Hvor flink er du?

Det snakkes mye om trening, pappakroppen, pappamage, riktig kosthold osv, men finnes det en fasit på hva som er riktig? Nei det gjør jo ikke det, og hvem er det som skaper dette “kaoset” av tanker? Kjøttfri mandag, ja hva er problemet lissom. Det må jo være opp til hver og en hva de spiser. Kjenner til en familie som ble meldt til barnevernet fordi barnet ikke fikk kjøtt!! Men kjære vene, hvem skal legge seg opp i hva du gir til barnet dit!! 

Jeg hører stadig om folk som forteller om deres hverdager, og hvordan de skal leve livet sitt egentlig. JAVEL så noen skal bestemme hvordan du og din familie skal ha det? Føler meg ikke enig i slike påstander. Om du skal ned noen kg for eksempel, så tenker du ofte ja nå skal vi “gønne” på . Stopper helt opp med ditt og datt og har bare fokus på det du leser om i sosiale medier osv. Jeg er en tilhenger av å bruke sunn fornuft. Ikke få panikk om du spiser en sjokolade en dag eller 2. Det er jo ikke rart at psykologene her til lands tjener fett på personer som får angst av alt de leser som skal forsøkes, noen føler at de feiler på flere ting. Da går man litt i kjelleren. Hvor var jeg..jo sunn fornuft…Spis det du føler for, men ikke mengder. Det sier seg jo litt selv. Du blir hva du spiser er det mange som sier. 

Vet du forresten det at…OM du kjører innpå en snickers, må du jogge i 45 minutter for å komme i balanse igjen. Kan fint bruke det som et utgangspunkt. Spiser du 2-3 store plater med sjokkis, samt drikker et par liter med brus. Og i tillegg er lite aktiv så går det etter hvert galt med kroppen. Joda om du er flink til å holde deg i form og tar litt hverdagsgodis er det fortjent. Vi skal jo kose oss, lever kun 1 gang hører jeg folk si 🙂 Så den kroppen din bør du ta vare på. Og ingen kjenner din kropp bedre enn  deg selv! De er vi enige om. Jeg skal bare nevne at jeg er ingen superslank mann på 39! Jeg har en god del kg for mye. Men blir noe mer bevist med årene. Jeg sier ikke nå at du skal ut å kjøre med maraton første kvelden, da skal jeg love deg da blir det med den ene kvelden:) Som jeg har vørt inne på tidligere, bare det å gå seg en tur om dagen er jo helt fantastisk. Noe du bør ta deg tid til. Hvordan ser din hverdag ut. Send meg gjerne noen ord til [email protected]. Sp kan det bli interessant å se hva dere driver med i en ellers hektisk hverdag. 

Jeg er nødt for å tenke meg om, nærmer meg 40 og sykdommene kan fort stå i kø og jeg ikke tenker meg om i hverdagen. Nå har jeg funnet litt trenings form og i tillegg går noen turer på kveldstid. Jeg får så mye energi av dette at det er moro. 
 

Setter punktum her for mine tanker så gleder jeg meg til å høre hva dere gjør en hverdag! Ha en toppers søndags videre

Prekæs

-tenaaringspsppa- 

En helg med papsen

Det er freeeeedag og det er digg !

Har du noen planer for helgen? Eller skal du bare chille, som ungdommen sier? Uansett så er det et faktum at det er fredag og det er knall. Jeg skal dømme innebandy lørdag og søndag, og i tillegg blir det ren guttehelg. Konemor og girlsa tar seg tur til svigerinna, og besøker de på Nesodden. Så lurer jeg litt på om jeg og Linus rett og slett slenger oss nedpå sofa´n og plugger i Playstation i stua og gamer. Det er veldig stas når vi får til det. Linus har samtidig spurt om han kan døgne i natt, noe som er helt greit hvis han orker det. Det går fort noen timer så sovner han kanskje:) Det ligger an til å bli en hyggelig helg, som vi skal nyte.

Joda det blir taco til middag i dag, og den tecofredagen sviktes ikke! Har dere og tacofredag ?, eller pizza som er vanlig i flere hjem det og:) Godt å ha noe å se frem til som er forutsigbart for hele familien. Det blir kost for konemor og jentene og. De får besøkt familie. 

En skulle kansje vært flinkere sånn, og vært tilstede med bare 1 pode, slii at de får litt kvalitetstid med en foreledre, men i en ellers hektisk og travel hverdag blir det ofte ikke slik. 

Nå har vi sagt god helg på jobb, og helgen har startet. Så nuh skal det mekkes taco, så den er klar mår resten av familien svinger innom for de drar på weekend tur til Nesodden. Jepsi pepsi 🙂 

Ønsker deg en knall helg

-tenaaringspappa-

 

Små mål i hverdagen

Hællæ

Der var du igjen, snikende i rekordfart kommer du like brått hver uke. ONSDAG, det er noe spesielt ved den dagen. Det er som mange sier….Lille lørdag.Og det nærmer seg helg med stormskritt. Og når du legger den onsdag kveld. Er det jo praktisk talt helg når du våkner. Johoooooo 🙂

Er du flink til å glede deg over små mål i en hektisk hverdag? Jeg for min del har mye gleder i en hverdag…Jeg gleder meg til jobb hver dag, har en flott arbeidsplass. Så gleder jeg meg til lunsj, deretter til å komme hjem til familie. Samt er det viktig å sette seg små mål som du vet du klarer igjen hverdagen, uken, måneden osv. Det er et hav at ting du kan glede deg over. Deretter kan du tenke over småting som du verdsetter. 

Du får kanskje en melding hvor en bekjent spør deg eller familie om dere skal finne på noe på søndag. Det hadde vært meget hyggelig. Det er tross alt altfor lenge siden du har sett de. Inni deg sier du nok nei, du orker ikke. Du har mer enn nok med å komme deg igjennom en hektisk hverdag med mye mas og kjas. Det besøket bør du gjennomføre. Da vil du føle deg mye bedre i etterkant og du sitter igjen med en god samvittighet. 

Som sagt er det mye små hverdagsmål som en kan glede seg over. Og grip tak i de. Når vi er inne på dette med besøk, så var det kanskje mer vanlig før i tiden, har ihvertfall jeg et inntrykk av. Da hadde vi ikke mobiltelefoner i bøtter og spann. Nå kan vi egentlig bare sitte hjemme i sofa´n og ha full oversikt over hva nabo, kollega, venner og familie holder på med. Om fru Karlsen har gått i fra gubben, ja det kan du bare se på facebook. En hverdag er en fest

Ha en toppers dag

-tenaaringspappa- 

Høstferie !!

Jippi

Denne uka er det jaggu høstferie for en god del mennesker. Herlig, endelig noen dager en kan roe helt ned og bare kose seg med spill og familietid. Det er jo fortjent det. I en ellers hektisk hverdag skjer det så mye annet. Full av energi, setter vi kursen mot Nesbyen og hytta. Dette blir bra! 

Vi ankommer hytta ved 20 tiden,  og kommer raskt i orden. Har en toppers kveld med spill og hyttekos. Når vi våkner i dag og ser ut har det kommet noen cm med snø! Det var stas. Alltid litt spesielt med det første snøfallet. Samtidig moro for barna. Det er meldt noe mildere utover dagen, så vi forbereder oss på at den forsvinner nokså raskt!

Vi går en deilig tur fra hytta og opp en liten topp. En flott tur, og sola innfrir. En skulle jo helst bare vært ute hele dagen. For det er så innmari deilig vær. Og det må nytes. Det spilles sjakk, yatzy og ryktet går!

Det er deilig med sen frokost, late dager, men samtidig en deilig gåtur. Så kan vi faktisk sette oss ned med god samvittighet:)  Det er viktig å stoppe opp og nyte innimellom.  Det er lett å glemme ellers i uken! 

Ha en energifyllt dag videre 

Prekæs

-tenaaringspappa-