Vinterferie dag 5, kakao m/krem

For en dag!

Denne dagen håper vi er starten på våren. På mandag er vi allerede i mars, har du rukket å renke over det? Og mars er vel en vårmåned og er det noe vi trenger nå, så er det lysere tider, varme i været og gode dager som vi kan nyte, og glemme litt at vi er i en pandemi. Vi kan forøvrig lese i disse dager at smitten øker i enkelte byer, og folk er nok så lei nå at de gir litt mer F…. i hele smittevern. Det er viktig å ikke gi opp helt. For uten vår egen hjelp, vil vi ikke kunne få dette mer på avstand.

Vi starter dagen med ferske rundstykker, gode samtaler rundt bordet, før vi senere på dagen fyrer opp bålpanna. Det er få ting som slår det å sitte rundt et bål, og bare nyte. Ha en rykende fersk kaffekopp i hånda og sitte i solveggen mens bålet varmer deg. I dag satte vi prikken over i´en med kakao, pølser på grillspyd, og kakao med krem. Høydepunktet til barn og voksne er når vi henter frem marshmallows og varmer de over bålet. Vi har alltid med oss en påsæ med godsaker som kan smeltes på bålet 🙂

Vi blir sittende ute i noen timer og kjenner sola varmer, prater og koser oss masse rundt bålet. Det kan kalles rekreasjon og det stemmer jeg for. Om du ikke har drukket kakao sittende rundt bålet er tiden absolutt inne for å prøve det. Du vil ikke angre på det valget!Jo selvsagt om du ikke liker det, så frister det selvsagt ikke 🙂

Noe som også er viktig å ha med seg på tur er kvikklunsj, tur vitaminer er helt innafor, og det smaker fantastisk!

Til middag var det selvsagt taco, det er ingen unntak selv om vi er på hytta. Det smaker neste bedre her oppe, enn hva det gjør i heimen. Det er sikkert bare noe vi føler og tror 🙂 Barna har vært ute hele dagen og boltret seg i snøen. Vi registrerer at det er vårvær hjemme i vår by, og da er det greit å nyte snøen så lenge vi kan. Det skal jo bli godt om det været holder seg hjemme og. Det gjør ingenting om våren kommer tidlig i år. MEN kjenner jeg værgudene rett, så drysser de nok en viss mengde snø i mars og bare for å tømme seg helt for snø.

Slik er det stort sett hvert eneste år!

Til uka er det jobb igjen, innspilling av ny episode av farskapet og full fart igjen.

Ha en finfin dag videre og kos deg masse i helge

tenaaringspappa

Vinterferie dag 4, havnet under snøen

Ny dag nye muligheter sies det. Det å våkne til en ny dag med sol, og kjenne at sola varmer godt når vi står ute. Det er blikk stille og da ta med seg en kaffekopp ut i sola det er rekreasjon. Det eneste vi hører her i høyden er at det drypper fra takrenna. Det skal sies at det var 5 grader, og det er nesten som jeg så en kollega skrev i sosiale medier….Påskestemning i vinterferien 🙂

Vi er glade for at det ikke er 15 minus og vind, da blir det ikke like hyggelig når vi legger ut på tur med langrenn skia. Vi pakker sammen hele gjengen, store og små..Vi har svigerinne og 3 barn på besøk, og lykken er stor da skia skal prøves for første gang. De er spente, og vi går i samlet tropp mot skisporet som er rett bak hytta. Der går det spor langt opp på toppen av fjellet, samt ned i lia her. Det ligger an til å bli en nydelig skitur.

Det begynner å blåse litt utover dagen, men det stopper ikke turglade skifolk:)

Det skal nevnes at det er nesten 1 meter med snø her i høyden., og vi må gå over en liten eng på 15 meter for å komme til sporet. ! meter ut i den enga går 1 stk barn igjennom snøen og blir sittende fast. Han kommer seg ikke løs, og bak i rekka står alle vi andre, og blir litt statister i det hele. Det kommer noen som er ferdige å gå, de skal passere oss, og havner på ryggen med skia rett til vers…Her begynner moroa, for mora til 3 barn kommer bakerst…Hun trår igjennom og vi legger merke til at hun tygger kjevene sammen..Hun blir tydelig irritert over at hun trår igjennom. Det er ikke akkurat vår feil!

