Hvorfor godtar vi dette?

Det er helt sinnsyke priser på drivstoff om dagen. Og hvor skal dette ende, og hvorfor godtar vi det?

En ting er helt sikkert, hadde dette vært i en annet land som f.eks Frankrike hadde det vært oppstandelse og bråk. For er det sånn at vi skal finne oss i alt som blir gjort uten å si i fra?

Nå koster en liter bensin snart kr 19,- , og kunne de egentlig bare satt prisen til 25 kr og vi hadde godtatt det? Vi bør på en tidspunkt gi tydelig og klar beskjed om at dette er ikke greit. Det er ikke mange årene siden det kostet drøye kr 10,- for en liter. Hvor i all verden skal dette ende om det fortsette i det tempoet det er nå!

Vi mennesker har en tendens til å godta det som skjer, og om det handler om politikk så er det stort sett det samme hvem du velger. For de sitter og gnager på de samme gamle sakene år etter år. De lover skattelette, de lover lavere gebyr, de lover at folket skal få mer penger. Det skjer jo aldri. Vi sitter der med stort sett den samme inntekten og betaler enorme summer med skatt hver eneste måned.

Staten skal ha en bit av alt du foretar deg. Skal du klippe deg hos en frisør, er det mva. Skal du male huset er det mva. Det meste er det mva på, og det må jo bare betales, og disse partiene som det snakkes om skal i valgkamp nå de lover og står i og svært lite av dette klarer de og holde.

Skattelette på 50 kr pr mnd spiller ingen rolle, det er bare tull og snakke om det. Og vi alle kunne ønske det kunne kommet et parti som virkelig gjorde susen, tok Norge med storm og holdt det de sa. Skrudde ned gebyrer, mva for Norge går så det suser det. Vi har så mye penger tilgjengelig at det fint kan gi noe mer skattelette enn 50-100 kr pr mnd

Som sagt, i andre land hadde de ikke godtatt dette, de hadde gjort noe som hadde fått ned den prisen pr mnd. For de som bestemmer i dette landet, det er jo de som kan gjøre noe!

Jeg tenker spesielt på våre barn som skal leve videre her i samfunnet!

Vi må ta av silkehanskene, for dette kan vi ikke bare godta!!

Ha en utmerket finfin dag, og nyt sommeren videre

Prekæs

Tips til helgetur med tenåringer

Det er ennå en god stund til skolen starter opp igjen, noen går til ferie nå, mens andre er tilbake på jobb etter en god og deilig ferie. For vi alle trenger et lite avbrekk fra hverdagen som vi går i ellers hver eneste dag. Det er deilig og kunne tenke på noe annet enn jobb, skole og det hverdagslige tingene.

Det som er viktig å tenke igjennom når man planlegger en helgetur eller en miniferie med tenåringer er et par vesentlige ting. Det kommer egentlig helt an på hva du og hvor du tenker å dra. For skal du på telttur, så er det ofte ikke internett dekning, eller dusjmuligheter og lignende.

Det er ikke det som nødvendigvis må være på plass heller. For det jeg tror barna våre husker best er det som er litt utenom det vanlige. Det som å dra på telttur, med kano, telt og hengekøye. Ta med rødsprit brenner eller noe til å koke mat på, og til kaffe. Så skal du se at dette er noe de vil sette stor pris på.

Det å dra til syden, er ok i seg selv men det er så vanlig, og mange gjør det. Det som skjer på de stedene er at det skal oppleves så mye på kort tid, og da blir det ofte mer stressende, enn en skogstur. Vi dro på kanotur i vansjø, med telt og hengekøye. Og vi besøkte teltplassen på Nord Koster. Dette er ferien som huskes best, og som de har mest minner fra. Det å varme opp vann, mat og diverse på gass, rødsprit eller andre muligheter er bare rekreasjon i seg selv.

Det er rett og slett magisk!

Sitter du og tenker at du gjerne skulle vært en tur ute med barna en helg. Finn frem telt, kjøp eller lån deg telt og kom deg til skogs. Du må heller ikke ha kano, du kan gå til plassen også vil jeg tro.

Det finnes mange små tjern du kan dra til, og er det samtidig et sted du kan bade, så er det bare bonus. Er det ferskvann, så er det bare til å ha med deg såpe, så kan du nå på sommeren vaske deg, dusje og det som må gjøres for å holde deg ren til en hver tid.

