Heldigvis er det flest hverdager:)

Jiiihaaaa det er fredag, og den første arbeidsuka etter ferien er check! 

Det har gått forrykende fort, og en dag føles som få minutter. Sånn var det ikke da jeg var ung…dermed basta:)

Anyway, fredager er fine de. Nettopp fordi vi har 2 hele fridager foran oss, men når taco´n har lagt seg i magesekken, så har man lett for å slenge seg nedpå sofa´n og der ønsker man å bli en stund. Litt hvile er jo lov, og det jeg skal frem til er at det er ikke alltid man orker noe sprell og sent oppe på fredag. Plutselig er det lørdag, og sånn går no´dagan. Vi må helt klart passe på å nyte dagene også, for en ting er helt sikker. Denne dagen i dette sekund får du aldri igjen. Ikke sløse den bort på tull.

Nå i ferien så sklir de fleste ut når det gjelder leggetid, og sene kvelder. Dagene går litt i ett, og barna er sent oppe på både kveld og morgenen. Det blir jo sånn da, og det er helt lov. Mange er nok flinke til å holde det stritt igjennom sommeren, og det er noe som helt klart er enklere når barna er små.

Vi hører om barn som sitter våkne til 3 og 4 på natterstid, da kan man trygt si det har sklidd ut. For hvorfor skal man sitte oppe på nattan å spille, når man har hele dagen fri ellers. Er det ikke bedre å stå opp tidlig, og ha mer tid å spille på. Er det forskjell å spille på dagen eller natten? Linus spør om han kan døgne, og det gjør han av og til. Da ødelegger han raskt dagen etter, for da er han trøtt og sliten. Og selv om han døgner, så vekkes han kl 12 dagen etter, slik at han ikke skal snu døgnet.

Nå jobber jeg og konemor hele uka, og vi er ferdig med vår sommerferie, så vi ønsker mest mulig ro når vi legger oss, barna er veldig flinke sånn. Det skal de ha skryt for. Hehe som Linus sa her en dag skal dere legge dere allerede…..Da var klokka 12 på kvelden/nattan 🙂 Da må vi humre litt for oss selv, da har vi gjort det som de fleste gjør. Sklidd ut:) Det går helt fint det, og det er ihvertfall ikke noe poeng i å stå opp kl 06.00, når vi kan sove litt lenger.

Heldigvis får´n si så er det flest hverdager igjennom året, og det er det beste for oss alle. Tror ikke vi har godt av for mange feriedager utover 4-5 uker, så de fleste gleder seg til ferie, så er det rart med det, men vi ser litt frem til å starte i jobb igjen osv. Det er helt fantastisk å ha ferie, misforstå meg rett, men vi trenger hverdager. Struktur i hverdagen er viktig!

Det er fredag og den skal nytes, vi har som kjent taco hver fredag. Da samles vi rundt middags bordet, og starter helgen!

Til alle dere nye følgere, tusen tusen takk for at dere engasjerer dere i skrivinga, og det er stas med engasjement!

Ha en knallfin helg, og kos deg masse:) Ta godt vare på hverandre

Prekæs

Nakenbilder er en økende trend blant unge, foreldre er naive

Hele 40 % av barn og unge mellom 13 og 18 år sender nakenbilder, og mottar mer nakenbilder nå enn tidligere. Det er en økende trend som vi må bidra til å gjøre noe med. Vet du at det faktisk kan ødelegge for din karriere/utdannelse om dette blir lagt ut på nett. OG det verste er at flere unge mennesker mottar nakenbilder fra ukjente personer, og da flest menn. Hva faen er det voksne mennesker tenker på som sender dette til unge mennesker, hva er så spennende med det!! Det samme er blottere som står i buskene og blotter seg! Er det skjedd en skade i ditt hode, du som driver med sånt!!

Jeg kjenner jeg blir dårlig av å tenke på dette, og at dette faktisk er noe som skjer. Det var nylig i Sarpsborg i en ellers godt besøkt park hvor det ble observert en blotter som sto der og viste tissen sin!! Hva er spennende med det? Tenk deg de som ser deg de får traumer langt inn i livet over det det de ser, og opplever. Tenker blottere på det? Nei det tenker KUN på seg selv. Hva gjør du om du kommer over en blotter? Ring politiet tvert og film personen. slik at han blir tatt. Det er det beste beviset du kan ha. Bilde av personen.