Vi kommer oss avsted, og et av barna har med seg en akematte. Den mister han, og seiler utfor nedover i bakken. Der står det heldigvis noen andre gutter som får stopper dette og begynner å gå oppover med dette…Turen skal bli komplett når minste nevø skal ta på seg sine nye ski…De setter utfor bakken, og ja helt uten gutten på de!

Konemor går ned og henter akebrett, og går oppover igjen, og du vet gå i 1 meter med snø er ikke akkurat lett som en plett:) Det er tungt, og vi velger å gå på ski i en annen løype i nærheten som er med rolig med vind. Linus og svigerinna går en lengre tur, og i bare motbakken, de kom tilbake til hytta slitne. De har allikevel hatt en finfin tur, og fått testet bortover ski også.

Det er litt vemmelig når vi har stått en del slalom, og veksler til langrenn. Det er vemmelig å sette utfor bakken for å si det sånn..Jeg setter utfor den første bakken, og tryner så lang jeg er …Barna blir stående og humre 🙂 Jeg skjønner jo det, for der ligger en 2 meter lang mann, med skia i kryss og bare halve kroppen synes…Resten er havnet under snøen.

Det har vært en strålende fin dag, med mye latter, moro og humor. Det er mer sol i vente, og det gleder vi oss til!

Som sagt så får vi påskestemning i vinterferien, det er ikke ofte det føles sånn…

Ha en nydelig dag, og si noe positivt til deg selv!

Prekæs

Vinterferie dag 3, baklengs opp bakken

Denne uken går vannvittig fort! Klarer man å finne roen helt? Jeg tenkte vi kunne sove litt lenger i dag, da vi ikke hadde noen store planer på dagen. Vi tenkte å ta en god frokost med egg og bacon og nyte livet litt på hyttå! Så langt er vi i rute, bortsett fra søvna da. Jeg våkner tidligere i dag enn i går, men HALLO kropp, nå kan du sove og hvile deg….Neida det er bare til å stå opp. Jeg er jo et A menneske, og når jeg først åpner øya er det kjørt, da er det bare til å stå opp 🙂

Joda det er greit å komme seg opp, og trakte en deilig kopp kaffe, og nyte roen. Kaffeluka er det noe magisk over spesielt på morrakvisten. Jeg våkner, men resten av family´n sover noe lenger. Får man sove lenge, er det jo deilig og ta livet helt med ro. Det er ingen vits i å stresse når man har ferie. Da skal man nyte late dager, kose seg og ta livet helt med ro.

Konemor fikk et tips av en person når hun slet litt med å komme seg opp en bakke i arbeidet sitt, da kom det en rusmisbruker bort til henne og da at, om du rygger bilen opp så vil du komme deg enklere opp bakken. Det kan være vanskelig hvis det er glatt med forhjulstrekk å komme seg opp enkelte bakker. Hans tips viste seg å bli gull verdt for oss…

Vi ankommer hytta i profileringsbilen fra Gretland Bil. Den har ikke firehjulstrekk, noe vi er vant med fra tidligere biler. Uansett så har vi rustet oss med kjetting da de siste 150 meterne opp til hytta er bratt og kan være glatt og isete. Det er mange som sliter med å komme seg opp den bakken. Vi prøver oss, men det var superglatt, så vi kom kun 50 meter opp i bakken før vi pent måtte rygge tilbake og sette på kjetting.

