Suppedietten, minus 7 kg på ei uke

Det er sikkert mange av dere som har hørt om sykehusdietten, det er en diett du skal gå ned 4,5 – 7,7 kg på en uke.
Det sies at jo mer du spiser av suppen, jo mer går du ned i vekt. Jeg har i lengre tid vurdert og ta den dietten som en kickstart eller rett og slett en ren skjær rensing for kroppen. Jeg har ihvertfall ingenting å tape på det, så hvorfor ikke prøve. Hvor galt kan det gå, i verste fall så går jeg ikke ned noe, men jeg gir det en sjans. Det er nok lurt og finne en uke hvor det ikke er bursdag eller lignende som gjør at du lett kan skeie ut, og ikke fullføre denne. Så vær litt forberedt før du bestemmer deg.

Det er viktig at du følger planen som er beskrevet her under, og ikke bytter ut det som står med noe annet.

Oppskrift på suppen 

  • 2 bokser hermetiske tomater
  • 3 store purrer eller 1 stor spansk løk
  • Kjøttbuljongterninger (14-16 stk)
  • 1 pk nudler (ikke krydder)
  • 1 pk stangselleri
  • 2 bokser grønne brekkbønner
  • 2 grønne paprika
  • 1 kg gulrøtter

Bland alt dette sammen, ha i vann så det dekker grønnsakene med god margin, tilsett salt og pepper om du ønsker, koketid er ca 1 time. Til grønnsakene er møre. Denne kan oppbevares i kjøleskapet, og varmes i mikroovn eller kjele som du selv ønsker.

Et lite tips er å ha i nudlene mot slutten av koketiden.

 

Første dag
Spis masse frukt (ikke banan), melon er bra. Masse frukt og suppe.

Andre dag
Spis deg mett på rå, kokte eller boksgrønnsaker. Prøv grønne bladgrønnsaker: salat, spinat osv. Ikke erter, mais eller
tørre bønner. Til middag kan du ta en bakt potet med smør. Ikke frukt i dag, men så mye suppe du vil.

Tredje dag
Spis så mye frukt, grønnsaker og suppe du vil, men bare det i dag. Etter i dag skal du ha gåt ned minst 2 kg.

Fjerde dag
Bananer og skummet melk: dvs minst 3 bananer og så mye skummet melk du orker.
Kroppen trenger kalsium i dag. Nå vil du få mindre sug etter søtsaker. Spis suppe som vanlig.

Femte dag
Biff og tomater. Du kan spise 280-560 g biff og 4 tomater i dag. Spis suppen minst 1 gang, ikke potet.

Sjette dag
Biff og tomater. Så mye du vil, men ikke glem suppe, ikke potet.

Syvende dag
Brun ris, juice uten sukker og grønnsaker. Spis deg mett, men husk suppe i dag. Gjerne kokte grønnsaker og ris.

Ikke drikk alkohol før minst 24 timer etter etter at dietten er avsluttet. Dette pga fettansamling i kroppen.
Suppen kan spises under hele dietten når du er sulten eller lyster på noe, den forbrenner fett.
Biff kan erstattes med kylling eller fisk, men ikke skinn på kyllingen..
Unngå: brød, alkohol, brus (kullsyre). Ikke sterk mat utenom biffen.
Drikk masse, 6-8 glass vann pr dag, pluss en kombinasjon av svart kaffe, te (uten sukker), juice, tranbærjuice og skummet melk. 

Hvor vanskelig kan det være

Helløv! Det er kun 3 dager igjen til nyttårsaften. Det er en dag som egentlig er en vanlig dag, men vi markerer at vi går inn i et nytt år. Det er mange som har tradisjoner med store selskaper her, men i år bør man ikke samles i store folkehav.

