Syden eller norgesferie ?

God fredag til dere 🙂

Det kan være vanskelig å ta et valg, og hva en skal finne på i ferien. Det er mange hensyn som en må tas. Det kan jo være at du en dag tenker, nå drar vi til syden for vi er så lei dette været osv. En annen dag tenker du…Nei det blir norgesferie på oss i år. Det er jo ikke så lett å bestemme seg. Hva vil barna, kona, mannen og resten av familien. Ooooog har du dyr, hvem kan passe hunden,katta, marsvinet osv. Her trengs det god planlegging. Så er nok greit å forsøke å gjøre dette i god tid før ferie

Selv føler jeg at flere og flere tar seg norgesferie eller stikker over grensa til Sverige. Der kan du jo også finne massevis av steder og besøke. Så det er jo et hav av ting man kan finne på her og der, skal ikke stå på det 🙂 Bare å være kreativ.
er det noen steder du mener bør synligjøres så send dette til meg på insta i en DM, så tar jeg det med i neste innlegg. Kjør på om du har ditt drømmested som andre bør vite om . Det er nok litt stressende dette med 2 uker i syden for en familie. eller hektisk er vel rett ord å bruke. Når du lander igjen i Norge da, så føler mange at de trenger 1 ekstra ferieuke for å komme seg til hektene igjen. Da blir jo poenget borte. Men for all del, vi er forskjellige og godt er nå det 🙂

Dette bilder er fra Jæren, det kunne vært ha vært i syden ,men en fantastisk strand i følge de som har vært der. Vært et besøk. Trenger ikke bruke 40-50 000 for å oppleve sydenstrender, da vi har det i Norge og. 

Uansett så er det jo selvfølgelig veldig fristende med stabil varm, sol og det er ofte varmere i sydligere strøk. Vi hadde en knallfin sommer i for, hvor varmen kom tidlig, samt at den varte over en lengre periode. 

Dette bildet tok jeg i 2018, da vi var på telttur til Koster. DET er noe som bør oppleves. Her møter du bare flotte mennesker som jobber på spreng for at vi skal nyte ferie. Det anbefales en tur hit. Litt sånn primitivt, noe barna også vil sette stor pris på . Og du vil oppleve en nydelig solnedgang. Skal gi deg flere gode minner fremover som du kan gjøre, noe som garantert skaper minner hos barna våre.

Meeeeen nå er det fredag og det er digg !!

Nyt dagen

-tenaaringspappa-

Holde hodet kaldt

Nå er det kun få dager igjen til skoleferie, og barn/ungdommene våre skal ha 8 uker med fri. Det er vel fortjent 🙂 Juni mnd er nokså hektisk da det er mye som skjer med fritidsavslutninger, skoleavslutninger, sykkeltur, gåturer osv…De dagene vi har foran oss er fullspekket med program fra skolen og  ellers på fritiden. Ikke nok med det, til dere som har flere barn, “hold your horses” her er det bare å stålsette seg! Her snakker jeg av erfaring.

Et viktig poeng er nok å sjekke ukeplanen hver dag for å forsikre deg at poden ikke går glipp av noe, eller om du glemmer at ungdommen ikke trenger en full skolesekk den dagen. Den er nok tung nok som den er ellers i hverdagen. Det er ikke mange dagene igjen med vanlig skolehverdag, og det er tid for litt kos de siste dagene før de sier “hasta lavista” til lærere og skolen for en stund. Det er mange som gleder seg til ferie, men også tid for å tenke over de som kanskje gruer seg til å ikke ha noe fast holdepunkt i ukedagen. Det er noe spesielt ved dette. For når de har skoleuke, er de til stadighet sammen med venner og bekjente. De har mye barn rundt seg. 

Når ferien kommer, kan det være mange som blir ensomme og kjeder seg kansje flere dager. Noe som er helt sunt i et liv. Det å kjeder seg, kan skape kreativitet. Så alt for “gæli” er det ikke total sett. Som mine foreldre sa da jeg var yngre. Det er sunt å kjede seg! Jada jada jada det er nok det. Nå i de voksnes liv, setter du stor pris på den lille tiden du har tid overs hvor du kan roe ned og bare legge bena høyt. 

Det er viktig å være litt forberedt i disse dager hvor alt skjer. Sjekk sykkelen i god tid, trekk pusten og forsøk å nyt starten av sommerdagene. plutselig har du selv ferie, og da er det godt å kunne lade opp , slik at du ikke er helt utslitt når din ferie starter. 

Ta deg tid til deg selv det er viktig å tenkte på i disse hektiske dager. Nyt en kopp kaffe eller nyt det glasset med vann i fred og ro. Ta dere en gåtur, og luft tankene. Det hjelper som regel og ventilere litt 🙂

Ønsker deg en knallfin dag videre

-tenaaringspappa-