Er det så forbanna kult å rulle med pappagutter!!

Nå er det på høy tid med denne!

Jeg sitter her i skrivende stund og er tydelig forbanna, for nå mener jeg russen tråkker langt over grensa. Grensa for hva som er greit å akseptere! Jeg blir som tenåringspappa ekstremt bekymret for det jeg leser i dagens media. Vi kunne lese om det i fjor også, og vi vet godt hva russen står for. Er det egentlig så kult å være russ, bruke hundrevis av tusen kroner for å være full i 1 mnd? De husker kanskje en brøkdel av tiden. I år blir det naturligvis litt annerledes, men de feirer allikevel russetiden.

De reglene som blir satt for at jenter skal kunne være med i en russebuss, hvor hører de hjemme? Du må veie under 60 kg for å kunne bli med på rulling. Hvem bestemmer slike regler, og nå er det på tide at noen snart setter ned foten for russetiden. Det har tatt HELT av i mine øyne! Det er fremtidens advokater og leger vi ser sløse bort deler av sitt liv på dette sølet. Det kan være de gjør så mye dumt i russetiden, at de ikke får ta den utdannelsen de har lyst til.

Det er ren skjær mobbing det de driver med! De skaper en stor splid i flokken. Det er flere jenter som får spiseforstyrrelser nettopp fordi de skal slanke seg for å kunne være med å henge i en russebuss. Og flere av de som skaffer seg russebuss, får pengene sponset av sine foreldre. Det er pappagutter som slipper å jobbe så mye og er RIMELIG bortskjemte. Det skal samtidig nevnes at det er flere russebuss eiere som er ålreit, men flesteparten av de i dag som eier slike busser er klysete pappagutter som tror de er noe. Er det så kult å rulle med pappagutter? Hva får russen ut av å kjøre i en buss og gjøre ting de ellers ikke ville gjort i edru tilstand? De blir skjenket ombord og blir servert alkohol og andre ting som gjør at de fort kan angre på det de gjør i etterkant. De kan få livene sine ødelagt fordi de ble lokket med på en tur med russebussen.

De foreldrene som helt ukritisk spytter inn penger slik at barna deres kan holde på akkurat som de vil, er de klar over alt som skjer i en buss. Vil de sponse penger slik at sønnen din kan bli ufin, og en klysete russ! Russetiden har generelt tatt helt av, før slapp russen ut 1.mai. De gjør kanskje det nå også, MEN det festes på ulike arrangementer 1 år i forveien. Buss eller ikke, i Trondheim er det forbudt med russebuss. Det bør det bli i hele Norges land. For det skaper ingenting godt ved å ha en doning på flere tonn fullspekket med bass og høyttalere som gjør at du vil få tinnitus i senere alder. Det skaper samtidig en stor splid blant russen. Du blir sett litt ned på om du kommer i en god gammel “folkevogn” som humper og går, og som du bør ha 1 års abb på veihjelp. For den kommer garantert til å stoppe langs veien 🙂

Jeg blir som far bekymret over det som er i ferd med å utvikles til et alvorlig problem. Russetog var gøy før i tiden, med biler og de var kreative. I dag er det kun en meget sliten gjeng som så vidt orker å rusle de få meterne igjennom byen! Det er rett og slett kjedelig. Og hvorfor har vi russ, hvorfor er skoleelevene russ? Kan de ikke bare en stor fest, eller et arrangement for å feire at 3.klasse er over? Mange russ bruker opp mot 1 million kroner på russetiden inkl buss, klær, alkohol og arrangementer. Hva får de igjen for det etter endt russetid? Jo de står i fare for å måtte ta opp fag på nytt, eller hele skoleåret. Fordi de ikke orket å følge med så myte i russetiden. Dette kunne vært unngått om hele russetiden ble lagt ned! Da slipper vi disse kravene som setter unge jenters liv på spill.

Russeknutene er til å få sjokk av, gjøre så mye greier for å få en gjenstand i lua. Er det verdt det? Helt seriøst !