Du har helt sikkert tenkt på at du skal gjøre noe en dag, ikke tenk for lenge da blir det sjelden noe av. Pakk sekken i dag og dra til helgen 🙂

Nyt dagen, den er god akkurat som deg!

tenaaringspappa

Vårt nye familiemedlem

Vi har ventet, vi har shoppa, vi har telt dager. Endelig kunne vi hente Trico hjem. Det er stor stas, og den første natten gikk veldig fint. Var kun våken en gang, og sov seg igjennom natten. Det er stor stas med en liten valp i hus. Og i disse dager hvor varmen er så sterk holder vi oss utendørs i hagen. Helt riktig, vi holder oss i skyggen:)

Det å få en valp i hus, er nesten som å få en baby i hus. Det er mye intrykk som skal fordøyes, og alt er spennende. Det er mye nytt deriblant mange lukter og annet som er lokkende på nye steder.

Det er nye rutiner som skal på plass når gjelder, mat, gåturer osv. Vi har mange flotte år foran oss, og vi gleder oss stort til og følge med på utviklingen. Det går fort sies det!

I starten av august skal vi på valpekurs, noe som blir veldig spennende og noe nytt for oss alle. Det er mye som skal læres og trenes på. Vår plan er at vi skal drive med agility. Dette blir utrolig gøy.

En border collie trenger å stimulere hjernen , så det vil mye sudoku fremover og annen lek:) Når man får valpen i hus så har vi lyst til å lære hab alt på en gang, men vi kan jo ikke det i praksis.  Det skal sies at den gjør i fra seg ute, så det lover godt så langt.

En helt annen ting er Aria. Vi var naturligvis litt spent på mottakelsen hennes av en ny firbent i hus. Det har gått over all forventning, og Aria viser ingen tegn til at dette ikke er greit.  Hun har jo bodd her et par år alene, og føler nok at hun er sjefen her i huset. Vi tar dette veldig oent og i små steg. Og så langt har de hilst, luktet på hverandre og godtatt hverandre.

Så får vi bare de når Trico blir større, han vokser jo veldig fort sies det. Og pr nå er katta nesten større:)

Det som er litt gøy å se et at så fort vi går ut i hagen, følger katten etter. Den holder hunden under oppsikt og hvem vet kanskje den får en passe på følelse. Det ville jo vært helt fantastisk!

Trico er oppvokst med katt, så den veien går veldig fint. Men det skal sies at han kan nok helt sikkert bli litt voldsom og byksende. Han er jo bare 8 uker og en liten gutt som har hele verden foran sine labber.

Det kan meldes om at alt er bra med vårt nye familiemedlem Trico.

Portapottien derimot, den er tømt og klar for ny drittjobb😀😀

Ha en utmerket fin dag.

tenaaringspappa

Dagen vi aldri glemmer

Det er ferie for mange, men allikevel stopper vi litt opp ved denne datoen. Vi tenker tilbake, tenker på alle de berørte familiene som er rammet. Alle de unge menneskene som mistet livet sitt. Dette var ikke noe som skulle skje i vårt trygge Norge. Det er 10 år siden helvete brøt løs, og vi satt benket foran skjermen og fulgte nyhetene sekund for sekund. For hva skjedde egentlig? Vi forsto det ikke med det samme.

10 år går fort, men vi vil ALDRI glemme det som skjedde. Det jeg føler er at vi holde pusten litt denne dagen, i frykt for at noe lignende skal skje. Frykten kan gjøre oss gal, men samfunnet har nå blitt slik at vi alltid må være litt på vakt. Vi vet egentlig aldri hva som skjer rundt neste hushjørne.

Nå har vi god beredskap her i landet, og om noe oppstår skal det ikke ta mange minuttene før styrkene er på plass. Det som kan være litt skremmende er at det sitter flere rundt omkring i verden med samme tanker. Må dette aldri skje igjen i Norge!

De som passer på landet vårt og ellers i samfunnet har blitt svært dyktige på å følge med overlat kan man vel si. Om det kommer en trussel mot oss på en eller annen måte så avdekkes dette på et tidlig punkt. Vi som ferdes i gater og alle mulige steder er nok hele tiden på vakt, og melder i fra om det er noe som ikke er som det skal være.

Når kvelden kommer og vi faller til ro i dag kan vi senke skuldrene og puste rolig ut igjen. Det er er en dag hvor vi holder pusten.

Vi kan nok aldri sette oss inn i det de rammede opplevde. Ofrene som var på jobb for demokratiet vårt, fortjener å bli husket og hedret.

Ta godt vare på hverandre, vi vet aldri hva morgendagen bringer!

tenaaringspappa

Frem med porta potti og dusjpose

Oh yeah let´s go!