Det er nå 5 mnd siden Trico flyttet inn til oss. Vi går minimum 4 turer om dagen, og da lange gode turer. Da vi syne det er herlig og være ute i naturen. Det å snøre på seg skoa, og gå i skogen er magisk. Det er også noe Trico synes. Det kan ikke bli mer tydelig, og En border collie, er jo en hund som liker og jobbe, det får han gjort mye her hos oss.

Når vi er ute på tur i gater, ja faktisk i skogen og, så ser vi hele tiden at det ligger hundebæsj som ikke eier har tatt opp. Det er svært irriterende og hvor vanskelig kan det være og plukke opp dette.

Trico er valp i pubertet og det er myt trass vi bare må igjennom, men han gjør osm mange andre valper spiser denne bajsen. Det er ikke alle typer, men veldig mange. Det kommer gjerne i retur utover natten, om vi ikke klarer og hindre det. I mørket er det ofte svært vanskelig og få med seg.

Kjøre hundeeier, vær så snill og ta opp bajsen til hunden din. Er du den typen som tenker at nei det driter jeg i, så bør du gi i fra deg hunden din. Da bør du ikke være hundeeier.

Utenfor vårt gjerde nå så ligger det 2 ruker, som folk ikke har tatt opp, og det følges med fra vinduene våre. Neida vi står ikke der hele tiden, og bare venter på at det skal komme noen, men vi har ved et par anledninger fanget opp at hunden bajser, og eier bare går videre. Da har vi banken på de, ropt til de og bedt om å ta det opp. Ja da svarer de at de var på vei, men de var på vei til å gå ja, ikke plukke den opp!

Full skjerpings, og jeg er sikker på at om alle hunder bajset i din hage, så hadde ikke det vært noe særlig for deg heller.

Hvor vanskelig kan det være!?!

Her laver det ned med snø i dag, så det er bare til og komme seg ut i vinterland.

Ønsker deg en optimal flott dag 🙂

-tenaaringspappa- 

Stinn brakke!

Hey-Ho nå tenker jeg du er sånn passelig lei både julemat og selskap. Det hele starter jo på julaften, men for mange starter det faktisk på lille julaften og i dagene frem til jul er det mye opplegg. Så kommer julaften, da blir det ofte sent på kvelden før vi er i seng. Det hører bare med 🙂

Når vi kommer til julemat, så er vi sånn passe lei ribbe, og riskrem. Vi fikk dosen vår på julaften og 1. juledag. Vi spiser riktignok kalkun 1.juledag, noe som er godt. Og det er ikke så tung mat som f.eks ribbe. Det er tilbehøret vi blir mett av kanskje, for kalkuna i seg selv er vel ikke så gæli.

Man kan sammenligne magen med stinn brakke. Magen er full, vi ligger gjerne i water på sofa´n og stønner fordi vi er så mette. Vi orker ikke mer, men dagen etter er vi jaggu sultne og klar for mer mat. Kroppen vår er nok laget slik at vi trenger mat hver eneste dag. Uten mat og drikke, duger helten ikke er det et ordtak som heter. Det er nok noe i det 🙂

Vi har hatt en superfin jul med hyggelig lag både på julaften, 1. juledag, i dag 2. juledag og i morgen skal vi til min bror og familie. Det er en tradisjon vi har hatt i snart 20 år. Den tradisjonen kan jo ikke brytes, så vi gleder oss til nok et hyggelig lag i morgen. Der pleier vi ikke å spise julemat, noe som er digg.

Når vi er inne på mat, så tenker vi ofte at i januar, da skal vi droppe og spise godis. For da er vi lei. Det blir ofte med tanken, og jeg synes du skal unne deg noe godt i jula jeg. Det er bare jul en gang i året. Da kan vi fint unne oss kaker, god mat og godis.

Så da vet du hva stinn brakke betyr!

Bre husk at hverdagen kommer raskere enn vi aner. Nå er det romjul som står for tur, og om få dager er det nyttårsaften. Da er det slutt på de late dager, og vi må igjen endre tankegangen 🙂

Nyt den siste dagen denne uka, for i morgen går startskuddet for de siste dagene denne uka!

