Nærmer seg 70 000 visninger på 3 dager..

Det er mange plattformer vi kan gå på når det gjelder sosiale medier. Det er et hav av muligheter. og skal du virkelig treffe de unge så er det TikTok som gjelder for de. I tillegg til insta og snap. Det er selvsagt her på blogg.no, som er stedet for alle aldre.Og det er mange som leser bloggen hver eneste dag.

Jeg har fått mange nye følgere den siste uken, og kjører en fast spalte med dagen tørre vits på TikTok under navnet tenaaringspappa. Der legger jeg ut en ny video hver morgen, slik au kan få trimmet i gang lattermuskelen. Det er spesielt en vist som jeg la ut for dager siden. Den bikker snart 70 000 følgere. Det er litt gøy, at jeg treffer med vitsene. Det er helt klart et marked for dette der ute. Og har du ikke tiktok bør du skaffe deg det av flere grunner.

Har du barn som er er, bør du følge de osv. Her kan du sitte i timesvis og se på underholdning. Du blir raskt hektet, og det er faktisk gøy å sitte å ble og ble.

Det er selvsagt ikke alle vitser som slår an, men det som gjør det blir lagt merke til. Det er mange av de jeg selv lager, og legger ut. Samtidig er det flere jeg finner der ute i den store verden. noen sender til meg, og det er gøy.

Har du en god tør vits er det bare å sende den til meg, så vil den bli publisert. Legg også igjen her i kommentarfeltet om du ønsker det.

I dag har det vært en spesiell dag, det er ingen som har ringt på døra og det er få mennesker ute i gata. Mange barn og unge er nok veldig skuffet over at det ble slik, og i dag som det hele endte på en lørdag i tillegg var det kjipt!

Det kommer nok en ny mulighet neste år skal du se. og du vet jo hvor fort 1 år går 🙂

Nå har vi tømt godis skåla, og er gode og mette!

Ha en utmerket flott dag videre:)

tenaaringspappa

Barnet ditt skal på fest hvor det er alkohol…

Vi foreldre står ovenfor mange dilemma i løpet av en dag. Når barna er yngre er det mye trass, stahet og til tider svært vanskelige barn. De vet svært godt hva de vil når det er for eksempel 3-4 år. Det er en deilig tid. Da har du ofte mest lyst til å ta den ene og denge den andre med. Vi har alle vært der, og det hender vi bryter alt som har med god foreldrerolle og gjøre. Det kan komme noen gloser ut av oss som ikke hører hjemme, og vi vet det er feil. MEN det glipper ut av oss. Det kan være fordi vi er trøtte, slitne og har egentlig bare mest lyst til å være helt i fred, uten noen rundt oss:)

Det er nok av utfordringer underveis vi står i, og det hender vi bare gir etter for å få den saken ut av verden. Selv om det ikke er helt etter boka, spiller det ingen rolle!

Når de blir ungdommer, er de i ferd med å finne sin plass. De ønsker er mer tydelig plass enn som barn. De ønsker å ha en mer tydelig stemme i familien, og de ønsker å blir hørt. Det er helt greit, og det gis rom for det:)

Det er mange foreldre som spør meg om en del ting, noe som er svært hyggelig. Det som er et tema nå om dagen, er ungdom og fest. Hva skal foreldre gjøre, og hva bør foreldre gjør når ungdommen på 14-15 år forteller deg at de skal på fest? eller at de skal hjem til noen, og de forteller at de har hørt rykter om alkohol der, samt at noen snuser og kanskje røyker. Ja hva svarer du på det. Skal de la de gå dit? Skal du nekte de å dra. De viser deg øyeblikkelig stor tillit ved å si at det er alkohol der.

Du er i slike sammenheng nødt for å vurdere individuelt. For ingen barn er like, og det er du som mamma og pappa som kjenner barnet ditt best. Om du kan stole på de nok til at de ikke rører alkohol eller ikke.

En ting er klinkende klart….Vi kan ikke skjerma barna fra alt. De er nødt for å få den muligheten til å vise deg hva de står for, og det er slett ikke sikkert at de rører alkohol selv om det er tilgjengelig der.

