Kjære ungdom med headset langs veien!!

Heiiiii 

Den første arbeidsdagen etter en liten vinterferieuke er snart over, og det var nok å ta tak i når jeg kom tilbake. Sånn er det , det er “straffen” ved å ta seg fri:) 

Hverdagen er tilbake og oppgavene står i kø, både på jobb, skole og alle fritidsaktivitetene. Lad batteriet for nuh kjør vi. Det er KUN 7 uker til påskeferie da, og vi har en deilig tid i vente. Med lysere dager. Både på morrakvisten og ettermiddagen. Du kjenner helt tydelig at det gjør noe med sinnet ditt. Du får litt ekstra energi, selvom det ikke føles helt sånn i dag. Klokka ringte 06.00 og jeg skjønte ingenting, trodde jeg fremdeles var på fjellet:) Du ligger litt på allerten den første dagen etter ferie. Redd for å forsove deg, og redd for å ikke høre klokka. Klokka er trofast den og gjør som den skal, nemlig å vekke meg. Det blir nok verre i morgen, da er du mer avslappet. Tenker det fort blir en tidlig kveld i dag!

I dag på vei til jobb ser jeg en del ungdom som går tvers over veien med enten headset eller propper i ørene, med musikken på full styrke. De er til fare for seg selv, da jeg av erfaring vet at de spiller høy musikk og ikke får med seg hva som skjer rundt seg. Så kjære ungdom som går med headset eller propp i ørene langs veien. Får du egentlig med deg at bilene sneier deg så vidt?

Det vil være veldig synd om vi bilister kjører på deg, og det er din skyld. Men likevel vil vi føle en stor skyld og ansvar for at det var vi som kjørte bilen. Du ønsker vel ikke å tilbringe våren på sykehuset. Nå som vi har så mange fine dager foran oss, vil dette være tragisk. Sammen med finværetsvinger ungdommen set ut i gatene, ente i sentrum. Eller langs andre veier. Det verste er småveier uten lys. Der ser de forhåpentligvis lyset av bilen.

Det er skremmende å se hvor lite du egentlig får med deg når du isolerer deg i ditt headset som dekker halve hodet. Det er ikke foreldrene sitt ansvar at du velger å gå i veien med høy musikk på ørene. Hvem akal du skylde på om du blir påkjørt. Du vil helt sillert skylde på oss bilister, og mener det er vår skyld . NEI du var nok ansvaret selv for din egen sikkerhet.

Så kjære ungdom,  tenk deg om hvordan du ferdes og vær oppmerksom på at rundt neste sving der kan det komme en bil som ikke venter seg å se deg rundt den svingen. Nå skal det sies at vi bilister også har et meget stort ansvar. Men det er nok noe du får erfare når du selv får lappen!

Ellers nå så kjenner jeg at det er mandag og første dag etter ferien. Kroppen er litt slapp og den ble ikke noe mindre slapp etter middag. Da blir det nesten som ved denne reklamen hvor luften går ut av deg. Det beste vi kan gjøre må, er å gå seg en deilig tur. Sånn temperaturmessig er det nesten som en tidlig vårdag.

Del gjerne så flest får med seg budskapet

Nyt dagen og ha en trivelig mandag !!

Vi prekæs

tenaaringspappa

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg