Reisebrev 2

Hei kjære godtfolk 😊😊

Det er tirsdag, dag 2 av ferien og herregud så digg med noen late dager til fjells. Det som ikke er fullt så deilig er å sove i ukjente senger, du føler deg litt gåen i rygg og kropp generelt. Det er noe rart med det å sove i en annen seng enn det vi ellers til daglig gjør. Dagen har vært regntung, men ikke vind!

Det har bøtta ned som det var meldt, så vi tok en tur til Rjukan. Det er jo et koselig lite sted som er verdt et besøk, ca 20 min unna hytta. Det er et fascinerende lite sted hvor husene ligger tett inntil veien, og ikke langt unna det meste der. Du kan bare glemme store kjøpesenter, de kjente fastfood restaurantene. Det er helt greit, for her kan vi gå inn i de lokale butikkene som har mye spennende og som har noe for en hver smak.

Utsikten fra hytta mot Gaustatoppen

Det er et eldre sted, som har spennende utforminger på husene, og blant annet Vemork industriarbeider museum. Vemork er her de lagde tungtvann under krigen, som er et velkjent navn og nå et museum.

Utsikt fra hytta

Her i nærheten er det mange flotte turstier som er både for turvante familier, og turer som kan nytes selv om du ikke har gått så mange meter tidligere. Det er fjellvann med turstier rundt, som er helt nydelig å gå langs. Ta med deg familien og kom deg til fjells er mitt tips. Her i nærheten kan du fint bli i noen dager uten å kjede seg spesielt mye, og du kan oppleve en haug med ting.

Utsikt fra hytta

I morgen planlegger vi å gå Gaustatoppen, noe vi gleder oss til. Det er et lite must at det er fint vær når vi først skal gå den turen til topps. Du kan som nevnt tidligere se 1/6 av vårt rike land. Ofte ligger det en dott over toppen, noe som gjør at du kun ser 1 meter foran deg. Da er det ikke like stas og gå opp dit.

Har du planer om en tur på disse kanter i sommer er det bare å glede seg. Du har virkelig noe å se frem til.

Nå bærer det avsted ut på en liten joggetur før kvelden nytes videre innenfor hytteveggen.

Vi håper på godt vær i morgen, slik at Gaustatoppen skal bestiges!

Ha en optimal flott kveld

Prekæs

 

Reisebrev 1

Wow, det er premieredag, og nå har jeg gledet meg til å fortelle deg dette, hva som er planen og hva premiereinnlegget går ut på.

Jeg har tenkte til å gjøre noe forskjell på innleggene mine nå i ferien, og skal legge ut det vi har gjort i løpet av dagen. Dette håper jeg vil bidra til å engasjere deg på flere måter, deriblant får du kanskje noen tips til hva du og familien kan gjøre i ferien.

Reisebrev er premiere på min blogg, og hold deg fast vi er i gang!

Det er jo litt gøy å gjøre noe annerledes enn det som er vanlig i mine skriverier:)

Reisebrev 1 : 

Ferien er i gang, og dette har vi gledet oss til, vi har pakket og gjort oss klare for i dag skal vi til Gaustablikk. Vi har leid oss en flott hytte hvor vi skal tilbringe noen deilige dager. Her var vi for et par år siden også, og synes det er et fantastisk flott sted. Det er mye og oppleve og hele familien gleder seg. Vi reiser til fjells med min mor og far.

Vi pakker bilen og feriefølelsen strømmer på. Vi kjører via Notodden og over Tuddal før vi ankommer hytta vi skal bo på. Planen videre er å gå opp til Gaustatoppen. Det er en tur hele familien syntes vi flott, og litt ev en opplevelse. Både for store og små. Det er bare til å ta seg litt god tid om du har med mindre barn. Det er ingen stress med å komme seg til topps. Pakk med litt mat og godt med drikke, for det er ingen drikkestasjoner underveis der.

Vi planlegger å gå til topps på onsdag, da er det best værmessig. Det er slik det ser ut akkurat nå. Papsen og mamsen har lenge hatt lyst til å gå til topps, og slenger seg med. Det blir stas med tur. Vi gleder oss, det er bare til å følge med så får du her et flott tur tips som du og din familie kan gjøre.

Vi kjørte via Kongsberg og Notodden, og legger ved et par bilder fra turen.

Gleder meg masse til fortsettelsen av dette!

Ha en fin kveld

tenaaringspappa

Feriestart…premiere på dette mandag!

