Det er ikke lett å ta en avgjørelse

Kjære gode du, uken er godt i gang, og det hele virker som om helgen har færre timer enn ellers i uken. Det går så alt for fort. Klarer du å henge med i svingene? Det er mange ting å huske på, og alt i fra tannlegebesøk for barna, trening med ulike fritidsaktiviteter, kjøring hit og dit og ellers et aktivt liv, det er sannheten når du har barn. Vi har selv valgt dette, så det ansvaret legges på deg og meg.

Vi er i en merkelig tid fremdeles, hvor vi ikke helt vet hva vi skal gjøre i ulike situasjoner, det er vanskelig å planlegge noe som helst om dagen. Vi leser i aviser at smitten er på vei opp, så er den på vei ned. I dag kunne vi lese i en avis at smitten aldri har vært så ekstrem som i mai. Hvordan skal vi klare å forholde oss til alt som blir sagt, og til en hver tid vite hva som er riktig.

Det gjelder i hovedsak barn og skole. Nå er vi inne i en tid hvor det er 4-5 grader tidlig på morningen på vei til skolen. Det er guffent, og 21 gr når de er på vei hjem fra skolen. Hva i alle dager skal barna ta på seg av klær. Ingen lett årstid vi er inne i akkurat nå.

For ikke å snakke om alle de som er småsyke. De som har sår hals, tett i nesa, og litt småfeber. Det er høytid for forskjølelse og skal barna sendes på skole om de har en buse i nesa, for å sette det litt på spissen. Dette kan svært mange barn bruke mot oss foreldre, til deres fordel av å bli hjemme. For yngre barn betyr det at foreldre også må være hjemme.

Hvor skal denne grensa gå? Skal vi teste barna våre så fort de har en henge busemann, eller skal vi se an et par dager eller når er det riktig å ringe korona telefonen?

Vi leser stadig at nå alle skal testes om vi har symptomer, men hvis du kjenner etter alle og en hver så har vi litt vemmelig følelse i halsen osv av og til. Hvor går egentlig denne grensa.

Og sender vi et barn avsted til skolen som er tett i nesa, har sår hals og føler seg dårlig kanskje fordi mor eller far ikke kan ta seg fri eller av andre grunner, kan det være nok til at hele klassen kan bli smittet om ditt barn bærer smitten med seg. Det er så vanskelig å ta det rette valget i disse tider.

Herregud jeg kjenner jeg blir smårar av dette, men det er vi kanskje mange om om å bli akkurat nå!

Jeg er overbevist om at det er flere barn som pr i dag går syke til skolen, tross for at de får streng beskjed om å holde de hjemme, om de har symptomer. Nei vettu hva det kanskje best å ta en tlf for mye eller en for lite til korona tlf, bare for å sjekke og få litt veiledning. For ikke vet jeg hva som er rett.

Ta vare på deg selv oppe i alt dette som nå skjer, og jeg krysser fingrene for at du holder deg frisk!

-tenaaringspappa- 

Søndagstanker, husker du snake

God søndag

Sitter her og funderer en søndag kveld, og tenker over den verden vi nå lever i. Synes det det er litt rart å tenke at for kun få år siden, var det helt annerledes! For å snakke om sånne kjedelige ting som når jeg var ungdom selv. Det var ikke vanlig at folk hadde en mobiltelefon hver seg. Ihvertfall ikke barn ned i 4-5 års alderen. Det var lensmansskontor husker jeg, og det satt folk i bomstasjonene. Det er jo KUN få år siden. Folk brukte telefonkiosker, og jeg husker godt vi var veldig effektive til å bruke noteringsoverføring. Husker du det? Det var jo stas det.

Husker godt min første mobil, den fikk jeg da jeg var 16 år. Og veide jo en del mer enn den gjør i dag. Det var en Nokia, da var jeg stolt da. Det fantes ikke apper eller lignende som er i dag. Det var kun et fåtall venner som hadde mobil, så var ikke så mange å ringe til. Sms viste vi knapt nok hva var. (det var jo tungvint med de gamle mobilene) De fikk jo knapt noe plass i boblejakka 🙂 Men det var kult da, og gå rund med denne mursteinklossen!


Snake (orm) var det kult å spille, vi ble raskt hektet på dette også 🙂

Det blir jo fort gamle dager for dagens ungdom, og jeg føler meg overhode ikke gammel. Har såvidt passert 40 🙂

Det er klart vi husker jo tilbake ennå lenger i tid enn det, men poenget mitt er at det er så raske forandringer. Og vipps har vi fått en ny dings, nye måter å gjøre ting på. Forandringer og forenklinger er bra det, alt for at vår egen hverdag skal bli så smidig som mulig.

Finnes det en ungdom i dag som går til en venn, ringer på døra og spør…hei er Per inne. Blir du med ut eller.. sånn var det jo før , for kort tid siden. Da kom vi oss ut og hang med venner. I dag går alt via SoMe. Og ja de drar jo til hverandre, men rett før ungdommen er utenfor huset, sender de en snap og sier at jeg er snart hos deg. Slik at de slipper å ringe på. I kassa på butikken, har vi selsvscanning av varer. Dette brukes flittig, og butikken kan spare mange ansatte. Poenget mitt er at maten blir jo ikke billigere av den grunn! Vi må fremdeles betale 1 kr for den posen.

Vi lever nå som vi gjør i denne verden, så det er bare til å henge med i svingene. Jeg nevnte ordet summetone her en dag, det viste ikke barna hva var. En fast tlf finnes ikke så mange av i dag. Litt artig å nevne VHS og. For det må vel være noe gamle greier, hehe.

Er det bedre/enklere å være ungdom i dag, eller var det ikke så gæli når vi var ungdom 80’model og rundt her?

Det er helt geit å ha en plan for kommende uke, slik at er noe forberedt på det som skjer. Du har sikkert en tanke om at i morgen skal du trene, denne uka som kommer DA skal vi gønne på. Gjør det, ikke nøl med det. Og ellers i uka, er det noe som skjer i aktivitetene til barna. Vær klar så blir uka noe enklere. Du slipper å bli tatt på senga 🙂

Uansett lev i nuet, du vet aldri hva morgendagen bringer!

Ha en fortryllende søndag

2 politibiler fulgte etter oss….

Vi sitter i bilen og kjører på vei hjem fra Nesodden, vi har vært hos svigermor. Hører på musikk og har en rolig og fin tur hjemover, Vi har kjørt i 10-12 minutter før jeg ser i speilt et at de legger 1 politibil nesten opp på hengerfeste vårt. Den har ikke på noe lys og gir ingen signal på at den skal stoppe oss.

Vi kjører videre i rolig tempo som vi ellers vil gjøre. Helt lovlig for å si det sånn. Så ser jeg plutselig at det ligger 2 politibiler bak oss. Men i alle dager, hva er det som skjer spør jeg konemor.

Nei si det svarer hun. Og dokumenterer det hele via sidespeilt på bilen. Det er ikke hverdagslig at det ligger 2 patruljer bak deg langs veien. Men de har nok ikke meg i sikte, for de kjører rolig og pent bak oss en stund, før vi svinger av mot E6 og Fredrikstad.

 

Vi får raskt høy puls når det kommer politi, eller andre type utryknings kjøretøy bak oss. Spesielt politibiler. Da får jeg en ujevn og tullete puls. Jeg kjører jo pent som jeg pleier å gjøre, og vet at jeg er lovlydig. Jeg vet at jeg ikke kjører for fort, bruker bilbelte, snakker ikke i mobil eller lignende. Uansett så får jeg litt høy puls et lite øyeblikk der.

Er det slik med deg og . Du vet at du ikke har noe ugler i mose, og har ingen grunn til å bekymre deg. Uansett så klarer du ikke la vær å se i speilet hele tiden. Og du tror at du kjører litt fort eller plutselig kjører vinglete. Du får en trang til å gjøre det perfekt. Og politifolka som sitter i bilen vet jo dette, de ligger på veiene hver eneste dag. Og ser nok at jeg holder fartsgrensa akkurat, eller kanskje litt under. For ingen skal ta meg for råkjøring!

De skulle nok tilbake til stasjonen i Ski, og kjørte den veien.

Vi kjørte videre, stille og rolig. Pulsen går ned i normal tempo igjen!

Ha en fin dag videre, og ha en kriminell fri dag!!

tenååringspappa

Leksefri skole

Dette kan nok være et betent tema for mange, men det er mange som engasjerer seg i det. Vi hører titt og ofte om at nå skal det bli slutt på lekser. Hva er egentlig riktig å gjøre her? Jeg har fulgt 3 barn igjennom skolevesenet og vet godt hva jeg snakker om.

Dette med lekser er noe gamle greier som de drev med før i tiden, eller er det egentlig det? Er dette med lekser noe som blir tatt seriøst og gjort ordentlig, eller er det bare slik at det er om å gjøre å få gjort det. Slik at læreren blir fornøyd. Tenk deg for et press de barna/ungdommene blir utsatt for !

Nå har jo tidene forandret seg en god del de siste årene. Vi er med på aktiviteter som aldri før, og barna er gjerne på 2-3 aktiviteter. Der er jo noe som er bra og sosialt ! Barna kommer hjem fra skolen og er slitne etter en lang dag på skolen, og gjerne med masse inntrykk. De har lekt og vært i et støynivå i friminuttene. Det er nokså mye støy i gangene, når det er friminutt. Noen har nok støy selv i timene. Så ja barna våre er slitne når de kommer hjem, det er det ingen tvil om. De som har en ukeplan de skal følge, deler nok opp slik at de fordeler dette utover i uken. De kan jo like godt gi lekser fra dag til dag, for leksene må gjøres. Det er nok ikke noe mindre lekser selvom det er ukeplan. Og leksene tar vel ikke hensyn til barnas aktiviteter.

I disse elevsamtalene som det når heter, blir det sagt fra lærer at det ikke skal brukes mer enn 1 time på lekser pr dag. Kan ikke skolevesenet legge dette inn i skoledagen, slik at de slipper å få med lekser hjem. Dette har jeg stor tro på . Tenk deg alle de som er skolelei, jeg tror nok dette vil være med på å forenkle hverdagen, slik at de bl.a blir mindre skolelei! Da har de 1 ting mindre å tenke på. Og det er jo ikke alle foreldre som har ressurser til å bistå med å hjelpe osv. Samfunnet vårt har på et generelt sett blitt med hektisk enn det var tidligere, og da er det på tide at skolevesenet henger seg med på dette. Jeg mener det er helt avgjørende for å lykkes osv med skolegangen. Det er mange som gruer seg til skoledagen, nettopp fordi de ikke har fått gjort de leksene. Du kan se litt på det som om vi som jobber blir påtvunget 1-2 timer overtid hver dag. Hvem ønsker det ?

Hvem kan egentlig si at nå skal det ikke lenger gis lekser ? Hvem er “leksesjefen” her i landet ? Barna kan få dette inn i skoledagen, og da vil de samtidig være i nærheten av lærer som kan bistå elevene. For vi som er foreldre i dag lærte kansje dette på en annen måte, og da blir det helt feil det vil lærer bort. Kansje ? ikke vet jeg, men har en følelse av at det er slik i flere hjem.  Joda det finnes leksehjelp. Uansett bør leksene tas bort og vi bør se fremover og gjøre noe med det. Synes nå ihvertfall jeg.

Ønsker deg en leksefri dag😀👍

-tenaaringspappa-

 

 

 

Hvorfor papirsugerør, når boksen er i plast!!

I flere store og kjente fast food kjeder har de byttet ut plast sugerør med papirsugerør. Hvem i alle dager er det som finner på noe så dumt!?! Har de egentlig forsøkt å drikke milkshake, smoothie eller lignende av de forferdelige pappsugerørene? Det er noe som ødelegger hele kosen som ellers er nokså grei om du svinger innom og skal kose deg litt ekstra en dag.

For å ta for oss en ting her nå så finner jeg det svært merkelig at selve boksen de har smoothie i da, for å ta for oss det,den er av plast. Hele boksen er av plast, men det ligge sugerøret, nei det bytter de ut med papp. Det er så forferdelig å drikke av det, og om du suger litt hardt så kniper det seg bare igjen, slik at du ikke får i deg som som helst og bør heller åpne lokket, og drikke rett fra boksen.

Om du kjøper deg en smoothie, og lar den stå så har sugerøret blitt noen cm kortene, og det ligger i bunnen og ligner faktisk på en del av smoothien. Jeg forstår ikke hvilken smart sjel som har kommet med noe slikt påfunn. Finnes det noen der ute som synes det er stas å drikke av pass som blir mykt og ødelegger egentlig hele kosen.

Er det slik tenkt at om de slenger begeret ute i naturen, så blir sugerører svulmet opp, og går til slutt i ett med naturen? Er det slik det er ment, for da er det noe feil et sted. Noe riv ruskende feil spør du meg. For hva med det begeret de har milkshake i. Den svulmer nok neppe opp, så da har de ihvertfall redusert dette med den lille tynne sugerøret i papp, mens plast begeret blir liggende igjen.

Synes ikke det er noe smart idé i det hele tatt, er du enig? Får du til å drikke av dette uten at den kniper seg igjen der du suger, eller at den svulmer opp og ligner på smoothien. Der mister de mange kunder, og vil de ha kundene tilbake får de få tilbake plastsugerør.

Er du enig? Det smaker bedre av plast enn papir!!

Jeg vet det er mange meninger om dette, men helt seriøst. Det smaker pyton av papirsugerør!

Del gjerne

tenaaringspappa

Ta det helt med ro, vi har alle opplevd det

Jeg er innom butikken for å handle inn til middag, og ellers det vi trenger av nødvendige ting. Er ofte innom etter jobb, da møter vi mye forskjellig i butikken. Alt i fra skrikende barn, hostende mennesker til folk som skår på skateboard. Det finnes alle type mennesker som ferdes der, noe som er helt naturlig. I går så parkerer jeg bilen, og spaserer inn på den lokale sjappa:)

Det første jeg hører er et barn som står ved lekehylla, skriker så høyt at butikkhylla får en ujevn balanse! Mor eller far er ikke i nærheten og har mest trolig gitt klar og tydelig beskjed om at det ikke tilbys noen ekstra gaver i dag. Jeg går der med kurven i hånda, videre inn i butikken. Så får jeg øye på en liten jente som ligger på gulvet og gråter. Jaja…hun var heller ikke så fornøyd!

Det er svært mye støy i butikken den dagen, og ved godis hylla er det oppsamlingsplass av små barn, de vil selvsagt ha godis hver dag. Det skjønner jeg godt !

De får et klart og tydelig nei fra sine foreldre, som gjør alt etter boka. De overser barna og går videre for å handle resten av varene de trenger. Når er det rene hylekoret i den lokale sjappa. Jeg fikk en følelse at jeg var et helt annet sted enn i matbutikken. For nå manglet bare at noen kom med trommelyder, og og klapp i henda. Da hadde det jo blitt det orkesteret med full pakke.

Det er flere foreldre som føler veldig på dette, men ta det helt med ro, der har de fleste av oss vært. Det er ikke alltid det år som du har planlagt i en butikk. Det viktigste er å stå på sitt og være sterk, for barna kan ihvertfall ikke få alt de har lyst på. Da går det galt!

Barna på sin side er nok trøtte og slitne etter en hel dag i barnehagen. Der har de slått seg løs med masse lek, og hæla i taket. Så skal de i tillegg være med i butikken, og få et nei til noe de har lyst på. Da blir det bråk! Sånn er det bare.

Jeg husker spesielt en gang hvor 1 av våre barn slang seg ned på gulvet og skrek, det er jo flaut da, du føler deg ikke akkurat så veldig kul. Nå i ettertid så er det jo bare helt normalt. Barn er laget slik at de har ønsker og planer, og om de går i vasken så blir det bråk!

