Et fantastisk 2019 er over!

Weeeeee det er nyttårsaften!

Jula er over, romjul er over, advent er over. Hele året 2019 er nå snart slutt. Det går vanvittig fort som jeg tidligere har skrevet mye om:) tenk deg æ, for 1 uke siden var det julaftan. Og der var alt over. MEN det har vært et forrykende år. Vi har alle blitt et år eldre, men fortvil ikke. Det merker vi svært lite til:)

Jeg tenkte tidlig på året at det var på tide å skrive litt om livet som tenåringspappa. Her er det nokså mye som skjer i løpet av en uke. For ikke å snakke om hva som skjer i løpet av en dag. Masse spennende, som jeg stadig går å reflekterer over. Dermed ble det en blogg, og jeg er i stadig voksende form. Har pr i dag mange faste følgere,  får mye gode tilbakemeldinger og det er gøy. Har en tanke om at det jeg skriver, treffer mange på deres plan. Og mer moro skal det bli i 2020. 

Går med planer om oppstart av en podcast, hvor jeg og barna reflekterer sammen. Her vil dere få høre fra ungdommens egne ord om diverse ting som skjer i et tenåringsliv. Konemor vil gjeste her, og komme med en mors tanker. Det er noe som vil komme i gang på nyåret, og dere vil bli de første som får vite om nyheten. Så her er det bare til å følge med! 

I dag må dere love meg en ting, vær forsiktig med fyrverkeri, alkohol og ta det pent. Så får du også en god start på det nye året. 

Godt nytt år!!

-tenaaringspappa-

 

Er du klar for Energibooooost!!

Kjære leser!

Du sitter kanskje nå og roer ned, leser et flott blogginnlegg. Og tenker jaja det er mandag. Ny uke og det er faktisk ikke lenge til skolestart igkjen. Her i Fredrikstad starter de opp 6.januar. 1 hel uke igjen med deilig skolefri.  

Det lufter en god del ute, men tenk deg noe bedre enn å ta på seg noen gode sko, dytte noen ørepropper i øra. Og gå seg en lang tur. Selv om det blåser. Det gjør ingen ting. Sett av en time. Om du går raskt eller sakte har ingenting å si i dag. Gå en tur i ditt eget tempo. 

Det kan føles litt tungt akkurat i set tanken slår deg. For det er jo helt nydeligå sitte i sofa’n med en tekopp og se på mobilen og:) Det er jeg faktisk helt enig med deg i. Men jeg kan trygge deg på en ting! Når du kommer tilbake fra deg turen, vil du si….dette var egentlig veldig deilig. Komme seg ut i lufta og gå enten i skogen, langs vannet eller rett og slett gå ut fra din bolig. 

Det et deilig med frisk luft, og med en tur. Da kan du nyte god mat senere, du har ihvertfall brukt kroppen. En trenger ikke oppsøke trening senter når det et vel så bra å trimme rett utenfor husveggen. Du vil samtidig kjenne at dette ga deg litt energi!

Det er mye som gir energi, og energi det frembringer som regel noe godt hos de fleste. Av og til tenker du sikkert…i dag skulle jeg gjerne hatt litt mer energi. Da knyter du bare på deg skolissene og tar en tur ut. Det gjør godt med kroppen!

Er vi enig ? Jeg tar en tur ut med samme så om du også gjør det nå så er vi alle ute på likt og lufter oss. Og vipps så er vi i gang.

Ha en super mandag!

Prekæs 

-tenaaringspappa-

Et godt tips

Nå i disse tider er det mange som sitter igjen med mye rester av diverse mat, det er nå en ting. Det har vi sikkert våre ritualer med. Kaste mat blir det gjort uansett i disse tider, da det blir i overkant.  Det meste kan fryses ned til en deilig middag en annen dag.  

Det var nå ikke det jeg skulle kladre ned nå, men har du flott matfett liggende igjen etter julebakst eller at du har det igien fra noe annet. Har jeg et bra tips til hva du kan gjøre med det. 

Bruk det til fuglemat, det er mange fugler der ute som sliter med å finne seg mat om vinteren. Her kan vi hjelpe de litt på vei ved å lage kokosnøtter til de med solsikkefrø og matfett.  Noe som gjør at de får i seg en del fett, slik at de kan overvintre osv..nå er ikke jeg noe fugle ekspert. Men vi har gjort dette i flere år med suksess. Solsikke frø eller annet frø du pleier å bruke.

Gjør følgende

Bor et stort hull på siden av en kokosnøtt

Tøm ut kokosmelken

Ta et lite bor, bor hull i toppen og sett i en liten krok

Fyll den deretter med solsikkefrø helt full

Hell over smeltet flott matfett til fullt

Sett den kjølig til det hele stivner 

Nå gjenstår det bare å henge den ut, og gjøre fuglene glade. Dette setter de stor pris på!