Vi tenkte at nå, med kjetting blir det bra. Da går alt lett som en plett. DET gjorde det ikke, og vi slet litt allikevel selv med kjetting. Vi prøvde men kom ikke helt opp…Så kommer dette supertipset til nytte, vi rygger litt tilbake, snur bilen og setter kursen opp mot hytta BAKLENGS! Vi spinner ikke, og kommer oss enkelt og greit opp bakken og til hytta. HERREGUD den personen som kom med dette tipset skal få en god takk. For dette gjorde vår dag helmaks!

Dette er noe jeg kan anbefale, selv om det helt sikkert ikke ser så bra ut når en familie rygger baklengs opp til hytta 🙂 Det bryr vi oss fint lite om, det viktigste var å komme seg opp. Dagen etter måtte vi gjøre det igjen på lysedagen 🙂 Det ser helt sikkert ikke så bra ut, men i dag kom vi oss opp ved å kjøre opp på vanlig måte.

Dette tipset må du ta med deg og dele med dine venner. Du trenger ikke kjetting en gang!

Del gjerne

Ha en optimal dag videre og nyt nuet!

tenaaringspappa

Vinterferie dag 2, kongebesøk

Vi våknet opp til en dag som badet i sol. Det var vindstille, og vi pakket med oss kvikklunsjen som vi har med oss på tur. Vi svinger oss i vei til Nesbyen Alpinsenter for en ny flott dag. Vi gleder oss alltid til å stå slalom, det er gøy med fart, spenning og luft under hjelmen.

Det viste seg å bli en dag spekket med kjendiser i bakken i dag det er stas, Morten Ramm, Marte Stokstad, Carsten Skjelbreid for å nevne noen.

Plutselig ser vi 3-4 sikkerhetsvakter rundt oss…Tror du ikke selveste Kronporins Haakon og Mette Marit gjør sin entré, sammen med barna. I det de går forbi oss, blir man litt starstruck! Den følelsen, når du føler at du kjenner de, MEN de kjenner jo ikke meg der jeg står med slalomski, hjelp og briller:)

Det er veldig hyggelig å se at de menger seg som helt vanlige folk, de spiste på caféen der, men de ble selvsagt passet på hele tiden. Hvisa ikke jeg tar feil, så er det vel Haakon som er konge pr i dag, da han far er sykemeldt.

Snakket forøvrig med Mette Marit øverst i bakken, hun var forøvrig veldig hyggelig, og svært pratsom. De er jo bare mennesker, og har det hyggelig som alle andre i bakken. De vekker selvsagt oppsikt der de kommer, men det var ikke akkurat sånn at folk ønsket selfie. Det er kanskje like greit i disse dager.

Man bør jo holde metern, og da er det dumt å stå på kloss hold med de kongelige:)

Det har vært en knalldag i bakken, og senere på hytta med god mat, kortspill og hyttekos.

He an finfin dag videre, og kanskje du også har møtt de kongelige?!?

Ha en finfin dag

-tenaaringspappa-

Vinterferie dag 1

Vinterferien er godt i gang, og vi har hatt en finfin dag i Nesbyen alpinsenteret. Været er bra og det er faktisk ikke så mye vi kan klage på! Sola titter innom, tåka titter innom, og skyene sveiver forbi. Det er vinterferie, og det er ikke gitt at sola skal skinne for det! Her oppe føler jeg at vi får en liten pause fra korona på en måte. Ikke at smitten ikke tas på alvor, snarere tvert i mot. Den tas i aller høyeste grad på alvor.

Det er påbud i alle butikker, samt café og i nærheten av mennesker. Men på hytta får vi allikevel litt ro fra det hele. Til og med den lokale butikken matbutikken her på Ranten har både pleksiglass og antibac, og det er viktig å ikke glemme korona selv om man er til fjells, men det blir på en annen måte allikevel. Man kan også se de på menneskene som er her. De er mye mer rolig, og klarer å nyte vinterferien:)

Noen av mine faste følgere spurte i dag om jeg har tatt med meg bok til fjells denne gang….Og svaret er ganske enkelt…NEI. Jeg har lagt hele bokprosjektet på hylla inntil videre. Jeg innrømmer at jeg ikke er så flink til det, men hvem vet kanskje en dag når jeg sitter der i stolen tar jeg frem en bok og kjører på. Det er sånt man ikke vet, MEN pr nå så har jeg ikke med meg bok, og har ingen planer om å lese så mye annet enn blogg denne ferie, samt det å høre på podcast.