Jeg blir flau når jeg ser mange av de russen som henger ute, de oppfører seg ikke bra. Og jenter er i stand til å gjøre nesten hva som helst for å kunne på adgang til en buss. Sorry Sam men pappagutter er nok en utsatt gruppe i denne sammenheng. Jenter dere trenger ikke henge på disse russebussene for å bli noe. Dere er like mye verdt uansett! Og om du veier mer enn kg fortvil ikke. Du er også like mye verdt. Håper noen her tar grep og setter en stopper for dette før det går galt !!!

Jeg veier langt over 60 kg og er stolt av det!! 🙂

Ønsker deg en utmerket dag

Hilsen en bekymret

-tenaaringspappa-

Del gjerne

Nå håper jeg snart at vi får vite noe mer!

Det har gått 7 uker siden vi begynte å ane hva som var i ferd med å skje. Vi følger spent med på media, og vet at regjeringen innkaller til pressekonferanse. Den 12.mars blir barn og unge sendt hjem fra skole  og skolen er stengt dagen og ukene etter.

Hverdagen til våre kjære barn og ungdom blir brutalt snudd på hodet! De får ikke lenger lov til å gjøre det trygge som de ellers gjør på hverdagen. Det blir kaotisk de første dagene, det norske folk er i sjokk, men dette er også forventet. I den utviklingen vi var i da med virus var dette helt nødvendig.

Det var ikke bare skole og barnehage som ble stengt, arbeidsplasser måtte stenge dørene, og folk ble permittert over natten! Den 1. uka gikk til å komme over sjokket, skape en ny hverdag, og få orden i rekkene. For dette skjønte vi kom til å ta tid. Det vil gå en stund før vi igjen kan sende ungdommen til skolen.

Nå er vi inne i 7. uke med hjemmeskole, og det merkes godt. Vi legger til oss nye vaner og rutiner som kan være utfordrende å snu. Det blir litt som 1.skoledag igjen når skolehverdagen åpnes. Nå har barnehagen åpnet, småskolen har åpnet, men når skal ungdommen få noe svar? Det er på tide å gi de noe mer info om hva som skjer fremover. Det håper vi kommer om få dager. Det er nok en ny pressekonferanse på trappene, og da håper vi alle at de eldre elevene igjen kan få tilbake sin hverdag og gå på skole, møte sine venner og få den lærdommen de er i behov av!

Ungdommen her i huset, synes det er kjipt, trist og det merkes at de savner det det har gjort hver dag i flere år. Det med hjemmeskole er greit nok, og det fungerer helt greit. Men de får ikke den lærdommen de ellers ville fått.

Jeg føler samtidig at nå som de minste barna kan gå til barnehage og skole, så er det flere som tenker at nå åpner landet vårt opp, og vi kan bare kjøre på. Det er noe skummelt etter hva jeg mener. Krigen er ikke over, krigen mot viruset fortsetter. Vi må fortsette å kjempe det bort, slik at det ikke angriper oss på nytt. Vi må fortsatt være flinke med håndvask, avstand og ta viktige forhåndsregler.

Vi leser at flere restauranter åpner og det virker som vi slipper opp det meste, samtidig leser vi at det er en liten økning i antall smittede og innlagte på sykehus. Er det noe rart vi blir forvirret! En ting er ihvertfall helt sikkert og det er at dette er ikke over! Vi må kjempe fremdeles og stå sammen.

Tåler vi 1 mnd til med hjemmeskole? det er jeg usikker på, men vi gjør alltid det beste ut av hverdagen

Ha en energifylt dag 😊

tenaaringspappa

Dette er viktigere enn noen gang i disse tider

I vår tid er det å prioritere seg selv ofte nedprioritert. Dagene går på ren skjær autopilot. Og det blir sagt at det ikke er tid noe annet. Vi har rett og slett ikke tid til annet enn det som MÅ gjøres. Slik oppleves det. Så hører vi andre ofte si, hvordan har de tid til de da. Nei de har ikke flere timer i døgnet enn deg, men de prioriterer. De legger kanskje til rette slik at de skal få inn det de ønsker i hverdagen. Det å planlegge er et godt utgangspunkt, men så har du de menneskene som er spontane. Jeg er er av de, jeg har vanskelig med å planlegge langt frem i tid. Venner, kolleger og andre snakker gjerne tidlig om hva de skal gjøre i sommerferien og lignende. Dette starter de tidlig med, gjerne året i forveien. Det er helt greit om du skal planlegge en reise eller lignende. Da er det greit å være ute å god tid, men ut over det så kan det være vanskelig å vite hva en har lyst til å oppleve. Det kommer an på barna, når vi foreldre har ferie, og om faktisk noen kan passe katta. Det og er en greie som må klaffe. Dyra kan ihvertfall ikke være hjemme alene.

Det var enklere før da barna var små og ta noen spontane turer hit og dit og til utlandet osv. Vi kunne plutselig ta en uke fri helt utenom skoleferier. For det første så er det mye rimeligere reiser da og du slipper at det kun er nordmenn dit du reiser. Det er ferre mennesker som reiser utenom skoleferien. Tar du fri 1 dag når du går på ungdom eller videregåene skole, får du 5 % fravær i et fag helt plutselig. Fraværsgrensa er 10 %, oppnår du den , står du i fare for å stryke i de fagene som er rammet.

Egentid er noe vi alle trenger, det å ta en kaffe med venninne, venner og andre personer og ta 2 steg ut av rutinene som du ellers går i er viktig. Det å bare ta seg en gåtur i skogen er svært avslappende. Det gir deg ny energi til å stå i de ulike gjøremål som ellers krever deg. Takstameteret ruller i vei, og du kjører barn til aktiviteter, du sluker innpå en rask middag, gjerne på høykant før du spoler i vei. Slik går nå dagan og ukene flyr. Det er ikke rart tiden går fort:)

Vi foreldre er flinke til å stille oss sist i rekken, og om det blir noe tid til overs ja, så er det deilig slenge seg på sofa´n i 10 minutter før du skal legge deg. Mange foreldre få dårlig samvittighet av å bryte rutinene, og tenke på seg selv. Det skal du absolutt ikke ha. Du skal gå ut og gjøre noe DU har lyst til, Ta den en en dag eller 2 og overlat ansvaret til den andre personen om dere er 2. Er du alene forelder kan kanskje besteforeldre ta litt ansvar. Om du ikke har besteforeldre som kan stille opp, så kan poden sikker være hos en venn den tiden, eller de timene du er borte.

Du kan kanskje sjekke om muligheten er tilstede med foreldra til vennen om din pode kan sove der en dag eller en venn, for alle trenger alenetid. Hvis du går og stamper i liker dager hver eneste dag kan du fort havne i konflikter med andre personer, du kan bli sur og grinete. Hvem er tjent med det? Ingen, ei heller du. Så bruk tiden fornuftig om du ikke allerede er flink til det. For jeg tror mange mennesker er flinke til å prioritere seg selv også. Det er ihvertfall svært viktig. Hvorfor skal du ha dårlig samvittighet for å gjøre noe annet enn å være tilgjengelig for barna til en hver tid. Barna har også godt av at mamma eller pappa gjør noe annet. Foreldre kan dra på en weekend tur eller noen dager sammen utenfor husets 4 vegger. Eller et annet alternativ er å være hjemme alene uten barn, at barna overnatter hos f.eks venner eller besteforeldre.

Do that, tenk på deg sjæl og nyt din egentid. Du vil ikke angre på det.
I dag er det middag og ting som må ordnes, men etter middagen er det rom for en tur ut. Ta deg en går tur, sett propper i øra og nyt musikk mens du går.
Jeg garanterer deg at du får en ny giv og glød når du kommer hjem igjen fra turen. Da kan du nyte resten av kvelden med god samvittighet.

Have a nice day and enjoy it !
Skriv gjerne til meg og fortell hva du pleier å gjøre, så kan det hende flere få inspirasjon til å gjøre det du synes er ok.
Du finner meg både på snap og insta og direkte link finner du øverst i innlegget.

Prekæs

-tenaaringspappa- 

Barna synes dette fort blir kleint

Hei og god søndag til deg !

Denne mannen med kulemage og godt humør har kommet seg på TikTok, noe jeg selv synes er litt gøy. Og det er viktig ikke ta seg selv så høytidelig. Vært litt sprø er bare gøy, det synes ihvertfall jeg. Der kan du legge ut alt i fra dansevideo til humor, osv. Det er en app du kan sitte å bla på i flere timer, hele dagen om du vil. Så her er det bare å komme i gang mener nå jeg.

Du har sikkert hørt om den, kansje barna dine har den, venner har den etc. Det er en app som gir deg glede og humor. For når det er sagt så legges det mye rart ut der. Ha tunga rett i munnen!

Jeg har nå 4 innlegg som har blitt tatt godt i mot, og sett av flere tusen personer allerede. Og flere kommenterer, noe som er gøy. Tilbakemeldinger er alltid stas:)

Ungdommen her i huset synes jo raskt at dette er kleint da, det skjønner jeg. Når papsen utgir seg på denne måten, så blir det fort kleint, nettopp fordi jeg ikke helt har de hofte bevegelsene som mange har . Hehe dette er noe du bar må se. Last ned TikTok og søk opp tenaaringspappa så finner du meg.

Med denne appen tar jeg del i barnas liv, og får et innblikk i hva de bruker tiden på. Og mens jeg allikevel har den greia der, så kan jeg jo ha det moro med den selv! Det er viktig i livet å ha det gøy, og vi har det artig på mange forskjellige måter. Og det er et hav av muligheter der som vi kan bli kjent med. mange måter og lage video på osv.

Ser jeg deg der inne? Bare gjør det, du kan få deg mange gode lattertimer der, og det er jo underholdende også.

Nå er det søndag og digg vær, da finner vi frem sykkelen og tar en tur ut på stolpejakt. Det er et nytt område som skal sjekkes ut med stolper, og vi setter i gang, jeg skrev tidligere om et fantastisk tur tips som stolpejakten. Om du ikke fikk deg med deg sjekk ut denne

Det er en opplevelse for hele familien.

Ha en superfin søndag

-tenaaringspappa-

Resultat for knekkebrød debatten er klart! Et ovarraskende resultat

Kjære knekkebrød entusiast😉

Først og fremst må jeg si det har vært en enorm respons på knekkebrød debatten. Dette er helt klart en ting som det norske folk er opptatte av. Dette viser helt klart at vi tenker over det i det vi legger knekkebrødet på fjøla og skal ha på smør eller annet! Det er litt moro å se at vi faktisk tenker over det!

Så er det flere som har kommentert mye forskjellig og det er bra, engasjement er fantastisk. Og som noen skriver det må en selv velge, og det er vel opp til hver enkelt. Så er svaret til de, helt klart dette er jo noe vi selv velger. Og formålet med innlegget var for å se hvordan folket der ute gjør det.

Det er nok ingen fasit på dette, men så kan vi spørre oss hvorfor gjør vi det sånn eller sånn, og det er nok slik kanskje våre foreldre gjorde det osv. Uansett helt topp er det med knekkebrød og det er sunt og godt. Og lettvint, det kan ligge i skuffer og skap i lengre tider uten på bli tørt, for det er det jo fra før 🙂

Apropo tørt, om du synes dagene er tørre og kjedelige, synes jeg du skal sjekke ut denne

Det har som sagt vært mange som har svart i flere kanaler i SoMe, og her på blogg. Alle kommenatrer er gått igjennom og talt opp. Resultatet er som følger

  • 51 % har smør eller pålegg på hullsiden opp
  • 49 % har de flate siden opp, og hullene ned

Dette viser helt klart at vi mennesker er delt i våre knekkebrødrutiner. Omtrent halvparten av de som har svart har hullsiden opp, og har sine grunner til det, mens de som har den flate siden opp har sine teorier om det.

Takk til alle som har bidratt, og fikk du ikke med deg innlegget som var starten til debatten finner du den her

Dere er noen fantastiske mennesker om vi har hullene opp eller ned, vi har en ting til felles og det er at vi liker å spise knekkebrød😊😊

Ønsker deg en super dag videre

-tenaaringspappa-

Hvilken side skal være opp?

Jeg er en person som lurer på mye forskjellig, og står ovenfor problemstillinger hver eneste dag som jo i utgangspunktet er spennende! Jeg spør mye på jobb, blant kolleger og eller her hjemme hos familien. Ikke det at jeg mangler kunnskap, nærmere tvert i mot. Jeg ser ofte etter nye løsninger og at ting kan forandres på til det positive.

Vi spiser mye knekkebrød her hjemme, av ulike typer, og jeg har over lengre tid undret meg over hvilken side som er riktig side når det gjelde disse type knekkebrød. Når du åpner en pakke med knekkebrød, så har du sikker din teori om hvilken side du skal legge knekkebrødene på.

Her i huset gjør vi det på en måte, men er det rett måte? Det har jeg ingen fasit på .

Vi velger den siden som har minst hull på , det er av den grunn at da går det mindre smør på knekkebrødet. Hvilken side velger du. Det hadde vært gøy med flere teorier om du har det, send i vei. eller sleng inn en kommentar her under, så skal vi se hvilken vei dere velger.

Kjør debatt!

tenaaringspappa.

Vår kjære datter har blitt myndig, Gratulerer med dagen!

Jeg husker godt denne dagen for 18 år siden, Nadin var på vei og ville ut i den store verden, sett inne fra magen 🙂 Klokken drar seg på og Mirjam har mye rier og alt det som hører med til en fødsel. Klokken blir 13.10 og du kommer til verden Nadin. Mamsen som kun er 17 år da du blir født, gjør en god jobb . Herregud, det ser jo ikke akkurat godt ut!! Jeg var jo ihvertfall med på det hele 🙂 Og klippet navlestrengen . Nå er du myndig, og en ny epoke i livet starter nå!

En nydelig jente kommer til verden.
Du er helt unik og enestående Nadin, samt at du fyller rommet rundt deg med energi.
Du er en hardtarbeidende ung frøken som garantert vil nå langt her i livet.

Som alle sier, huff hvor tiden flyr. Det er faktisk noe i det! Tiden går veldig fort, det er kanskje like greit. Hadde jo vært tråkig om de var evig babyer !!

Så Nadin Gratulerer så mye med dagen !
Er veldig glad i deg, det blir en litt annerledes feiring i disse tider, men det tar vi igjen!

Ha en flott dag og nyt den til det fulle!

-tenaaringspappa-

Kjære lærer, du gjør en fantastisk jobb!

Nå er vi inne i den 6.uka med hjemmeskole, og jeg må si jeg også har lært mye om fagene

  • Norsk
  • Samfunnsfag
  • Spansk
  • Matte

For å nevne noen. Jeg har blitt mer kunnskapsrik, nettopp fordi vi tar mye mer del i dette nå som det er hjemmeskole. Ellers i heimen ofte kun del i lekser som gjøres. Alt det andre foregår på skolen, og poden sitter ikke å snakker i timesvis om hva de har lært igjennom dagen. Det gidder de ikke.

Når vi sitter hjemme rundt stue bordet med hver vår laptop, går det mange tanker igjennom hodene. Vi foreldre kan slite med å holde takten med barna igjennom en skoledag her hjemme. Det å være fokusert, konsentrert. Det er ikke bare 1 barn som ønsker hjelp, men 2 og 3 som kan komme med spørsmål. Det er ikke slik at de rekker opp hånda si for å si noe, vi går rett på sak!

