Hurra for meg som fyller 40 år i dag 🎉🎈🎉🎈

Heeeeei på deg !

Dagen er kommet, hvor jeg passerer en grense inn i nytt tiår. 40 år, det føles jo ikke slik i hodet og kropp. Heldigvis er alder bare et tall 🙂 Da jeg var ung syntes jeg at 40 åringer, var gamle! Det er jo bare tull og tøys:) Vi er unge og spreke, det er det ingen tvil om. Jeg gleder meg litt over dagen, og synes det er stas når Fredrikstad Blad som er lokalavisa lager en reportasje av denne mannen!

Link til artikkelen finner du her 40 år og driver bloggen tenaaringspappa

Litt kjipt å ha bursdag i disse dager, men det får jeg gjort lite med! Festen og selskapet tar vi igjen til sommeren, eller når det kan la seg gjøre. Da får vi slå ut håret litt ekstra. Det går helt fint. Hva synes du, var det litt skummelt å tre inn i 40 års tallet? Blir du vant med å si at du er noen og førti år. Nå jeg jeg jo si som de sa før i tia, jeg er “førr” 🙂

40 års krisa snakkes det mye om, jeg kjenner ikke jeg noe til så langt 🙂 Det skumle er jo at neste tiår er 50 år, det er heldigvis en stund til !  Dagen feires med min nære familie, med kake og snacks. I dag er det lov å slå seg litt løs med søtsaker, selv om det kun er tirsdag!

Det er nå livet starter hører jeg flere snakke om, men det er nok bare å kjøre på som vanlig. Det er stas å ha bursdag, 1 år siden sist. Det året blåste i vei. Har jo nettopp vært mars 2019 🙂

Sitter her med hjemmekontor, og leser hyggelige gratulasjoner fra kjente og ukjente. Det er gøy å ha bursdag. Rett og slett! Og håper du har det bra der du er 🙂

Ha en fin fin dag

-tenaaringspappa-

Det største tiltaket regjeringen kan gjøre er å fjerne…

Hei mandag, der var du igjen 🙂

Det er sommertid, sola skinner. Det er kaldt, det skal sies. Sommertemperaturene har de glemt å justere, men det kommer nok ikke før om en stund. Deilig er det å stå opp og se ut av vinduet og se sola skinne. Helt topp!

Det er mange som er permittert om dagen, flere går på dagpenger og etterhvert går de ned til 62,5 % av lønnen de hadde i opprinnelig stilling. Staten gir mye i disse dager, men det største tiltaket de kan gjøre noe med akkurat nå er å sette ned skatter og avgifter, slik at for eksempel maten i butikken blir billigere. Det vil hjelpe de som har nedsatt lønn i disse dager. Vi er som regjeringen sier i en krise situasjon akkurat nå, og det snakkes om milliarder av kroner hver eneste mnd. Men for den enkelte person, så snakkes det ikke om disse summene.

Moms og avgift kan de gjøre noe med. Matvareprisene er høye her til lands, og vi har ingen mulighet til å reise over grensen til Sverige for å kjøpe mat. Matbutikkene kan fortelle om en stor økning av omsetning etter at grensen ble stengt, det er jo ikke så rart og flere hadde selvfølgelig handlet her i Norge ellers også, om det hadde vært billigere. Regjeringen snakker hele tiden om grensehandle, og at vi må redusere den. Det regjeringen gjør er å sette opp for eksempel sukkeravgiften og andre avgifter slik at det blir dyrere å handle i Norge. Tror de seriøst at det vil redusere grensehandelen!?

Det samme med vinmonopolet, de merker stor økning i omsetning. Ja det er jo klart, grensen er stengt og det vil bli en markant nedgang igjen så fort grensene er åpne. Dette er enkelt matematikk som regjeringen og den norske stat bør se. Eller følger dere ikke med i timen!? Tenk så mye vi kan legge igjen i landet vårt, om de skrur ned avgifter og skatter. Da vil det ikke lenger være behov for å valfarte til Svinesund. Da vil flere handle i nærbutikken!