Det er noe som virkelig er i støtet om dagen, og vi har jo lansert allerede 2 episoder. Den andre kom ut i dag. Det er bare til å finne den der du hører på pod. Den passer jo perfekt nå som det er ferie. om du sitter på hytta, er ute på en lang skitur oeller bare en lang gåtur, så bør du skru på farskapet og slenge den i spillelista di. Vær obs, det er lattergaranti denne gangen også 🙂

Det ble lite knall og fall i dag, men Linus måtte ned å lukte litt på snøen et par ganger, noe som hører med. Det var rett før denne kroppen og la seg ned på alle 4 å seilet nedover bakken. Du ser det for deg nå tenker jeg….En stor høy mann skliende ned baken på magen….hehe

Nei det gikk overraskende bra, og vi nyter kvelden på hytta med spill, kakao og sosiale medier. Det hører jo med det og. Nyheter og andre ting må sjekkes. Det er sånn vi er skrudd sammen..

Lurer du på hva jeg har i skjermtid, bør du høre ukas utgave av farskapet. Der forteller jeg hvor mye skjermtid jeg har på en dag, og jeg tror du vil bli sjokkert !

Kos deg videre og nyt dagen som den er:)

tenaaringspappa

Hvorfor kan ikke pappa gråte

Hei gode du

Det er mange der ute som har det vondt, de er langt nede og føler seg ofte utmattet. Det er svært krevende å stå i ulike situasjoner og de vet ofte ikke hvordan de skal få dagene til å gå. Det er mange som velger å holde seg i sengen fordi det ikke er nok energi til å gjennomføre dagen slik de ønsker. Nå har dette forverret seg under pandemien, og brakkesyke brer seg over oss.

Hvorfor skal mannfolk være så forbanna harde? Hvorfor kan ikke pappa gråte mer? La oss sammen dykke ned i galskapen, og sammen kan vi kanskje finne ut av dette. Barn kan se mødre gråte oftere enn fedre. Det er kjent at menn er en hardere nøtt å knekke, men hvorfor er det flaut å vise følelser. Er vi mer lukket enn damer?

Her er det naturligvis mange ulike årsaker til dette, men slik har det jo bare vært å flere hundre år. Det er ikke lett for menn å snakke om følelser, uten å føle seg dum eller “liten”. Vi må ta det steget og åpne oss opp. Det vil være godt for barna og se tårene trille nedover kinnet mellom skjeggstubber.

Det å se en mann med blanke øyne, åpner flere kanaler hos andre. Det er viktig å ikke lukke alle dører rundt seg, og la noen vinduer stå åpne er viktig. Vi er bare mennesker vi og, og jeg tror mange ser på menn som et hardt skall.

Barske fyrer har også bløde numser sto på det på en plakat hos bestemora til konemor. Den har brent seg fast, og det er noe i det. Vi skal være så maskuline og gå med brystkassa så langt fremme som det er mulig å få til. Se rundt deg når du er ute å går, så ser fu hva jeg sikter til. Det er et kjennetegn på mange menn.

Det er viktig å ha tanker som dette når man ferdes der ute…..Vær slik du vil at andre skal være mot deg. Ikke prøv å vær kulere enn du er, tør å åpne opp og si at dette var vanskelig kan vi snakke om det. Står det en guttegjeng samlet et sted, så kan du se hvem som utpeker seg som leder. Det ser ut som det er om å gjøre å være tøffest.

Nå i denne tiden vi er i hvor mange har blitt arbeidsløse, permittert og mange har svekket inntekten sin. Kan det være tøft å få endene til å møtes. Vær derfor åpne, og vil følelser. Kanskje det viktigste som kan løse mye….snakk med noen. Åpne deg med det som er et problem., slik at du ikke sitter og tenker og grubler og skal løse dette helt på egenhånd!

Og husk, det er ikke flaut å gråte foran mennesker!

Du er god akkurat som du er 🙂

Ha en nydelig dag, og vettu hva det er snart helg

tenaaringspappa

Har du fått med deg denne?!?

Hei gode du

I disse alvorlige tider er det deilig og kunne trimme magemusklene litt. Du vil kjenne at du får en helt overlegen dag. En god latter forlenger livet sies det. Flere av dere har spurt om jeg kan legge ut episoden her, det kan jeg selvsagt gjøre.

Jeg lytter selvsagt til deg, for du følger meg jo hver eneste dag. I denne episoden vil du få høre 2 tenåringspappaer som har overtenning, samt så kan det merkes noe premiere nerver, men det er noe som hører med i en premiere spør du meg 🙂

Klikk deg inn, sett på støvsugere og du vil merke av husvasken går som en drøm. Lett som en plett!

Del gjerne denne, slik at flest mulig får med seg de nye humorgutta! 🙂

Ha en utmerket dag

Prekæs

Det kunne vært ditt barn som ble påkjørt

Kjære deg som sitter med øynene trykket ned i mobiltelefonen mens du kjører bil! Er du virkelig klar over hvilken skade du kan gjøre om du fortsetter med dette? 
Hvorfor må du absolutt sjekke den meldingen eller lese epost mens du kjører bil, eller større kjøretøy! Får du med deg den lille jenta som går langs veien og ser opp på din bil?
Vet du hva du er i ferd med å gjøre om du ikke får med deg omverden mens du sitter der som sjåfør. 

Daglig ser jeg så mange trailersjåfører, bussjåfører og ellers andre sjåfører som ligger i 90-100 km/t på E6. De sitter å trykker på den mobilen, og får ikke med seg noe av det som skjer
utenfor bilvinduet! De ser vel ikke om jeg legger meg inn rett foran de, for de har øynene klistret et helt annet sted. Er det virkelig mulig tenker jeg da, her snakker vi om
tankbilsjåfører som har brennbart materiell og det kan oppstå store katastrofer om du ikke er konsentrert når du sitter der. Det er faktisk ditt ansvar som sjåfør å kjøre ansvarlig.

Det som kanskje er verre er bussjåfører som har full buss med skoleungdom, som skal til eller fra skolen. De setter seg i bussen vel viten om at dette er trygt. De skal jo bare hjem og
fortsette dagen på deres vis. De skal hjem til sine kjære som venter med middag eller venner osv. Når du sitter der som den sjåføren alle stoler på, så misbruker du dette ved å ta frem mobilen. Du burde skamme deg. La deg telefonen ligge i veska, jakkelomma slik at du ikke blir fristet til å ta den frem. Om det først skal skje en ulykke så drar du så mange med deg! Det vil være flere som får traumer, og aldri vil sette seg på en buss igjen. Du må ha all fokus på veien. Hvorfor i all verden må du sende snapchat når du kjører?

Vi ser dette dessverre også i den daglige bykjøringen. Se for deg et scenario hvor du ikke ser den lille jenta eller gutten som mister noe ut i veien, og går rett ut for å hente den
Dette får ikke du med deg, og du kjører de rett ned, mulig de omkommer av skadene. Var det da så viktig å lese den meldingen eller det som dukker opp som varsel. Du vil angre resten av ditt liv på at du tok opp den telefonen fra lomma. Du vil måtte bære dette med deg hele tiden og angre bittert! Ingenting er så viktig at det ikke kan vente til du svinger inn på en busslomme eller stå langs veien og svar på det du måtte svare på. Tenk om det var ditt barn som ble påkjørt!!

