Langhelg

I dag er det nok mange som tar seg en god og velfortjent langhelg…Det er faktisk noe jeg og skal gjøre. Har noen timer med avspasering til gode, så da passer det godt å ta de ut denne helgen. Fridager er noe helt spesielt. Da skal vi finne litt ro, og samtidig kose oss og nyte, det er slik vi mennesker er satt sammen. Samfunnet tar nok ikke en velfortjent pause, slik det burde 🙂 Tenk om alt bare stoppet opp slik at vi kunne ligge på sofa`n og ikke gjøre noe en hel dag. Det hadde jo vært knall. Men det kan vi jo for såvidt gjøre allikevel. 

Dagene som tenåringspappa kan være hektiske til tider, men det er fantastisk allikevel. Det er som å vinne i lotto føler jeg ! Heldige meg som får være pappa til våre 3 barn. I dag pusser vi penskoa, for i morgen skal vi i konfirmasjon til niese og nevø. De er tvillinger, og gleder seg masse til den store dagen . Celina og Christopher skal konfirmeres i Ski. Det blir stas med god mat, kake og hyggelig lag. Det gleder vi oss til. 
Her er det bare å finne frem bunad, dress og godt humør.

Fredag er ikke helt spikret ennå, så det tar vi som det kommer. Det er som jeg har sagt tidligere, vi er impulsive så her skjer ting på strak arm. Det er og litt spennende og ikke vite hva morgendagen bringer 🙂 Søndag skal vi være publikum i Norske Talenter innspilling, så da da blir det en familiedag i Oslo. Det blir stas. Det er noe kidsa har hatt lyst til en stund, men innspilling foregår ofte på hverdager, og da er dagene korte nok som de er. Søndag midt på dagen er helt utmerket, da slipper vi stress og kan bare nyte dagen sammen. 

Opprinnelig sett var planen en tur på hytta i Nesbyen, men pga konfirmasjon og mye annet som skjer så ble det endring i planene. Det er helt ok , hytta kan vi dra til ved en annen anledning. Alltid deilig å komme seg bort litt. 

Vi gleder oss uansett til langhelg, og det skal nytes i sin helhet!

Ha en topp dag 

Prekæs

-tenaaringspappa-

En helg vanlig helg

Det er søndag, og en ny uke står for tur. Hvor ble helgen av, og hvorfor går tiden mye raskere nå enn når jeg var i tenårene( det føles ihvertfall sånn)?? Noen som har et godt svar på det ? Skriv gjerne i DM på insta eller snap 🙂 Uansett så er det bare å finne frem skolesekken, forberede seg til en ny uke på skole og arbeid. Det som er noe å tenke over, er at det KUN er 17-18 skoledager igjen til skoleferie. Den er jo lang nok som den er, men det blir godt for elvene. 2 måneder med fri er snart en realitet.
De jobber hardt hver eneste dag for å nå sine mål, og det er noe hardkjør i disse dager med tentamen og eksamen. Både muntlig og skriftlig. Det er her de skal måle seg i hva de har lært i løpet av dette skoleåret. Det blir spennende å se hvor det bærer hen. 

Sitter her i skrivende stund, og føler jeg nettopp har forlatt kontoret for å ta helg. God helg sa vi, kjørte avsted og hadde taco og fredagskveld i sikte. Endelig helg tenker vi i det vi går ut kontordøra. Nå er det kun få timer igjen til vi er tilbake. Noen timer i mellom der har det vært. 

Denne helgen skulle vi ha besøk av Martine, som er kusine til barna våre. Like gammel som Nadin, 17 år. De klarer jeg jo godt selv. Martine ringte til Mirjam for en mnd siden og spurte om hun kan ta seg en tur en helg. Det var koselig. Vi fant ut at denne helgen passer det bra. Vi vet aldri hva som dukker opp underveis, og er i utgangspunktet en veldig opptatt familie. Det skjer stort sett noe en av dagene i helgene. Martine kom på fredags ettermiddag, da var Nadin barnepike som er hennes jobb, Eline var i byen med noen venner og Linus var ute med gutta. Martine satt her og pratet med tante og onkel. Det var koselig. Eline ringer og spør senere på kvelden og en venninne kan overnatte. Jaja det går fint, vi er et åpent hjem som er ikke ser på overnatting som et problem. Det er kos, da har barna hverandre og kan nyte overnatting. Det er noe stas over det. Ligge og hviske og tiske, så ikke vi foreldre hører at de er våkne lenger enn de skal 🙂

Lørdag, tar vi en sen frokost. de trengte nok å sove en stund 🙂 Slitne etter en lang uke. Frokosten i helgen her i huset, består alltid av ferske rundstykker, egg/eggerøre, og godt pålegg. Oboy kommer nok her på en finfin 2.plass ! Da spiser vi, prater sammen og legger plan for resten av dagen. Det er nok litt av høydepunktet i helgen. Det vet de som til stadighet overnatter her og:) 

Vi går med tanker om dagen, over hva vi skal gjøre i ferie. Den er ikke helt spikret her i huset foreløpig. Vi er nok dårlige på det å planlegge for langt frem i tid. Vi liker best å ta ting på sparket, men om det er noe vi vet vi skal så ser vi jo frem i mot det. Noe å glede seg til er noe vi også gleder oss over. MEN vi er veldig impulsive, og det skjer ofte ting helt uten planlege noe som helst. Det er kort uke neste uke, med rød dag på torsdag, og inneklemt dag på fredag. Da har skolene tatt fri. Så grei uke sånn sett. Vi får litt ekstra energi i forbindelse med slike uker. For fridager er aldri feil !

 

Vi forbereder oss til mandag, og ser frem til en kort uke. Dagen i dag nytes med sol og en kaffekopp ute i det fri. 

Ha en magisk søndag, og gled deg over at det fortsatt er noen timer igjen av helgen 🙂

Vi prekæs

-tenaaringspappa-

 

Gratulerer med dagen, Eline

Denne dagen er spesiell, det er bursdagen til vår kjære datter Eline. Hun kom som et skudd dagen i dag for 14 år siden. Kl 15.04 var hun klar for å møte verden. Nå sitter vi her å tenker, hvor har den tiden blitt av. Det har vi grunn til å tenke, for hun har jo nettopp vært liten og tuslet rundt i pampers, og trengte hjelp til det meste. Det er ihvertfall slik det føles:) Nå har hun vokst seg til og ikke bare blitt 14 år, men en stor og flott jente. Går i 8.klasse, og har nettopp vært igjennom 4 stk tentamen. Det var jo helt nytt for henne. Ungdomsskolen byr på mye spennende. Det er helt klart. Her skal hun danne grunnlaget for videre utdanning, og Eline har klare mål for hva hun ønsker å utdanne seg til. 

Du er ei topp jente Eline, full av liv. Du sprer masse glede rundt deg og fyller det daglige rom med masse energi. Vi er stolte av deg og det du får til. Stor og fin vennekrets har du opparbeidet deg, og de tar du godt vare på synes vi. Du er en person som ønsker alle rundt deg det beste til en hver tid, det er en god egenskap!

Kos deg masse i dag, det er din dag og vi gleder oss til en liten feiring senere i dag.

Vi er veldig glad i deg

Ønsker dere alle en knallfin dag 

-tenaaringspappa- 

Dagen før dagen

Mai er en fantastisk måned i seg selv, i år har vi hatt en kjøligere start på denne mnd enn f.eks i fjor. Da kunne vi vandre rundt i shorts og nyte et varmere vær. Det var stor usikkerhet om det skulle bli kjølig eller varmt på 17.mai i år. De som var tidlig ute med innkjøp av klær osv har kanskje gardert seg. Det er vel først denne uken vi kunne håpe på at det skulle bli sol og god temperatur. Det så ikke slik ut i slutten av forrige uke. Og panikken la seg over noen…tenk om det ble regn. Det er jo trist på en slik dag, hvor vi setter på et stort smil og sier hei til alle vi ser. Selv personer vi ikke ser så ofte smiler vi bredt til. Slik er vi mennesker laget. Det er jo en festdag hvor vi kler oss opp , og skal feire. Når sola i tillegg dukker opp og varmer oss denne dagen, ja da er det nok ikke så mye som går galt. Eller….?

Det er mye spenning knyttet til denne dagen. Noen skal gå i tog for første gang, andre er kanskje glade de ikke skal gå i tog lengre. Noen synes nok det er deilig og bli eldre slik at de kan slippe å stå opp tidlig, og bare sove til langt ut på formiddagen. Vi er forskjellige, og godt er nok det. Tenk om vi hadde vært like alle sammen, det hadde vært kjedelig.

Om du kommer på at det er noe du har glemt, så er det jo nok av tid til å skaffe det fortsatt. Det er bare å komme seg ut og håpe at de har noe mer igjen i den størrelsen du er på jakt etter. I morgen er dagen vi skal spise is, pølse, drikke brus og bare kose oss. Gå i tog, se på tog. På kvelden blir det nok en grillaften. Når kvelden kommer er du nok sliten i bena og hode, og har mest lyst til å trykke seg ned i sofa´n og bli der til du skal legge deg. Synes det er stas med denne dagen jeg. Barna skal vise frem de de har øvet på, samt at de alle er stort sett glade og positive. Det blir en flott dag i år og.

Ellers i helgen er det full fart med bursdagsfeiring i familien . Samt at vår kjære Eline blir 14 år på mandag. Dagene går i ett, men det er greit å ha noe å gjøre. En blir ikke arbeidsledig med det første 🙂 

Kos dere masse i morgen alle sammen, og nyt dagen !!

-tenaaringspappa- 

17.mai uken!

I dag var det nok mange som våknet opp og var rolige, tenker at det er jo bare en helt vanlig mandag, helt til de kommer på at det er 17.mai på fredag. Fredag er vanligvis en behagelig dag hvor man kan roe helt ned og finne frem noe godt å spise og hygge seg.

Det er svært mange som begynner å kjenne på stresset, og få litt angst over alt som skulle vært gjort før den store dagen. Alt fra planting av blomster i hage, kakebaking til skolen, gave til lotteri, ja til og med sløyfe på dressen skal være i orden. Det er mye å huske på.  Og i tillegg ønsker vi at dette skal bli en perfekt dag. Det vil det nok bli, det er jeg overbevist om. Det viktigste er å ikke stresse, for stress fører sjelden med seg noe godt. Så trekk pusten dypt en ekstra gang, sett deg rolig ned og legg en plan. Hva trenger jeg? Passer skoa, skjorta, dressen, har vi flagg i orden til barnetoget osv ?

Har man en god plan så går dette som regel i orden i år også. De fleste tenker nok at det der ordner jeg i morgen. Den strømpebuksa til bunaden, ja den tar jeg på vei hjem fra jobb i morgen. Morgendagen kommer og i alt stresset, har du glemt det du egentlig skulle kjøpe med, for var det ikke noe mer? Dagen etter kommer du på at det er strømpebukse som må handles inn, samt noe annet småtteri, men det stresser du ikke med. Det ordner seg. Du kommer i butikken og skal ha det du mangler, Plutselig slår det i deg at det er tomt for varen i butikken. DET er liksom prikken over i´en. Hva gjør du da ??? For det er først da du får stresskropp, hodet vrir seg og hjertet slår ekstra fort. Tenk om du ikke får tak i det du mangler. Du hører med venner og bekjente om de har noe liggende på lur. Det ordner seg helt sikker. Så går dagene, det skjer mye ellers om dagen. Aktiviteter og alt det andre tar jo ikke hensyn til at det er 17.mai . Det kommer i tillegg! 