Det høres som sagt mye ut at de pøser ut 20-30 milliarder pr mnd for å holde bedrifter i gang osv. Men noe mer kan gjøres mener jeg, som avgifter slik at matvarer blir billigere. Det snakkes hele tiden om vårt oljefond, som vokser seg større for hver dag som går. Når skal disse pengene brukes er det mange spørsmål rundt. Staten svarer ved for eksempel krisetilstander, skal de åpne opp.  Nå er det krise og unntakstilstander.Nå bør de åpne lommeboka, og holde nasjonen i gang. Vi skal ha noe å gå tilbake til når dette er over, vi ønsker at det blir opprettholdt slik det var før krisen inntraff.

Kjære stat, gjør noe med avgiftene her til lands. Det vil hjelpe de med lav økonomi som har mistet sine jobber, og går på dagpenger.

Ønsker deg en nydelig dag videre, ta var på deg selv og de rundt deg!

Del gjerne

-tenaaringspappa- 

I natt var det tyveri hos oss

Hei og god kveld 😉

Nå kan du senke skuldrene dine å puste rolig, de har heldigvis ikke stjålet noen gjenstander. Det de har stjålet er rett og slett en time av vår søvn. Det føles ihvertfall slik. Det er det verste med å stille klokken en time frem, fordi da føler du deg snytt for en time med god søvn. Dette er noe jeg husker spesielt godt da barna var små. På kvelden da klokka egentlig var barnetv tid, hadde de fremdeles mye energi som måtte fyres av!

Ja nå skal det sies at jeg la som regel hodet bakover ved den tiden, slik at jeg fikk fri luftveier 🙂 duppet rett og slett av ved barnetv tid. Da kunne jo kidsa se på tv i fred og ro, mens far ladet opp til kvelds stell. Vinn vinn situasjon!

Det er som regel mange som lurer på hvilken vei vi stiller klokka.  Selv mange i godt voksen alder. Som jeg har sagt tidligere, så er det en grei regel på det. Den stilles den veien du tar hagemøblene. Om våren tar vi møblene frem, dvs 1 time frem, og om høsten 1 time tilbake.

I disse tider skulle vi kanskje ønsket at vi kunne stille klokka 4 mnd frem. Slik at viruset muligens var over! Tenk deg hvor digg da. Kan vi ikke bare si det slik? Hvem er det som bestemmer det ? 🙂 Få tak i den personen øyeblikkelig!

Har du hatt en fin helg, og er klar igjen for en ny uke i morgo?, uansett så kommer mandagen, og vi har alle våre planer slik at dette går bra på sett og vis. Nå er det sent på kvelden, men er du trøtt nå da?, Klokka er jo bare litt før 9 på kvelden. Jeg er jo av den typen som sovner før jeg treffer puta så for min del går nok dette veldig bra allikevel.

Vi har ellers hatt en topp helg, med mye familietid. Vært ute å fått i oss god frisk luft, og inntar nå sofa´n i grei posisjon:)

Da er vi enige om at det kanskje har vært et tyveri hos alle der ute i de norske hjem i natt, men vi gidder ikke å anmelde det. Vi får stå i det:) Det eneste jeg håper er at jeg får tilbake den stjålne timen før jul. Det er gode muligheter for det 🙂

Ha en topp kveld videre

Prekæs

-tenaaringspappa- 

 

 

Steng alt, vi har ingen å miste!!

Kjære gode følgere

Vi står midt oppe i den største krisen siden krigen. Skjønner vi egentlig alvoret! Vet vi hvor alvorlig dette kan bli om vi ikke tar grep. Jeg føler at flere nå sklir noe ut. I dag leser vi i lokal avisen her i byen om en ungdomsfest som ble avsluttet av politiet! Heldigvis oppdaget de høy musikk, og fikk stoppet dette.

Hallo foreldre hvor er du? Følger du ikke med? Er du så naiv av du ikke tror viruset kan ramme deg. Vil du la poden din være ute å feste og herje rundt med mange andre ungdommer, Slik at det blir en stor gjeng som samles for å hygge seg. Vil du ikke ha ungdommen din hjem igjen!! Slutt å vær naiv, slutt å tenk at dette ikke rammer deg! For det kan fort skje.

Jeg synes regjeringen bør legge lokk på alt øyeblikkelig! Steng butkker, steng alt som er åpent. Og folk trenger ikke være ute akkurat nå for tiden. De har ingenting ute å gjøre! De bør holde seg innendørs. Det er nettopp i butikken det kan være stor smittefare. Alle de menneskene som samles her, kommer fra ulike gjøremål. Kan de ikke stengene butikkene, og heller ta i mot bestilling via telefon, nettside eller lignende. Så kan de som jobber i butkken ta i mot bestilling, og få ut varene. Sette de på døra til kunden! Alt som er åpent nå, bør stenges, slik at vi blir kvitt det dødelige viruset så raskt som mulig.

Hvorfor skal Norge gå så sakte frem, og håpe at det går over sakte men sikkert. Hvorfor er kjøpesenterene åpne fortsatt? Når noe stenges, oppsøker folka andre steder. Det er jo helt naturlig. Vi har ingen behov for å kjøpe de gardinene akkurat nå. Det kan faktisk hende at du ikke overlever det gardinkjøpet om du forstår meg riktig! For det kan være nok med at en kunde som står bak deg i køen hoster kraftig, og har ikke forstått at vedkommende er syk med Corona, han eller hun hoster og smitter deg. Du blir akutt syk og i verstefall så kan du i verste fall DØ. Var det så viktig å kjøpe dette da?

Om regjeringen legger lokk på alt nå, stenger alt, folk får beskjed om å holde seg inne. Får ikke lov til å ferdes i byen, eller ute blant folk. Da vil vi kunne stoppe denne skiten på en raskere måte. Vi vil få full kontroll på virus skiten! Dermed vil frisører, små bedrifter og andre bedrifter raskere komme tilbake til sin hverdag. Færre vil miste jobbene sine, og vi alle vil komme raskere tilbake til vår hverdag. Det vil vi alle ha godt av. Vår nasjon er så naive, så vi skal stenge ned litt og litt, i håp om at det hjelper. Og kanskje må vi gå hardere til verks sa vår kjære statsminister i sin siste pressekonferanse.

Så lenge vi bare går litt og litt til verks, vil det ta lang tid før vi igjen kan gå på skole, arbeid osv. Det blir litt som å hale ut tiden! Nå i dag finnes det så mange muligheter for nettbutikker, og muligheter for at matbutikker kan levere mat hjemme hos oss kunder. La bare de som jobber i butikkene gå der, og bistår kunder på tlf, eller nettbutikk.

Andre land gir klar og tydelig beskjed til Norge om å gjøre dette. Ellers tar det enomrt lang tid før dødsviruset forsvinner. Se på italienske sykehus hvordan de har det. Det er høye dødstall hver eneste dag, og tenk om det kommer til Norge! Smitten og dødsfall kan eksplodere, og hva gjør vi da. Det er så lett å være etterpåklok, men vi står midt i en krise situsjon, så skal kjøpesenter og andre butikker få lov til å ha åpent. Hvor er logikken?? Nå må vi bare stramme dette helt til, vi må klemme hardt til nå slik at vi stopper viruset raskere. PErsoner sitter på resuranter og koser som som at ingenting har skjedd! Hva får deg til å tro at du ikke rammes!

Det er mange mennesker innom matbutikken hver eneste dag, og tro meg. Det er mange som blir smittet i en butikk Vi bør holde oss innendørs en periode, og slik kan vi raskt komme tilbake igjen, til hverdagen. Den savner vi alle, barna vil på skole, barnehage og frisører vil igjen få tilbake sitt levebrød. Hvorfor gjør ikke de som styrer dette landet hardere grep? Skal vi først se om dette fungerer, for så å stramme til. Da har vi allerede tapt noen uker. Ungdommer henger ute på kveldstid, barn henger i gatene hver dag. Må de det? Det er en meget kjip og vanskelig situasjon for oss alle akkurat nå, men vil vi ha det slik i flere mnd, eller vil vi ha en stopp på dette raskest mulig! Da må det strammes ytterligere til. Personen fra Moss som var det første dødsfallet på Kalnes døde i går. Personen la ut på sin facebook side den 24.mars…Innlagt på Kalnes, 3 dager etter døde personen! Det er alvorlig dette! Jeg tror ikke vi nordmenn forstår det! Vi må våkne nå før det er for sent!

Vi har ingen å miste!

Del gjerne

-tenaaringspappa-

Sommertid, du er velkommen!

Whooop Whoooop

I dag kan du gi deg selv en klapp på skulderen og si godt jobba! Vi har hatt hjemme og skolekontor i 2 uker allerede. Håper det har gått tålig greit med deg og poden:) For hver dag som går, rykker vi stadig nærmere en mer normal hverdag. Det er viktig å ha med seg på veien.

Og tjohooooi i dag er det jo fredag, og om kun få timer slenger vi en tacolompe på tallerken, og fyller med masse godt. Her er det helt klart mye forskjellig rundt om i de norske hjem, hva de har i den lompa. Flere har nok ikke lompe heller, og foretrekker noe annet. Det viktigste er at du finner din egen vri på det. Finne din egen taco fredag.

Det er litt stas og sette litt ekstra pris på fredag. Det er jo starten på helgen. Og det kjennes godt på kroppen. Det bruser litt ekstra i dag.  VI kan legge bort den ellers så rare hverdagen som nå er om dagen. Og ha en normal helg som mulig å få til.

Noe som er ekstra stas denne helgen, er at vi natt til søndag skal stille klokka. Eller vi stiller kanskej ikke så mange klokker lenger, men de som ikke ordner seg selv, må stilles.  Mobilen stiller seg selv, det trenger vi ikke tenke på 🙂 Og så er det alltid noen som spør, skal den stille frem eller tilbake. Og her kan jeg gi deg et godt tips på veien. Tenk på dine hagemøbler, på våren tar vi hagemøblene frem, dermed stiller vi klokka frem 1 time. På høsten, tar vi hagemøblene tilbake i boden osv. Dermed stiller vi klokka tilbake 1 time. Denne lærte jeg av foreldrene mine, da jeg var liten 🙂

Da blir det lysere kvelder på sikt, og vi føler snart at det er lyst døgnet rundt, det er ikke feil det. Eller for de som ikke får sove, grunnet lys. De sliter jo på sommerstid. Det er mer grums som følger med våren. Det er ikke bare lyspunkter! Det er mange allergikere som sliter tungt når våren og sommeren kommer. Øynene, nese osv vil klø og renne og stå i. Det er for mange helt mørt allikevel selv om det går mot lysere tider. Det er uansett deilig at det er lysere ute nå fremover, og det drar seg mot sommeren.

Men hva i alle dager skal vi planlegge denne sommeren? Det er jo umulig og tenke noe som helst. For just nu, så står landet på hodet! Vi får bare ta det som det kommer, mer får vi ikke gjort akkurat i dette øyeblikk.

Jepsi pepsi, bruk helgen godt. Få deg masse luft, som gjør deg rustet og klar for en ny arbeidsuke neste uke. Slik vil det være ihvertfall et par uke til ! Nå har vi gjort dette en stund allerede, og har helt sikkert funnet deres måte og få hverdagen til å gå rundt på.

Ha en nydelig fredag, og følg meg gjerne på instagram, det hadde vært stas. Du finner en direkte link her opp på siden min 🙂

Ønsker deg en solfylt dag

-tenaaringspappa-

Barna våre er smartere enn oss voksne!!

Hei på dere !

Er du godt kjent med hva ditt barn egentlig driver med på sin mobil/nettbrett/internett ?
Gjør du en kontroll i blant? Det kan nok kanskje være greit å snakke med de om dette. Vi foreldre føler oss nok ganske oppegående og langt fremme når det gjelder mobil, sosiale medier og den elektroniske verden. Samtidig er vi trygge på at våre barn ikke gjør noe de ikke skulle gjort. Da hadde vi fått vite om det. Slik tenker vi ofte…

Vi ser til stadighet flere som legger ut nye trender osv, som er nokså brutale. Både med kniv og det hele. Slik er det viktig å fange opp, og vi snakker om at ja det er tråkig at det skjer så mye dritt for tiden, men her kan du følge med og være en viktig brikke! Ikke la ting gå for lut og kaldt vann. vær der for dem, vær der for poden din. Tenk om det var din pode som ble hanket inn av politiet for en alvorlig hendelse, så sitter du igjen og tenker….Hvorfor var jeg ikke flinkere til å sjekke og være der for de.

Det er slik de fleste går rundt å tenker, og de færreste tar del i dette. Da kan jeg trøste deg med at vi ligger langt bak våre barn når det gjelder bl.a sosiale medier. De er 2 store steg foran oss. De er gode på dette, og det er livet deres hver eneste dag. De er gode på å skjule ting som ikke skal komme frem eller vi skal få vite om. Dette gjelder de fleste av ungdommer. Noen foreldre tenker nok…Nei dette gjelder ikke mine barn.

Hvor sikker er du egentlig på det? Få frem gode verdier, det kan være med på at de ikke gjør nettopp de dumme tingene for å tøffe seg for andre. For den trenden er i førersetet nå om dagen, hvor de ter tøft å dele videoer hvor det gjøre dumme ting, nettopp for å få status!

Det er viktig å ta dette på alvor. Det er mange som snakker om dette, og vi leser om det i media rett som det er. Det er helt vanlig at ditt barn har 2-3 kontoer på insta og snapchat. Du følger nok bare 1 av de, for de andre er skjult under et annet navn. Dette får du ikke vite noe om. Som mine barn sier…Facebook det er for eldre folk. Det er ikke så ofte barn kommuniserer i messenger eller lignende. Ihvertfall ikke i sms. Er vel knapt nok en ungdom som bruker MMS 🙂 De kommuniserer som regel i snapchat. Instagram er nok også i toppen.

SoMe er jo kommet kommet for å bli, men det er viktig å ta del i dette. Snakk med ungdommen, du har rett til å se på tlf deres. Og en klassiker er om de da nekter det, så har de noe å skjule. Er de helt åpne om dette er det supert. det er jo mange av de også. Skal ikke svartmale det helt ! Tenk igjennom dette, og kjenn litt på det. Vet du egentlig hvilke sosiale medier din pode er på ? Hva har de på sin mobil ?
Se for deg at du får en tlf fra en bekjent,nabo eller kanskje lærer….Hvor de forteller at flere har sett ditt barn legge ut bilde av seg halvnaken på en instagram profil du ikke har tilgang til…Dette for å oppnå likes ! Det med likes kan drive ungdommer til mye rart. Det vil nok komme som et sjokk, du tenker hvorfor mitt barn, hva driver de med??
Dette kan skade deres fremtid med tanke på bl.a arbeid og utdannelse. Bilder kan jo publiseres overalt på internett. Og de ser ikke helt den faren når de er unge. Nå har vi all verdens mulighet til å få kontroll på dette, nå som poden tilbringer store deler av dagen i heimen. Jeg garanterer deg nesten at du vil bli overrasket over hva du finner, om du ser på tlf sammen med sitt barn!