Det er flere ting du kan gjøre som kan være prevantive. La de dra om du kjenner det er rett, men si at du kan kjøre de og hente de. Dette gjør at de umiddelbart vil ta seg litt sammen. Det kan være nok til t de holder seg til brus den kvelden. Henter du de, får du et raskt innblikk i hvordan huset der er i ser ut, hvilken type ungdom som er der.

Si også til ungdommen din at du gjerne kan kjøre hjem venninne gjengen også. Da får du et ennå brede innsyn i hva dette er for noe, og det kan være du avduker mye her. Kanskje din ungdom ikke har rørt noe, men venninnene har smakt eller lignende. Det er en fin måte å avdekke slike ting på. Det kan også være en god idé å snake med foreldrene til de andre som skal dit, om du vet om flere.

Du skal her være forberedt på at det selvsagt er kleint, men ved slike oppfølginger bryr du deg om ungdommen, du gir de rom. Noe som er viktig å gi de.

Dette får du til, jeg heier på deg!

-tenaaringspappa- 

Julekosen kan fort få virus….

I vår tid, er det faktisk ingen som vet hva morgendagen bringer. Det er helt umulig å planlegge hvordan samfunnet ser ut om 1 uke. Vi er der hvor alt kan skje med tanke på covid-19. Det eneste som er sikkert akkurat nå er at vi er i en økende smittetrend. Det er mange smittet nå pr døgn, og dette må vi snu. Vi er der at vi er lei alt som har med smittevern, antibac, veiledende råd, vill ledende råd osv. Det finnes nok ingen der ute som ikke er lei akkurat nå!

Men så er vi der at vi bare må stå i det, vi må fortsette det gode arbeid. Vi må stable oss på bena, rette oss opp og stå i mot. Vi vil ikke la dette ødelegge for oss mer nå. Det er ingen som gjør dette for oss, vi må hver for en kjempe med nebb og klør!

Hvorfor går du inn i butikken uten å sprute antibac på hendene dine. Er du klar over konsekvensene det kan bli ut av at du bare går inn. Drar med deg smitten videre til de du er sammen med, og kanskje du tar smitte med til din arbeidsplass. Det vil jo være krise i seg selv. Du må forstå konsekvensene ved å droppe dette.

Vår kjære statsminister er ute å rasler med lenkene, om vi ikke skjerper oss og tar oss et tak i nakken vil vi ikke kunne få en god julefeiring sammen. Hele julefeiringen kan få virus, da vil vi nok ikke kunne være samme med de vi ønsker på julaften. Kanskje må veldig mange sitte alene denne dagen.

Det vil jo være trist, så kjære du som leser dette. Vær med å spre dette budskapet, forklar de du ser som ikke holder seg til det vi må gjøre at de må skjerpe seg. Det må det være rom for i 2020!

Det legges merke til at panikken begynner å bre seg over at det vil bli tomt for ribbe til jul. Jeg bare minner deg på at du fremdeles er i oktober, og det vil nok komme en god del ribbe i tiden frem mot jul også. Vi må ikke la det gå så sykt som med do papir, og hvetemel. For gikk mann av huse for disse produktene, tross for at det kom inn nye varer kort tid etter.

Jeg ønsker meg en corona fri julehøytid og det ønsket krysser jeg fingrene for. Noe annet kan ikke komme i veien slik at dette blir ytterliger strenger.

Ta vare på deg selv også, vi håper på en fin tid fremover nå:)

-tenaaringspappa-

Blunker du litt lenge er den over….

Hjelp! vi har nettopp sagt god helg til de på kontoret, reist hjem og har en hel helg foran oss. Vi har store planer for helgen, for jaggu er det godt å hvile seg. Klokka skulle stilles og det er alltid mye greier rundt dette. Det gikk fint for vår del. De fleste klokker i huset stiller seg automatisk, men det er alltids 1 som ikke gjør det, da kan det bli surr i klokkesystemet!

Helgen ja, den har gått med til avslapping, stilt klokka, dømt og hatt tid med familien. Vi har hatt besøk av svigerinne med barn, noe som er hyggelig i seg selv. Det er bare så synd at helgen går så innmari fort. Du rekker nesten ikke komme hjem fra jobb på fredag, før det er søndag kveld og en ny uke banker på vår dør.