Noe av det samme gjelder om du mottar uønskede nakenbilder. Ta skjermbilde og ta med til politiet, slik at de får frem både hvem dette er i fra og evnt brukernavnet. Det er viktig at slike mennesker blir tatt

Men kjære naive foreldre, din pode er ingen unntak. Det sendes mye nakenbilder av seg, noe som fort kan bli et problem. Vet du egentlig hva mottaker gjør med det bildet? Det kan tas skjermbilde, de kan deretter sende dette til alle sine venner, som igjen legger dette ut på nett. Og når det først kommer der kan alle se det! De som googler ditt navn, vil få frem alt som er på nett om deg i ditt navn. Det er skremmende og hvordan internett brukes og det verste er naive foreldre. Det skjer ALDRI mitt barn. Det kan jeg bare si deg med en gang, de og gjør garantert mye rart du ikke vet om.

Noe av det barn bør læres når de får sin aller første smart telefon, er nettvett . Det er ditt ansvar som foreldre å lære dette til poden. Selv om de lærer mye av sine venner. Dette er noe de bør få inn så tidlig som mulig. Hvordan skal de ferdes på nett uten å vite om konsekvensene som kan komme i veien. For det vil være noen feilskjær underveis i mobilens verden. Det er bare så viktig å være klar over hva som kan skje om det oppstår noe du ikke kan styre. Hva skjedde med at det er din kropp? Er det slik at du ønsker at alle skal se deg naken? Det er ditt private sted du faktisk sender rundt til hele verden. For det er jo det du gjør når du ender kun til 1 person. Det kan faktisk gå verden rundt.

Tenk deg om neste gang du er i ferd med å sende nakenbilder, det er ikke sikkert det går helt slik du ønsker. Se for deg senere i livet om du søker på en ledig stilling et eller annet sted. Din evnt kommende sjef googler deg, for det er det mange som gjør før ansettelser. Så kommer det opp et nakenbilde av deg, som kanskje er det eneste bilde som kommer opp. Da kan det være kjørt. Konsekvensen da blir at du ikke får den jobben som du kanskje har utdannet deg i mange år til. Det er nok noe du ikke tenker over når du er ung, f.eks 14 år eller lignende. Da er du ikke i de tanker. Det er der vi foreldre MÅ vise oss, og ta ansvar!

Del gjerne så flere henger seg på å snu trenden!

Ha en ellers fin dag

tenaaringspappa

Nadin klarte det….Gratulerer!!

Nadin er vår eldste datter, og har fyllt 18 år. Så kan vi snakke om hvor all den tiden har blitt av osv, og som jeg har sagt tidligere så er det noe i det. or når barna går i barnehage, går tiden sånn tålig i normal rytme synes jeg. Når de starter på barneskolen så virker det helt klart som om døgnet helt plutselig har fått ferre timer. Men i alle dager hva skjer da æ. Finnes det noen som har noe godt svar på hvorfor tiden går raskere nå enn tidligere?

Når vi var små, så var jo dagene fulle av aktivteter da og, men vi hadde ikke mobil telefon. Da måtte vi sykle eller gå til vennen som vi skulle leke med eller ringe med fast telefon. Det hadde vi jo i hus. Jeg husker godt dette at vi hadde et sånn telefonbord stående i gangen. Der sto tlf fast til en hver tid. Etter som årene går så fikk vi oss trådløs fast telefon. DA snakker vi 😁Herregud som det var stas å kunne gå rundt i stua og eller i huset med den!

Vi løp rundt i gatene, og kjørte på med ring på og stikk av ! Noe så spennende, og spesielt hvis folk skremte oss ved å løpe etter oss eller noe sånt. Det var skummelt skal jeg si deg 🙂 Det er blitt litt slutt på disse pøbel streker. Ihvertfall her i gata

Nok om det, Nadin fikk lappen her tidligere i sommer, og det var til stor glede for hele familien! Nadin klarte det, og hun kan kjøre bil døgnet rundt om hun vil det, ja vi har ikke sett så mye til henne denne sommeren, men det er jo gøy da! Det gikk ikke mange sekundene etter at hun besto til hun bare måtte kjøre seg en tur. Far sto igjen med en tår i kroken…Skal innrømme at det var vemdig. Nå skal huun ferdes ute i trafikken blant mange merkelige sjåfører. Det har gått veldig fint til nå, og hun kjører så rolig og fint. Det er en ny epoke i livet edet å ha bilen full av venninner, høre på musikk og råne rundt i gater. Det varierer mellom gutter, og bilkjøring. Og ja pappa betaler! Jeg og konemor står for det meste, men Nadin betaler gjerne for drivstoff også, så hun er flink og selvstendig!

Det er veldig behangelig for oss foreldre også, for hun kan kjøre og hente søsken når behovet er der, og det er faktisk veldig deilig og slippe å kjøre ut for eksempel på kveldstid. Og nå vettu kan mor og far ta seg en tur ut på kveldstid, og bli hentet om det skulle være nødvendig. Så dette er en flott, men rar tanke at vår egen datter kan hente oss.

Hun besto med glans, og kjører trygt og bra uten noen utskeielser så langt. Det er mye spenning knyttet til oppkkjøring, og det gjelder og å ikke være nervøs, da kan det fort gå galt. Det gjorde det ikke her, og Nadin kan klappe seg selv på skulderen og si Godt jobba!

Grattis med førerkortet Nadin, du er ansvarsfull, og flink til å kjøre! Føler oss trygge når vi sitter på, og du kan fint låne bilen vår. Nå som du har fått deg jobb i tillegg, så bruker hun hovedbilen vår, så far….ja han må pent ta bussen når det er slik. Det er helt greit. Det er litt slik i starten at du ønsker å kjøre mest mulig men du vet ikke helt hvor du skal kjøre alltid. Var det litt sånn for deg og ?

Ha en super dag videre:)

Prekæs

Dette MÅ jo bare bli gratis for alle kvinner!

Kvinner får en ekstra utgift hver eneste måned, som de ikke har bedt om. De må ut med en del kroner som går til innkjøp av bind, tamponger osv. Dette er noe de ikke selv har valgt, og staten bør helt klart gi dette gratis til alle kvinner mener nå jeg. Selv om jeg er mann så ser jeg jo helt åpenbart hva dette koster med 2 tenåringsjenter og ei konemor i hus. Hvorfor er ikke det gratis, hver det politikere ikke forstår med dette. Dette er noe som bør gis av velferds Norge.

For en ting skal dere kjære politikere ha helt klart for dere….Damer er faktisk de som bidrar mest til at AS Norge skal få inn skattepenger og lignende. Uten kvinner hadde det ikke vært mennesker på denne jorda, så enkelt og greit er det!

Damer er inntektskilden til landet vårt. Derfor bør dere gi noe tilbake til de som bidrar mest og det er kvinnene.

I skottland har bind og tamponger nylig blitt gratis, og her bør Norge følge etter. Det koster faktisk mye penger hver eneste mnd i bruk av dette utstyret. Og det er helt nødvendig. En kan ikke la det blø nedover bena for å si det sånn!!

Jeg vet jeg beveger meg inn på et område som jeg kanskje ikke kan noe med, men jeg har tilegnet meg en del kunnskap om dette, for jeg blir bedt om å kjøpe med dette når han far er i butikken. Noen fedre synes dette er flaut, men hvorfor skal det være flaut. Det er helt vanlig og absolutt nødvendig i en familie. Om ikke begge deler blir gratis, så bør ihvertfall en av tingene bli gratis, slik at en kan velge i bruk av dette.

Så kjære dere som styrer vårt land, hva skulle dere gjort uten våre kvinner, da hadde dette landet vært konkurs for lenge siden. Det hadde ikke kommet inn noen skattepenger, og dere hadde heller ikke hatt en jobb. For vi trenger ikke dere politikere om det ikke er noen mennesker igjen!

Vær med å støtt dette, og del slik at det kan nå politikere i håp om at det kan skje noe med denne ordningen. Dette har vært snakket om i mange år, men vi får ikke gjentatt dette ofte nok!

Takk for at nettopp du bidrar og sprer det gode ord.

Til slutt vil jeg gi dere kvinner en stor klapp på deres skulder, for uten dere finnes ingen mennesker!

Kvinner må verdsettes mer enn det de gjør i dag

tenaaringspappa

 

Mamma går fra å være en stor helt, til å bli ukul over natta!!

Dette er litt rart å tenke over, og det kommer før du vet ordet av det. Du går å duller med barna i mange år, du kjører de hit og dit og legger alt til rette for at de skal få en god og trygg barndom. Alt i fra baby stadige, hvor du har de så nære, til å plutselig over natta, bli den kleine, ukule mammaen som egentlig bare vil klemme på sine små deigklumper!

Det starter allerede når barna ligger i mors mage, de hører deg synge, le og din stemme setter tidlig spor i en barns sjel. Enkelte får ikke nok tid med mor, og ser de knapt, men uansett så er du barnas store helt i mange mange år. Dette må du nyte til det fulle, for det kommer en tid der hvor barna faktisk ikke ønsker å bli dullet med. Du vil klemme de, de vil ikke klemme osv.

Du vil egentlig bare være en kul mamma, som til tider er på barnas stadige, men det blir bare så feil. Mamma viil ha en klem av deg, men det skjer ikke foran vennegjengen. Det vil i så fall bli det kleineste som skjer. For klemme det gjør man KUN hvis de må. Du ønsker egentlig bare å holde rundt det kjæreste du har, men det slår sjelden ut i noe godt. Du får bare den slengt i ansiktet……SÅNN nå holder det. Dette er noe du ikke helt kan se for deg i småbarns stadige. Da er dette så fjernt som det kan få blitt!

For oss pappaer så er det litt annerledes, det er ikke like kleint om du går ned på deres nivå. Vi kan gjøre mye galt i barns øyne før det oppleves som flaut. Hvorfor er det sånn´a ?

Hva er det vi gjør som er så annerledes sett i forhold til mammaer? Har du noe godt svar på det?

Uansett så vil vi bare det beste for barna våre, og får ikke gjort det godt nok. Dette er en fase i livet hvor alt bare er kleint, og de KUN vil ha penger av deg, Merk deg de legger raskt om stemmen, om de ringer deg for å spøre om penger. Da er du helt plutselig en stor helt som de ikke får nok av. Det er en tid det er sånn, før det blir et tettere bånd igjen når de nærmer seg myndighets alder.

Da blir det annerledes, og de trenger gode og dyrbare råd fra mamma. Det er viktige råd, som du kansje har erfaring med osv. Har vi pappaer det enklere sett i denne sammenheng? Blir det ikke så flaut når pappa går ned på deres stadige, Jeg føler meg faktisk litt i overkant kul, og er overhode ikke voksen i mitt hodet. Det er kult å være litt barnslig, og jeg selv synes jeg er utrolig kul. Noe ikke barna alltid synes.

Et godt eksempel på det, er når jeg sier Yo….Da svarer Linus….Pappa det er ingen som sier det lenger. Det er gammeldags! Hehe jeg plukker ofte opp ord og uttryk fra våre flotte deigklumper, men det faller ikke alltid i smak hos deg, når jeg prøver å være like kul!

Jaja vi får være som vi er, og vi er kule vi foreldre akkurat som vi er. Ingen tvil om det!

Til dere mammaer, dere er viktig for barna, og uten dere hadde det ikke vært noen barn😊😊

Ha en knallfin dag videre

Del gjerne

tenaaringspappa

 

Konfirmasjons forberedelser, lokalet gikk i vasken men….

I mai, så var Eline klar for å konfirmeres, men pga pandemi og andre rariteter så ble ikke dette noe av. Det hele ble utsatt, og det ble litt usikkerhet på hva som skjedde med konfirmasjonen. Her var alt timet og tilrettelagt, og den store dagen kunne bare komme. Vi var jo så nær, men det kunne ikke gjennomføres i det hele tatt.