Her hos team Berg er det full rulle om dagen, og ikke nok med at det går unna. Det bygges nytt bad, males hus og ikke nok med det. Bikkja hentes om 2 dager. MEN det går så fint. Det er jaggu godt vi har ferie og at det er sommer!

Det og være uten bad i noen uker det går jo alltids fint, men når 5 personer pluss gjester ikke har et sted å gjøre fra seg, da er det ikke annet råd å gjøre gi enn å ta frem porta potti. Den satt vi i boden for ordens skyld 🙂

Detta går så fint, nå har vi malt godt over halvveis og mye er allerede malt 2 ganer. så den biten går sin skjeve gang! Man tenker alltid at det og være uten toalett og dusj går fint, og det gjør det jo. Men vi er jo vant med å ha det tilgjengelig til en hver tid. Så kan man ikke dra fra dette heller i flere dager, for det er greit å være tilgjengelig når håndverkerne og staben har nogra frågor.

Porta potti skal ikke undervurderes, for den gjør nytta si. Og heldigvis har vi kort vei til en dusj vi også kan låne, men nå på sommeren er det jo kurant med dusjpose og dusje ute i det fri. Det går så fint. Det er viktig og holde motet oppe og gleden med at det er sommer og ferie, og timingen er nok ikke så feil allikevel.

Det at det er sommer gjør ting enklere enn om vinteren. Det er verre å stå ute i 15 minus med en dusjpose!

Sånn sett går det veldig fint, og vi klarer oss alltid. Det er jaggu godt det er ferie, for uten den hadde det ikke gått vettu! Da hadde det kanskje blitt mer utfordrende enn det er i dag!

Vi gleder oss uansett til å få nytt bad, så vi ha mye godt i vente. I tillegg bestemte team Berg seg for at det skulle males nuh! Det trengte å males, så det måtte gjøres i år. Det startet vi med rett før badet, dermed pr nå så rulles det maling på parallelt med at porta potti´n er i full bruk, men det går fint og vi har god hjelp av familien, så vi klarer oss helt fint vi.

Skal du på besøk til team Berg nå er det primitive forhold, men du får allikevel gjort ditt fornødne 🙂

Vi gleder oss masse til fredag, da skal vi hente Trico. Innen den tid, har vi fått gjort det meste og badet er satt bort til et firma, så det går sin skjeve gang!

Tut og kjør og hiv og hoi er akkurat sånn vi føler det nå.
Vi vet hva vi har i vente, og det gleder vi oss masse til:)

Da kan vi konkludere med at her i huset er det litt kaos for øyeblikket, men vi har full kontroll!

Ha en utmerket fin dag og nyt dagen som den er.

Hilsen team porta potti

Vi bør hjelpe våre egne først

Når man er i oslo, kommer dette svært tydelig frem. Det er naturlig nok slik i mange byer i Norge, men det blir ekstra synlig i Oslo, fordi der er det flere dette gjelder og de sitter mer synlig. Vi har vært et par ganger i Oslo den siste uken og det er spesielt 1 ting som slo meg under besøkt og som egentlig gjør meg litt sint.

Norges bistand i 2020 var 39,5 milliarder kroner til andre land. Her i Norge sitter det fattige og ber om penger som ikke har nok penger til mat på bordet. Hvorfor er det sånn i et rikt land som Norge? Er det viktigere å hjelpe andre enn våre egne, og hva har vi igjen for å spytte ut 39,5 milliarder!

Om vi bare hadde tatt 2 milliarder av den summen, så hadde vi kunnet gjort noen store grep mot fattigdom i vårt eget land. Rus politikken og andre problemstillinger bør tas tak i ASAP. Dette er ting som har vært snakket om i en årrekke, men ingenting har skjedd. Det har bare blitt verre og verre. Og hvem er det som bestemmer at det er viktigere å gi andre land bistand enn å la de bli igjen her i landet, slik at våre egne kan få det bedre?!?

Når man er i en by som Oslo så blir dette svært tydelig, det sitter mennesker med skilt foran seg. De ber om penger til mat for seg og sin familie, de ber om penger til utdannelse osv. Det står ikke på kreativiteten til disse menneskene. Og tror du de egentlig har lyst til å sitte så åpenlyst en hele dag i håp om å kunne få samlet inn noen få kroner slik at de kanskje får mat på bordet den neste dagen.

Om de kunne bestemme selv, ville de nok heller vært hjemme med sin familie og vært på stranda, gått på shopping og kost seg sammen med sin egen familie. Jeg tenker vi bor i Norge og da bør det faktisk være midler nok til at alle som bor her får et mer verdig liv.

Og nei det er ikke alle vi kan hjelpe, det er jeg fullstendig klar over. Men at vi fint kan bruke mer midler på våre egne, enn å sende ut av landet det er jeg overbevist om vil ha noe å si!

Det er jo en svimlende sum det er snakk om her, og hvorfor sender vi de ut av landet, hva får vi igjen for dette? Er det fattigdom vil gir bistand til, så er det fattigdom i Norge og!

Hadde jeg vært i en slik situasjon hvor jeg må tigge til meg penger for å kunne overleve hverdagen, hadde jeg blitt forbannet over at vi sender såpass mange penger til andre land som har fattigdom!

Jeg er fullstendig klar over at mange av tiggerne ikke har så dårlig råd som de gir uttrykk for, men det hele handler om at vi bør hjelpe våre egne før vi hjelper andre!

Det er på tide at ord blir til handling, og ikke bare snakkes om!

Nyt dagen videre

tenaaringspappa

Dette så vi på spøkelsevandringen

En flott dag i Oslo i går, og tro det eller ei vi fant det vi jaktet på. Vi gikk 2 timer vandring med en guide som var helt rå. Hun tok oss med på en runde ved noen bygg, samt inne på akershus festning. Det var en opplevelse vi sent vil glemme. Man tenker at jaja, spøkelsesvandring det får bli som et blir. Det viste seg å bli veldig spennende !

Vi møter opp ved Christiania torg, sammen med flere andre, vi var ca 40 personer som møtte opp, og var klare for en spenning vi sent vil glemme. Som jeg skrev i går hadde jeg litt blandede følelser, og tenkte kanskje dette kom til å bli skummelt og vemmelig, det var det ikke. Derimot var dette veldig spennende og med en superguide så ble det en bra vandring, og dette kan anbefales.

Dette er ikke bare for voksne, det var flere barn med på vandringen og de var nok helt ned i 7 års alderen. De synes dette var like spennende eller mer ennå mer spennende enn oss voksne, MEN kunne gjerne vært med på denne igjen.

Vi vandrer til et bygg hvor det fortelles en historie, så til et nytt bygg hvor det tidligere var et barnehjem. Der kunne vi ta noen bilder av byget og så skulle vi se om noen fikk opp noen ansikter når vi gjorde det. Det er tydelig så mye energi i bygget fremdeles, at det kunne hende vi så noen av de på bildet.

Jeg tenkte som du sikkert tenker nå at dette vil vi ikke komme til å se, for dette tror ikke jeg noe på sånn egentlig, men når jeg zoomet inn så fikk jeg opp et gutteansikt, og flere ansikt, hvor du ser helt tydelig tenner og øyne. Det er jo helt trått, og når jeg og Eline fikk dette frem på våre mobiler, så lurte guiden på om alle kunne få se dette.

Selvsagt kunne vi det. Vi sto der og viste frem det vi så, og alle var helt overbegeistret over det de så, det var flere som sa SHIT er det virkelig sant. Og jeg er ingen person som gjør sånt eller tror på sånt til daglig, men dette overgikk virkelig mye!

Se selv, om du ser en gutt i speilt i vinduet på dette bildet.

Inne på festnigsområdet, var det flere som ble tungpustet uten å si for mye om det!

Du må bare ta turen hit om du har lyst på litt spenning 🙂

Ha en finfin dag og nyt sommersola!

tenaaringspappa

 

I dag skal vi på spøkelsesvandring

Ja du leste helt riktig, det er arrangert spøkelsesvandring på Akershus festning. Brodern og familien inviterte oss med, og vi sier jo ikke nei til litt spenning. Det blir spennende å se hva de har å by på. Oh yes, tanken har allerede slått oss…

Det første vi tenkte var…er det skvettescener? Er det skummelt, men uansett som jeg alltid tenker vi dør ikke:) Dette er en vandring som varer i ca 2 timer, og du vet jo selv der på festningen har det foregått mye, og det er klart det blir spennende.

Hadde du turt å bli med?

Dette må jo selvsagt dokumenteres så godt det lar seg gjøre, så jeg skal fortelle deg hvordan opplevelsen er av dette.

Jeg trodde ikke det fantes spøkelser på ekte jeg, men det skal vi se i kveld:) Først tar vi en tur til hovedstaden og sjekker livet i byen, før vi spiser noe indisk mat. Før det hele braker løs.