Her i byen er det stor feiring av fotball laget FFK. de rykker opp i OBOS ligaen, etter noen år nede fra eliten. Det har de vokst seg store og sterke på. Alle har godt av å ta seg et par store steg tilbake, for så å komme tilbake litt senere med sterkere ryggrad.

Det er alltid stor stas når det går bra med sporten i vår egen by, så kjære ledere dere ute. Det meldes om mange hjemmekontor i morgen, nettopp for å bli med på dette. Det gjelder nok de mest ihugga. Det er nemlig fremdeles 1 meters regel som gjelder.

Helgen har vært bra, og vi har det bra. Er friske og raske, da skal vi ikke klage så mye !

Håper du også har det bra, tross dor at vi nå for alvor tar et stort steg inn i mørketiden nå som vi har stilt klokka. Vi blir nok helt sikkert litt surrete i hodet noen dager til dette er i orden:)

Ønsker deg en finfin start på uka, og nyt dagen som den er!

Prekæs

Dagens fest kan ta livet av dine nærmeste

Det er lørdag kveld, mange mennesker skal ut. De skal feste og slå seg løs, det er tross alt lørdag. Må man egentlig det? Er vi mennesker bygget slik at vi bare må ut på lørdag og treffe andre mennesker? Isåfall har vi et stort problem. Nå om dagen så er det viktig at vi støtter opp og hjelper bedrifter, butikker, restauranter og andre som er avhengig av oss for å drive butikk. Det aller viktigste er å ikke ta livet av dine nærmeste.

Det kan du faktisk gjøre ved å ta deg en fest i dag! Du vil ikke være i stand til å motstå smitte, om du kommer i nærheten av en person som er smittet. Det er dessverre mange der ute som bryter karantene reglene. Det finnes ikke så mye kontroll på akkurat dette, og flere mennesker som er ute å fester for eksempel på byen, de oppgir falskt navn. Hvorfor i alle dager gjør de det?

Det er ikke slik at de blir straffet de som er påvist smitte, men vi kan finne tilbake til deg om du har går rundt og sprer smitte. Om vi ikke finner tilbake til deg, så går du rundt å smitter andre, og kanskje er det flere som dør nettopp på grunn av deg.

Dette må gjøres noe med. Dørvaktene ute får kreve legitimasjon ved registrering av navn. Da unngår de falske navn der ute. Hva er det som foregår i hodet på deg som oppgir at du heter noe annet enn det då faktisk gjør!?! Egoist kaller vi sånne som deg!

Vi må ta oss i sammen nå, og brette opp ermene. Det er nå vi må gå i krigen for å kunne bekjempe det vi kriger i mot. Vi må stå samlet som en nasjon, og vi risikerer en ny bølge. Det vil være krise. Vi ser at Europa stenger ned sine land, og det snakkes om Norge. Vi går rundt med en konstant frykt om dette.

Vi må finspisse formen som det heter, for uten vår jobb vil vi slite, og det kan hende i værste fall at vi må stenge ned. Det er jo katastrofe, for da stenges landet vårt ned på ny, og livene våre blir strammet inn. Vil vi ikke unngå det? Vi har lyst på livene våre tilbake, det er så mange som trenger oss litt ekstra nå som vi har vært igjennom så mye greier.

Det er mange som har behov for å prate, lette på trykket og forsøke å komme seg igjennom dagene som kommer. Det er ingen som verken fortjener, eller ønsker å gå rundt å være syk. Det er mange som blir syke, og noen har vært smittet både 2 og 3 ganger.

Dropp samlingen i dag, dropp festen, dropp og gå ut på byen. En dag er det din tur!Ikke det at vi håper det, men det vil selvsagt være en risiko når du er på fest!

Det er du som er er den kule i vennegjengen om du forteller de at du ikke kommer til å gå ut i dag!

Jeg heier på deg, si det til alle du vet om som har tenkte seg ut, at det er ikke lurt!

Tenk deg litt om, før du evnt tar deg en fest akkurat nå

Ønsker deg en nydelig dag:)

tenaaringspappa

Høst og depresjon

Hepp og god kveld

Høsten kan egentlig minne litt om en depresjon. Vi har nylig gått over til vintertid, og det er en tung tid for mange mennesker. Har full respekt for dette, og den kan være lang. Det kan tildels være få dager som er et lyspunkt, og det de bare ser frem til er at sola skal snu. Hvorfor kan vi ikke bare ha sommertid eller vintertid? Hva i alledager er problemer med det?

Høsten kan egentlig være som en depresjon, trærne mister mot og mæle og bladene faller ned.. de blåser bort fra det opprinnelige, og blir liggende i et mørke en god stund. De blottlegges helt for blader, og verden stopper litt opp. Mange blir stående tomme og helt uten energi. Det eneste trærne venter på er at de skal få tilbake energien, og starte med små knopper etterhvert som våren nærmer deg. De er kalde og utsatt, da de er blottlagte.

Når våren endelig dukker opp og knoppene blir til blader. Så fylles du igjen opp med masse positiv energi og du kan se lysere på det tunge. Ja nå ble det mye tungt her, men du skjønner hva jeg mener. Hvordan jeg tenker?

Det skal sies at ved denne tiden, er det mye mørke. Noe som kan gå innpå hver og en person. Det er uansett viktig å holde motet oppe så langt det går. Prøv å finne små lys i en mørk hverdag og nyt de små gledene.

Du skal vite at du ikke er alene med slike tanker, det er en høy andel personer der ute.  Men tilbake til mørke dager.  Du reiser til skole/jobb og starer en god dag. Den blir litt hva du gjør den til men en siste ting de ønsker å høre er ….prøv å tenk positivt. For det er ihvertfall 1 ting som ikke er så lett å forstå for de som går igjennom dette. En depresjon er tøft og det tar på kroppen.

 

Noen trener, andre går daglig tur. Vi har alle våre forskjellige hverdager. Uansett har vi hverandre og det er en god tanke. Et godt tips er å snakke med noen. Jeg heier på deg!

Ønaker deg en nydelig kveld 🙂

-tenaaringspappa-

Til helgen skal vi gjøre dette, men trenger vi det

Det nærmer seg tid hvor vi skal stille klokka. Nå til helgen skal vi stille klokka 1 time tilbake, for nå er det vintertid. Er det egentlig nødvendig. Hvorfor skal vi stille den frem og tilbake? Kan vi ikke bare ha en tid hele året. Det blir mørkere ved denne tiden uansett, samt at det blir lysere mot sommeren. Det er mye usikkerhet hver år hvilken vei vi skal stille klokka. Vi har det som en gylden regel at ved denne tiden, så stiller vi klokka 1 time tilbake, da kan du enkelt huske det slik…Hvilken vei tar vi hagemøblene. De tar vi inn, altså tilbake 1 time tilbake på vinteren.

på sommeren tar vi hagemøblene frem, dermed stiller vi klokka en time frem for sommertid. Hva er poenget her? Hvorfor kan vi ikke bare ha 1 tid hele året, slippe dette styret.

Nå er det ihvertfall så enkelt at de fleste klokker stiller seg automatisk, og vi trenger ikke tenke på det. Det var andre tider da VHS spilleren måtte stilles manuelt, og det ble feil i programmet vi skulle ta opp.

Vintertid er for mange et mørkt tema, det er tegn på mørke og lange perioder med depresjoner. Når vi kommer til våren så er det faktisk ligg deilig og stille klokka 1 time frem, slik at det blir lysere osv.

Nå ar det seg slik at det er mørkere ute nå allikevel, og vi trenger kanskje ikke stille klokka. Det har lenge vært snakk om dette tema, og det tas opp til debatt hvert eneste år. Det er tydeligvis flere som er opptatt av tiden.

Det står flere steder at siste gang vi skal ha denne ordningen er i 2021. Nå skal det sies at det har vært snakk om før også, uten at det har blitt noe endring. Vi mennesker er litt snodige på den måten ved at det som vi alltid har gjort, er det tryggeste vi gjør. Dette er noe vi klamrer oss fast til

En ting er ihvertfall klinkende klart…..Vi går mot vinteren:)

Ha en topp dag, og nyt dagen slik du ønsker

tenaaringspappa

Klarer vi et år til med Korona?

