En skummel mandag!

Goooooood mandag til deg!

Føler du deg litt ekstra trøtt i dag? Det er kanskje ikke så rart for vi har jo stilt klokken i helgen, og da blir man satt litt ut av spill. En time har faktisk en del å si. Joda vi er vanligvis litt ekstra tunge i øyelokka tidlig en mandag morgen det kommer seg utover dagen skal du se. Det som var litt deilig på vei til kontoret, er at det var noe lysere enn det pleier på morrakvisten. Vi må altså bare suge til oss alt det positive nå som vi er på full fart inn i mørketiden.

Sånn setts skjedde det faktisk en del i helgen allikevel. Dømte 3 kamper på lørdag, ei lita shoppingtur, samt en deilig tur i skogen med den firbente. Søndag var det duket for vaffelparty hos mamsen og papsen med min bror og hans familie. Og en vaffelplate smaker ALLTID godt. Det er litt som pølse og pizza, det og smaker som regel veldig godt. Det er hyggelig og samles en søndag, skravle, nyte en kopp kaffe og oppsummere litt på familiestatus 🙂

Linus som opererte mandler på onsdag, har noe økende smerter i går, og det sies at han går inn i en fase etter operasjonen som det er forventet mye smerter i halsen. Det er noe mer enn en god gammel halsbetennelse. Nå skal det sies at Linus har hatt det greit frem til nå i halsen, det er noe sårt men han har klart å spise det meste, samt at det er behagelig og drikke mye slik at det holder seg fuktig i halsen. Så kommer dagene hvor dette gror seg til, og legene sa at grotiden er 10-14 dager. Så i løpet av denne uka så bør han være over det verste.

Har du alt klart til Halloween? Om ikke så har du ennå mange timer til å komme i mål. Hos oss laget vi i fjor en kirkegård med gravstøtter osv, noe som ble suksess. I år har vi tatt den til nye høyder. Dette får du se om du følger meg på Instagram. Det bør du gjøre, og kanskje du får noe tips til dekorasjon 🙂

Det er en skummel mandag, hvor hekser og demoner svinger seg ut i gater og hager. Vi gleder oss til i ettermiddag, og du er hjertelig velkommen til å ringe på hos oss….hvis du tør 🙂

Lag deg en fin mandag, så blir dette en god start på uka !

Mandagshilsen fra meg

Slappe foreldre

Endelig kan vi notere oss at det er fredag. Vi har ikke hvilken som helt helg i vente, for halloween står for tur rett over helgen og i tillegg skal vi stille klokka. Nå er det kanskje ikke så mange klokker vi trenger å stille manuelt, men det er alltids en klokke som henger et sted som må ordnes med. Er det en fordel at klokken stilles eller kan vi like gjerne droppe det….?

Foreldre i nyere tid oppleves som mer slappe enn før i tiden. Nå skal vi ikke snakke så mye om før i tiden, da vi lever i 2022 og ting er annerledes. Men jeg synes foreldre bør ta seg litt i sammen, de bør komme mer på banen og ikke bare la barna gå for lut og kaldt vann som det heter. Nå skal det sies at det selvfølgelig ikke gjelder alle, men svært mange tenker mest på seg selv. Og ja foreldre skal tenke på sette av tid til seg selv, men ikke hele tiden da går det på bekostning av oppdragelse, omsorg og annet som familien er i behov av.

Mange barn og unge henger gatelangs til langt ut på kvelden, og de henger ikke bare i gatene de der ofte i sentrum. Og barn på 10-11 år har ingenting i byen å gjøre rundt midnatt. Det er ingen unntak om de bor der, for da bør ikke henge i sentrum allikevel. Har du egentlig kontroll på hva dine barn driver med?

Det er viktig å følge med i tiden vi er i. Spesielt ungdom som hver eneste dag utsettes for fristelser. Det er mange som “hopper” på mange tilbud som kan få store konsekvenser for utdannelse, og fremtiden. Og det er ikke alle som er i stand til å tenke konsekvenser når fristelsen blir for stor. Da tenkes det ofte at det er kult der og da.

Her må vi være våkne, vi bør kjøre og hente hvis vi har mulighetene til det. Vi må se ungdommen i øynene, og snakk gjerne med venners foreldre. Ha en god dialog med de er superviktig. Dette er med på å kartlegge hele vennekretsen og hva som foregår i ungdommens samfunn.