Vi har lett for å tenke at dette skjer ikke oss, det er noen mennesker som tenker slik at det aldri skjer de noe så tragisk, MEN der må jeg dessverre skuffe deg, for deg kan skje hvem som helst der ute. Det er så fort gjort og miste fokus fra det du driver med. Det finnes mange mennesker der ute som har mistet sine kjære i en bilulykke, påkjørsel etc. De hadde jo selvfølgelig et ønske om å ha de i livene sine lenger enn dette. Nå er det på tide å ta et opprør med bruk av mobiltelefon mens du kjører bil, det er på tide å se alvorligheten ved dette. For det er jo ikke uten grunn du får en klekkelig bot om du blir stoppet i politikontroll og er opptatt av mobilen. Det er bra, det burde kosta mer enn skjorte for dette om du blir tatt!

Om jeg mister litt fokus når jeg kjører fordi jeg er trøtt eller lignende så vet jeg selv hvor raskt jeg blir ukonsentrert og ikke får med meg alt som skjer rundt meg. Du kan ikke gjengi hva du så noen sekunder tidligere langs veien. Da har du mistet fokus og konsentrasjonen. Du vil neppe havne i den statistikken hvor over trafikkulykker eller du som sjåfør har drept et menneske!

Hvor viktig er egentlig en melding/snap? Må du virkelig sjekke denne med samme? Kan det ikke vente?
Tenk nøye igjennom dette når du er ute å kjører, det kan du ta med deg hver gang du setter deg bak rattet. Dette vil du garantert se nå i sommer hvor det er ekstra mange bilister som ferdes på veiene. Si til de at dette ikke er greit, sammen kan vi stoppe de!

Ha en knirkefri dag videre, og bruk hodet!

Del gjerne, slik at vi sammen kan stoppe mye av dette

-tenaaringspappa-

 

I dag er det premieredag!!

Vi har jobba og stått på den siste perioden for å kunne gi deg det beste. Og slik at du skal kunne kose deg med vår første episode i podcasten farskapet. Gled deg til å sitte der å humre for deg selv. Le høyt, og rett og slett få vondt i magen. Du vil kjenne at magen blir støl dagen etter. Det vil føles som en treningsøkt! Podcast er gøy, og vi har et konsept det ikke finnes maken til i podtoppen pr i dag.

Teaseren vår ble godt tatt i mot, og vi har fått tilbakemeldinger fra flere som ikke tidligere hører på podcast, som ihvertfall skal høre på farskapet. De gleder seg enormt. Og hva mer enn en god latter kan vi ønske oss.

Vi ler av oss selv, når vi hører opptaket. Så da vet du hva du har i vente. Dette vil bli en pod du tidligere ikke har hørt maken til, og vi har mange spennende gjester som vil komme utover våren. Det er bare til å følge oss. Det gjør du på insta, facebook og selvsagt farskapet.com

Abbonnér på podcasten der du vanligvis hører på podcast, så går du ikke glipp av noe av det vi legger ut. Det vil bli noen magiske mpneder fremover med mye humor, pappahumor, mammahumor. Og ja humor for de fleste. Jeg har hørt en del podcaster, men jeg har ikke hørt noen som har det konseptet vi nå lanserer.

Tilbake til teaseren, den la vi ut mandag for 1 uke siden. Vi har gode streaming tall på den, noe som viser at dere også gleder dere. Det er ikke bare vi som gleder oss!

Du kan høre podcasten på spotify, apple pod, google pod, og der eller hvor det finnes podcaster. Er du usikker på hvor du kan høre oss, kan du finne den her og. I skrivende stund har vi sommerfugler, og det er ikke så rart vi har PREMIERE på vår første episode i morgen!! Vi gleder oss som sagt til å presentere den 🙂 Følg oss gjerne på insta, for vi skal ha live sending direkte i studio på tirsdag og da vil du kunne stille oss spørsmål, og komme med det du selv har på hjertet!

Kjør podcast, og ha en magisk mandag!

Prekæs

Mor bør hedres oftere enn 1 dag i året !

Dagen i dag feires nok i mange hjem, og mor blir hedret. Det er morsdag, og gratulerer med morsdagen til dere mødre. 