Tenk fornuftig , ta del i ditt barns mobilbruk og vær kritisk !
Det vil du ikke angre på

Ha en flott dag

-tenaaringspappa-

Savnet begynner å komme

Goooood onsdag !

Sitter her i skrivende stund på hjemmekontoret med nytraktet kaffe i koppen og stolen godt plassert inntil bordet. Som jeg har gjort hver dag den siste uka. Det begynner å bli en vane, vi blir raskt vant med det vi gjør.

I går kom nyheten som vi egentlig regnet med og som er helt nødvendig. Det ville vær rart om de åpnet opp for det normale allerede nå. Jeg føler vi er i en fase hvor flere er smittet og flere blir innlagt på sykehus. Vi har den siste tiden lest om flere dødsfall. Det som er rart er som jeg har nevnt tidligere lysten på en hyttetur. Det er full forstålig. Hva med de som har hytte på åremål osv, de får jo ingen nytte av denne. Det som er overraskende etter pressekonferansen i går. Så kan journalister stille spørsmål til Erna og co. De fleste journalister spør om hva med hytteforbydet. Og er så opptatt av den hytta. Vi bør ha fokus på helt andre ting nå!

Det er litt ensomt å sitte på hjemmekontor, og hjemmeskole. Hverdagen er rar og spesiell. Og savnet begynner så smått å tre i kraft. Savnet etter morgenkaffen på jobb, savnet etter det sosiale i hverdagen. Nå har dette strenge tiltaket vart i snart 2 uker. Og det kjenner vi godt nå. Det å se kolleger elever, venner og familien. Det er det flere som nå begynner å savne. Når skal vi få se de igjen.

Flere og flere er oppe å går på videosamtaler, men det blir ikke helt det samme. Vi kan snakke aldri så mange timer digitalt, men det vil aldri kunne veies opp mot det sosiale. Barna begynner å bli rastløse og nå er ikke skole så gæli allikevel. Her i huset savner de skolen masse, og gleder seg igjen til den dagen de kan møte sine venner.

Vi alle kjenner nok litt på savn i disse rare dager. Det er viktig å ta den telefonen til familie og venner og holde kontakten. Vi må bare håpe at vi om ikke så altfor lenge kan komme smått tilbake til hverdagen igjen.

Det er mange eldre mennesker som hver eneste dag så frem til morgen kaffen sammen med sine gamle venner som har holdt sammen i en årrekke. Det er flere eldre som dro på treningsenteret hver morgen kl 06.00. Sender mine tanker i dag til dere som savner et elelr annet i disse dager. Det er tungt for de fleste av oss. Og mnge sitter der i ensomhet. Husk å ta kontakt med de eldre og ensomme, som for kun et par uker siden hadde det sosiale som de har hatt de siste 30-30 årene. I dag hvor de fleste har telefon, trenger de ikke sitte alene og forlatt. De setter noe stor pris på den samtalen med deg over mobilen.

Vi må gjøre det beste ut av dette og før eller senere så er vi tilbake i en hverdag som vil bli preget av dette i lange tider.

Ønsker deg en superfin dag 🙂

Del gjerne

-tenaaringspappa-

Hele Norge holder pusten i dag

I dag varsler myndighetene om nye tiltak som vil tre i kraft, eller om det fremdeles skal være stengte skoler, barnehager osv. Det er allerede snart 2 uker siden vi satt å så på pressekonferansen med Erna og co, og sekundet etter gikk berserk i butikken. Det ble hamstret doruller, mel og annen hermetikk. Jeg bare lurer… har du fremdeles nok doruller? Du trenger kanskje ikke handle mer før neste år 🙂

 

De snart 2 ukene har virkelig gått fort. Vi foreldre måtte tenke nytt, legge plan for en helt ny hverdag. Folk er i permittert fra sine jobber og kronekursen stuper. Det er krisetilstander og hele nasjonen er rammet. I dag føler jeg vi går og holder pusten inn mot pressekonferansen som vil finne sted senere i dag. Her vil det komme nye tiltak, nye tidsrammer, endrede tiltak osv. Det vil legges en ny plan. Det blir spennende å se hva de kommer med!

