Er dette noe dere praktiserer ??

Det er søndag og fastelaven, men fortvil ikke du kan spise boller hele året ellers! Du trenger ikke spise boller med 1 liter krem bare i dag:) Men bolle er godt det altså. Vet du hvorfor vi egentlig feirer fastelaven? Det skal jeg forteller deg litt senere, men har et par raske spørsmål..

Har dere ukepenger i heimen? Med suksess? Ofte er det slik at dette er noe som funker i 3 uker. Så glipper det og poden “mister” konsentrasjonen. Så kommer spørsmålet, hvor langt ned i alder kan foreldre starte med dette?  Jeg har ingen fasit på det, men mine tanker er som følger…så lenge de kan gjøre noe småtteri, så er det bare å kjøre i gang.  Det er litt ansvar i bildet her, og dette må følges opp, skal dere få noe ut av det. Det er her det ofte sklir ut. I en hektisk hverdag skal det noe til å huske alt.

Her i huset har dette vært forsøkt noen ganger, men vi har ingen suksess historie og komme med her:) Vi har ihvertfall forsøkt. Så er det jo gøy for poden og få noen kroner som de kan bruke på hva de vil. Ellers får de kanskje penger til de det måtte trenge, slik har mange det.

Her er Linus i arbeid. Han så at oppvaskmaskinen trengte å tømmes da bidrar han gjerne.  Ellers er barna våre veldig flinke til å hjelpe til, slik at foreldre kan avlastes. MEN en ting som er viktig er rettferdighet:) så ikke den ene poden gjør mer enn den andre. Slik blir det bråk av! Vi har forsøkt dette med ukepenger på alle barna, og de er flinke den første uken, men dette holder sjelden lenger. Er det slik hos dere og som har forsøkt dette? Nå er det veldig greit for våre barn, de kan motta penger på vipps, og det er veldig enkelt. Her i huset er det enklere at de får penger ved behov. Ikke fri flyt, men om de er i byen med noen venner, så kan vi bare vippse penger om det er nødvendig.

Så var det fastelaven, har du bakt boller? Pisket krem, eller tar du de uten krem? Veldig godt med bare syltetøy og! Vet du egentlig hvorfor vi feirer fastelaven? Vi er ikke med på den greia her i huset, vi kjøper verken fastelavens ris eller noe annet greier til denne dagen.

Fastelavn er opprinnelig en hedensk vårfest. Skikken med fastelavnriset stammer fra denne tiden, hvor riset skulle vekke kvinner, dyr og trær til fruktbarhet. Fastelavn var et symbol på kampen mellom sommer og vinter, hvor spirende kvister beseiret snø og istapper.

Ønsker deg en strålende god søndag!

Ha en fortryllende dag

tenaaringspappa

2 kommentarer
  1. Jeg gir ikke ukepenger enda, barn er bare 7 år. Men i blant får litt penger som hun kan putte i sparebøsse og det er alltid stas.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg