16 år og gravid

Hællæ !

Først og fremst tusen tusen takk til alle dere fantastiske mennesker der ute som har gitt tilbakemeldinger etter førte innlegg på på denne siden, det varmer et stort pappahjerte.

Tiden er inne for å skrive om vårt rikelige liv. Det har jo blitt slik at det ikke er uvanlig og høre at nabo’n/venner/kolleger eller familie har skilt seg, funnet seg ny kjæreste og startet på nytt. Det er vanlig i dagens samfunn, sett i forhold til tidligere år. Slik jeg oppfatter det, så har det blitt for enkelt å bare skvise ut din kjære, og starte på nytt. Hva med barna her, tenker de som gjør slik over det. Er dette gjennomtenkt godt nok. Det tviler jeg på i mange tilfeller.

Jadda, konemor sitter bak fordi Nadin øvelseskjører:)

Jeg traff Mirjam da hun var 16 år, jeg var 21. Det hele startet med en flørt, men vi skjønte fort at her er det noe vi kan bygge på. Det er bare noe en føler på kropp, hodet og sjel. Litt god følelse er det. Vi gir hverandre et kyss, noe som blir starten på et rikt og fantastisk liv. Det var nok få som hadde tro på at vårt forhold kom til å vare. Nettopp fordi konemor var så ung og jeg var 21 år. Vi skjønner de godt de som tvilte. I dagens samfunn er det ikke mange slike forhold som varer, for å si det sånn. Det gikk 1 mnd så ble Mirjam gravid…Jeg tenkte SHIT hva kommer foreldrene til å si. Hva tenker folk rundt oss, hva tenker verden. Det var mange tanker svirret rundt. Vi bestemte oss for å beholde barnet selvfølgelig. Det var aldri noe tvil om det.

I tiden etter fikk vi 2 barn nokså tett på. Jeg ønsket meg 4 barn, Mirjam 2. Vi møttes på halvveien:) Nadin blir født i april. Da har Mirjam fyllt 17 år. Det skal nevnes at hun er og har alltid vært voksen for alderen. Det er nok med på at vi har klart oss.

Det har vært opp og nedturer selvsagt, noe som finnes i alle familier og par. Det er vel ingen forhold som er rosenrøde! Jeg tror de som var skeptiske til vårt forhold raskt endret sine meninger. Det har vært folk som har forsøkt å ødelegge for oss opp igjennom tiden, men det har vi hevet oss over. Det gikk jo rykter her og der om diverse ting, men det er ikke noe å bry seg om. Det gjør oss bare sterkere. Det er nok flere som hadde droppet ut av et slikt forhold, men vi har pr i dag vært sammen i 18 år , og vært gift i 6 av de. Vi har det helt supert i dag, og er meget aktive med flere ting.

Det har vært perioder vi har tenkt, hvordan skal vi komme oss over den og den kneika, men vi har ikke gitt oss, og det tror jeg mange gjør altfor tidlig. Gir opp og tror gresset er grønnere på den andre siden. Det er jo selvsagt ikke alle som passer sammen, og det er forståelig, men prøv og holde ut en god stund. Hvis det må til så gå til familierådgiver og gjør alt du kan for å redde familien. Det bør være alles ønsker, i bunn og grunn. Vi har i dag 3 vakre barn i alderen 12, 14 og 17 år. Litt rart å tenke over at når Mirjam var 17 år, hadde vi 1 barn. Synes Nadin kan vente litt vi da.

Vi har klart oss bra, og har det helt supert. I dag lever vi et aktivt og innholdsrikt liv.
En hyllest til deg konemor som har holdt ut med denne mannen, men glad er jeg for det

Ha en fortryllende dag,. det er tross alt fredag 🙂

Del gjerne

Prekæs

-tenaaringspappa-

Uniform på skolen

Hei og god torsdag til deg

Vi er midtveis i uken, og det er fortsatt dårlig vær. Det regner og blåser og er høst, sett værmessig. Tenk om alt dette hadde kommet som snø, da kunne vi nok boltret oss i høye brøytekanter og gått på ski hver eneste dag. Slik er det ikke her i Fredrikstad ihvertfall. Det er ikke mye som tilsier at det er vinter nå om dagen. Det kunne i det minste vært noen få minusgrader. Slik at det kunne blitt noe tørt på veien osv. Vi får gjøre det beste ut av det.