Det finnes dessverre svært mange naive foreldre som tenker at skoleveien er trygg, når barna henger ute i gata eller lignende så er de bare søter og snille, og da må jeg bare spørre dere….Hva får deg til å tro at ditt barn ikke er bøllete og finner på ting som ikke er bra. Det kan være de er søte og snille hjemme, det er ofte for at du skal ha en godt inntrykk av de. Og allerede i det de går ut døra og er på vei til skolen kan de møte andre på veien, på bussen eller på skolen.

Alt er så lett tilgjengelig, og ofte bare et tastetrykk unna. Men er du flink til å prate med barnet ditt og lage en god og trygg grunnmur er det med på å gjøre dagen enklere for de. Det er nå en gang slik at du har vært med på å lage barnet ditt og da får du ta ansvar for de også. Det er ingen andre som skal oppdra ditt barn i teorien. Du er den som skal gjøre de, og vær på vakt for du vet aldri hva som finnes der ute. Våre barn ligger langt foran oss, så de klarer og lure oss godt om de har det som hensikt.

Ja vi lever i 2022, men vi kan ikke bli slappe, vi må være mer på vakt nå enn noen gang. Det å passe på er god omsorg!

I dagfyller vi tacolompene, og samler familien. Det er fredag og husk å stille klokka natt til søndag 🙂

Go´helg

tenaaringspappa

Suppedietten, minus 7 kg på en uke

Hei gode du, det er mange som har etterspurt denne. Jeg lytter og reposter !

Det er sikkert mange av dere som har hørt om sykehusdietten, det er en diett du skal gå ned 4,5 – 7,7 kg på en uke.
Det sies at jo mer du spiser av suppen, jo mer går du ned i vekt. Jeg har i lengre tid vurdert og ta den dietten som en kickstart eller rett og slett en ren skjær rensing for kroppen. Jeg har ihvertfall ingenting å tape på det, så hvorfor ikke prøve. Hvor galt kan det gå, i verste fall så går jeg ikke ned noe, men jeg gir det en sjans. Det er nok lurt og finne en uke hvor det ikke er bursdag eller lignende som gjør at du lett kan skeie ut, og ikke fullføre denne. Så vær litt forberedt før du bestemer deg.

Det er viktig at du følger planen som er beskrevet her under, og ikke bytter ut det som står med noe annet.

Oppskrift på suppen 

 • 2 bokser hermetiske tomater
 • 3 store purrer eller 1 stor spansk løk
 • Kjøttbuljongterninger (14-16 stk)
 • 1 pk nudler (ikke krydder)
 • 1 pk stangselleri
 • 2 bokser grønne brekkbønner
 • 2 grønne paprika
 • 1 kg gulrøtter

Bland alt dette sammen, ha i vann så det dekker grønnsakene med god margin, tilsett salt og pepper om du ønsker, koketid er ca 1 time. Til grønnsakene er møre. Denne kan oppbevares i kjøleskapet, og varmes i mikroovn eller kjele som du selv ønsker.

Et lite tips er å ha i nudlene mot slutten av koketiden.

 

Første dag
Spis masse frukt (ikke banan), melon er bra. Masse frukt og suppe.

Andre dag
Spis deg mett på rå, kokte eller boksgrønnsaker. Prøv grønne bladgrønnsaker: salat, spinat osv. Ikke erter, mais eller
tørre bønner. Til middag kan du ta en bakt potet med smør. Ikke frukt i dag, men så mye suppe du vil.

Tredje dag
Spis så mye frukt, grønnsaker og suppe du vil, men bare det i dag. Etter i dag skal du ha gåt ned minst 2 kg.

Fjerde dag
Bananer og skummet melk: dvs minst 3 bananer og så mye skummet melk du orker.
Kroppen trenger kalsium i dag. Nå vil du få mindre sug etter søtsaker. Spis suppe som vanlig.

Femte dag
Biff og tomater. Du kan spise 280-560 g biff og 4 tomater i dag. Spis suppen minst 1 gang, ikke potet.

Sjette dag
Biff og tomater. Så mye du vil, men ikke glem suppe, ikke potet.

Syvende dag
Brun ris, juice uten sukker og grønnsaker. Spis deg mett, men husk suppe i dag. Gjerne kokte grønnsaker og ris.

Ikke drikk alkohol før minst 24 timer etter etter at dietten er avsluttet. Dette pga fettansamling i kroppen.
Suppen kan spises under hele dietten når du er sulten eller lyster på noe, den forbrenner fett.
Biff kan erstattes med kylling eller fisk, men ikke skinn på kyllingen..
Unngå: brød, alkohol, brus (kullsyre). Ikke sterk mat utenom biffen.
Drikk masse, 6-8 glass vann pr dag, pluss en kombinasjon av svart kaffe, te (uten sukker), juice, tranbærjuice og skummet melk. 