Vi skal Oha hela natten Oha hela da´n eller åssen var det igjen…Det må jo feires på et vis, men hvordan? Vi orker så vidt å gå ut av døren før varmen slår i mot oss. Det er egentlig helt fantastisk. Det er varmere i Norge akkurat nå enn det er i andre europeiske land. Det er helt nydelig, og håper du klarer å nyte det. Når du svinger innom butikken er det godt og kaldt der inne, så går du ut og da sier de fleste hoff det er så varmt, og vi har lett for å klage over at det er for varmt.

Det er faktisk litt i overkant syne jeg, og trives bedre med temperaturer rett over 20 gr. Da orker vi mye mer, og det trenger ikke være 30 for at det skal være sommer. Ulempen ved at det er varmt, er at du sliter med å sove osv. Men kjære vene vi skal ikke klage. Når det blåser så blåser det en deilig føn vind. Er det ikke slik det heter 🙂 Tar du deg en dupp i sjøen, så er det ikke avkjølende lenger, det er jammen meg 23-24 grader der og.

Kan ikke huske det var så varmt ved denne tiden, og ved starten av skoleferien. Det snakkes om at det er 20 år siden det sist var så varmt i juni. Så noen rekorder kommer det her og der, det er litt stas da. Det er nok bare værgudene som gir oss dette tilbake for den tunge tiden vi mennesker har vært igjennom dette halvåret som har vært.

Det var godt å gå i ferie i går, og tenke at det er 4 uker til arbeidet igjen kaller. Det kommer sikkert til å gå fort det, men vi må bare nyte dette så godt vi kan. Og norgesferie i år blir helt topp. Vi føler oss litt ferdig med å gå ned i varmen der i syden, stress og mas i 2 uker, men det er jo smak og behag. Tror det er mange som vanligvis pleier å være utenlands som får seg en positiv overraskelse over hvor flott land vi egentlig bor i. Vi er stort sett i Bergen vært år, da familien til konemor bor der.

Bergen har mye spennende å by på, og har du ikke vært der. Så blir det årets ferietips fra meg. Du kan gå i fjell der, dra på akvariet som vil sette mange gode minner for store og små. samt er det et hav andre muligheter som kan nytes der. Bare gjør det om du ikke har noen dager til overs.

Det vil bli premiere på mitt feriebrev på mandag, jeg tenker å skrive lit om hva vi driver med i ferien, og hva vi har opplevd den og den dagen. Det kan nok hende du får noen gode tips her, som kan være greie å ta med seg. Kanskje vi plutselig treffes i sommer. Det hadde jo vært stas! Kom gjerne bort og si hei, sånt er jo bare koselig. Det blir gøy med noe nytt, som direkte “rapportering” av hva denne crazy familien driver med😊😊 Følg med på mandag da braker det løs med en aldri så liten premiere.

Eller må du bare henge deg med på insta, der legges det ut mye forskjellig!

Uansett så har jeg en bønn til dere, og det er pass godt på hverandre i sommer. Det vil bli mange mennesker som ferdes i parker, på strender og ellers rundt om i vårt rike land. Du vil se mange som kanskje aldri har kjørt en bobil før, som nå skal rygge seg inn både her og der. Hjelp heller den sjåføren, og ser du noe som ikke er normalt så ring etter hjelp.

Pass godt på hverandre og nyt sommeren

Ønsker deg en magisk varm dag!

Prekæs

Politiet stoppet oss på sjøen i går….sjekk dette

Hejsann alle i hopa!

Det er fredag, det er snart helg, det er snart ferie og det skal bli deilig med late dager i vente. Det setter ned giret et par hakk, slik at ikke pulsen blir så innmari høy. Joda den blir helt sikkert noe høyere, men det er viktig å stoppe litt opp og nyte at du faktisk har ferie. For du vet jo hvor fort dette går, og har vi egentlig nok timer i døgnet….Nei det får bli et annet skriveri 😃😃

Nå skal det nytes, men det er noe bekymret over at det blir litt i overkant mange som kommer til å kjøre i rus og alkoholpåvirket tilstand på sjøen. I følge de som kan dette så er det rekordsalg av båter, og vet du egentlig hva promillegrensa er til sjøs?? Sett deg godt inn i regler osv, ellers kan du fort utsette deg selv, og ikke minst andre om du tar feil valg der ute på det store hav. Det er svært fristende og ta seg både 1, 2 og flere kalde leskende drikker med alkohol. Det kan bli svært skjebnesvangert for deg om du gjør det. For du mister fort den bedømmelse evnen du har i edru tilstand.

Vi hadde en superdag på sjøen i går, med sol, bading og grillmat. Det er viktig å ta vare på de deilige sommerdagene som er nå, og til helgen skal det plutselig bli kjøligere enkelte plasser. Kjølig sa du…Det er jo meldt rundt 20 grader, og etter en lang periode med temperatur opp i mot 30 gr, kjennes det helt greit å gå inn i en perioden med litt annen temperatur.

Vi har badet oss ferdig, kvelden kommer og vi setter kursen inn mot båthavna….Etter å ha kjørt en kort stund ser vi det kommer en båt i mot oss, det ser i utgangspunktet ut som en helt vanlig båt på avstand, men vi ser etter noen sekunder at det faktisk er politiet som kommer oss i møte. De stopper oss for å gjøre en kontroll. Promille kontroll, og sjekk av vester osv. Kjenner pulsen blir noe oppjaget de første sekundene, men vi har jo ingenting å skjule. De kan få sjekke hva de vil, og det skal gå fint.

Blir bedt om å blåse, og trekker pusten dypt, gir jernet og det høres ut som promille testen skal gå i lufta….Oi sa politimannen du har ihvertfall bra lungekapasitet. Så må vi vente i noen sekunder for å få frem svaret. Politimannen ser litt betenkt ut og sier ikke noe på en kort stund. Jeg tenker bare hæ! hva skjer nå…Du må blåse på nytt sier han videre, det ble en teknisk feil på apparatet. Jaaaaavel da var det sikkert noe med lungekapasiteten min😃 Blåser på nytt og svaret kommer nokså raskt. 0.00 i promille. Noe annet ville vært rart!

Det er alltid godt å betryggende å ha ting på stell. Og alkohol hører ikke hjemme når du kjører hverken bil, båt eller andre kjøretøy. Det er bare å droppe det! Ta deg heller en deilig iskald cola med isbiter! Politimennene ga oss premie for godt sjøhold, og de sa i en bisetning at det kom til å bli hektisk på sjøen i sommer, og håper folk tar til fornuft. Bidra du også til alkoholfrie sjåfører, det er tryggest for deg også i det lange løp!

Vi voksne fikk kaffe og noen brosjyrer, og barna fikk lakrisbåter. Var jo litt spennende å bli stoppet også synes barna, som for øvrig holdt seg helt i ro. Og fikk en god opplevelse i møte med politiet. Sånt er litt viktig og da, at de ikke blir skremt

Don´t drink and drive!

Kos deg videre i sola😊

tenaaringspappa

 

Unngå dette for barnas skyld!!

Det nærmer seg bilferie for flere i år, og ekstra viktig er det for deg som røyker!

Det er ingen som vil sitte i baksetet i en bil og lukte askebeger. Det er forferdelig å bli påført dette helt uten å ville dette. Røyking lukter i utgangspunktet ikke gått, og små og store barn sitter og er passive røykere om du bare må ta deg en røyk i bilen. Tenk deg godt om før du tenner det, for du påfører andre enn deg selv også den røyken.

Når vi sitter i bilen og kjører rundt i sentrum, på nærbutikken og ellers i samfunnet ser vi mye forskjellig og mye rart. Det er en ting som spesielt plager meg enormt, og det er å se for det første mennesker som sitter i bilen og røyker! Det må være døden i seg selv, og svært plagsomt. Sitte i den bilen, dampe og blåse denne røyken ut av en liten tynn sprekk i vinduet. for det må jo ikke komme inn for mye luft! Det er nå en ting at voksne mennesker gjør dette, selv om jeg synes røyking i bilen er så UT, hallo vi er i 2020.

Det som er det verste med røyking i bil, er når det sitter 2-3 små barn i baksetet og innhalerer denne driten! Hva tenker du som gjør dette på, er det lov å spørre om det! Det er stygt å se på, og forferdelig og sitte i en bil, full av sigarett os! Grusom, og hadde poden selv fått bestemme dette. Hadde de valgt å ikke sitte på med deg! Æsj, og den vonde lukte det blir inne i denne lille kassa med 4 hjul!