Nyt nuet og lag deg en fin dag .

tenaaringspappa

Trico vs Juletre

Lille julaften, vi teller ned, vi er kun timer unna den store dagen. Dage hvor vi er spente på om ribba får sprø svor, hva vi får i gave, innfrir ønskene osv. Det er mange julegaver under juletreet. Og vi holder pusten litt for vi har smitten i bakhodet.

I dag bør vi sette oss ned, ta en deilig kopp kaffe eller te. Puste dypt og nyte. Ikke glem å nyte julen. Det å fyke rundt på kjøpesenter i dag, er ingen god idé om ikke du absolutt må. Kan det vente til romjulen bør du gjøre det.

Mange har tradisjoner denne dagen, det og sette seg ned med familien, se på julefilmer og og tenne noen lys er koselig. Det gjør noe med oss.

Jeg tror nok ikke vi som ha selskap denne dagen får helt ro i sjela før potetene koker i morgen. Først da må det bare gå som det gjør. Hvor galt kan det gå da, så lenge du har kjøpt inn julemiddagen. Og dette går veldig fint skal du se. Bare ikke stress deg igjennom. Det gikk jo veldig fint i fjor. Vi kom oss igjennom på en veldig god måte, og det samme gjør vi i år og.

Her i huset blir det spennende og se hvordan Trico takler julaften. Vil han gå bananas når vi åpner gavene, eller vil han ligge og sove på teppet sitt. Ja det blir spennende og se. Vi gleder oss masse 🙂

Vi har i år som i fjor ekte juletre, fordi det er vår tradisjon. Det lukter jul, det ser bra ut og vi må vanne det for og holde det i sjakk. Når vi bar juletre inn i stua, tenkte nok Trico sitt. I alle dager skal de ha inn et tre i stua. Men han har taklet det veldig bra. Det han først gjorde var og drikke av juletrefoten. Han tenkte vel at jaja, her har de satt frem vann til meg og 🙂

Han har i dagen etter drukket jevnt og trutt av foten, inntil vi kjøpte oss en kurv som står rundt foten. På den måten slipper vi at årets juletre blir stående uten vann. Nå bruker vi sitronbrus istedenfor vann, dette er bedre og holder treet frisk og godt den tiden det står i stua.

Vi var veldig spente på om Trico kom til og dra ned julekuler, spise på treet og faktisk tisse på det. For de kan jo fort tenke at det har kommet lys på toalettet. For hunder de tisser gjerne på en busk eller et tre 🙂

Nyt lille julaften, og ta det helt med ro, jul blir det i år og!

tenaaringspappa

Gladmelding til deg som sliter i mørketiden

Hei gode du!

Vi håper alltid at neste uke skal bli bedre enn forrige uke. Hvordan kan dette toppes? Jo smitten kan ihvertfall gå nedover. Det vil gjøre at vi får det lettere i denne ellers tunge og for mange vanskelige tiden.

Mørketiden føles til tider uendelig lang. Det kan gå flere dager før vi ser sola, og for enkelte steder i vårt rike land, er du heldig om du ser sola i noen få minutter i løpet av en dag. Mørketiden er tung for mange. Det er tiden for tunge depresjoner, og folk legges inn for de klarer ikke å komme seg over dette på egen hånd. Sommeren er så deilig som den er, med lyse dager til langt på kveld og vi får ladet opp med deilig sol så ofte som vi kan.

Ikke nok med at dette har vært et dritt år i seg selv grunnet pandemi, så er det bare en ekstra tungt bagasje med mørke og pandemi. Ensomhet, og isolasjon er bare noen av de stikkordene som er fremme i lyset i disse tider.