I klasser så kan det være opp i mot 31 elever og sikkert flere og. Er dere egentlig klar over hvilken super jobb dere gjør! Det er helt rått hvordan dere jobber. Dere står der og underviser og har som regel klassen i deres hule hånd. Dere skal ikke bare holde orden på 3 barn, dere har kontroll på 30 elver +- hver eneste skoledag. Og i de fleste klasser vi hører om, så er det stille når det skal være stille og de fleste rekker opp hånda si når de har noe spørsmål eller vil si noe.

Det er først når alt foregår hjemme via laptoppen som vi faktisk verdsetter deg for alt du lærer mitt barn. Og har lært opp igjennom alle årene i skolevesenet. Jeg har så stor respekt for jobben dere gjør. Og uten dere hadde vi vært en gjeng med analfabeter hele gjengen! Da hadde vi ikke fungert slik vi gjør i dag! Vi glemmer dette i det daglige, for det går på ren skjær autopilot.

Vi er lærer, klasseforstander, og alt dette selv nå i disse dager.

Vi må ikke glemme SFO ansatte, de gjør en magisk jobb. De har med seg alle disse barna ut på tur i all slags vær. Gjerne etter skoletid. Det vi raskt tenker da er at det er jo når barn er slitne etter en skoledag. Da skal de på SFO, og være der noen timer. Det kan raskt by på noen utfordringer i form av sinne, uro i gruppa og barn som egentlig vil hjem.

Det er ikke alle kroppen på 2 ben som er bygd for å står foran en klasse og undervise mange elver, eller å evne til å ha kontroll på en større gruppe med barn. Takk for den jobben dere gjør! Takk for alt du lærer barna våre og vi skal ikke glemme dette! Du ofrer mye tid på kveldstid for å ha konferansetimer, og for et ansvar dere har igjennom en hverdag.

Her i hjemmet går vi stadig rundt å snakker engelsk, og det synes barna er gøy. Vi lærer mye av hverandre, og kidsa synes det er gøy når jeg kan snakke noe spansk med de. Jeg synes selv språk er gøy, men matte derimot er jeg ingen kløpper, brøk, x/y osv er jeg håpløs. Hvor ofte går jeg rundt i voksen alder og tenker på ordet DIFTONG. Det er så å si aldri, men vi bruker jo disse ord og uttalelser hver eneste dag. Vi bruker bare ikke disse ordene som vi engang lærte på skolen

vi er så evig takknemlige for at dere lærere og SFO og barnehage ansatte finnes! Takk for alt dere lærer til våre barn! Dere er helt rå i jobben deres👏👏

Del gjerne

Ha en magisk dag videre

tenaaringspappa

Staysmann, Lazz og tenaaringspappa

I 2015 ble konemor 30 år. Jeg bestemte meg for å gi henne en helt spesiell gave..Gikk noen runder med meg selv og tenkte frem og tilbake. Snakket litt med Lasse og Stian som jeg kjenner fra tidligere, nå er de kanskje mest kjent som Staysman og Lazz. 2 flotte kællær som gjør det bra innen musikk og underholdning!

Jeg har alltid hatt lyst til å lage en låt, og det bestemte jeg meg for å gjøre. Fikk god hjelp av Lasse. Han har jo eget studio som jeg var i noen dager. Måtte ta en hvit en så ikke konemor skjønte hva jeg holdt på med:) I forkant var det en del telefoner,  meldinger osv. Så her kunne jeg fort blitt avslørt. Men gøy å holde dette hemmelig.

Vi bruker noen dager slik at vi får et best mulig resultat.  Lasse mente denne bør på Spotify fordi den ble så bra. Vi lagde 4 låter, men 3 av de ble kun på CD da det var coverlåter. 3 stk låter som konemor liker godt. Derfor ønsket jeg å gjøre det til min vri.

Denne skrev jeg selv og det finnes faktisk ingen lik sang. Så er det jo litt gøy da og ha en sang på spotify. Søk på Glad i deg på Spotify så finner du den, eller spill av her. Den finnes også på Yutube med tekst.