Det er noen merkelige dager for alle, og jeg tror det er mange foreldre som ligger i vater på sofa´n etter leggetid av små barn. Det kan være utfordrende å være innenfor husets 4 vegger så mange dager på rad. Heldigvis kan vi gå ut, og trekke luft, de som ihvertfall ikke er i karantene. Er hele familien i karantene kan det være utfordrende å holde hodet over vann til en hver tid. Jeg har ingen tro på at skolen igjen åpner og alt blir som før allerede nå. Skal de se noe virkning av de strenge tiltak som er iverksatt så må må de nok holde landet vårt fremdeles stengt. Nå er det heldigvis ikke opp til meg, men jeg føler på meg at det i dag vil komme ennå strengere tiltak.

Det er i disse dager vi kan lese om flere dødsfall i løpet av et døgn, og det blir stadig flere innlagt på sykehuset for behandling. Da vil det være vanskelig å forvare å åpne opp Norge igjen, slik at vi kan leve som normalt. Det er vanskelig å planlegge alt nå frem mot sommeren. Deriblant sommerferie. Vi ligger litt i dvale nå, for hva skal vi gjøre, hvor skal vi reise. Får vi besøkt oldemor på andre siden av landet. Det er mange spørsmål vi rett og slett ikke får svar på i disse dager. Det er bare å ta livet helt med ro og ikke legge for mange planer. Alt settes på vent i disse dager og vi ligger i en slags dvale.

Dere som har små barn der ute i de norske hjem, håper nok at barnehager vil kunne åpne igjen så raskt som mulig. Slik at poden kan aktiviseres på en annen måte enn det vi gjør i hjemmet. Det hadde jo vært fint for alle om denne dritten tar slutt, slik at ikke hele befolkningen får brakkesyke! Det blir spennende å høre hva de kan fortelle under dagens pressekonferanse.

Vi holder pusten, og venter i spenning.

Ha en nydelig dag videre

Prrrrekæs

Kjære myndighet, gi de avslag på sin søknad

God mandag !

Har du ladet batteriene i helgen, og er klar for å ikle deg alle de rollene som kreves av oss foreldre denne uka. Lærer, renholder, kantinearbeider, assistent osv. Det er mange roller som skal fylles i en hverdag. Disse tar vi litt for gitt ellers fordi det er skolens ansvar når de er der.

Jeg kjenner jeg sitter her og blir rimelig forbanna når jeg leser nyhetene om at flere nå melder flytting til hytta si, KUN for å kunne være på hytta si i påska. Hva feiler det de som gjør det? Det er ren skjær egoisme! Det er ikke slik at bare om de reiser til hytta så blir dette et coronafri land!! Så enkelt er det ikke!

Det er mangedobling av personer som forsøker å melde om flytting til hytta. Folkeregisteret har fått en kraftig økning i antall flyttemeldinger fra folk som ønsker å bytte bostedsadresse, slik de kan på “bo” på hytta i påsken. Vanligvis mottar de ca. tre slike saker om dagen, men i perioden 14. mars og frem til i går mottok vi 20–40 saker per dag.

Her står hele verden i den verste krisen siden 2. verdenskrig. Mange mennesker dør i Italia, som for tiden ser ut til sette ny rekord i antall døde hver dag. Og i Kina begynner de å få færre smittede og dødsfall. Det har tatt de neste 4 mnd. Vi står fremdeles midt oppe i en dugnad. Du kan ikke bare sette fra deg trillebåra og bare gå. Det vil vi legge merke til alle sammen. Da blir ikke jobben gjort om du bare forlater oss nå og tenker kun på deg selv.

