Telttur til koster

Som jeg skrev litt om i forrige innlegg, så var sommeren 2018 noe som skapte gode minner. Vi pakket på nytt ned teltet og satt kursen mot Koster, nærmere bestemt teltplassen på Nord koster. Det ble suksess, og vi hatte en knallfin tur. Vi følte oss naturligvis noe usikre på det meste egentlig da vi ikke hadde vært der ute tidligere. Vi leste oss frem til at vi måtte booke teltplass i god tid, da det er fullt der i juli. Det gjør vi og mottar bekreftelsen:) Så gjenstår resten..Telt, utstyr. En kan leie sykler på koster, men det er mer praktisk å ha med sin egen.

Det går ofte båt til øya, og her er det god plass til sykler og bagasje. Koster litt ekstra for å ta med seg sykkel, men det er verdt det om du er der flere dager. Vi ankommer spente og setter opp teltet. Henger på lys og rigger oss til . Vi kom på kveldstid, men det var ikke noe stress. Vi fant oss bare et sted og registrere oss dagen etter. 

Her ute finnes det en del ting å se på, gjøre og det er fine strender. Klart og fint vann flere steder. Dette bør oppleves. Det finnes 1 stk butikk på Nordkoster, de selger de nødvendigste ting. Hyggelig er også betjeningen. 

Her under har dere noen flere bilder fra turen 

 

Det er absolutt verdt en tur hit, men husk å booke i god tid om du vet når du tar turen. Ha en trivelig helg 🙂

-tenaaringspappa-

Ferieminner 2018

Sommeren 2018 viste seg å skulle bli minnerik på flere områder. Vi var noe spent på mottakelsen hos barna da vi snakket om ferieplanene. Det skal sies at de også var noe skeptiske. Vi gikk til innkjøp av et større telt, og bestemte oss for å reise på kanotur med overnatting. Kanoer lånte vi oss, og gledet oss til tur.  
Vi ønsket oss en avslappende sommer, samt noe mer primitivt enn f.eks en overnatting på hotell og lignende. 

Vi pakker sekk, og det meste i poser med luft i , slik at det ikke synker om vi kantrer eller går rundt. Rigger oss til og seiler av sted i Vansjø i Østfold. Flere perler man kan legge til og finne roen.Det blåser en del da vi setter kursen mot første stopp, men vi får jo testet oss litt med litt vind og lave bølger. Spennende utreise! Vi setter opp telt, henger på lys og rigger oss til ved en holme. En fantastisk plass, her blir vi et par dager før vi padler videre til et annet sted, som også var helt nydelig. 

Denne sommeren husker barna som en av de beste, for dette var noe vi ikke har vært så flinke til å gjøre tidligere. Vi storkoste oss , og ble kjent med naturen. Badet masse og spise god mat. Var ingenting vi savnet ved den turen . Vi pakket selvfølgelig med oss powerbank som skulle lades opp av sola. Den innfridde ikke helt som vi håpet på. 

Panikken begynte å bre seg da vi siste dagen gikk helt tom for strøm på alle tlf, og dekningen ikke var helt på same lag som oss. Det gikk jo helt fint allikevel, for vi skulle jo hjem dagen etter. Vel hjemme ser vi tilbake på en fantastisk tur, som barna snakker mye om pr i dag. Det er moro å høre og litt artig å tenke på . 
Det ble flere teltturer denne sommeren. Bl.a til Koster…Det kommer jeg tilbake til i et senere innlegg. 

Ha en nydelig helg !

-tenaaringspappa-

Syden eller norgesferie ?

God fredag til dere 🙂

Det kan være vanskelig å ta et valg, og hva en skal finne på i ferien. Det er mange hensyn som en må tas. Det kan jo være at du en dag tenker, nå drar vi til syden for vi er så lei dette været osv. En annen dag tenker du…Nei det blir norgesferie på oss i år. Det er jo ikke så lett å bestemme seg. Hva vil barna, kona, mannen og resten av familien. Ooooog har du dyr, hvem kan passe hunden,katta, marsvinet osv. Her trengs det god planlegging. Så er nok greit å forsøke å gjøre dette i god tid før ferie

Selv føler jeg at flere og flere tar seg norgesferie eller stikker over grensa til Sverige. Der kan du jo også finne massevis av steder og besøke. Så det er jo et hav av ting man kan finne på her og der, skal ikke stå på det 🙂 Bare å være kreativ.
er det noen steder du mener bør synligjøres så send dette til meg på insta i en DM, så tar jeg det med i neste innlegg. Kjør på om du har ditt drømmested som andre bør vite om . Det er nok litt stressende dette med 2 uker i syden for en familie. eller hektisk er vel rett ord å bruke. Når du lander igjen i Norge da, så føler mange at de trenger 1 ekstra ferieuke for å komme seg til hektene igjen. Da blir jo poenget borte. Men for all del, vi er forskjellige og godt er nå det 🙂

Dette bilder er fra Jæren, det kunne vært ha vært i syden ,men en fantastisk strand i følge de som har vært der. Vært et besøk. Trenger ikke bruke 40-50 000 for å oppleve sydenstrender, da vi har det i Norge og. 

Uansett så er det jo selvfølgelig veldig fristende med stabil varm, sol og det er ofte varmere i sydligere strøk. Vi hadde en knallfin sommer i for, hvor varmen kom tidlig, samt at den varte over en lengre periode. 