Vi hadde opprinnelig et lokale, det samme som vi hadde med Nadin. Vi måtte ut på jakt etter et nytt lokale hvor feiringen kunne være. Det gikk heldigvis bra, (bank i bordet). For det ble jo litt kaos for de fleste som hadde lokale, mat og diverse i orden.

Vi tok noen runder, og fikk et nytt lokale hvor de også ordner mat og alt. Lettet over at dette gikk i orden, vi drar og ser på stedet og dette faller i smak. Det er jo over det at vi ikke helt finner det vi hadde, men vi er lettet over at det faktisk gikk i orden med nytt sted. Vi kan puste lettet ut.

Vi bestilte nye invitasjoner, og brikkene faller igjen på plass. Dagen er 13.09. Noe vi gleder oss til. Da samles familie, venner og Eline får en opplevelse og en minnerik som huskes mest trolig i lange tider. Det er vanlig blant flere at de booker inn et sted, og må booke maten separat fra lokalet. Det slipper vi, og de som eier det flotte stedet pynter slik vi ønsker, lager mat og stiller med serverings personal. Rett og slett helt fantastisk. Og nå ferdigstilles en av gavene, som naturligvis ikke kan nevnes her 🙂

Jeg synes det er noe skremmende hvor fort denne tiden går. Eline var jo nettopp en liten jente som ruslet rundt i bleie. Det er litt sykt å tenke over nå. Som alle sier, hvor blir det av tiden. Mitt råd er helt åpenbart….Nyt den tiden du er i akkurat nå, for den får du aldri igjen. Ikke stress den bort med ting og tang. Ro ned og ha det gøy som det er!

Vi er glade for å ha ting i orden nå og den store dagen kan sakte men sikkert komme! Vi er om kort tid klare med sanger, og det hele. Det er litt som må ordnes, men vi er nok mer avslappet nå denne gang. Det er som sagt ikke så lenge siden Nadin sto til konfirmasjon:)

Ha en videre fin fin søndag.

Prekæs

Er dette takka vi viser myndighetene…..

Grensene er åpnet, og folk er hysteriske i sin fremtoning. Det sto folk i kø for å komme seg over grensa, og harryhandle sammen med mange andre tusenvis med mennesker. Det er nå greit nok, da grensene er åpne. Husk nå på hva som skjedde i Spania. Det var ikke lenge de var åpne, før de måtte stenge igjen. Det gikk kort tid, nettopp fordi smitte blusset opp. Det vil den raskt gjøre i Sverige og. Da vil dette bli en kortvarig glede!

En ting jeg lurer litt på som jeg må lufte med dere….Nå har myndighetene reddet livene våre ved å stenge ned og ta de store grep som var helt nødvendig. Uten de hadde det raskt gått galt, og vi kunne endt opp som i Sverige. Da kunne både du og jeg vært døde. Det er noe å tenke over.

Er det takka vi gir tilbake til myndighetene, at vi valfarter til Sverige og legger igjen skattepenger der i stedenfor her til lands. Burde vi ikke heller lagt igjen rubbel og bit her, slik at landet vårt står sterkt ved en evnt ny smittebølge. Er billig flesk, snop og alkohol viktigere enn helsa!?! 

Det er flaut å se hvordan folk flesker seg frem der i systembolaget, og kjøpesenteret på den andre siden av grensa. Skulle nesten tro de ikke har sett dette tidligere. Så avhengige er vi ikke av grensa, og folk må virkelig ta seg litt sammen!!

Det er flere som ikke lar seg intervjue i riksdekkende media, fordi de er redde for å bli hengt ut. De også virker til å være flaue. Det forstår jeg nå godt. Vi er da ikke så avhengige av svensk shopping!

Den norske økonomien har fått kjenne på dette under pandemien, noe som vi skattebetalere helt klart må bidra til å få kontroll på, men når det legges igjen mye penger i Sverige, så er det en dårlig takk til våre myndigheter som står på dag og natt for at vi kan få et så normalt liv som det kan bli i disse dager.

Vi må ikke glemme at det ennå ikke er over, og vi står midt i en pandemi som på ingen måte er over. Å dra til et kjøpesenter hvor det er flere tusen andre, er kanskje ikke så lurt akkurat nå selvom det er grønt område, og vi igjen kan reise dit.