Jaja, det blir spennende å se hva som ferdes i butikken i dag, og jeg støtter deg som gir beskjed og går fra stedet. Barnet kommer etter det også etter en liten stund. De blir plutselig bekymret for hvor det ble av mor eller far.

Jeg heier på deg, stå på!

Ha en strålende og energisk dag 🙂

Kleint foreldremøte på skolen!!

Det er tid for foreldremøte på ungdomsskolen, og sikkert hos de andre skoler også i disse tider. Mange tenker her at jeg blir hjemme, for jeg vet alt allikevel. Slik skal man ikke tenke, for det handler faktisk om deres barn dette, og det er viktig å følge med på utviklingen. Plutselig har skolen kommet med nye rutiner, eller nye funksjoner som er greit å få med seg. Her har vi samtidig en gylden mulighet til å snakke med lærer, og komme med innspill i hverdagen til våre barn/ungdommer.

Det hele foregår klassevis, og ikke samlet først slik vi er vant med, dette grunnet smittefare. Lærer informerer om ditt og datt. Og kommer med mye info, som vi absolutt bør få med oss. Så kommer det….

Så har vi et punkt igjen her og det er valg av klassekontakter. Vi må ha en klassekontakt og en vara. Da blir det stille i rommet. Dette er noe alle “frykter” og holder hendene godt plantet nede under stolen, ja nesten så vi setter oss på hendene! Folk titter litt sånn forsiktig rundt seg og ingen sier noe. Vi er nødt for å ha 2 stk sier lærer, og sier vi kan gå så fort dette er avgjort og valgt. Hehe stillheten er der fremdeles. Lærer sier at han går ut og tar seg en kaffe i mens, slik at vi kan komme til enighet. Så fort han er ute av døra, er det en forelder som begynner å snakke om noe helt annet!! Men i alle dager, nå må vi holde oss til valg av klassekontakter. Han ene sier nei han har OVERHODET ikke tid, nei heller ikke den og den og den sier de.

Det er jo ingen som har tid tydeligvis til dette i disse dager. OG dette er nok grunnen til at flere holder seg hjemme under foreldremøtet. Litt trist da , for det handler jo om barna våre. Og man må delta i noen FAU møter i løpet av skoleåret. Det er egentlig en gode å være med her, for du kan faktisk være med på å bestemme slik at poden får det bra på skolen. Blant annet. Når stillheten har vart en stund er det en mor som sier forsiktig…..jeg kan være vara jeg… Alle ser på henne og tenker takk. Men vara ja, vi må jo også ha en hovedperson her. Det blir helt stille en stund til. En mor sier ok jeg kan ta på meg jobben jeg. Du hører da at alle puster lettet ut, PJUH nå slapp vi unna i år, og neste år da kommer de sikkert ikke engang på foreldremøte. For dette var ubehagelig.

Både jeg og kona har vært dette flere ganger på barneskolen og føler vi har gjort vårt.Jeg tenkte jo at ok hvis absolutt ingen andre melder seg så kan jeg godt ta den jobben. Det er ikke store jobben i løpet av et år. Du skal jo ikke drive klassen alene.

De begge ble klappet inn og vi kan avslutte møtet. Lærer akker for fint oppmøte og ønsker oss vel hjem. Det hele føles ekstremt kleint der og da, men tenk over dette til neste gang. Det er ikke noe i veien for å ta på seg noe slikt. Bare gjør det. Lærerikt er det også:)

Da er det bare å stålsette seg for det kommer fort et foreldremøte snart igjen for de andre barna Skal….skal ikke….Joda der møter vi 🙂

Ha en toppers dag !

 

 

 

 

 

 

 

 

Det er tøft å være foreldre fordi….

Hei kjære gode du!

Det er flere som har spurt meg om hva jeg synes kan være utfordrende ved det å være tenåringsforeldre. For å avklare en ting med samme, det er mange ting som er vanskelig og krever 2 stødige bein uten tvil. Det er mye ungdommen også må stå i, det er slett ingen enkel oppgave å væte tenåring i disse dager. Det å vokse opp i dag kan være både skremmende og skummelt. Dagens ungdom har en del utfordringer som kan være tøffe og stå i, og vanskelig å komme seg ut av.

Det er en ting jeg ønsker å trekke frem, det er overgangen fra barn til tenåring. Den fasen der byr på mye hodebry for en tenåringspappa. Du vet ikke helt hvor du har barna, og føler til tider at du mister de litt. De prøver å finne seg selv, hvem de er og hva de ønsker å fut av livene sine. Det er mange valg de skal ta, ikke bare på skole.

Ungdommen vet ikke helt selv hva som skjer, og de sliter med å få kontroll på dette. Det er der vi foreldre må stå stødig, og være en god støtte. Det er tårer, fortvilelse, skuffelse og svik. I samme moment å vi foreldre vise oss fra en trygg side, og ikke la oss dras med ned i bunnen om de finner har en dag som er tøff.

Det er dager du våkner, sola skinner og du føler dette blir en knallbra dag. Helt til vi sier god morgen til podene våre. Du får ikke noe tydelig hei tilbake, og ser at tårene triller ned langs kinnet. Poden er lei seg, men klarer ikke sette ord på dette. For de vet ikke helt selv hva som årsaken der og da. De hulker, og får en god klem.

Ikke alle barn klarer å få ut sine følelser igjennom ord, men blir bare stående og gråte. Etter en god prat finner dere sammen en god løsning for det hele, og vi bryter opp med noe helt annet. Noe som får ungdommen på gode tanker. Det er tøft til tider å være foreldre, og mye av ansvaret ligger på oss. Det er vi som har satt barna våre til verden og vi må ta det ansvaret med å følge de opp, samt å gi de trygge rammer i livet.

De vet ikke ofte hvorfor de er sure, lei seg, gretne kjefter på sine søsken, og smeller ut noen gloser til oss foreldre. Det er tøft å være foreldre, og vanskelig å være et barn/ungdom. Det var en del utfordringer når jeg var ungdom, men det kan nok ikke måles med det presset dagens ungdom står ovenfor hver eneste dag. Det er valg som kan få store konsekvenser. Det er valg som har stor betydning for resten av deres liv.

Noen tar dårlig valg, noe som resulterer i et hardt og vanskelig liv. Ikke helt som de hadde sett for seg.

Ungdom er nysjerrige, men de kan formes til å ta gode valg.

Hjemme hos oss synes vi det er greit å kjøre barna våre og hente de om de har vært ute sent en dag eller lignende. På denne måten får du en viss formening av hvem barnet ditt omgås med. Samt at du tar del i ditt barns hverdag. Det er helt greit å være litt “curling” foreldre!

Dette kaller jeg for investering, og det er noe vi får igjen for senere. Jeg mener ikke at barn trenger å kjøres hit og dit og i alle retninger, men det å hente de ved en fest, eller andre lag som de har i ser jeg på som det å bry seg!

Gi de en trygg og være en klar og tydelig rollemodell!

Ha en utmerket dag videre:)

I NRK ukeslutt i dag var dette innlegget tema

Hei du!

En ting som slår meg nå om dagen er stillesittende barn og ungdom. Det er ikke ofte vi ser en pode springe rundt på “løkka” og spiller fotball. De er som regel hjemme og trykker på telefon, nettbrett eller ulike tv spill. Det er noe som ofte er samfunnstyrt, og i hverdagen etter skolen blir svært mange der ute stille sittende, og det er jo digg og slappe av etter skolen, det forstår jeg svært godt. Det er sunt med fritidsaktiviteter som håndball, fotball eller andre ting som fenger poden. Det kan være svært lett å a-sosialisere seg fra omverden, og bli inne. De er sosiale da og. For de er jo på sosiale medier.