Ill foto, lånt av lommelegen

Om du røyker i bilen din med barn, hvorfor MÅ du absolutt tenne denne kreftfremkallende greia i bilen mens barna sitter bak og er røykere de og! De får jo all denne røyken rett i fleisen, og trekker dette ned i lungene sine. Ønsker du at barnet ditt skal starte å røyke i 2-3 års alderen? Om ikke bør du slutte med det! Det er ikke alle barns om tør å si i fra om sånt i ung alder, men du som voksen foreldre bør ta deg sammen og slutte med dette ASAP! For det første vil det bli renere luft i bilen, og det vil lukte bedre av klær osv. Jeg forstår jo ikke hvordan folk orker å sitte inne og røyke! Det lukter jo dritt !

Du kjenner godt lukten etter mennesker som har vært inne hele dagen og fyrt av den ene sigaretten etter den andre, dampet inne hele dagen, så går de ut og skal i butikken osv. Den lukta sitter faktisk i spaghetti pakken som ligger i hylla som jeg skal kjøpe med meg. Kjenner du egentlig denne lukta selv? i tillegg sprayer du deg ofte med en halv liter med deodorant, hallo det blir jo 10 reiser verre!

Nei vi lever i 2020, og må du absolutt trekke i deg dette, så gå nå ut da. Det vil alle sette pris på, deriblant de som er på besøk hos deg! Før i tiden røket jo alle inne, og det fantes ingen røykelov den gang. Det ble røkt i alle steder, på toget, fly, ja hvor som helst. Jeg husker det ble ramaskrik og oppstandelse da vi ikke lenger fikk lov til å røyke på utesteder! Nå takker vi alle helseministeren som den gang kom med dette! Husker du lukta av tøyet ditt etter en tur på byen. Det luka askebeger.

Det beste er jo å stumpe denne røykingen, men det er vanskelig og det skjønner jeg veldig godt, jeg har selv røyka, men slutta med det!  Det koster jo vannvittig mye og da i dag for en 20 pakning.

Men slutt å røyk i bilen med barn i baksete, de er passive røykere og det er skadelig for deres lunger og de får ikke bestemt dette selv. Du er ansvarlig for dette! Du er den voksne og skal være en god rollemodell ! Du kan i verste fall gi barnet ditt KOLS

Om du må innhalere nikotin, gjør det ute så ikke dette pustes inn av barn!

Ønsker deg en røykfri biltur

tenaaringspappa

Kun 3 dager igjen…..

Denne våren har vært spesiell, og vi har jobbet på andre måter enn det vi er vant med. Nå er det mye som er åpent igjen, og vi gleder oss til ferie. En deilig sommerferie etter mye ekstra som har skjedd underveis så langt dette året.

Jeg og konemor skal jobbe kun 3 dager til, så har vi en velfortjent ferie. 4 uker skal nytes til det fulle, og vi teller ned hele gjengen.

Det blior alt i fra det å bestige Gaustatoppen, innom hytta på ved Nesbyen til en tur til vestlandet. Fine vakre Ron utenfor Bergen skal besøkes. Det er familien til konemor som bor der, og der pleier vi til vanlig å være fra 1 til 2 uker. Det er helt nydelig med en vestlandstur i idylliske omgivelser. Har du ikke vært i Bergen, er det absoliutt verdt å ta seg en tur dit.

Gaustatoppen har vi vært på tidligere, og den gleder vi oss til å bestige. Det er en flott tur som anbefales. Vi skal overnatte på Gaustablikk i noen dager. Det gleder vi oss til. Det er en flott plass som btr på mye spennende.

De siste årene har vi hatt sen ferie, men i år tar vi en tidlig, allerede nå til fredag år vi ut i ferie! Norgesferie har virkelig mye spennende å by på, og underveis til disse stedene skal vi jo passere mange spennende plasser. Du har kanskje besteget Gaustatoppen du og? Det er en topp hvor du ser 1/6 del av Norges land. Det er litt væravhengig for at du skal kunne se så langt, men du er passe fornøyd når du ankommer toppen. Da kan du ta en bane ned som går inne i fjellet. Det er ofte greit om du har med barn osv.

Nå som vi teller ned på med dager er det viktig å kome seg ajour på jobb, og med det som måtte gjøres før ferien kan starte. Viktig er det å kunne komme tilbake etter sommerferie og starte opp igjen med blanke ark. Du har som regle en del å komme tilbake til, så da er det ekstra kjekt å være ajour.

