEN hvordan blir man egentlig et nettroll, er det en form for herseteknikk ovenfor et menneske? Jeg er ingen fagmann, så her snakker jeg kun av erfaring. Livserfaring er i tilfeller bedre enn fagfolk sies det. Og det støtter jeg. Jeg tror ikke fagfolk heller kan knekke koden for nettroll.

Kan vi ikke alle sammen forsøke å bedre denne tematikken. For ingen bør oppleve kloa til et troll, det kan sette dype spor som aldri vil gro. Det kan bli så mye skader ut av kun få ord.

#stoppnettroll

Bli med å bekjempe dette!

Snakkes

tenaaringspappa