Det er nå slik at mor bør hedres oftere enn en dag i året! Uten dere mødre hadde ingen vært til. Da hadde jorda vært en plass full av dyr og ingen mennesker. Og her er det kun satt av 1 dag i året! Det er for lite. Denne dagen har blitt slik, at de som tjener på denne dagen er handel standen. Kjøpesenter og butikker generelt er de som sitter igjen som vinnere. De hauser dette opp i god tid før slike dager, og det blir et lite kjøpepress. Det legges ut i sosiale medier, og det går litt sport i å gi den beste gaven til a mor:) Det kan være vel så fint å bare gi en god varm klem, og si gratulerer med dagen. Og noe som er rart…Det er så mange pappaer der ute som løper bena av seg for å kjøpe den fine gaven til sine koner….Vent nå litt. Er det ikke morsdag, blander vi litt med andre markeringer:) Neida, her skal far høste inn poeng. Det er jo MORSDAG , da mener jeg at barna godt kan være kreative. Og mange er flinke her og lager ting til mor. Det er stas.

Jeg synes vi må tone dette noen hakk. Det er begrenset for hvor mange kopper mor kan ha stående i skapet med teksten “verden beste mor”. Vi var ute  handlet noe helt annet her en dag, så ser vi i en butikk som selger mye stæsj, at det henger mange kopper de sleger med forskjellige tekster på. Nå har de begynt med teksten “du vil alltid være min bestemor,farmor osv”. Men i alle dager, er det andre dager som flettes inn i denne dagen. Bestemor og farmors dag. Hvor skal dette ende…Det er jo allerede kopper og ting med teksten “verdens beste stemor”. Jaaaavel. som jeg sa dette er handels standen som fikser, og vi henger oss på. Ville du kjøpt en kopp med teksten “verdens beste eksmamma”. Det tror jeg neppe. Jeg synes det er godt nok med en klem jeg til a mor, og si noen gode og varmende ord. Det er ofte godt nok, og mor blir glad for dette. Det er ikke om å gjøre å kjøpe store flotte gaver for å hedre mor. Ikke det at de ikke fortjener det. For er det noen som fortjener heder og ære så er det dere mødre. Dere gjør en formiddabel flott jobb med å holde oss i ørene, slik at i får en god oppvekst. Det er takket være dere vi kan oppføre oss osv…

Dette diktet synes jeg passer utmerket

Den personen jeg nå har blitt,
er et resultat av verket ditt,
med omsorg og råd gjennom alle år,
er jeg meget godt rustet her jeg står

For verden kan føles urettferdig og tung,
og vanskelig å takle for en som er ung,
jeg er derfor glad for at du er min mor,
som kan veilede og støtte meg med gode ord.

Disse ordene beskriver helt tydelig hvor viktig mamma er for oss alle, det er stålkonstruksjonen i alles liv. Du skal være god mot din mor og ikke bare hedre henne en dag i året. Det er for lite. Om du er av typen som ikke snakker så ofte eller ser mammaen din så ofte, ringe henne en dag i uken. Fortell at du er glad i henne osv. Hvordan ble egentlig morsdagen til? Hvem skapte den dagen? Var det en som hadde dårlig samvittighet for noe, som synes det var en dag som a mor måtte hedres.? Ikke vet jeg og jeg har heller ikke dykket ned for å finne det svaret. Det er en helt vanlig dag, og du skal ikke trenge å kjøpe 10-12 gaver for å tenke av det gjør mamsen glad. Det er andre dager du kan stikke innom på en god varm kopp kaffe og bare prate. For du skal vite at det er mye bekymringer der ute blant mødre når det gjelder barna sine. Det er det ingen tvil om.

Mamma, jeg er veldig glad i deg, og du er alltid vært der når jeg trenger en skulder å gråte på.

Ha en super flott søndag, i dsg tilbringes dagen ute i det fri med bålkos og hygge!

Ønsker deg en topp søndag

tenaaringspappa