Om du lurer på noe er det bare å ta kontakt 

Ha en optimal og nydelig søndag kveld

-tenaaringspappa-

Kun 3 dager igjen

God lørdags kveld

Det nærmer seg nyttårsaften med stormskritt, og det er en flott dag. Vi her i huset gjør vanligvis ikke så mye ekstra med den dagen. Det hender vi reiser bort til venner, har en fin dag i heimen. Ellers reiser vi til hytta på Myking (ved Nesbyen). Det kommer helt an på hva vi har lyst til fra år til år. 

Den dagen er jo ikke akkurat som julaften:) Så nyttårsaften tar vi helt med knusende ro. Det det litt deilig og. Vil tro det er mange der ute som har det litt som oss:) Det som betyr en del er at vi alle har det bra. 

Hva vil du bruke de resterende dagene til? Har du noe uoppgjort som du skal få til i løpet av 2019 begynner du å få svært dårlig tid! MEN du har ennå noen dager på deg! 

 

1 år går enormt fort og tiden flyr i vei, det er det ingen tvil om. Og det skjer mye igjennom året som går. Ellers er det ikke mye forandring fra år til år, annet enn at vi fyller år alle sammen. 

Nyttårsforsett, er det noe som fremdeles eksisterer? NÅ tenker du, nå i januar da skal du trene, spise sundt og ta store grep. Ofte blir det med tanken, eller at det holder 10 min inn januar:) MEN det kan jo være greit å tenke over hva du vil med livet. Så noen tanker bør en ha. Men nyttårsforsett det er kanskje ikke i støtet om dagen?? Ikke vet jeg…snakker kun for meg selv.

Nå er det bare til å kjøre på de siste dagene, og gjøre alt du ikke har fått gjort i år. 

Stopp opp et sekund, og tenk litt over hva har dette året gjort med deg, for deg og er du fornøyd med året som har gått? 

Ha en knallfin lørdagskveld videre

-tenaaringspappa-

Det perfekte jaget..

Synes det er litt viktig å snakke om dette med dine poder fra en nokså tidlig stadige i livet,  for det perfekte jaget er det mye av der ute hver eneste dag, og det kan få store konsekvenser for hele familien. Det er tungt å være den i sosiale medier som til stadighet ikke klare å gjøre som flere av vennene driver med. Eller har fått de perfekte gavene.  Sånn er vi litt styrt vi mennesker, at vi driver med forskjellige ting og er på forskjellig stadige i en familie. 

Jeg har ihvertfall en helt usminket blogg, her det ikke mye tilgjort for å få det perfekt. Jeg er den jeg er, og glad er jeg for det! Jeg ser vennvittig mange der ute som sliter med mye forskjellig.  Og blir ekstra sårbar nå i juletider. Flere voksne forholder seg helt rolig i sosiale medier, fordi de ikke klarer å måle seg opp med hva andre gjør. 

Det som er et godt utgangspunkt er å snakke om dette tidlig, og være helt åpen om dette innad i familien! Det er ikke sikkert den familien som fremstår helt perfekt, er perfekt! Det skal nevnes at det som regel er noe i de fleste hjem og familier. Det er viktig å gripe fatti de gode verdier som finnes for dere. Og ekstremt mye av de du ser og leser i sosiale medier ofte er tilgjort eller sminket til for at det skal bli perfekt. 

Jeg for min del er meg selv og trives godt med det. En liten raring som alltid er blid og fornøyd! Trives godt med det:) De som kjenner meg vet hvordan jeg er! Poenget mitt er at en kan ikke forandre deg fra den du er, men gjør det beste ut av det. Jeg er heldig som har en god og trygg familie som alltid er der. Det er godt å ha noen å lene seg på når det trengs! Vi alle har behov for å ta den dype praten av og til. Det er godt å rense luften.

Nå stopper jeg der før dette ennå dypere:) Du skal vite at du er perfekt akkurat som du er! Ha en toppers fredag videre.

Prekæs

-tenaaringspappa-

En meget god følelse!

 God onsdag formiddag!

Oooog Vipps så var det 1.juledag og du føler deg noe tung i både hodet og kropp. Det er helt normalt etter en flott feiring av gårsdagen. Den var helt super med god mat, godt selskap og en haug med gaver. 

Føler du deg fortsatt noe stram i magen, er du nok ikke alene om det i dag:) Det som ofte hjelper godt på er å gå deg en deilig tur alene, eller sammen med hele familien. Litt for å lufte hodet, kropp og sjel. 

I dag er det duket for en ny middags aften sammen med familien, og det blir servert kalkun i dag. Tror jaggu det blir dessert og noe småkaker utover kvelden. Så den bukseknappen kan fort åpnes i dag og når du strekker det tilbake i sofa’n. 

Det ligger an til å bli en rolig og fin dag, og det kommer godt med. For når vi ser tilbake på desember. Så har den blåst i vei, med alt det som skjer før jul. 

Det er kun 364 dager igjen til jul 2020, men kanskje litt for tidlig å glede seg allerede nå. Tiden går iallefall fort, det er det ingen tvil om. 

Ha en strålende fin 1.juledag og nyt den

-tenaaringspappa-

Endelig er dagen her

God Jul kjære følgere !

I dag er det den store dagen, og det er tid for god mat, gode samtaler, gaver og det er tid for å åpne bukseknappen. Fordi du er stappmett av mye mat, kake og dessert 🙂

Barna gleder seg mest til gaver, og det er alltid litt kjedelig å vente osv..Det husker en selv når vi var yngre. Gleder oss jo vi og. 

Vi starter aften som vi alltid gjør med en tur til kirken kl 16, det har vi gjort i alle år. Derifra er det hjem til en deilig julemat. Og da går resten av den dagen av seg selv. 

Når kvelden er omme, så er vi passe ferdig med alt dette og heldigvis 1 år til neste julaften. Vi gleder oss med dere alle. Og ønsker dere en riktig God Julefeiring. 

-tenaaringspappa-

God Jul kjære lesere

Nå går snart denne mannen til en velfortjent juleferie. Det er alltid godt med late dager, etter en lang og innholdsrik høst. Den er ellers lang og tung med mye mørke og diverse, men nå dere er det lille julaften, og i kveld er det mye tradisjon på tv bl.a så kan vi med god samvittighet sette oss ned og nyte kveld forhåpentligvis. 

Ett år kan by på mye spennende, men det som er sikkert er at det året går enormt fort. Det er bare til å holde seg fast. Og forsøke å nyte det hele. Stopp opp og trekk pusten en ekstra gang så går det nok fint i år og. 

God Jul til dere alle og nyt dagene som kommer

-tenaaringspappa- 

Det er jul i hus

God lørdag 

Nå er det ikke lenge til jul, og vi går inn i en deilig og flott tid med mye kos og hygge. Det er tid for mye tid til familie og tradisjoner. Vi pyntet juletre tidligere denne uka, og huset ellers pyntet vi så tidlig som 1.desember. Synes det er litt stas og ha det pyntet første vi tar det frem.

Det er alltid hyggelig å pynte treet sammen med barna våre, og vi setter på julemusikk og synger og koser oss med pynting. Når juletre kommer i hus, og den deilige lukta sprer seg i huset vårt er det jul:)

Vi gleder oss masse til jul, og det et kun 3 dager igjen til god mat skal spises og vi hiver oss over gavene. 

Det meste er på plass, og vi kan nå nyte de siste dagene frem mot julaften.

Ha en nydelig lørdagskveld

-tenaaringspappa-

Finnes det noe mer irriterende..

Hepp og god torsdag til deg!

Var litt inne på dette i går, med bulking, smell og skader nå ved denne tiden. Så kjørte jeg en tur til svenskegrensa i går ettermiddag. Når jeg ligger i min fil på E6, ligger det 2 trailere foran meg…

Så legger den ene traileren seg ut i venstre fil. Sjåføren tenker nok at det vil kunne kjøres mye raskere enn den andre traileren, og bare for å nevne det den ligger i 90 km/t i utgangspunktet.

Ill foto

Faktum her er at traileren som kjører forbi, blir liggende i venstre fil i noen minutter. For den kommer ikke så raskt oppi fart!! Det gjør at jeg ikke kan kjøre forbi, OG at det skapes en liten kø av personbiler som vil forbi de også. For nå er vi nede i 80 km/t!

 

Det er svært irriterende når de kjører forbi hverandre og blir liggende der. Hvorfor skal de kjøre forbi på den måten. Kommer de raskere frem? De kan vel ikke kjøre så fort ihht loven osv. Jeg kjenner det blir varmt i toppen, men er lite poeng i å blinke med lysa, da den allerede ligger i fila. Jaja han sparte nok mye på det. 
 

Ill foto

Slik er det ofte i trafikken, og det er mye irriterende kjøring som resulterer i bulk og at du raskt havner i den berømte statistikken:) Det skal nevnes at den venstre fila på E6 er en forbikjørings fil. Den skal brukes til forbikjøring etc. 

Trefikkreglene er klare her!

§ 5.1. Så langt forholdene tillater det skal kjøretøy føres på høyre side av veien. På kjørebane med to eller flere kjørefelt i kjøreretningen skal høyre felt nyttes når ikke trafikkreglene påbyr eller tillater bruk av felt til venstre.

§ 12.3. Den som har kjørt forbi til venstre, skal svinge til høyre igjen når forbikjøringen er avsluttet uten å volde fare for eller hindre eller unødig forstyrre den forbikjørte.

Det er til stadighet flere som blir liggende i venstrefila i samme hastighet som de som ligger i høyre veibane. Det er svært irriterende! 

Det er KUN 5 dager igjen til julaften
Kjør pent

Vi prekæs plutselig

-tenaaringspappa-