Jeg holder meg hjemme i vårt eget land, og det bør flere gjøre!

Tenk deg nøye om, trenger du virkelig billig flesk i dag….

Sammen er vi sterke, og vi klarer dette sammen!

-tenaaringspappa-

Var det virkelig verdt det å være egoist!!

Nå er det klart, at Spania blir rødt. Dermed må de som kommer hjem etter midnatt i dag i karantene i 10 dager. Så sitter vi igjen med pekefingeren til de som bråbestilte seg den sydenreisen så fort det var grønt. Var det verdt det? Å bruke mange tusen kroner, og leke med ilden. For en ting er vi enige om, dere var godt og tydelig informert om faren for at dette igjen kunne bli rødt!

Du som gjorde dette, føler du at du har vært smart nå? Utsatt ditt eget land for smittefare, og du tenkte vel ikke at det var kun du som reiste utenlands…Det er mange mennesker som gjorde dette, og ja det var grønt et lite øyeblikk, men de styrende her til lands anbefalte heller ikke å reise. De hadde ikke grunnlag lenger for å holde det stengt.

Det er mange mennesker som ferierer i Norge i år, og det burde du også gjort. Det å være så egoist å sette seg på flyet til Spania, slik at du ihvertfall kan nyte sommer og sol. Skammes den som skammes bør tenker nå jeg! De som har reist kan vel neppe poste bilder og andre statuser på sosiale medier som vi til vanlig gjør. Nå gir vi som ferierer her hjemme dere en lang nese som det heter. For hva var det vi sa. Dette ble skrevet om å mange medier, sosiale medier og flere blogger.

Nå åpner det igjen noen områder i Sverige, som blant annet omhandler et velkjent sted for harryhandel. Vi kunne lese her tidligere i uka at de står klare til å ta i mot opptil 25 000 kunder pr dag. Men tenk deg godt om før du reiser hit. Er det så lurt å utsette deg for dette. For det var nettopp det som skjedde med Spania. Det var grønt, lite smitte og flere tusen reiste hit, smitte blusset opp og landet ble igjen rødt.

Vi bør ikke reise hit mener nå jeg. OG er det så lurt å leke med ilden akkurat nå? Det kan godt hende de personene du går på kjøpesenter ikke vasker hender like godt som deg! Derfor bør du etter min mening droppe dette, og fortsette her hjemme. Vi står faktisk midt i en pandemi og vil vi bli kvitt dette, og unngå en ny bølge MÅ vi alle sammen stå sammen! Det siste vi vil nå er at landet vårt på ny skal stenges ned, og det vil jo skje det om en ny bølge rammer oss.

Det viktigste vi nå gjør er å tenke smart, hold deg i Norge, og ikke utfordre dette på noen som helst måte. Men det er overhodet ikke synd på de som nå må i karantene, for det er ren skjær egoisme det reisende nå har gjort, Droppe alle utenlands reiser i år, og da kan vi heller kose oss med det neste år. Om vi ikke skjerper oss nå, så blir det jo fremdeles usikkert i 2021.

Her i landet er det mye du kan se på, et hav av ting som kan oppleves, og vårt rike land innehar mye som de ikke har i utlandet. Du som reise bør stå frem å si unnskyld! Det var dumt å gjøre dette.

Jeg stiller meg fremdeles undrende til en ting, og det er sport, og for eksempel breddefotballen som ennå ikke har startet, og sesongen virker til å være kjørt. Det er håpløst! Håpløst i den forstand at det er lov å reise på harryhandel sammen med 25 000 andre mennesker, men små barn får ikke spille fotball!

Det at bare 200 mennesker også er lov på høyere nivå blir for dumt, når vi kan det er større samlinger av mennesker i hele vårt land. Hvor er logikken!?!

Tenk smart, og stå sammen! Vi klarer dette, men det tar tid!!

tenaaringspappa

Et flott turtips for hele familien

Papsen har lenge hatt lyst til å ta turen hit, og i dag satte vi kursen mot denne flotte plassen. Jeg har lenge hatt lyst, men det har ikke passet sånn. I dag planla vi en tur.