Tenk om en mann på 41 år, må ta bak døra ut fordi han var for redd da! Det kan jo i teorien skje, for jeg er ikke så glad i mørket og sånn i utgangspunktet, og her skal vi ned i de dypeste rom. Jeg tar med hjelm i tilfelle jeg skaller borti noe 🙂

På et sted hvor det har vært aktivitet i årevis er det garanterte noen skjulte skatter som må frem, og de skal vi få ta del i. gjett om vi gleder oss a!

Skal du noe spennende i dag?

Fortsettelse følger…

Mann 41 år og redd for krabber

Det å bade i sjøen er deilig, men det har også liten bismak! Når man oppsøker en deilig sandstrand for å bade, og du kommer deg ut i vannet, og blir stående der og fundere litt på om det er kaldt eller varmt. Så kommer det en krabbe og går over foten din….Da kjenner jeg pulsen stiger i høy tempo:)

Jeg vet den ikke er stor, og jeg vet den ikke klyper noe særlig, men jeg synes de er forferdelige kryp som i tillegg går sidelengs av alle ting. De er rett og slett motbydelige, og ja jeg vet her snakker vi om en 2 meter høy mann på 41 år som er redd bittesmå krabber.

Husker veldig godt når vi var barn, og skulle fange krabber med klype, og blåskjell på snor. Jada jeg gjorde jeg og, men jeg tok aldri på de, da snakker vi ALDRI. Jeg ristet de av i bøtta og gjorde ikke noe mer med de. Venner og bekjente løfter de opp, og holder de. Jeg kan også se en liten bekymring hos de og, for de er litt redd for å bli kløpet. De klyper nok ikke så hardt, men uansett så er de fæle!

De har helt sikkert sin gode nytte der nede på bunnen, og tenk deg for et spennende liv de har, men helt uten forvarsel så havner du i ei bøtte. Og forstår egentlig ingenting:) Kanskje det er litt synd på de?? Men de kommer som oftest ut i det stor hav igjen, så det går nok fint.

Ofte bader jeg i ferskvann, rett og slett for å unngå krabber og tang. Når jeg ser folk tråkker rett i tang, og blir stående der, er det rett før jeg får panikk anfall, for tenk deg det er jo der de bor. De bittesmå krabbene! Er du også litt redd krabber?

Ja jeg vet det er helt teit egentlig, men ikke for meg:)

Se opp for krabber og ha en finfin dag

Hilsen en bekymret mann på 41 år 🙂

 

Det lå implantater i vannet

Allerede dag 3 av feiren, men vi nyter. Nyter så langt det lar seg gjøre. For det stopper ikke helt opp selv om det er ferie vettu, fdet er da man endelig har tid til det man ellers ikke har så mye tid til. En hektisk hverdag har vi alle kjent på, og da er det deilig i ferietiden og kunne lage seg en deilig kopp kaffe, sette seg ut og høre på fuglekvitter. Det er rekreasjon det 🙂

Vi startet dagn 1 med å male, og er godt i gang. Det er deilig og varmt kan du si, og med 30 grader i går bestemte vi oss for å gå en tur på stranda, tok oss en velfortjent malingspause, og tok et ettermiddagstur til beachen. Det som er kjipt der, var at maneten også ville bade. Det var flere brennmaneter der enn det var mennesker. Så det ble ihvertfall en vassetur. Det var deilig temp “in tha water”, men badingen den sto vi over.

Det er ikke nødvendigvis så farlig, men det er ubehagelig når man blir brent av en slik. Det vi så når vi ruslet langs stranda, var flere blå maneter. De har virkelig inntatt kysten vår med storm. De er mange, og pene og se på, men de har og tråder som brenner. De skal visstnok ikke ha like lange tråder, og brenner ikke så mye som de røde, men uansett så er de ikke noe særlig og verken ta på, eller komme borti.

Det lå forøvrig en del implantater i vannet, men det var ingen som sto og så etter de, så tenkte raskt at dette måtte være noe annet. Vi hadde nok rett, for det var jo bare glassmaneter 🙂 De finnes jo de og, men de er jo bare nusselige da….Eller ikke!

I dag var planen å male videre, men værgudene ønsket det annerledes, de synes vi bør kjøle oss ned med regn, lyn og torden. Da har jeg hørt at det er dumt å male. Da drar jeg heller i studio med Jonas, og spiller inn podkast. Det blir stas, alltid trivelig å møte Jonas og lage en herlig episode med mye latter og humor, men også være litt alvorlig.

Se opp for implantater om du skal på stranda, og se rundt deg om du ser en, for kanskje er det en dame som går rundt og leter 🙂

Kos deg i sola, og nyt sommeren videre

-tenaaringspappa-