Er det ikke litt rart ?

Hei gode du!

Min vekkerklokke ringte i dag 06.30, det er tid for å komme seg ut av den ellers så gode og varme dyna. Denne uka har det rett og slett vært høst med alt i fra regn, vind til mange plussgrader. Det er ikke spesielt opplysende og ferdes ute på ettermiddagen/kveld nå. I dis og mørke dager, hvor det aller beste er og holde seg innendørs. Om du allikevel klarer å presse inn en liten tur, er det helt helt optimalt. Det er alltid godt med litt frisk luft i løpet av dagen. Nå har vi Sarek, så da er det ikke så mange valg. Ut på tur må vi, men det trives vi godt med.

Det å ta seg en tur i skogen hvor det er godt med lys er en god følelse det og, men mange synes det er skummelt og ferdes i skogen på kveldstid og velger og holde seg hjemme, eller ferdes på andre steder hvor det er lys. Spør en venn om å bli med ut på tur, lag dere rutiner og finn deres sti dere ønsker å gå. Ha dette som en fast avtale et par dager i uka, så skal du se at du vil trives med det. Det er nå en ting at dere sier…..nei skal vi finne en dag hvor vi går tur, da blir det ikke noe. Det beste er å avtale hvilken dag med det samme. Da møtes vi der og der til et bestemt klokkeslett, da er det vanskeligere å avlyse!

Det dukker opp mange tanker når en går eller jogger, du går litt i din egen boble. Det er en tanke som trekker seg litt ekstra frem. Jeg er mye ute i skog og mark, trener og møter mange mennesker i skogen. Der hilser vi ofte på de som vi går eller jogger forbi. Når vi er å sentrum og går forbi mennesker er det svært sjelden det hilses. Det er en stor forskjell på de 2 møteplassene. Hvorfor er det slik? Er det sånn at om du møter en person i skogen når du går tur, så kan du hilse på fremmede uten å tenke over det? Blir man mer sjenert om man går på et kjøpesenter, eller i sentrum forøvrig?

Du har kanskje lagt merke til det når du er ute å vandrer her eller der, ellers blir du ihvertfall oppmerksom på det nå etter å ha leste dette!

Ha en flott dag videre, og kos deg med ditt!

tenaaringspappa