 

Her er det bare å stålsette seg og gjøre alt klart i god tid. Du går rundt å er litt frustrert i år igjen, tenker neste år DA skal jeg starte i god tid med å sjekke at alt er i hus. OG spesielt klærne, barna og ungdommen vokser og vokser, så det må nok påregnes å gå til innkjøp av noe neste år også. Jeg tror nok det er slik i det fleste hjem, at det blir litt stress og mas dagene før 17.mai. 

Dagen kommer og du tenker….jeg skal ihvertfall stå opp litt tidlig, slik at jeg har god tid. God tid er et ord man bare kan legge bort den dagen, det får bli etter barnetog, russetog og soft is´en som er obligatorisk. Kjenner du på stresset? En ting er ihvertfall sikkert, og det er at det er mye folk ute den dagen. Så det lønner seg å være ute i god tid om man skal sikre seg en god plass for å se på tog osv. Dette er jo en dag som blir trivelig i det man står opp 17.mai og har alt på stell, da kan man senke skuldrene, sette seg ned med en god kopp kaffe og tenke at vi klarte det i år også. Og husk, det skal være litt sånn at slipset henger litt på skrå, is nedover bunaden/dressen og man er meget sliten på ettermiddagen. Da har vi gått hele dagen i deilige myke sko, som kansje er litt for trange. De var det ikke noe vits å prøve tenkte du nok dagen før. 

Hvis du skulle lure, så er det nok slik i de fleste hjem. Det er noe sjarm med det og da, for tenk deg hvor kjedelig det er uten litt spenning i hverdagen. Mange synes det med å gå i tog er kjedelig, og tenker at en skulle så gjerne vært hjemme, sovet lenge og bare stekt seg en pizza. Det ville jo vært litt synd om vi ikke feiret denne dagen! Det er en stor dag, som har mange tradisjoner. 

Ønsker deg en super dag videre, og husk STRESS NED. Du kommer alltid i mål. Det er fortsatt bare mandag og hele 4 dager igjen til nasjonaldagen. Her er det tid nok . 

-tenaaringspappa-

Det er freeeedag

Det drar seg sakte men sikkert mot helg, hvor ble denne uken av ??
Synes livet som tenåringspappa er nokså hektisk, men det er kansje ikke noe unikt for tenåringsforeldre. Eller  ? Tiden går kansje fort for alle ? Jeg kan nok bare svare for meg selv. Uken starter jo alltid like hektisk på mandag, hvor skole og jobb står for tur. 1 barn skal avgårde på barneskole, 1 til ungdomsskole og 1 kjører avgårde med buss til videregående skole. Jeg drar avsted til arbeid kl 07.00 . Konemor starter noe senere på jobb så hun kan ta det litt med ro etter at huset tømmes for 4 personer som går hver til sitt sted. Slik er det bare 🙂   

Sist helg dømte jeg 24 innebandykamper under Salming Cup, hvor jeg sto opp tidlig og første kamp skulle blåses i gang kl 08.00 . 14 timer i en hall full av støy med dommerfløyter, bjellelyd og mye gap og skrik. Det var jo veldig gøy. God stemning, og cupsteming er noe eget. Det var meget godt å sette seg i bilen ca 23.00, og sette kursen rett hjem og i seng. Klarer vel ikke helt å legge seg til ro når en kommer hjem. Tar fort noen minutter å komme seg i hvilemodus. 

Nå er det fri fra dømming frem til september, det er litt deilig også, slik at jeg får tid med resten av familien. Føler av og til at dagene går i ett med jobb og fritidsaktiviteter samt middag og full rulle. Som oftest blir det en enkel og rask middag, og det kan fort bli en brødskive eller 2 til middag. Det er nok bare helt avgjørende slik at hverdagene forenkles. 