Se for deg et for eksempel et borettslag som skal gjøres klar for våren. Alle blir invitert til en felles dugnad. De må ta med seg diverse utstyr og trår til. Du har fått et ansvar for en viktig oppgave. Så utfører jobben i noen timer før du bare forsvinner fra arbeidet. Det er flere som bare stikker fra. Kun styreleder står igjen. Da blir ikke jobben gjort. Styreleder klarer ikke utføre alle oppgavene og borettslaget blir stående igjen uferdig. Litt på denne måten er det i dag. vi er invitert ut alle sammen for å få dette bort fra samfunnet vårt. Ingen vil ha dette her.

Alle vil vi tilbake til hverdagen raskest mulig. Alle vil kunne nyte våren ute på brygga og sitte der og kose seg, barna vil tilbake på skolen sin. til hverdagen sin som de fleste synes er tryggest. Dette ødelegger du som sniker deg unna og tenker kun på deg selv! Hva får deg til å sende inn en søknad om bostedsadresse til hytta di, fordi du også er rammet av denne dugnaden.

Er du en person som sniker deg unna alt av arbeids i det daglige? Ellers bør du våkne opp nå og ta din del. Du ødelegger for alle andre som står midt oppe i dette og gjør en fantastisk jobb! Her kan en se for oss flere elementer…Hva om du er smittebærer uten å vite det. Du drar med deg smitten til fjells, der hvor det fra før av bor mange eldre og kanskje syke mennesker. De får den smitten du drar med deg, og det kan føre til i verste fall dødsfall. Da er det din skyld!! Dette bør du tenke over om tanken slår deg. Vi også vil gjerne dra på hytta, men det tenker vi ikke på i disse dager!

Jeg håper myndighetene avslår alle de søknadene hvor de ser helt klart at det meldes om flytting til hytter og fritidseiendommer. Det finnes andre ting vi mennesker kan gjøre i påska. Livet er langt viktigere enn hytta di. Den må nå komme i andre rekke. Hvis vi alle nå bretter opp ermene og trår til en ekstra gang. Så kan det være du kan reise til hytta di i sommer. Om flere mennesker ikke tar dette på alvor, kan sommerferien brått stå i fare og du får verken brukt hytta, båten eller campingvogna di. Så tenk litt over dette, Det er viktig at du tenker på oss andre, og ikke bare på deg selv. Vi kan ikke senke skuldrene nå, vi må stå på. Dugnaden har så vidt begynt!

Så kjære dere på folkeregisteret, gi alle de som melder om denne type flytting avlslag!

Ha en flott mandag

Del gjerne

-tenaaringspappa-  

Corn Dogs

Dette er en annen ting poden kan lage mens de går hjemme en kveld eller lignende. Dette er noe som er godt som lunsj, kveldsmat eller når som helst egentlig. Det er godt, og når den er ferdig kan du dyppe den i for eksempel ketchup og sennep.

Her er Linus i full sving med å lge corn dogs. Og gjorde alt selv, dette er nokså enkelt. og du trenger følgende

Litt rot skal det selvsagt være på kjøkkenet når det bskes, det hører med:)

Du trenger følgende for å lage corn dogs

  • 2,5 dl mel
  • 1 teskje bakepulver
  • 1/2 teskje salt
  • 1 spiseskje sukker
  • 1 egg
  • 2,5 dl melk

Pisk dette sammen i en bolle

Røra skal bli ganske seig

Tre deretter grillpølser på grillspyd

Hell røra over på et høyt tynt glass

Dypp pølsa i røra

Og legg denne i varm frityrolje

Denne er forenklet fordi det kan være vanskelig å få tak i gult mais mel. Forenklet slik at barn snekelt kan lagde dette.

Kos dere masse med corn dogs

Ha en flott kveld videre

Prekæs