Nå er det slutt på fortvilelsen, og vi kan se fremover mot en lysere hverdag. I dag snur sola, det vil merkes sakte men sikkert, men det vil ta litt tid. Vintersolverv er det mange som ser frem i mot! Det er et lyspunkt vi kan strekke oss etter, det er nok mørke stunder som det er for tiden.

Vi gleder oss til lysere tider:)

tenaaringspappa

Bør feire jul på barns premisser

Den store dagen er nær, vi gleder oss til å samle familien, vi gleder oss til god mat og vi ser frem til julegaver. Spesielt barna gleder seg til den store dagen. Dermed er det ekstra viktig at vi voksne tenker på dette igjennom julehøytiden.

Det er mange foreldre som tenker på sine egne premisser i jula, og hva som er viktig for de, og glemmer kanskje hva som er viktig for barna. De har sine forventninger, de er spente og går ofte og kjenner litt på gavene som ligger under juletreet.

Det er mange som drikker mengder med alkohol i jula, spesielt på julaften, og mange glemmer seg bort litt. De bøtter nedpå glass etter glass. Barna merker fort at du endrer væremåten din. Du ler høyt, du blir annerledes, og tror kanskje du har kontroll på dette. Når du merker at du forandrer deg, så har barnet ditt for lengst merket dette.

Desember er måneden hvor det kjøpes mest alkohol sies det, og dette er nok litt bekymringsfullt. Er det riktig at julaften drikkes bort? På en slik dag, skal man være litt ekstra påpasselig med hva man gjør, og hvilke verdier man står for. Hva ønsker vi å gjøre og hvordan ønsker vi at dagen skal være.

Om du drikker juleøl, kan du kanskje droppe akevitten den dagen, det er ikke om å gjøre og drikke mest mulig på julaften. Vi for vår del drikker ikke alkohol i det hele tatt på julaften, og er vokst opp slik fra vår barndom igjen både jeg og konemor. Vi synes ikke alkohol hører hjemme på julaften. Det er barnas dag, og da må vi legge til rette for at de får en fin dag, uten av mamma og pappa må gå og legge seg kav dritings.

Se for deg en scenario hvor dere sitter rundt middagsbordet, dere drikker mengder med alkohol, barna blir sittende igjen og føle et ubehag. Dette får du ikke med deg, for du har drukket mange øl. Dere blir sittende og le høyt, og glemmer litt at barna sitter ved din side. Plutselig sklir barna ut av stolen og går inn på rommet sitt. Kanskje uten av du får dette med deg. Tenk deg den følelsen….

Nå er det 3 dager igjen til julaften, og jeg håper du er i rute med julegaver. Om du ennå ikke har handlet inn det du trenger, er det fortsatt tid til å gjøre det på. Du skal bare være klar over at det er en del folk der ute som også skal handle, så det kan oppstå litt kaos!

Husk på barna i denne tiden vi nå går inn i, så blir dette en fin og trygg opplevelse for hele familien.

Kos deg i dag og lag deg en finfin dag:)

tenaaringspappa

Er du en av de ?

Det er mandag i juleuka, det er den siste mandagen før julaften. Det er kun få dager igjen og det er på tide og telle opp. Har du klart og handle inn alle gavene? Har du sendt julekort og føler at du har god kontroll? Ja da kan du bare lene deg godt tilbake og nyte denne uka.

Mange av oss løper rundt og stresser hit og dit, handler gaver i siste lita og har ikke kontroll, men det er litt rart for noen av oss mennesker er født fem over som det heter. De er alltid sent ute. Til møter, til skolen, til arbeid, og i det hele tatt til julegave kjøp.

Jeg for min del kommer alltid tidligere i møter enn det som er nødvendig, for jeg hater og komme i siste lita. Det og komme inn i rommet fem minutter etter at møtet har startet er ikke noe for meg!

Jeg var en tur innom et kjøpesenter på søndag, litt for å ta pulsen på shoppingen og der var det totalt kaos. Det var en trøkk av mennesker der inne og folk ropte, gapa, og skrek i alle ender og bauer. Det var lite kontroll føltes det som, og barn løp overalt.