Nå var det ikke været jeg skulle skrive så mye om i dag, men klær og ungdom i dagens samfunn, og hvordan dette er styrt. Det er slik i dag at det skal helst være sorte bukser og grå hettegenser, og gjerne med Gant, Levis, Fila og merkegensere. Har du ikke dette på deg, så er du den som ikke følger med i tiden, og blir raskt sett ned på. Slik er det bare. Og når du ser på en ungdomskole elev, legger du raskt merke til dette. Og gjerne en Svea eller Parajumper jakke. Da er du helt “up to date”. Med dette følger det sort press på oss foreldre, for det er få poder som kan svi av 10 000,- på en Parajumper vinterjakke.

I den alderen er det ikke kult å skille deg ut, da får du masse oppmerksomhet rettet mot deg, og det stilles noen spørsmål om hvorfor osv. Du skal være noe tøff om du kan stå i dette, og svare på en god måte. Det er få ungdommer som kler seg i farget tøy på skolen, nettopp av den grunn.

Sånn sett var det jo mye enklere før i tiden, i “gamledager” som mange vil betegne det som. Da gikk alle kledd likt i en slik skoleuniform. Det var ikke mye til mobbing da? Var det vel? Var det enklere da? Enklere for oss foreldre også, som til en hver tid visste hva poden skulle ha på seg. Ingen tvil…I dag blir det din skoleuniform. Burde vi gjort noe sånt i dag og. Hvorfor kan ikke det gjøres? Det vil løse mange problemer, og mye skepsis. Det er flere ungdommer som ikke vil gå på skolen av den grunn, og holder seg hjemme. Dette fører til fravær. og det kladder seg fort til for partene.

Det er trist synes jeg. At skal være slik styrt at om du ikke går i det dyreste og beste så er du mindre verdt! Hva skjer med samfunnet? Hvordan skal vi tekle dette fremover? Det er ikke lett å være den som skiller seg ut, men det du skal vite er at du er tøff om du skiller deg ut. Du er virkelig på gli om du tør å ta steget ut av denne komfort sonen som de fleste bare surfer på! Jeg støtter deg om du gjør det. Du skal ikke være redd for det. Gjør det er mitt budskap.

Til deg som er foreldre så er det bare positivt om du tar del i det som skjer, og får et innblikk i skolehverdagen til poden. Der er du helt sikkert ikke oppdatert på det som skjer.

Dette er mitt første innlegg på blogg.no, og synes det er veldig stas etter å ha blogget miniblogg:)

Ha en fortryllende dag der videre

-tenaaringspappa-

Er det mange som biter på

Hei på deg

Det er mye du kan tjene på når det gjelder salg, det er butikk i mye der ute i den store verden, og det selges alt i fra binders til større ting som biler,hus osv. Det som jeg tror mange er kjent med, er ordet mersalg. Noe så irriterende som det kan være enkelte plasser. Det blir litt i overkant flere steder, så du dropper rett og slett å gå i den butikken. Dette pga en i overkant engasjert selge skal oppnå mersalg. Det er helt klart noe butikken tjener på. Og hva vet jeg men de ansatte tjener kanskje noe på dette også. Uansett så er det svært slitsomt!! 

Se for deg du er i en butikk som selger mange ulike varer, så kommer du til kassen, der står det en gjeng med batterier. Så har fra før av handlekurven smekk full. Så kommer det fra personen bak kassen, Skulle du trenge noen batterier i dag. Vi har et knall tilbud på dette. Dette er mersalg, og hadde jeg vært ute etter å kjøpe batterier så hadde jeg jo kjøpt det før jeg kom til kassen. De er flinke med spesielt batterier rett før jul osv, for da går det mye av dette! De vet selvsagt butikkene. 

 

Du skal svinge innom en bensinstasjon for å vaske bilen eller handle noe så enkelt som en tyggis eller lignende…Der kommer det som regel “hei hei…vi har i dag tilbud på ferske boller. 6 stk for en eller annen sum” 6 boller! Ser jeg ut som en bolle? Nei bare glemt det. Ønsker ikke de bollene. Her kan jeg nevne en god del ting som kan være til bry for å si det slik. Jeg opplever til stadighet at de spør i en butikk etter at jeg har lagt alle tingene på disken og kjørt igjennom kassa, så spør de “skal det være noe mer”. Hallo! Da hadde jeg vel kjøpt noe mer om jeg skulle ha det. Er du enig? 

Og så lurer folk på hvorfor netthandel øker? Dette er nok en av elementene her. Da kan du sitter i ro og fred i heimen, i bilen eller andre steder og handle i fred og ro. Det er mange småting om kan irritere i en hektisk hverdag, men fortvil ikke det finnes andre måter å handle på enn å gå i en slitsom butikk. Når det gjelder mobiloperatør eller tv selskaper osv, så har du sikkert opplevd en samtale med de fordi tv boksen din ikke fungerer eller , at du har mistet nettet. Så ringer du jo dit for å snakke med de, og for å ordne med det som er feil. Da smeller det fra kundeservice mot slutten av samtalen…Er det neo mer jeg kan hjelpe deg med! Nei da ringer jeg tilbake om noe mer dukker opp. 

Det er mye der ute en kan irritere seg over, og det er mange småting som fort blir heftende. Folk kvier seg or å handle i den butikken med pågående selgere, de er slitsomme. Tenk over det om du selv jobber i en butikk. Du som jobber der blir nok lært grundig opp for dette, for det er her mye av inntektene til butikk er!

Ha en fri dag for mersalg, og nyt den fullt ut. 

Prekæs

-tenaaringspappa- 

Sement i bena og støle legger

Det er mandag og kjenn den deilige energien over en ny uke som akkurat har startet! Kjenner du deg litt sånn små daff i dag? Eller følelse av at helgen fløy sin vei? Du er i så tilfelle i lag med mange der ute. Det er noe med at en tar det med ro i helgen, sover kanskje noe lenger om du har muligheten til det, og helt plutselig kommer mandagen. Den dukker opp og du MÅ bare stå i det. 

Men som jeg har nevnt tidligere så må det alltid en mandag til for at helgen skal komme på nytt, så her er det bare å ta det i mot det som kommer utover i uken. Jeg for min del har hatt en innholdsrik og opplevelsesrik helg med mye innhold, løp og mange skritt. Totalt 53 400 skritt fordelt på lørdag og søndag er et tydelig signal på at her ble det mye skritt! Og det kjennes godt i bena i dag. Det føles litt som at jeg har sement i skoa, de er tunge og vanskelig å flytte 🙂 Litt ironisk sett, for ikke å snakke om støle legger. Det er klart at legg musklene de blir brukt flittig. Det kan jeg bekrefte. 

 

Det er fantastisk å se så mange engasjerte og fine foreldre som følger med på sine poder løper på banen, men må si jeg er imponert over de foreldrene som sitter å leser bok mens poden spiller kamp. Føler du deg da engasjert? De synes tydelig hvem som sitter der…Du har flere typer foreldre. Det er de som henger over rekkverket og kjefter på dommer, og de andre laget som ikke din pode spiller på. De er i overkant ivrige i tjenesten sin kan du si. Så har du de som sitter å strikker og får med seg at det er støy i hallen, men har kanskje på deg headset slik at støyen blir skjermet. Det er flere foreldre som sitter å strikker og samtidig ser på kamp. Respekt for de, det må jo være vanskelig å kombinere. 

Barnet som løper utpå der får også med seg de foreldrene som ikke er så engasjert som mange andre. De er ihvertfall i hallen og viser seg frem. Det er både sosialt og flott at det finnes slike arenaer. Det er viktig for poden at de har noen holdepunkter som f.eks fritidsinteresser. Det gir så mye mening tilbake til poden. Slik at de ikke henger gatelangs, da har du null kontroll på hva som skjer. 

Det finnes selvsagt mange av de og. De fleste foreldre der ute er supre og klage svært lite dommeren, men vi får tydelig med oss hva publikum roper til oss, og det er ikke greit det alle gaper og skriker. For mye av dette får også barna med seg, og er det greit at barnet ditt står og roper det til andre barn f.eks. Det tar seg ikke bra ut, så tenk deg litt om før du skriker ut!! Det er min anbefaling. 

Nå er arbeidsdagen snart over og det kjøres om kort tid hjem. Det blir deilig med en rolig dag. Ha en optimal fin dag videre

Vi prekæs

-tenaaringspappa- 

Dømmer NM G15

En ære å bli spurt, og synes det er veldig gøy å delta i NM for G15 på Jessheim. Her spilles det kamper i dag og i morgen. Full rulle og da blir beina sånn passe møre! Det er litt av sjarmen;)

Synes det er veldig gøy å dømme innebandy, og det blir opptil flere kamper i uka. Det er plass til flere dommere rundt omkring i landet.  Så om du brennner for dette, er det bare å ta kontakt med en klubb i nærheten av deg. Har du noen spørsmål er det bare til å spøre i vei!

Det som gir god stemming er mange foreldre og publikum på tribunen som skaper en magisk stemning. Det er mange supre foreldre som stiller opp, kjører og deltar i podens interresse. 

 

Bjeller som ringer og foreldre som gaper. Noen klager på dommeren, men det gjør vel alle. Du kjenner deg kanskje igjen? Har du rent mel i posen når det gjelder å klage på dommeren? 😉 Du vet den beste kompetansen sitter på tribunen. Det tror ihvertfall de fleste. Det høres godt igjennom kampen.  Og fortvil ikke,  vi får med oss alt dere sier.  Selvom vi ikke responderer på det. 

Ha en magisk lørdag

-tenaaringspappa-

Konemor har bursdag!

God onsdag til deg!

Husker godt dagen vi fant hverandre, da var du KUN 16 år. I dag fyller du 35 år. Det er helt sprøtt å tenke på. Tiden vår bare flyr i vei, men jaggu har vi det artig og. Hver dag med deg er en dans, og det trives jeg godt med. Du fortjener virkelig å få masse oppmerksomhet i dag! Jeg tar av meg hatten over alt du får til, og du er en dame med stå på vilje, det er det ingen tvil om. 

Du er en fantastisk rollemodell til våre 3 smykker som ser opp til deg. Er ikke alle som har ei så ung og sprek mor! Du skal være stolt av alt du har oppnådd her i livet, og vi nyter hverandres selskap. 

Hverdagene er meget travle, men vi klarer allikevel å finne roe, stoppe opp og nyte dagene. Det er ikke gitt at alle har det like bra, men å gjøre alle til lags et klarer vi ikke. Vi får tenke på oss SJÆL! 

Ha en fortyllende dag konemor, og Gratulerer med dagen

Vi elsker deg 

-tenaaringspappa- 

God gammel søndagsmiddag

Hei på deg!

Etter en helg med mye dømming, var det godt med en rolig søndag. Med rykende ferske rundstykker til frokost,  og våkne med en deilig kopp kaffe:) Det gjør noe med kroppen og våkne til sånt. Det er digg

Vi var noe usikker på hva vi skulle lage til middag i dag, ettersom vi hadde besøk av svigerinne og barn. Vi har en deilig kokt juleskinke liggende, samt poteter og saus. Jaggu hadde vi også gulrøtter liggende. Da lager vi en god gammel søndags middag med skinke, og diverse tilbehør.

Det er ikke ofte jeg føler vi har tid til det, men i dag var det digg. Det var en enkel rett å lage, men smakte fortryllende. Vi toppet det hele med litt surkål og Toro saus. Og alle var fornøyd maten. Det er nok mange der ute som varmer den i kokende vann.

Vi valgte å skjære opp skinka, og legge den i stekepose med kraft og alt det der. I ca 20 minutter, mens potetene kokte og de ble saftige og gode. Dettr anbefales fra en dyktig kokk:) Det er som regel ikke slik mat en har tid til i hverdagen, da blir det noe enkelt og raskt. Dette var faktisk raskt gjort. 

Nå inntas sofa’n med og da er det deilig og ikle seg med et teppe og nyte resten av kvelden. 

Ha en trivelig søndags kveld

-tenaaringspapp-

 

Trening er sosialt

Det å trene på et treningssenter er helt fantastisk! Du kommer deg ut, møter andre mennesker som er på senteret av samme behov. De vil trene. Ellers kunne du like gjerne godt vært hjemme:) Du møter sikkert folk du kjenner der, og da kan du slå av en prat. Ta deg en kaffe som dere lenge har snakket om med ei venninne osv. Det er sosialt å komme seg ut. Selv om det beste er jo å trene alene, høre på musikk og gå inn i en slags boble.

Vi møter jo bekjente hele tiden, og det som er litt rart ved det er at vi ofte da sier…Kan vi ikke ta en kaffe en dag, joda svarer du jo ofte da. DEN kaffen vannes ut, for det blir sjelden noe av. Det er nok enklest å bestemme seg for en dag sånn sett.

Her kan du fint kombinere trening og det sosiale. Jeg anbefaler deg som leser denne, og tenke igjennom det ihvertfall. Om du går i tenkefasen for treningssenter eller ikke. Når det gjelder Sportsclub Sarpsborg som vi trener ved, både jeg, konemor, og Nadin. så er vi strålende fornøyd. De har det meste du trenger for å gjøre ulike aktiviteter. 

Alt i fra fysioterapi til Grete Roede kurs kan du få her. De har også en teensclub hvor aldersgrensen er 13 år. Her kan du fint kombinere en treningshverdag, og sosialt med poden, eller om poden selv får en mulighet til å trene. Det er et hav av muligheter. Senteret er åpent fra kl 06.00 hver dager…

Flere ulike åpningstider listet opp her under
Man – Tor: 0600 – 2200
Fre:           0600 – 2000
Lør:            0900 – 1700
Søn:           1000 – 1700

Du skal nok finne en tid hvor du har tid til noe her vil jeg tro.
Samtidig er det superhyggelige ansatte her, alt fra ledelse til ansatte viser deg profesjonalitet. Det er viktig når en har et så fint trenings senter. 

