Tips til helgetur med tenåringer

Det er skoleferie, men mange foreldre har ikke ferie ennå og er heller ikke i feriemodus. Men fortvil ikke, det finnes helt klart flere ting du kan gjøre med barna dine i helgene frem til du selv har ferie. Vi alle trenger et lite avbrekk fra hverdagen som vi går i ellers hver eneste dag. Det er deilig og kunne tenke på noe annet enn jobb, skole og det hverdagslige tingene.

Det som er viktig å tenke igjennom når man planlegger en helgetur eller en miniferie med tenåringer er et par vesentlige ting. Det kommer egentlig helt an på hva du og hvor du tenker å dra. For skal du på telttur, så er det ofte ikke internett dekning, eller dusjmuligheter og lignende.

Det er ikke det som nødvendigvis må være på plass heller. For det jeg tror barna våre husker best er det som er litt utenom det vanlige. Det som å dra på telttur, med kano, telt og hengekøye. Ta med rødsprit brenner eller noe til å koke mat på, og til kaffe. Så skal du se at dette er noe de vil sette stor pris på.

Det å dra til syden, er ok i seg selv men det er så vanlig, og mange gjør det. Det som skjer på de stedene er at det skal oppleves så mye på kort tid, og da blir det ofte mer stressende, enn en skogstur. Vi dro på kanotur i vansjø, med telt og hengekøye. Og vi besøkte teltplassen på Nord Koster. Dette er ferien som huskes best, og som de har mest minner fra. Det å varme opp vann, mat og diverse på gass, rødsprit eller andre muligheter er bare rekreasjon i seg selv.

Det er rett og slett magisk!

Sitter du og tenker at du gjerne skulle vært en tur ute med barna en helg. Finn frem telt, kjøp eller lån deg telt og kom deg til skogs. Du må heller ikke ha kano, du kan gå til plassen også vil jeg tro.

Det finnes mange små tjern du kan dra til, og er det samtidig et sted du kan bade, så er det bare bonus. Er det ferskvann, så er det bare til å ha med deg såpe, så kan du nå på sommeren vaske deg, dusje og det som må gjøres for å holde deg ren til en hver tid.

Du har helt sikkert tenkt på at du skal gjøre noe en dag, ikke tenk for lenge da blir det sjelden noe av. Pakk sekken i dag og dra til helgen 🙂

Nyt dagen, den er god akkurat som deg!

tenaaringspappa

Jabadabaduuuuuu, sjekk her ´a

Hei sveis! Dagene løper i vei, energinivået er på topp og sommervarmen begynner og bre seg over oss. Joda det er noe kjølig om kveldene, men i sola og på dagtid så er det helt magisk. Det som er noe tråkig og som vi ikke liker er denne vinden! Det blåser jo så mye av vi alle går rundt med hentesveis i perioder 🙂

Men du, det nærmer seg ferie for veldig mange av oss, og noen har tatt ferie allerede. Det er alltid en god følelse når det nærmer seg sommer, vi bruser litt med fjæra, og sitter ofte våkne til over midnatt. I vår mansion, er vi gode på å legge oss sent, og svært dårlig på å legge oss tidlig. Det er en dårlig kombo spør du meg!

Jeg synes dagene går vanvittig fort for tiden, tross for at det ikke skjer så veldig mye. Det er noe med den tiden, og som jeg har nevnt tidligere så er det færre timer i helgene. Det er helt åpenlyst, og dette ser ut til å bli verre og verre med årene.

Når vi var barn, kunne en time føles som en hel dag, tiden sto i perioder stille og vi kjempet oss igjennom. Hva skyldes egentlig dette ?!?

Ja det spørsmålet er det mange som stiller seg, men noe godt svar det får vi ikke. Det er noe bare tiden som er sånn. Vi er styrt av bl.a sosiale medier, men det kan vel umulig ha skyld i dette ene og alene. Jeg for min delhusker spesielt godt når jeg skulle ta buss et sted, var 12 år og satt og ventet. Det var jo laaaaang tid til bussen gikk, nå går den forøvrig hvert 10.minutt mange steder, sånn var det ikke når jeg var ung!

Jeg har totalt sett mengder med energi, og selv etter en joggetur sitter jeg igjen med overskudd av energi. Nei jeg har ikke ADHD, ikke som jeg vet ihvertfall 🙂

Det er viktig og stå opp, kjenne etter om alt er bra i kroppen, og er svaret ja på det har du et godt utgangspunkt. Da kan du automatisk gå videre til steg 2. Det er nå det starter, for har du kontroll på alt du skal? Har du ikke det, kan det oppstå panikk og kaos. Noe som gjør at du får en dårlig dag! Det er viktig og lage seg en god dag, nyte livet her og nuh, og ikke tenke noe på ting vi ikke får gjort noe med! Bruker du en slik “oppskrift” skal du se at du får en finfin dag.

Jeg sender deg noen positive tanker, og gode vibes så håper jeg du får en finfin dag 🙂

tenaaringspappa

Ville du gjort det samme igjen?

Uka er godt i gang, vi nærmer oss skoleferie med stormskritt, noe som raskt skaper hodebry for familier, aleneforeldre og i det hele tatt så byr det på mange utfordringer med 9 ukers skoleferie for veldig mange. Det er ikke alltid den kabalen er så enkel og legge.

Når vi ser tilbake til starten på pandemien som slo inn over oss hvor vi stengte ned 12.mars, og i påfølgende måneder og år ble det ikke slik vi er vant med. Vi hadde ikke friheten vår til og gjøre hva vi selv ønsket. Vi måtte forholde oss til hva myndighetene sa.

Sett i etterkant, så er det litt rart og tenke over at vi bare gjorde som myndighetene sa. Vi satt vaksiner som vare laget i rekordfart, noen døde underveis mens det gikk bra med de fleste. Vi ante svært lite om hva som ventet oss det neste døgnet. Hvor alvorlig denne pandemien var fant vi raskt ut av. Den første uka etter 12.mars vare det kaos! Vi stoppet opp og tenkte…Hva i alle dager gjør vi nå, vi måtte avlyse alt av det sosiale arrangementene.

Vi gjorde alt de sa, og fulgte de rådene som kom. Helsemyndighetene hadde noen noen søvnløse netter vil jeg anta, for de har nå plutselig det totale ansvaret for at det ikke går helt på trynet. De la planen mens timene gikk, men de så at dette bare ble verre og verre. Ellers i Europa så vi at folk døde av dette viruset, de falt som fluer i enkelte land. Frykten begynte å spre seg utover vårt rike land. Man kunne kjenne litt at panikken begynte og bre seg.

Enkelte mennesker skrev i sosiale medier , herregud! slapp av folkens det er bare en helt vanlig forkjølelse osv. Og dysset dette ned. Etterhvert som dagene gikk, ble det færre og færre som skrev dette. De fleste av oss innså ganske raskt at det var alvor. Norge stenger ikke ned pga et helt vanlig forkjølelsesvirus!

Det er snakk om store kostnader, knytet til slike prosesser som nedstengning, tapte arbeidsplasser, permisjoner og i det hele tatt så er dette store grep som myndighetene tok. Set i etterkant kan man spørre seg selv, var det riktig håndtert, kunne dette vært gjort på en annen måte eller fortjener de all ære og ros for godt håndtert?!? Det er heldigvis ikke opp til meg og vurdere.

Sett i etterkant, så er det litt rart at vi bare fant oss i alt som ble sagt og gjort, men vi hadde ingen andre valg enn å høre på de. Ikke kunne vi reise på hytta, ikke kunne vi reise ut av landet osv. man folket strømmet ut i skogen. Det har aldri vært så mye mennesker ute i skog og mark som under pandemien. Men møtte du noen ute, tok de store omveier fra deg. De var livredde for å bli smittet, for da tenkte vi jo at vi kom til å dø!

Dagene gikk og vi tilegnet oss mer kunnskap. Vi ble mer kreativ i hverdagen, vi måtte tenke annerledes og legge en liten slagplan for de neste dagene. Hvordan skal vi forholde oss, hva skal vi svare barna våre og tør jeg egentlig å gå i butikken. Jeg er glad jeg ikke er statsminister og må ta inngripende avgjørelser. Og det er uansett klin umulig og gjøre alle fornøyde i en slik prosess.

Korona lever sin gang, men er gått mer over i en fase hvor det er mer akseptert som en forkjølelse. Men en ting veldig mange fremdeles gjør, er å ta en hjemmetest. Vi ønsker å vite hva vi er smittet av. Det lever sin gang dette, og slik vil vi nok bare holde på i fremtiden.

Nå som vi vet så mye om dette, er mitt spørsmål….Ville du gjort det samme igjen? Ville du tatt alle de dosene med vaksine osv…?

Vi fikk selv kjenne på hva korona kan gjøre med et menneske, konemor er fremdeles ikke i form, og sliter tungt meg å komme tilbake i arbeid!

Ta godt vare på hverandre, du vet aldri hva som venter deg rundt neste sving.

tenaaringspappa

Pappa, jeg har fått mensen

Jeg husker det veldig godt, da jeg selv var ungdom streifet tanken meg…..Hvordan skal jeg takle det når jeg selv stifter familie, og jeg får barn. Jenter har mensen, sånn er det og det er helt naturlig, men jeg tror jeg snakker for flere fedre når jeg har litt ekstra tanker rundt det at mine jenter skal få sin første mens. Det er nok ikke meg de først vil si det til uansett tenker jeg:)

Det bringer med seg mange tanker rundt dette temaet, og dagen jeg skal kjøre til butikken og kjøpe med bind som min egen datter skal bruke. Er det kleint? Nei det synes ihvertfall ikke jeg, det er jo helt naturlig. Det er få ting som er mer naturlig enn nettopp dette. Litt ekstra tanker blir det jo selvsagt når jeg får spørsmålet….Pappa kan du kjøpe med tampong, bind osv!

Puberteten handler mye om det å finne seg selv, barn skal bli ungdom og det er et hav av hormoner i kroppen. Mange av de løper løpsk, og det kjennes i et pappahjerte. Hver eneste dag står vi ovenfor ulike utfordringer og beslutninger må tas. Det er ikke alltid enkelt å ta de beste beslutningene, og da kan det fort bli høylytt.

Foreldre, spesielt pappaer beskytter sine barn på en spesiell måte. Det er ingen som skal være ufine mot våre barn, da hever vi bryst kassen og sier…..Da blir det bråkt !

Jeg har sagt det selv, at den dagen jentene får seg kjæreste så skal jeg være ekstra påpasselig. Og ja man blir det, men du lærer barna dine og kjenne underveis i oppdragelsen. Det er nå en gang slik at barna våre vokser seg til å blir eldre, finner seg kjæreste og da vet du de må også lære seg å bli selvstendige. Det går som regel fint det, med litt oppfølging av oss foreldre

Uansett så er det ikke kleint å kjøpe med en pakke bind fra butikken, selv om mange fedre føler på det.

Bare vent selv du til dine døtre kommer til deg og sier pappa, jeg har fått mensen !

Det finnes så mange andre ting som er kleint, det skal jeg komme tilbake i andre blogginnlegg.

Ha en superdag videre, og husk å vær der for barna våre

-tenaaringspappa-

Politiet ber om hjelp

Sommeren står for dør, det er snart ferie både for barn, unge og oss voksne. Det er tiden for hyss, men når innser du at det faktisk er snakk om ditt barn som gjør de tingene du ikke tenkte de kunne gjøre. Når skal du gripe inn og ta noen grep?!?

Når våren kommer skjer det noe i kroppen på unge mennesker, det er noe som bruser og vi kan vel egentlig sammenligne det med blomster og trær. Når vinteren er her, er vi litt i dvalemodus. Det er lite som skjer for mange, men så fort vintermånedene slipper taket starter blomstringen. Litt sånn er det med ungdommer og. Det er faktisk denne tiden av året hvor det bruser, og de starter jakten på nye eventyr.

Noen finner seg nye venner, mens andre finner kanskje den store kjærligheten. Det er kanskje mer aktuelt i år, pga 2 tragiske år i isolasjon. Det føles som vi alle har vært i dvalemodus de 2 siste årene. Det er jo ikke så rart, da pandemien meldte sin ankomst.

Det er fantastisk og se at barn og unge henger i gatene. de trekker ut i godværet og nyter dette. Noe av det som ikke er så bra er at de gjør grove hyss som kan få følger for andre. Det er ikke bra i det hele tatt. Jeg leste på sosiale medier her en dag at noen ungdommer hadde tent på en katt, og plaget den. Det er ting som selvsagt er helt uaktseptabelt! Hva i alle dager får de til og gjøre det?!?. Og kanskje er det ditt barn det er snakk om.

Vi kan ikke garantere oss mot at det er våre barn som gjør det, for det er tilfelle der uten, og det gjøres mye forskjellige svært grove hyss som er vanskelig for oss foreldre og oppdage, med mindre de blir tatt på fersken. Du skal være klar over at barnet ditt er ekspert på og lure deg trill rundt!

En helt annen ting unge mennesker driver med nå inn mot sommeren, og i sommer er rusmidler. Alkohol og andre typer rusmidler florerer i samfunnet, og tilgangen er enorm. Fordelen her er at det er langt enklere og oppdage om de driver med sånt. Dette med lukt, se de i øynene, og være på vakt. Du vet at alle som driver med dette, de starter som regel i det små.

Det er skrekken om mitt barn blir avhengig av noe sånt? Hvor tidlig skal vi gripe, inn og når skal du si noe tenker du helt sikkert nå. Her må du føle deg litt frem. Er det et reelt problem, hvor barnet ditt stadig er sent ute, overnatter mye hos andre og er generelt lite hjemme så bør det kanskje gå noen alarm klokker. Det er altfor mange foreldre som gir litt f…. her. De er naive, og tror ikke barnet sitt gjør noe som helst dumt!

Det må du bare legge bak deg, for hvorfor skal ikke de prøve det ut om de møter de “riktige” personene. Vi må følge med der det skjer. Det er festivaler, ungdomsfester og andre aktiviteter hvor de møter andre jevngamle ungdommer som kanskje kommer fra helt andre kår enn hos deg, noe som gjør det ekstra viktig at du er fremoverlent.

Foreldre må komme mer på banen, og politiet ber stadig foreldre om hjelp. Vær våken sier de og meld i fra om noe oppstår, for det er egentlig ikke så vanskelig og ha kontroll på barna våre og hva de driver med hvis du er våken, og ikke lar de gå for lut og kaldt vann!

Sammen som foreldre blir vi sterkere, og vi kan fange opp flere situasjoner som kan hjelpe andre foreldre.

Ønsker deg en finfin torsdag, og du det er jo snart helg allerede!

tenaaringspappa

For en opplevelse!

Reklame | Kroken Østfold

Uken er allerede godt i gang, vi har ladet batteriene igjennom en herlig langhelg, og opplevelsene sto i kø. Det er skapt nye minner, nye bekjentskaper, og i tillegg har vi blitt kjent på en ny campingplass! Kan det bedre bli 🙂

Ohoi, for en helg vi legger bak oss. Bobillivet, Sørlandet, campinglivet leverte til de grader topp score!

Vi satt kursen mot Sørlandet torsdag forrige uke, det var ingen av oss som kunne forutsi hvordan dette kom til og bli, men vi er nå ikke helt blanke når det gjelder campinglivet. Bobil livet derimot, det er noe helt nytt. Naturligvis sto forventningene i kø, en ting er det og kjøre den flotte bilen, en annen ting er hvor enkelt det er med bobil.

Når vi ankom campingen, kjørte vi til plassen vår, plugget i strømkontakten, og vipps så var vi i gang. Det gikk ikke mange minuttene før vi ble kjent med en meget hyggelig liten familie fra Tysvær, som lå på plassen i nærheten av oss. Vi kom raskt i prat med de, og senere var deres datter mye med våre barn, så dette utviklet seg til et lite vennskap. Vi har allerede planer om å møte de igjen på en campingplass i Bø i juli.

Vi har lenge hatt et ønske om og prøve en bobiltur, og når vi fikk muligheten hos Kroken caravan i Råde, gjorde vi alvor ut av ønsket. Noe som legges merke til, er at bobilsjåfører hilser på hverandre, de smiler og rekker hånda i været. Det er nok et stort bobil samfunn der ute, og du trenger ingen stor doning for å legge ut på tur. Du har alt med deg, du trenger ikke tenke på hotell overnattinger eller lignende, du pakker bare med deg det du trenger i bilen og setter kursen mot ønsket sted.

Det virker som campinglivet satt fart i corona tiden, da \ikke folket kunne reise utenlands. Nå kan du få deg en bobil, campingvogn etc på det brukte markedet til en god pris, men ta kontakt med Kroken Østfold og hils fra meg, så får du en meget god pris.

Her har du den flotte doningen!

Her har du noen biler av bobilen innvendig

Takk for opplevelsen Kroken Caravan!

Og du kanskje vi ses på en campingplass der ute et sted 🙂

tenaaringspappa