Har du planlagt sommerferien, eller tar du den litt på sparjet i år? Det er jo fremdeles litt spesielle tider vi er inne i. Og en ting er helt sikkert..Hadde det vært mulig å reise utenlands uten karantene og gode reiseråd, så tror jeg neppe vi hadde gjort det allikevel! For nettopp det å unngå smitte. Vi vet hvor gode vi selv er på vask av hender, men i andre land er det ikke sikkert de er så flinke. Derfor styr unna dette om du ikke vil pådra deg noe shit.

Ønsker deg en finfindag videre

Prekæs

 

Glem slankepiller, proteinshake og dietter….Det er bare tull

Det er et hav av muligheter når det gjelder slanketips, og slanke muligheter. Det er noe du absolutt bør styre unna. Vi kan lese daglig i media om slankehysteri og ulike slankemetoder. Det står i ukeblader om slankepiller som skal få deg slank og helt uten at du trenger å trene osv. Det er bare tull ! Det finnes jo ingen piller som kan slanke et menneske. Det som sikkert skjer om du går på slike piller er at du i tilleg til å gå på de, legger helt plutselig om kostholdet ditt og lever et sunnere liv. Og går faktisk ned av den grunn, tablettene kan ikke påta seg æren for at du går ned i vekt. Skal en pille kunne spise opp fett, og det står på flere av de boksene at du kan spise like mye som du er vant med fra før. De koster i tillegg mye penger. Men hjelper de…..Neppe!

Det finnes mange mennesker som lever på smoothie diett, det smaker for det første helt grusomt. Og kan du leve på slanke smoothie i 20 år. Er du villig til å forsømme hele livet ditt, til en smoothie diett?? Jeg må bare spørre, for det er ingen mennesker som kan leve slik. Og hva skjer når du begynner å spise igjen etter å ha gått på dette i flere måneder….Jo du raser opp de kiloene du har tatt av ved hjelp av brekning osv. Det smaker søppel!

Det finnes utallige slankemetoder, noe som er vanlig er shake, protein shake, og shake som skal erstatte et måltid. Noen erstatter alle sine måltider, og lever av shake i flere mnd. Hjelper det?? Ja det hjelper selvsagt når du går på det, og du lever naturlig nok mye sunnere, for det har du hørt at du må også legge om kosten din. Ja da hadde du garantert gått ned flere kg uten disse rådyre diettene! Du må i tillegg ta kosttilskudd, fordi kroppen er i behov av mer enn shake.

Det er vel ikke rart de som forsøker å gå ned noen kg på dette, spretter de raskt opp igjen. For ingen mennesker er laget for å leve av shake, smoothie eller piller i 20-30 år. Glem den tanken, og spar de pengene! Om du har forsøkt noen av de vanlige diettene, så vet du hva jeg snakker om. Du kjenner deg helt sikkert igjen. Om du lever i en familie, så vet du like godt som meg at det å ta en shake en hel dag byr raskt på problemer. Det er bare tull at du skal kunne slanke deg så enkelt og holde deg nede. For det skjer noe med deg den dagen du skal begynne å spise igjen.

Jeg har en helt unik metode som jeg vil gi deg, denne er helt uten ekstra kostnader og du kan bare kaste de slanke produktene du evnt har liggende i skuffer og skap. Få det bort, det gjør ikke noe for seg allikevel. Det som er viktig er å finne en formel som passer deg, det er superviktig å gjøre det som passer deg og dine daglige rutiner. Jeg har funnet min måte å gjøre dette på, men det er ikke sikkert den passer for deg. Det som ihvertfall er helt klart er at du kan bruke min måte og gjøre den om til din!

Bruk de samme teknikkene og lev som normalt. Tenk deg for en mulighet. Det å leve normalt samtidig som du går ned i vekt. Det må jo være en drøm for alle. Og jeg går mer enn gjerne i bresjen for dette, og det som er viktig å tenke på er daglig aktivitet. Det trenger ikke være på et trenings senter eller foran mange andre mennesker. Det kan faktisk være utenfor din egen bolig, i skogen, langs sjøen etc. Denne muligheten bør du slenge deg på, og ikke nøl om du går med planer om å legge om din livsstil.

Jeg har i mange år hatt en del kilo for mye, og har lenge grublet over en måte jeg skal kunne gå ned i vekt på, og faktisk bli værende. Det er ofte enkelt nok å gå ned noen kg, men utfordringen kommer da du skal stabilisere vekta, du skal ikke gå opp når du legger om. Derfor med min måte slipper du å ta uoverkommelige grep i din hverdag.
Mitt mål hele veien er å leve som normalt, og spise det de andre i familien spiser, jeg skal kunne ta et lite kakestykke om det dukker opp på kontoret, hos venner eller ta seg et glass med brus om det dukker opp. Dette er faktisk noe du også kan oppnå, og jeg har veiedag hver fredag. Det er en dag jeg ser frem til hver dag. For jeg jobber for å nå et mål og da er det greit med små mål den ene dagen i uka. Da er det oppgjørets time for min del.

Du må forsømme noe for å oppnå noe, ingen tvil om det. Jeg kickstartet med en suppediett som varte i 7 dager, det er noe som er helt greit synes jeg. Du får en kick til å fortsette når du også ser hvor fint det gikk etter den uka. Suppedietten finner du her

Jeg gikk ned hele 7 kg den første uka, noe jeg er svært fornøyd med, og dette ga med en unik mulighet til å fortsette. Nå skal det nevnes at jeg heller ikke sultet under kickstarten. Jeg spiste så mye suppe som jeg ville, sammen med noen andre ting også som.

Jeg vil at du skal lykkes med dine handlinger, og det gjør du om du følger denne planen. Her i familien har vi som vane og spise ferske rundstykker hver lørdag og søndag. Da samles vi rundt bordet, koker egg og koser oss med god frokost. Det har blitt et lite høydepunkt for hele familien. Jeg har tidligere pist 2-3 rundstykker, men har gått ned til 1 rundstykke og et par egg. Jeg blir mett, og dette holder frem til lunsj/middag. Om jeg er sulten eller har lyst på noe, så tar jeg frukt eller slikt. Det handler om å omstille hjernen vår.

Jeg spiser i til frokost ukedagene, 2 knekkebrød med smør og pålegg, til og med majones. Og drikker et stort glass vann. Til lunsj spiser jeg 3 stk knekkebrød med pålegg. Så er det middag, og det kan være hva som helst. Men jeg spiser kun 1 porsjon. Dette holder til kvelds, da spiser jeg 3 knekkebrød og drikker et stort glass vann. Det går en del vann i løpet av dagen. Jeg jogger ca 45 minutter hver dag, har kanskje 1 dag hvile om jeg trenger det, men dette er min måte å gjøre dette på. Og nei jeg gallopperer ikke for å si det sånn, jogger/ går raskt.

Jeg har gått ned 10 kg på 7 uker. Og gleder meg allerede til fortsettelsen. Hvorfor skal jeg ta shake og andre produkter når jeg har funnet noe som hjelper for meg?? Det er bare tull, og jeg mener bestemt at mye av det du kan få kjøpt der ute som skal gjøre deg slank er bortkastet penger ! Spar heller de pengene, og bruk på noe annet spennende. Jeg bistår deg gjerne om du har noen spørsmål underveis. Det er bare å ta kontakt. Vi kan jo gjøre dette sammen, og mer gøy er det om vi lykkes flere med denne metoden.

Min konklusjon, kast det du evnt går på nå av piller, shake eller lignende, spar de pengen og lev stort sett som normalt, du blir mer glad av det. Og ingen har lyst til å sitte der med et glass vann bare, når resten av familien for eksempler spiser middag!

Jeg heier på deg, ta denne muligheten!

Følg gjerne mitt opplegg på instagram, eller snapchat

Del gjerne

tenaaringspappa

Husker godt denne tiden….

Det er søndag, mange synes søndag er gørr kjedelig, men hvordan er din søndag?

Bruker du dagen til å lese bok, gå en tur, eller ligge i strekk på sofa´n ? Uansett så er det helt greit med en regnværsdag i dag. Litt med tanke på blomster, hage, gress og vanningsrestriksjoner som nå er om dagen. Vi skal ihvertfall ikke klage. For noen dager og uker vi har hatt i det siste. Opp i mot 30 grader flere dager på rad og vi er bare i juni, det er helt knall.

Klesvasken og støvet ligger litt i bero, og blir ikke prioritert i denne varmen. Da lar vi kluten ligge i skuffen, og er mest mulig ute. Denne helgen har gått unna med båttur, mye bading og grillkos. Rett og slett en toppers helg. Det er skoleferie og barna har 8 deilige uker foran seg med avslapning, venner og sommer. Husker godt den tiden hvor jeg gikk på barnaskolen og gikk til ferie. Vi hadde nedtelling, og det var alltid stor stas og ha med godis og brus siste skolesag.

Det var maks 50 kr eller noe, og det ser ikke ut til å ha endret seg noe mer. maks 50 kroner er det som gjelder flere steder, men det er helt grei sum. Da får du en falske brus og noe candy. Det er ofte kortere skoledag også, som gjør at du ikke trenger så mye.

Linus hadde sin siste skoledag på fredag, nå venter ungdomsskolen. Noe som er litt skummelt, det blir møte med mange nye mennesker, nye lærere og en ny skolehverdag. Det krever litt mer av ungdommen, men det er bare 3 år før det bærer videre. 3 år kommer til å gå fort.

Eline skal allerede opp i 10.klasse. Heeeelt rått hvor fort den tiden går. Nå venter eksamsen og et år med mye lærdom som skal inn i hodet. 10.klasse er et spennende år hvor mange valg skal tas og det er viktige valg som står for tur.

Nadin skal opp i 3.klasse og er russ det kommende året. Det er avgangsåret for hennes del. Da er hun brått ferdig med 3 år på videregående skole. Det bærer avsted til master eller bachelor utdanning etter dette året.

Så til dere som har barnehagebarn eller barn på barnaskolen, hold dere fast og pass på å nyt disse årene. For er det noe som er helt sikkert så er det at årene frem mot ungdomskole og videegående skolen går enormt fort. Barnahageårene gikk ikke derimot så fort, men når du får barn på barneskolen så skytes det fart!

Det er viktig å stoppe litt opp og nyte det som skjer. Ta del i ditt barns liv og ikke sløs det bort. Du vil aldri noen gang få tilbake akkurat denne dagen eller dette minutt. Det er historisk når minuttet er over!

I dag kan vi nyte dagen inne, og samle familien. Legge en liten plan for hva som skal skje de neste 8 ukene. Og det beste er å ikke ha en ferie som er fullspekket, men ha en liten pekepinn på hva familien ønsker. Nå har vi såpass store barn som klarer seg fint når de er alene hjemme, men når de var mindre var det mer logistikk som måtte passes på. Besteforeldre måtte bidra med det de kunne osv.

Kos dere med en egnværsdag, det er ikke så gæli!

Nyt dage

tenaaringspappa

10 KG lettere!

Det er fredag, det er veiedag, og kroppen er full av energi!

Det gir meg utrolig masse energi av å ha fått til dette, på nokså kort tid. Er stolt av meg selv, og gir meg selv en klapp på skulderen for vel gjennomført. Det var mitt første delmål, og nå 10 kg vekt nedgang. Nå er jeg der, og synes selv det går veldig greit. Jeg spiser som de andre, men mindre enn tidligere. Noe jeg trives med. Jeg har sagt det før det med å forsømme noe for å oppnå noe.

Jeg gleder meg masse til fredag, ikke bare fordi det er helg men også fordi det er veie dag. Jeg synes det er best å ha den på fredag, for det vil være motiverende på flere områder. Ser du det står står positive tall på den vekta så ønsker du å holde det der. Du tenker deg litt ekstra om før du kjører neven ned i godis skåla 🙂

Godis er noe jeg også spiser, og er stor tilhenger av smågodt. Det er høydepunktet på lørdagen. Familietid og godis, da er helgen i boks. Tidligere har det ikke vært slik!

Det er mye snakk om hvor langt og lenge en må trene/gå for å forbrenne for eksempel en snickers Jeg har funnet følgende

 

Snickers (75 g – 374 kcal)

Så lenge må du gå: 49 min

Så lenge må du jogge: 34 min

Så lenge må du sykle: 1 t 11 min

 

Det taler jo sitt. En snickers er ikke stor. D.V.S jo større sjokolade du spiser, desto mer må du trene for å forbrenne!

I dag skal det mekkes taco, og ei lita løpetur i skogen hører med. Etter det så legger vi oss på terrassen i skyggen og nyter sommerkvelden.

Det er ekstra stas når du kjenner du har arbeidet godt med kroppen den siste uken og at jeg får betalt for det jeg gjør. Dette går veien, og det er bare å fortsette. Jeg blir veldig gira når jeg snakker om dette, for jeg har ikke følt det slik på lenge. Nå er jeg i et godt driv, og gleder meg til neste mål!

Det nærmer seg plutselig ferie, bare 1 uke igjen med arbeid så er vi der.

Har du flink til å være i aktivitet selv nå i varmen? Uansett skal du vite at jeg heier på deg, og dette skal vi klare sammen.

I helgen skal vi kose oss, ta deg en is og ro helt ned. Det er lov det:)

Nå er det kun få timer igjen til helg

Ønsker deg en superduper fredag og helg

tenaaringspappa

 

Når elgen står midt på stien…..

I går kveld løp jeg en deilig joggetur på 5 km. Og det var helt nydelig. Det frister selvsagt å heller ta en tur på stranda, det er varmt og godt om dagen, og da blir det ekstra tungt å tenke på løping, eller fysisk aktivitet. En kan ikke stoppe opp og trene, fordi det er varmt. Det er like viktig, kanskje ennå viktigere og holde kroppen i gang, nå som det er sommer.

Naturlig nok er det mange som spiser både is, mer usunn kost enn ellers i året. Så da er det greit å holde kroppen varm. Jada varm blir det ellers fordi det er varmt ute, men etter en lett joggetur så føler du deg kokt i ansiktet. Det er bare digg, da føler du at du har gjort noe godt med kroppen.

I mange år har har jeg alltid tenkt at etter sommeren nå, da skal jeg komme i gang på ordentlig. Så går sommeren, du koser deg gjerne litt ekstra og legger plutselig på deg et par kilo ekstra. Så er sommeren over, og du har egentlig planer om å sette i gang med trening. Den kneika der er stor. Det er ingenting å vente på om du går med planer om livsstil endring. Det er bare å starte med det samme. For å planlegge en dato for når du skal begynne er håpløst. Der snakker jeg av erfaring.

Går du med planer om endring i kosten din og at du skal gå noen skritt i løpet av uka, så gjør det. Nøl ikke med det. Det er mange som tenker at de bare skal kose seg litt ekstra først, slik at de skal gå over i en helt ny takt. Den tanken er det bare å legge fra seg med samme.

Begynn i dag, gå deg en deilig tur. Du vil raskt etter noen dager merke at dette ga mersmak. Du får energi av dette, og det ene drar med seg det andre. Du finner ut at du kanskje skal kutte ned på mat inntaket. Du begynner å spise mindre, og mindre. Magesekken din “krymper” og du orker ikke lenger så mye mat som tidligere.

Det er viktig å hele tiden tenke at du skal leve stort sett som normalt. Spise det de andre spiser i din familie, eller om du er enslig så spiser du jo hva du vil. Da er det nok enklere å følge en liten plan slavisk. Det er selvsagt rom for utskeielser! Og er det en dag du er bedt bort på i bursdag eller lignende som vi ofte blir så skal du ikke gå i kjelleren av den grunn. Det er lov å spise kake, og snacks. For det er helheten som teller. Den ene dagen i uka du tar litt ekstra godt, så ikke la deg føre deg ned i kjelleren.

Det er bare viktig at du ikke gjør det hver dag. For da vil det raskt gå galt. Det sier seg litt selv.

Det ene fører med seg det andre. Nå har jeg holdt på slik i noen uker, så gleder meg over hver eneste tur jeg tar i skogen. Helt fantastisk å bevege seg, ta en joggetur. Kjenne at du bruker kroppen, og hver gang du gjør det blir en konkurranse med deg selv. Du skal etterhvert se at du vil klare en bedre tid på f.eks 5 km enn du tidligere har gjort. Og dette får du til.

I går løp jeg i skogen, 5 km, og midt på stien sto det en elg. Den titta på meg med store ører, og ser jo helt avslappet ut. Hjertet mitt var ikke avslappet for å si det sånn. Du får litt ekstra puls, og når jeg stopper svermer det rundt meg med mygg. De vil jo også ha sin del av kaka!

Vi samler oss en del andre der også, da ingen vil være den første til å gå forbi elgen. Etter en kort stund så gjorde vi det bare og elgen gikk rolig av sted vekk fra stien. Nå skal det sies at det er ofte vi kan se elg på nært hold i Kalnesskogen, men det er ikke ofte den legges merke til som i går.

Vel hjemme blir det et par knekkebrød, og deilig vann, og du har lov til å legge deg i water på sofa´n!

I dag blir det en ny tur for i morgen er det veiedag ! Gleder meg alltid til fredager, for å se hvordan det har gått den siste uken

Ha en knallfin dag i sommersola, og se opp for elgen.

Prekæs