Dette bildet tok jeg i 2018, da vi var på telttur til Koster. DET er noe som bør oppleves. Her møter du bare flotte mennesker som jobber på spreng for at vi skal nyte ferie. Det anbefales en tur hit. Litt sånn primitivt, noe barna også vil sette stor pris på . Og du vil oppleve en nydelig solnedgang. Skal gi deg flere gode minner fremover som du kan gjøre, noe som garantert skaper minner hos barna våre.

Meeeeen nå er det fredag og det er digg !!

Nyt dagen

-tenaaringspappa-

En nydelig Mirjam blomst :)

For 18 år siden i dag, plukket jeg en nydelig blomst på Nesodden. Den vanner jeg hver eneste dag. Det har vært opp og nedturer vi har vært igjennom, men dette gjør oss bare sterkere og sterkere. Er så uendelig takknemlig for at du holder ut med denne raringen her 🙂 Jeg og Mirjam traff hverandre for 18 år siden, det var starten på en nydelig reise vi skulle få sammen. Og jada vi er fortsatt gift og elsker hverandre. 

Det var nok få som hadde trua på oss da vi møttes i 2001, Mirjam var som nevnt tidligere kun 16 år og jeg var 21. Det skal nevnes at min kjære Mirjam var voksen for alderen. Ellers hadde nok ikke dette gått så bra. Konemor ble gravid etter kun 1 mnd, og vi fikk Nadin da hun var 17 år:) En stor lykke som huskes godt, vi fikk Eline og Linus årene etter det. Familien ble komplett i 2007 da Linus ble født. Mirjam er en dame av stål, hun er helt rå. Det er ikke mange som er 22 år og 3 barns mor. Og fortsatt er sammen med barnefar !! Noe riktig har vi nok gjort underveis 🙂

Vi giftet oss i 2013, da følte vi at tiden var inne tross alt , da har vi blitt godt kjent og var sikre at vi ville dele livet vårt sammen. Det var en gledens dag det og , samt tiden nå i etterkant. Det er jo bare lykke. Men som i de fleste hjem har det vært noen utfordringer underveis, men de har vi taklet på en god måte. Noe som igjen gjør oss sterkere. Vi er fortsatt unge og spreke når barna flytter ut og stifter egen familie. Det er jo en merkelig tanke nå da men det kommer nok før vi vet ordet av det. Slik er livet for de fleste.

Har er rikt liv med flotte barn, og er friske og raske. Det er ingen garanti for sånt, men vi nyter det gode liv og har en super familie rundt oss . 
Det skal nevnes at at de 18 årene har gått innmari fort !
Her er det bare å trekke pusten en ekstra gang og nyte det man har.

Ha en knallfin onsdag 

Forøvrig om du har en kommentar er det bare å fyre løs på 
insta eller snap. skriver du tenaaringspappa så finner du meg

Prekæs 

-tenaaringspappa-

 

Holde hodet kaldt

Nå er det kun få dager igjen til skoleferie, og barn/ungdommene våre skal ha 8 uker med fri. Det er vel fortjent 🙂 Juni mnd er nokså hektisk da det er mye som skjer med fritidsavslutninger, skoleavslutninger, sykkeltur, gåturer osv…De dagene vi har foran oss er fullspekket med program fra skolen og  ellers på fritiden. Ikke nok med det, til dere som har flere barn, “hold your horses” her er det bare å stålsette seg! Her snakker jeg av erfaring.

Et viktig poeng er nok å sjekke ukeplanen hver dag for å forsikre deg at poden ikke går glipp av noe, eller om du glemmer at ungdommen ikke trenger en full skolesekk den dagen. Den er nok tung nok som den er ellers i hverdagen. Det er ikke mange dagene igjen med vanlig skolehverdag, og det er tid for litt kos de siste dagene før de sier “hasta lavista” til lærere og skolen for en stund. Det er mange som gleder seg til ferie, men også tid for å tenke over de som kanskje gruer seg til å ikke ha noe fast holdepunkt i ukedagen. Det er noe spesielt ved dette. For når de har skoleuke, er de til stadighet sammen med venner og bekjente. De har mye barn rundt seg. 

Når ferien kommer, kan det være mange som blir ensomme og kjeder seg kansje flere dager. Noe som er helt sunt i et liv. Det å kjeder seg, kan skape kreativitet. Så alt for “gæli” er det ikke total sett. Som mine foreldre sa da jeg var yngre. Det er sunt å kjede seg! Jada jada jada det er nok det. Nå i de voksnes liv, setter du stor pris på den lille tiden du har tid overs hvor du kan roe ned og bare legge bena høyt. 

Det er viktig å være litt forberedt i disse dager hvor alt skjer. Sjekk sykkelen i god tid, trekk pusten og forsøk å nyt starten av sommerdagene. plutselig har du selv ferie, og da er det godt å kunne lade opp , slik at du ikke er helt utslitt når din ferie starter. 

Ta deg tid til deg selv det er viktig å tenkte på i disse hektiske dager. Nyt en kopp kaffe eller nyt det glasset med vann i fred og ro. Ta dere en gåtur, og luft tankene. Det hjelper som regel og ventilere litt 🙂

Ønsker deg en knallfin dag videre

-tenaaringspappa-