Dette ble bra, jeg ble kjempe fornøyd med gaven, og gleder meg til den skal overrekkes til jubilanten! Vi drar på en lengre kjøretur på vei til svigermor. Vi har kjørt en kort stund før jeg finner frem CD platen og setter den på i bilen. Forteller underveis at jeg har en spesiell gave til deg min kjære. Hun ser på meg litt undrende…ok sier hun. Hør bare her nå..

Play og der er sangen i gang. Det går ikke lange tiden, før vi begge ser på hverandre og blir blanke i øynene.

Aaawwwww sier konemor. Det er den beste gaven jeg har fått. Helt fantastisk. Og tusen takk! Phufff nå kan jeg endelig avsløre og snakke om hvor jeg har vært de kveldene var var borte.  En god følelse!

Denne ble perfekt og litt gøy og gi noe helt spesielt og som ikke er vanlig å gi i gave.

Jeg tror neppe det blir noe av Staysmann, Lazz og Tenaaringspappa, men jeg er åpen for tilbud 😁

I dag er det knallvær, det må nytes

Ønsker deg en fin dag

-tenaaringspappa-

Jeg MÅ bare fortelle dere om min fobi

Jeg er en ellers stor og sterk mann, men når det kommer til ormer og slanger så er jeg ikke mye høy i hatten, jeg har rett og slett ormefobi til de grader. Dette har blitt mye bedre i voksen alder, forbi jeg skjønner det at jeg dør jo ikke hvis jeg ser en slik ute i skog og mark. Det er mange av de, det er ekstremt mange spesielle plasser, og tro meg….dit drar ikke jeg.

Og om jeg går ute blant trær og hører fuglene synge og kose seg i skogen, og de jeg går sammen med plutselig gisper etter luften og sier slange….Da har de brått en stor mann hengende på ryggen. For jeg hater de noe inn i h….

Jeg er rett og slett redd de, og skulle gjerne utryddet de for lengst. Jeg husker spesielt godt en sommer da jeg var liten. Vi var på hytta i som ligger litt i skogen den gang, var der sammen med familien, mor, far og bror. Så skal vi ned til båten…Hehe jeg husker det så godt den dag i dag! Det var kun jeg og papsen som gikk på stien, litt sånn i tett med siv rundt der…Herregud nesten som en skrekk film for de med ormefobi 😆😆

Plutselig hører jeg papsen si, Oi her ligger det en huggorm…Oh herregud Huggorm det er det verste jeg kan møte her til lands. Papppa går da i tre sko som var inn den tiden, jeg i joggesko. Her ligger det en huggorm sier papsen, jeg reagerer på sekundet, og hopper opp på ryggen hans. Jeg var vel 13-14 år.

Jeg var jo ikke liten gutt heller da, 190 cm den gang, og høy som en påle. Uansett så setter jeg jo min egen far i fare ved å reagere slik, men jeg viste ikke hva annet jeg skulle gjøre. Ble livredd, og gåsehuden sto ut på armer og bein. Jeg sliter så enormt med den fobien! Så fort jeg ser en orm, så stivner jeg helt.

Det gikk heldigvis bra med papsen og lillegutt på tur, ingen ble bitt og ormen var nok mer redd for oss enn jeg var for den. Takk og lov for at papsen ikke var redd, da vet jeg ikke hva vi skulle gjort!

Nå i voksen alder, er jeg mindre red de, men synes ikke det er noe stas om jeg brått ser en av de, men elsker jo å gå i skog og mark og skal ikke la den frykten knekke meg. Jeg har lært meg litt av det bevegelses mønsteret til ormen, og skjønner jo at den er mer redd for meg. Hehe det hender jeg går rundt i skogen og buldrer hardt med bena slik at den skal høre at jeg kommer. Da får den tid til å gå bort, og jeg ser den ikke!

Jeg har forsøkt å ikke spre denne frykten til mine barn, men Linus synes det er helt motbydelig om han treffer på en slik en. Hvem vet kanskje jeg plutselig har en sønn hengende på ryggen, da blir jeg i såfall stående og trampe med Linus hengende på ryggen!

Ha en utmerket og forbi fri dag

tenaaringspappa