Jeg tror helt ærlig at det ikke er sunt for barn og være med på den galskapen som er på et kjøpesenter på denne tiden av året, spesielt på en søndag. Dette var ca en halv time etter åpningen. Jeg var innom en butikk hvor det var lang kø, hvor den ene dama bak kassen spør sin kollega. Hvor mange tror du vi er inne i butikken nå…..Hun svarer, jeg vet ikke. Det er bare lov til å ha 35 personer inne i butikken, der var det helt sikkert 50-60 personer på det tidspunktet!

Det var kaos overalt, og det er nettopp det du unngår om du er tidlig ute. Start med julehandelen senest i oktober, så slipper du det kaoset.

Har også hørt om noen mennesker som har det som en tradisjon og handle den siste julegaven på lille julaften. Det er nå en ting om du har en igjen. Da har du allikevel kontroll. Det er noe verre med de som ennå ikke har startet og har 20 gaver igjen. Da hadde det kokt for min del!

Vi har kommet til juleuka, og det er kun 4 dager igjen til den store dagen. Dagen hvor vi kan samles, spise god mat, og barna er forventningsfulle for det ligger gaver under treet. Allikevel er det tid for å tenke litt på de som kanskje ikke har det så bra på den ene eller andre måten. Det er mange som sliter, og kjenner du noen som er i denne kategorien, er det svært hyggelig om du ofrer de en tanke eller to.

Håper du har god kontroll og er i rute 🙂

Ha en fin fin mandag

tenaaringspappa

Pappa jeg har fått mensen

Jeg husker det veldig godt, da jeg selv var ungdom streifet tanken meg…..Hvordan skal jeg takle det når jeg selv stifter familie, og jeg får barn. Jenter har mensen, sånn er det og det er helt naturlig, men jeg tror jeg snakker for flere fedre når jeg har litt ekstra tanker rundt det at mine jenter skal få sin første mens. Det er nok ikke meg de først vil si det til uansett tenker jeg:)

Det bringer med seg mange tanker rundt dette temaet, og dagen jeg skal kjøre til butikken og kjøpe med bind som min egen datter skal bruke. Er det kleint? Nei det synes ihvertfall ikke jeg, det er jo helt naturlig. Det er få ting som er mer naturlig enn nettopp dette. Litt ekstra tanker blir det jo selvsagt når jeg får spørsmålet….Pappa kan du kjøpe med tampong, bind osv!

Puberteten handler mye om det å finne seg selv, barn skal bli ungdom og det er et hav av hormoner i kroppen. Mange av de løper løpsk, og det kjennes i et pappahjerte. Hver eneste dag står vi ovenfor ulike utfordringer og beslutninger må tas. Det er ikke alltid enkelt å ta de beste beslutningene, og da kan det fort bli høylytt.

Foreldre, spesielt pappaer beskytter sine barn på en spesiell måte. Det er ingen som skal være ufine mot våre barn, da hever vi bryst kassen og sier…..Da blir det bråk !

Jeg har sagt det selv, at den dagen jentene får seg kjæreste så skal jeg være ekstra påpasselig. Og ja man blir det, men du lærer barna dine og kjenne underveis i oppdragelsen. Det er nå en gang slik at barna våre vokser seg til å blir eldre, finner seg kjæreste og da vet du de må også lære seg å bli selvstendige. Det går som regel fint det, med litt oppfølging av oss foreldre

Uansett så er det ikke kleint å kjøpe med en pakke bind fra butikken, selv om mange fedre føler på det.

Bare vent selv du til dine døtre kommer til deg og sier pappa, jeg har fått mensen !

Det finnes så mange andre ting som er kleint, det skal jeg komme tilbake i andre blogginnlegg.