Jeg savner de små harmløse pøbelstrekene som vi drev med da vi var ungdom. Da vi tok en isopor bit med litt vann på. Dette tok vi på vindusrutene til naboer og ellers de som bodde i nærheten. Det var stor stas og vi fikk samtidig mye trim. Vi måtte jo løpe nokså raskt av og til. Og det var vel fortjent. For ingenting var som de du følte løp etter deg. Du følte du hørte pusten i nakken din. Den følelsen var grusom. Men samtidig svæææært spennende. Andre ulike pøbelstreker er

  • Ring på og stikk av
  • Bruke en random fjernkontroll, og endre på tv kanaler fra utsiden av vindu
  • Isopor bit på vindu
  • Hyssing i lommebok i veien
  • Luske rundt i hagen

Her er det sikkert mye minner som dukker opp for deg vil jeg anta. Du ser ikke barn leker slik ute for tiden. Det er ikke ofte det ringer på døra og du ser de løpe av sted, men dette synes jeg de skal gjøre mye mer, send poden ut i mørket. Slik at de kan gjøre helt harmløse pøbelstreker. Det er jo noe vi ser tilbake på den dag i dag. Det var kult.
Tror du ikke poden blir noe sjokkert om du sier til de, gå nå ut å gjør hyss. Det er mulig de setter blikket i deg da eller ikke helt forstår hva du mener. DO THAT !

Det er sunt for barn og gjøre slike ting, det gjør de kreative og la de utfolde seg litt. Det er ikke greit at de gjør ting som gjør skade eller lignende, DET sier seg selv, men mye anndet. Leke mørke gjemsel…hællædussen det var jo sååå spennende. Og det er det for lite av i dag.

Link til programmet NRK finner du her

Spol deg frem til tid 12.45:)

Er vi enige da!:)

Ha en rampete kveld

-tenaaringspappa-

For en uke det har vært

Vi noterer oss at det første uka er over, og at høsten er i gang. Det har vært en knall bra uke med skolestart, temperatur over 30 gr, og en liten forlengelse av sommeren. Utover i uken ble det gradvis kjøligere, men kjølig og kjølig, det var jo 25 gr +- og det er vi godt fornøyd med.

Det var mange sommerfugler som fløy rundt den dagen for mange 1.klassinger, og andre skolebarn som startet opp igjen. Det er noe spesielt med det å starte opp igjen etter skoleferien. Den første uken går med til å få hodet påkoblet til hverdag igjen.

Feriehodene sitter godt i kan du si, og hei hvor det går!

Barna er godt fornøyde med starten og sier det er helt greit å begynne med hverdag igjen. Det er litt som jeg har sagt tidligere følelsen av at de nesten har hatt ferie siden 12.mars

Linus har blitt tenåring, samme dag var det foreldremøte, Eline skulle fotograferes i forbindelse med konfirmasjon og Nadin skulle på møte med jobben sin. Det var den dagen, vi fikk tid til en flott liten feiring den dagen også. Linus var fornøyd og dagen ble akkurat som han forespeilet seg.

Det er rart med det at man blir 13 , det er starten på tenårene og mye skjer både i kropp og sjel. Det å starte på ungdomskolen er stas for Linus og han har fått en god start og er forteller at han har en kul lærer. Ihvertfall så langt.

Jeg har fått bra med oppmerksomhet i Bergens Tidende og skal i debatt med en pensjonist som nevnt tidligere i morgen mellom 12 og 14. Jeg skal sende dere link så kan dere høre om dere går glipp av dette.

Uken gikk som et skudd, og det gjelder å henge i for i starten av et skoleår er det mye info som kommer fra skolen, lærere, poden og alt dette skal tas hånd om. Det jeg etterlyser er at de bør få digitale lærebøker. Hvorfor skjer ikke det over hele fjøla. Enkelte skoler har det, og der slipper de å trekke bøker, skrive i kladdebok og regne ut i boka. Det må være mye enklere for alle de involverte. På ungdoms skolen her nærheten ble det snakket om i 2019, at det skulle skje det året. Vi er fremdeles der pr i dag at de har fysiske bøker å skrive og lese i.

Vi er i 2020 og da bør vi ha kommet lenger!

Det blir spennende å se hva som kommer ut av morgendagens debatt, gleder meg!

Taco´n er servert, sofa´n er inntatt og helgen har startet. Det er helt knall!

Ønsker deg en god helg

Prekæs