Ønsker deg masse lykke til, og har du noen spørsmål eller kommentar, feel free til å ta kontakt, eller skriv i kommentar feltet

Det var rett før jeg kjørte deg ned…..

Det er høst, det er mørkt på morgenen og det blir tidligere mørkt om kvelden, men det er like mange mennesker som skal til og fra skole, jobb osv som ellers i året. Det er mange mennesker som ferdes ute på vei til for eksempel buss. Er du klar over hvor vanskelig det er å se deg om du går der i mørket, uten refleks!?!

I dag tidlig kommer jeg kjørende til jobb, og plutselig kommer det en ungdom løpende over veien. Det var sekunder før jeg kjørte han rett ned. Hvem hadde fått skyld, jo det hadde helt klart vært meg! På grunn av din dumhet skal jeg risikere å miste førerkortet, og ikke kunne kjøre til og fra jobb, eller kjøre våre barn til sine fritidsaktiviteter.

Vil du komme deg igjennom dagen med livet og kroppen i behold, er du nødt til å ta dette på alvor. Det er mange som ikke synes der de går i mørket, og det er skal ingenting til før det smeller. Det er mange ungdommer spesielt som synes det er flaut å bruke refleks. Det er en av de rimeligste forsikringene som finnes. Det er litt som å kjøre båt uten vest. Det er ikke lov, og det å gå uten refleks er skummel. Kjører vi deg ned, så kan du i verste fall dø!

Dette er en påminnelse til deg som ikke bruker refleks. Det er ikke flaut, det kan være flaut å komme på skolen med knekt ben. Dette som følge av at du ikke bruke refleks.

Jeg vet det er mange foreldre som passer på dette, og sikrer at ungdommen tar dette på seg, men så fort ungdommen er kommet ut av huset, tar de den av seg og legger den i lomma si. Der har den ingen virkning, og skal heller ikke ligge der!

Hvorfor skal det være flaut og være synlig når du rusler langs veien i mørket? Det gjelder ikke bare på morgenen, men også om kvelden. Da er det også mange unge mennesker som ferdes i mørket. Nå som det er mørkt store deler av dagen, og mørkere skal det bli utover vinteren, så det bare å få dette inn som en god rutine.

Du ser lett på det nå, men du vil tidsnok oppleve noe skremmende ved dette. Det er ikke lett for oss sjåfører å se deg i mørket. Du kler deg ofte i mørke klær i tillegg, og det forenkler ikke akkurat situasjonen. Det er tøft å bruke refleks, og det finnes mange ulike varianter.

Bruk refleks fordi

 • Du skal synes
 • Du ønsker å leve lengst mulig
 • Du ønsker ikke å tilbringe mange måneder på et sykehus
 • Du har kanskje en kjæreste som venter på deg
 • Du har kanskje barn som ser opp til deg
 • Du ikke vil bli påkjørt

Om du tar en rask titt hjemme, er jeg sikker på at du har en eller annen refleks som kan brukes.

Ikke vent til neste dag, da kan det være for sent, og det hjelper ikke å være etterpåklok.

Og til deg som løp over veien i dag med svart jakke, jeg kan ikke garantere at jeg ser deg i morgen!

Det er mote å bli sett, og ser du noen som ikke har det, si det til dem.

Det er mange som er glad i deg, og ønsker deg alt godt

Del gjerne, slik at flest mulig blir påminnet hvor viktig det er

Og du, er du ikke interessert i å bruke refleks, bør du melde deg som organdonor! Du kan nemlig redde liv

Ha en minnerik dag 🙂

tenaaringspappa

Søskenkjærlighet er et tegn på….

Dette er noe som vi er kjent med alle og en hver, og i de fleste eller alle hjem er nok søskenkjærligheten på topp vil jeg tro. Det er velkjent her i huset, og den er til tider svært god, men den kan også eskalere til munnhuggeri på sekundet. Det skal svært lite til, og kanskje et ord for mye fra den ene til de andre, så blir stemningen varm, og elegant:)

Vi har alle vært der, det er ikke alltid vi elsker våre søsken like høyt, og er de tett i alder kan det være en utløsende årsak. Det er rett og slett sånn det bare er! Skal vi foreldre blande oss inn hver gang, eller er det best at de finner ut av det selv?

Jeg mener det er greit å ha en diskusjon i søskenrådet, men det kan være greit å følge litt med. For om det går over til vold, bør det nok stanses i tide.

Søskenkjærlighet er et tegn på at de er glad i hverandre, samt trygge på hverandre. Det må være noe i dette som gjør at de slår ut håret litt ekstra når de først setter i gang.

Det er ofte som en tikkende bombe, og hvor dette slår til vet man aldri. Det kan like gjerne være i butikken, i bilen, i stua, hvor som helst kan det smelle. Og ofte kan de gå forbi hverandre, og kanskje de toucher en arm eller noe, da kan det komme noen gloser, som igjen utløser en god og helt normal søskenkjærlighet.

Stort sett er det stille og rolig, og de drar mye nytte av hverandre. Sjalusi kan også være en utløsende faktor i seg selv. Det er ikke alltid det går som de ønsker, og da bryter det ut en kamp. Maktkamp i søskenflokken er helt normalt, og de aller fleste vil jo være med å bestemme litt selv. De ønsker da ikke å bli satt i bakre rekke. Det er ikke noe gøy.

Hvordan er det beste at vi foreldre forholder oss til det? Det å ta parti er ikke noe vi skal gjøre, men være rettferdig og veilede barna om de står fast i søskenrådet. Alle vil bli hørt, og slik er det blant voksne også. Vi mennesker er skap slik at vi vil bli hørt, vi vil gjerne at det skal gå vår vei.

Det er ikke alltid det er så enkelt, og man må tilpasse seg mye. Det er bare sånn det er!

Det er allerede onsdag, og mange muligheter denne uken, du får helt sikkert tid til noe du ikke fikk tid til sist uke 🙂

Lag deg en finfin dag, og husk du er god nok akkurat som du er!

Go´onsdag !

Pappa, hvorfor kan vi ikke bruke…..

Det er mange der ute som ikke aksepterer bruk av caps eller hodeplagg innendørs. For eksempel på skolen. Der skal man ta av seg lua, capsen og ha hodet fritt. Er dette noe som er gammeldags, eller er det mange som fører dette videre. Hvorfor er det egentlig sånn? La oss dykke litt i dette…..

Linus her i huset er en gutt som daglig går med både caps og lue, nei ikke samtidig:) men han er glad i å bruke det. Og det er mange gutter som daglig er “avhengig” av hodet plagget. Så dukker spørsmålet opp, hvorfor kan jeg ikke bruke capsen innendørs? Hva er problemet?

Jeg sliter litt med å forsvare dette, for jeg ser ikke noe problem med at han har den på inne, for eksempel rundt middagsbordet, eller når vi spiser frokost. For oss spiller det svært liten rolle, men vi vet at flere lærere ikke aksepterer det. Her og er det veldig forskjellig fra lærer til lærer, fordi det er mange lærere som aksepterer det, og bryr seg ikke om det på skolen, mens andre må legge den i garderoben.

Er det en gammel skikk som henger igjen, eller er det ufint? Er det virkelig ufint å ha på caps ved bordet? Jeg forstår selvsagt lue, det er et mer uteplagg. Andre kulturer ha på seg hode plagg. Jeg får spørsmål fra flere barn….Hvorfor får de lov til å gå med lue innendørs og ikke vi. De forstår ikke hvis jeg forteller at det er fordi kulturen er slik. Det blir jo en klassisk forskjell her, når noen får lov, mens andre må ta av seg. Og om vi hadde fortalt at det er vår kultur i familien, hadde ikke det blitt akseptert.

Vi opplever at mange unge lærere synes dette er helt greit, og bryr seg fint lite om det. De gjemmer øynene akkurat bak capsen. Det er mange barn som har langt hår. Er det slik at de må sette det opp i hestehale, eller strikk. Jeg kjenner jeg blir ikke helt klok, og jeg får ikke noe godt svar når dette tas opp på de ulike skolene.

Er det noen her som kan svare meg på dette, hadde det vært flott. Finnes det for eksempel en lov mot lue og caps inne, eller er det bare en god gammel skikk, som har gått ut på dato?

For oss her, ser ikke vi noe problemet, og det bør være likt, om dette skal håndheves på en god måte, forskjeller kan tolkes feil, og det blir usikre barn.

Bidra gjerne med ditt svar om hvordan dere praktiserer dette hos dere?

Ha en videre finfin dag, og kos deg masse med eller uten hodeplagg:)

tenaaringspappa