Vi lever i en boble fremdeles, vi kan ikke leve som vi ønsker og det må vi bare finne oss i. Det er mange som er bekymret nå for hva de neste dagene bringer, og når vi leser i medier så får vi med oss hvor farlig dette er. Det skrives at det er en ny smittebølge i Europa, den brer seg over oss. Vi vil ikke ha denne dritten her. For guds skyld, la ikke dette ramme oss på nytt. Da vet jeg ikke hva vi gjør. Vi er lei alt som har med korona å gjøre. Vi vil ha tilbake det livet vi hadde før 12.mars!

For noen dager siden leste jeg i en lokal avis at vi må regne med å leve med Covid´19 ut 2021. Det kan da ikke være mulig, men joda det går FHI ut med. I vår kjære by er det et faktum. Vi må regne med å leve slik en stund til med andre ord. Jeg klarer ikke mer. Vi er lei alt som har med smitte, sprit og galskap å gjøre! Han som spise den j…. flaggermusa har satt sine spor. Er det mulig at 1 person kan ødelegge en hel verden. Tydeligvis, så er det mulig!

Nå går vi mot en høytid som skal være kos, hyggelig og familietid. Vi vil klemme, og gi omsorg til de som trenger det. Samt det å leve som normalt. Vi krever ikke noe mer enn det:) Selv om det er vanskelig nok akkurat nå. Det å hilse på mennesker med et håndtrykk, er så fjernt at vi husker ikke lenger hvor hardt vi skal klemme.

  • Det å gi en klem til de som trenger det er ikke lenger naturlig
  • Om du ryker på et hosteanfall på et kjøpesenter så tror de rundt deg at du er full av smitte, de går i stor ring rundt deg
  • Du føler du blir sett rart på om du nyser, fordi du er allergisk
  • Det å gå rundt på et kjøpesenter er ikke som før
  • Vi må hele tiden tenke oss om hva vi gjør og hvordan vi lever.
  • Flere kontorer er stengt for publikum
  • Mange mennesker har mistet jobben og er arbeidsledig
  • Vi kan ikke reise og hygge oss utenlands

Denne listen kan bli lang om jeg fortsetter å ramse opp alle de ulempene vi nå står i. Det var ikke slik vi forestilte oss at dette året skulle bli. 2020 skulle bli et bra år. Når vi ser tilbake nå så har det gått fort. Tiden stoppet litt opp fra 12.- 13.mars da tror jeg helt ærlig at døgnet fikk 5 timer ekstra. Det var dagen vi stengte ned, og alle hoder ble lagt i bløtt. Hele livssituasjonen ble snudd totalt på hodet. Hjemmekontor, hjemmeskole, og stengte arbeidsplasser.

La oss kjempe sammen videre, og vær så snill, ikke gi opp! Vi vil ikke klare dette uten at vi står sammen.

Ha en nydelig og smittefri dag

tenaaringspappa

 

Søndagsturen som førte til skjulte skatter…

Dagen i dag bader i sol, vi nyter de soldagene vi får. Det er så innmari digg når del flotte varme kula skinner, da kjenner vi humøret er på topp. Hva passer vel bedre i dag og legge ut på en lang søndagstur. Jeg har jogga mye i det siste, og noe av det som er viktig er å ha noe forandringer i en ellers så vanlig treningsdag.

Jeg la ut på en tur ca 1,5 mil. Skal si den tiden gikk fort. Og når jeg rusler avsted, så møter jeg så mange hyggelige mennesker underveis. De smiler, hilser og ser strålende fornøyd ut. Det er de fleste som er ute på tur synes jeg.

Jeg går langs elva her i nærheten, det heter Glommastien for deg som en litt kjent. Det er en flott sti som i utgangspunktet går fra Fredrikstad på den siden, via Sarpsborg og til Fredrikstad igjen på den andre siden. Det er en noe lengre tur som jeg bare har syklet.

Gikk et godt stykke langs vannet i dag, og det gjør det ekstra idyllisk. Underveis på Glommastien har vi en liten skatt på historisk grunn. Narnte Tegleverk ble anlagt i 1898, og produserte da teglestein. Det som er litt gøy, er at det er fremdeles skinner i bakken, noen vogner der og ovnen som de tørket steinen. Samt en fin bålplass som er laget i nyere tid. Hit bør du ta turen innom om du er i nærheten. Det er litt gøy og spennende på en gang.

Jeg Måtte da stikke innom her en tur og ta noen fotos jeg tenkte å vise dere.

Det kommer et bilde dryss her under…..

Jeg var ute et par timer og gikk en god runde. Du får sett litt mer av ting rundt deg når du går litt raskt, istedenfor å jogge. Da har jeg mer en nok med å ikke snuble i mine egne bein, eller løpe på et hinder jeg ikke ser. I skogen er man helt nødt til å se ned, ellers går det galt:) (snakker av erfaring)

1,5 mil tilbakelagt og kroppen har det helt knall. Det er deilig å sitte her i skrivende stund og ha god samvittighet for dagens tur. Det er spennende og se alt det liver som er langs veien, og de menneskene jeg møter underveis.

Om kort tid er det ny uke, og en ny spennende uke står for tur!

Prekæs

Lukk øynene og kjenn etter….

Har du noen gang lukket dine øyne, og kjent etter hvordan går det egentlig med deg. Hvordan har du det akkurat nå. Det er noe vi bør bli flinkere til, det å kjenne etter sine egne følelser. Kjenner etter om alt er som det skal være, eller om det er noe som må jobbes mer med. I denne tiden vi nå går inn i, er det forventet mye stress, tankene løper løpsk hos enkelte, nettopp fordi det nærmer seg jul.

Det er av og til viktig å ta en break up, lukk øyne og kjenn etter….Nei ikke lukk de akkurat nå, for da kan du ikke lese resten. Og jeg tenker du nå er spent på resten, dermed bør du holde de åpne helt til du har lest dette innlegget ferdig.

Jeg er ikke noe flink til det, men skal gjøre det mer i tiden fremover, Du vil merke med en gang de lukkes at tankene setter i gang. Du bør tenke over hva som er dine verdier, er det noe du har dårlig samvittighet for, eller er alt bra. Det er få mennesker som surfer igjennom livet uten bugs. De fleste av oss har noe de bør bli bedre på. Forbedringspotensial er det hos de fleste.

Vi er nok dårlige på å se dette selv, så spør gjerne din venn, partner eller noen du omgås mye med. Spør de rett ut, er det noe jeg bør bli flinkere på.

Nå tenker du hva i alle dager er det han snakker om nå, men prøv selv så skal du se at tankene settes i sving:) Sitter her i skrivende stund, og nyter en kopp kaffe, skriver et innlegg som du forhåpentligvis synes er bra skrevet. Jeg har mange tanker i sving hele tiden, det kan jeg skrive under på. Jeg har mange jern i ilden, og trives med det.

Noe av det jeg tenker akkurat nå, er pandemien som er over oss. Jeg er så lei hele den greia med smitte, alt det har ødelagt for mennesker. Alle arrangementer som er avlyst. Det rammer så mange mennesker akkurat nå, og jeg føler det er en stor frustrasjon som brer seg over oss. De fleste av oss er lei, vi har dette langt opp i halsen.

Det har ødelagt for så mange siden mars, og hva får vi gjort? Ikke så mye, for det er ikke vi som styrer dette. Det er smittetall som styrer mye av dette, og ja her kommer vi inn i bildet. Hvis vi fortsetter og er flinke så går dette over.

Det vi hører om i medier nå skremmer oss noe, for det snakkes om en smittebølge nr 2. Det er flere store byer, og land som stenges helt, og vi får en type flashback!

Vi må stå sammen, og bare kjempe videre. Vit at du ikke er alene om å være lei. De fleste av oss har som sagt fått mer enn nok. Vi vil ut av denne bobla!

Nå kan du snart lukke dine øyne og kjenne etter om alt er bra med deg. Trekk pusten dypt, og spør deg selv. Hvordan står det egentlig til. Ta en real sjekk:)

Ha en nydelig dag der ute.

tenaaringspappa