I dag er det fredag, en deilig følelse på kroppen, og familien skal samles rundt middagsbordet. FOR i dag er det taco som gjelder . Til dessert blir det av og til is, peanøtter og nonstop. Dette toppes med en deilig sjokoladesaus. Når dette er fortært ligger vi helt i vater på sofa´n og ser egentlig bare frem til vi skal legge oss og sove lenge på lørdag. Sove lenge ja….det er tanken vi har om det lar seg gjøre. Jeg har dette som en god plan, men våkner som regel ca 8.30 – 09.00. Da er kroppen klar til å stå opp og nyte en kopp kaffe. Hodet ønsker jo å sove, men de kommuniserer svært dårlig til tider. 

Dette blir en nokså rolig helg, hvor vi som familie kan nyte fridagene sammen. Nå er det jo bare 1 uke til det er fullt kaos med 17.mai og full rulle. Så viktig å få ting i orden slik at neste uke ikke blir stressende. 

Ønsker dere en fantastisk helg !

-tenaaringspappa-

 

Instagram: tenaaringspappa

Snapchat: tenaaringspappa

 

Takk til helsenorge !

Kjære lesere,

I dag er dagen hvor jeg ønsker å reflektere litt over et par ting, samt få ut litt frustrasjon. Vi har nylig vært på Rikshospitalet for kontroll etter en operasjon i Februar i år. Kort tid etter utskrivelse får vi time til røntgen og hos ortoped. Vi får time i april ! Det står i brevet at de dessverre ikke klarte å finne time på samme dag så vi må inn på en torsdag og mandag uken etter. Tross at vi bor i Fredrikstad. Det er jo ikke langt unna, men noe kjipt allikevel med 2 turer. Fri fra skole og fri fra jobb må til å for dette. 

De på sykehuset sier det så flott at dere kan bare melde inn dette til pasientreiser, så får dere igjen dette i form av KM godtgjørelse fra staten. En kjempe gode tenker vi . Det er jo ikke snakk om mye penger, det står ikke på det, men prinsippet ! Vi legger inn dette i pasientreiser. Det de ikke sier noe om er at det må trekkes egenandel av dette, staten gir jo ikke bort penger uten å få noe tilbake. 503 kr er vi berettiget til å få i KM godtgjørelse, MEN av dette trekkes egenandel på kr 298 for turen (149 kr hver vei). Vi sitter igjen med kr 205,50,- Det må jo være en gullkantet avtale 🙂 

Vi møter opp til røntgen i god tid før tiden, og betaler 250 kr i egenandel for 1 stk bilde. Sitter og venter i få minutter, og kommer inn litt før tiden. Det er jo et pluss. Det tar ca 1 1/2 min så er Nadin ute igjen. Vi kan reise hjem til Fredrikstad. 2 timer t/r. Vi setter kursen mot Riksen igjen på mandag uken etter for time hos ortoped. Vel fremme og inne hos ortopeden, blir han litt overrasket over at de kun har tatt et bilde. De skulle jo tatt 2 bilder. Han sender oss opp til røntgen for å ta et nytt bilde. Vi kommer inn med samme da det ikke er noen personer på venterommet. Før vi kunne ta dette bilde, måtte vi pent betale kr 250 i egenandel, jeg forteller at det ble gjort en feil her på torsdag og at det ikke var vi som ønsket det ekstra bilde. Det hjelper ikke sa en arrogant dame i skranken der. Vi må pent betale de pengene. Det som overrasker meg mest er at de ikke klarte å finne time til både røntgen og ortoped samme dag ! Og når vi er hos ortoped så går vi rett inn på røntgen for et ekstra bilde. Alt er bra og vi betaler kr 351,- hos ortoped. 

Vi sitter igjen med en god følelse allikevel, for alt er bra med Nadin og hoften fungerer som den skal . Vi skal fortsette med røntgen og det vil ta tid før det er helt på topp igjen. Vel hjemme sitter vi igjen med en litt frustrert tanke. Vi har betalt kr 851 + 140 kr i parkering, dette for 2 stk røntgen bilder og et kvarter hos en superdyktig ortoped. Det skal han ha! Fantastisk flink med mennesker og i faget sitt. 

Ønsker dere en superfantastisk 1.mai 🙂 Ta godt vare på hverandre 

-tenaaringspappa-