Ha en superdag videre, og husk å vær der for barna våre

tenaaringspappa

Hjeeeeelp, jeg forstår ikke !?!

Vi er så lei, vi tenker ikke på noe annet, det er som et gnagsår, vi har fått nok, når skal de ta slutt? Hjeeeeeelp jeg har fått nok!!

Ja vi snakker om det berømte viruset som herjer i verden. Jeg er så forvirret om dagen, og jeg er helt sikkert ikke alene om det. Hva er det som gjelder, hvor lenge skal jeg være i karantene, hvor mange kan vi være i juleselskapet, hvordan skal jeg teste meg, hva gjør jeg om min hurtigtest er positiv?

Nå er det så mye greier at jeg klarer ikke holde kontroll på alt som blir sagt og skrevet i mediene. Jeg må egentlig bare tenke på meg selv og min familie, og hva vi gjør i disse dager. Hvorfor skal nåværende regjering rote det til? De kåler og står i der inne, og vi medborgere forstår mindre og mindre for hver pressekonferanse de har. Hvor skal dette ende? Og hvor mange rekorder skal de sette?

Det kommer nye restriksjoner og tiltak ofte, og det er ikke enkelt og henge med på hva som gjelder til en hver tid. Ja vi kan lese dette på regjerings side, eller andre medier som publiserer det, men det blir rett og slett for mye og det vi snart kan lese om, er at statsministeren har vært på en bursdagsfeiring med personer over 20 personer.

Og jeg forstår om det blir tilfelle, og selv den beste kan feile!

Det enkleste er kanskje å tenke at vi skal bruke munnbind, holde avstand og ikke ha stor forsamlinger. Holder vi disse enkle rådene, så er vi nok godt innafor. Joda vi må også vaske hender, og ta en dæsj med antibac!

Selv om du nå er lei, så MÅ vi bare fortsette. Vi kan ikke gi oss nå, da vil dette ta helt av!

Det er kun 8 dager til julaften, og dagene går fort unna nå om dagen. Vi ønsker ikke å sitte i karantene på julaften. Det hadde i så fall vært veldig trist.

Det som er viktig nå om dagen, er å ta vare på de som har det ekstra tungt. De som sliter og som kanskje ikke har så mange. Vi må ikke glemme våre medmennesker. Ta heller en tlf og sjekk om de har det bra!

Lag deg en god dag

-tenaaringspappa- 

 

Slik kan du enkelt lage god fuglemat

I disse tider av året fråtser vi i mat, fryseren fylles opp og vi går mange dager i vente med mat i alle kriker og kroker. Nå er det ikke alle som får til dette, og våre små fugler kan fort slite med å finne nok mat. Det med snø er deres verste fiende, og da er det kjekt å ha oss mennesker der, som kan fore de.

Du har kanskje kjøpt inn litt for mye matfett eller lignende, men det bør jo brukes opp før eller siden. Det klarer du ved å følge dette gode tipset.

Matfett kan du fint bruke til dette,  det er mange fugler der ute som sliter med å finne seg mat om vinteren. Her kan vi hjelpe de litt på vei ved å lage kokosnøtter til de med solsikkefrø og matfett.  Noe som gjør at de får i seg en del fett, slik at de kan overvintre osv..nå er ikke jeg noe fugle ekspert. Men vi har gjort dette i flere år med suksess. Solsikke frø eller annet frø du pleier å bruke.

Gjør følgende

Bor et stort hull på siden av en kokosnøtt

Tøm ut kokosmelken

Ta et lite bor, bor hull i toppen og sett i en liten krok

Fyll den deretter med solsikkefrø helt full

Hell over smeltet flott matfett til fullt

Sett den kjølig til det hele stivner 

Nå gjenstår det bare å henge den ut, og gjøre fuglene glade. Dette setter de stor pris på!

Om du lurer på noe er det bare å ta kontakt

Ha en optimal og nydelig førjulstid

Del gjerne

tenaaringspappa