De har massevis av ulike sosiale happeninger, som er verdt å få med seg. og meget hyggelige priser. Du blir ikke ruinert av å være medlem her. Dette bør du absolutt sjekke og om du bor i nærheten. 

Kan ramse opp en god del ting her som er verdt å oppleve her, men det enkleste er om du selv tar kontakt med de og sjekker muligheten for et skreddersydd opplegg som passer deg. Du blir tett fulgt opp og kan enkelt nå dine mål. 

Sjekk ut http://www.sportsclubsarpsborg.no for mer info 🙂

Ha en fortryllende og energirik mandag 

-tenaaringspappa- 

Et ord kan bety så mye

Det snakkes og skrives, blogges og vlogges i alle medier hver eneste dag, og her skal du har tunga helt rett i munnen. For er det noe så skriver feil, så får du høre det. Ingen tvil om det:) Det jeg skal litt frem til her er om du skriver et ord feil, eller forkorter en setning som kan komme feil ut. Og da er krisen et faktum. 

Tenk deg nøye om hva du sier til dine venner, bekjente og ellers hva du firt til folk, og hvordan du oppfører deg har mye å si på om du blir godt tatt i mot eller blir sendt på dør:) Livet er fort kort til å sløses bort med dårlige dager, så vern om de dagene du har og nyt de. Syng en sang for deg selv, gå å nynne på en sang når du er ute å går tur, er i butikken eller sitter i bilen. Om du sitter i bilen og hører på musikk, så syng ut i full hals. Da blir du sikkert litt flau over deg selv, men det er fantastisk. Du blir sååå glad av dette.

I dag gjør vi unntak fra taco fredagen, da søster´n til konemor kommer og barn, de blir her i helgen. Og da planlegges det i dag å spise bakt potet. Fylt med både glede og god mat. Det gleder vi oss til . 

Jeg skriver et par dager i uken, en kort god morgen melding til konemor. Som hun leser når hun står opp. Denne ligger på spisebordet, sammen med en kaffekopp.F.eks på en torsdag. Da står hun opp og får et smil om munnen. Dette er med på å gjøre dagen bra. Blir ihvertfall en god start. Det som er viktig å tenke igjennom er de ordene du gir andre. Hva du sier til et menneske kan bety enormt mye, og gjøre dagen til den personen veldig fin. 

Ha en toppers dag, det er tross alt fredag!

Vi prekæs

-tenaaringspappa-

Det er ikke lenger noe overraskende

Hvor er vi på vei hen med vårt samfunn, det er vi som skal forme dette vi som lever i dag. Og da er det mange elementer som spiller inn i en hverdag. Det skal klaffe på flere fronter for å si det sånn. Det er ikke lenger noe overraskende å lese at en person er skutt og drept, selv om det er trist. Det er det ingen tvil om! Skal det virkelig være slik? Det burde vel snart ringe en bjelle i hodet på noen der ute. Hvorfor er det så mye kaos i samfunnet vårt, det er vel ingen som ønsker det slik? De som utfører disse handlingene, gjør de det for status? Kan det sammenlignes med likes?

Er det på tide å ta noen grep som gir mening, slik at dette kan stoppes eller ihvertfall bedres i forhold til slik det er i dag. Når du leser aviser, eller egentlig hvor som helst, så kommer det opp at den og den er skutt og drept, eller det var slagsmål som førte til drap osv. Hvorfor sitter vi alle der ute å godtar dette? Det er mange der ute på 2 ben, men mye forskjellige meninger og har garantert gode tanker om et bra liv. De fleste ønsker å ha det bra og leve bra, men så har vi den gruppa som ikke tenker slik. 
Blir vi påvirket av det som skjer? Eller lar du det passere?

Hva kan vi gjøre? Er det noe vi kan gjøre? Sitter vi bare å ser på at dette går nedover?
Her er det mange spørsmål vi ikke vil kunne få svar på, men dette handler helt åpnebart om det samfunnet våre barn skal vokse opp i. Når de blir gamle og grå, hvor er vi da? Det er nettopp det vi må gjøre noe med alle sammen for å få det best mulig, og tryggest slik at det blir et bra sted å bo også i fremtiden. 

Det var dype ord fra en ellers så trivelig og blid fyr:)

Ha en strålende dag, det er allerede blitt onsdag! 
Ha det i dine tanker:)

Prekæs

-tenaaringspappa-