Linnekleppen er en fjelltopp som ligger i Marker, ved Rakkestad. Det er faktisk en av 7 høye topper i gamle Østfold. Og med tårnet er det høyeste toppen i det ellers så flate gamle Østfold.

Du kan se så langt som til Gaustatoppen, Kongsberg, Tryvann og langt inn i Sverige på den andre siden. Tårnet er betjent i sommer månedene, og der bor det 1 person 1 uke som har vakt, deretter kommer det ny person som tar over. De har alt de trenger der oppe, og tenk å våkne opp til denne utsikten hver eneste dag. Og for en utsikt om det skulle lyne og tordne en dag.

Jeg og papsen parkerer ved fylkesveien, det står et skilt der du kan parkere. Så er det 3,5 km og gå til tårnet. Det er i utgangspunktet ikke langt, men det er litt opp og ned stier og de siste 900 meterne går det mer eller mindre rett opp. Det er ellers en fin sti i skogen, og det er rekreasjon å gå der og høre trær står å knirker, og det er et lite tjern vi passerer underveis.

Vi møtte flere familier som gikk til og fra toppen, og de var ved godt mot, så dette kan fint være en tur for hele familien. Smør med litt matpakke, og trakt en kaffetår, så skal du se at dette blir en knalltur. Vel oppe er det både toaletter, og gapahuk. Der kan dere sitte ned og nyte både en knallfin utsikt samt deilig skog, og samhold med venner eller familie.

Planlegg turen hit en dag, og dette vil du ikke angre på! Vi skal også tilbake hit en tur med resten av familien. Det ser vi frem til!

Linnekleppen er faktisk Nord Europas eneste betjente brannvakt tårn på dennw høyden!

God tur når du setter kursen

Ha en ellers fin fin dag

tenaaringspappa

Den kaldeste juli på 30 år

Det er sommer, vi skulle gått rundt i barfot og minst mulig klær på oss akkurat nå. Juli er vanligvis varm og god. Nå hadde vi vel og merke et par uker i juni som var på over 30 pluss grader. Det skulle yret av liv her til lands, men slik er det ikke!

Det ser ut som dette blir den kaldeste juli måned på 30 år. Vi må tilbake til 90´tallet for å finne den kjølige temperaturen som er nå om dagen. Og slik vil vi jo ikke ha det. Det trenger heller ikke være 30 grader, men en mellomting det burde vi fått. Det å kunne sitte ute en deilig sommerkveld, og slippe å ta frem teppe så fort klokka passerer 18. Hvorfor er det slik? Hva har vi gjort, hva har skjedd?

Er det slik at kloden vår roteres, slik at været vi hadde i juni skulle vi opprinnelig hatt i juli?  Det er mange spørsmål som dukker opp ved slike kjølige dager. i Natt var det 11 gr her i Fredrikstad når vi la oss. Det er jo ikke varmt, men selvfølgelig greit når vi skal sove, men hva skjer med temperaturen?

Denne sommeren skulle bli perfekt med hjemmesommer og da ser det ut til at været ikke holder mål akkurat nå, vi må bare krysse fingrene for at vi får en deilig start på høsten og hvem vet kanskje vi får en lang og fin høst med greie temperaturer. Det er greit det og

Det er nok ikke mye vi får gjort med vær og vind, og den som klarer å finne opp en smart ting som gjør at vi kan styre været, da den personen vil bli styrtrik 😜😜

Det blir ihvertfall ikke denne kroppen! vi må bare gjøre det beste ut av det. Vi må pakke med mer varme klær, og heller droppe shorts osv. Det er fullt mulig å bade her i området, det er helt greie temperaturer, men kommer du til fjells gjør det vondt i sette bena i vannet,. Det er kaldt og ubehagelig.

Det er mange som i år har reist til fjells, og det er i utgangspunktet veldig deilig å nyte ren og klar gjelluft, og da trenger vi ikke at det er 30 gr, men det var faktisk det i juni. Da vi ikke hadde ferie var det digg vær, og nå ser det ikke ut som det vil bli noe varmere så langt vi kan se pr i dag.

Vi får bare gjøre det beste ut av det:)

Nyt dagen videre, det er allerede onsdag!

Prekæs