Måtte en tur innom ambassaden i Gdansk…..

Jeg har vært så spent på hvordan i alle dager skal jeg komme meg hjem fra Sopot? Er jeg nødt til å kjøre den samme veien tilbake over 13 timer, eller finnes det en annen mulighet. Jeg er fremdeles forbanna på Ryanair, og den vil nok sitte i en god stund. Dette glemmes ikke med det første!

Det er litt kjipt og gå med den usikkerheten i ferien. I verste fall så må jeg og Nadin kjøre hjem igjen slik vi kom oss til Sopot. Den usikkerheten blir man gal av. Forrige uke, tok jeg kontakt med ambassaden i Gdansk, i håp om litt hjelp til å få et nødreisedokument. Møtte der en meget hyggelig dame, som forsto mitt problem, og måtte forhøre seg med hovedambassaden i Warsawa. Det er der de som bestemmer sitter.

Det ble noen mail frem og tilbake, og den siste mailen hun sendte at den nærmeste avdelingen ikke lenger kunne utstede nødpass, eller nød reisedokument. Hun sa at vi måtte til Warsawa. Det er kjipt og måtte helt dit, for da snakker vi brått 4 timer hver vei med bil. Vi slo oss til ro med at vi måtte dit, men senere på kvelden kom det en mail fra Avdeling i Gdansk……Ring meg så fort du kan sa skrev hun….

Jeg ringer umiddelbart, og hun kan komme med en gladnyhet….Hun har nemlig snakket med sjefen sin, og fått dispensasjon til og utstede nødreisedokument til meg. Og jeg kan møte i Gdansk dagen eter kl 11.00, med passfoto.

Jubelen står i taket, nå løser det seg og jeg kan faktisk komme meg hjem med flyet sammen med resten av familien…..

Jeg møter opp til avtalt tid, og møter en hyggelig og meget behjelpelig dame. Vi skriver de nødvendige papirer, jeg signerer og får med meg beviset! Takk og lov for at dette ordner seg, MEN…..

Jeg klarer ikke helt å slå meg til ro med tanken uansett, før jeg faktisk sitter på flyet. Vi snakker sammen og blir enige om at hvis jeg blir stoppe med dette, så må de bare reise med flyet så får jeg bli igjen og finne en alternativ rute hjem….For bil den har jeg ikke lenger…..

På lørdag dro Nadin og Tobias hjem, via fergen fra Gdynia til Karlskrona…Derfra er det 6 timer hjem til Fredrikstad. Det er overkommelig, og de får seg en god og fin båttur sammen. Det er jo litt stas og ta den fergen og.

Jeg kjøper billett til de, men de er noe usikre på om de faktisk må ha pass der og. Eller om det holder med norsk førerkort. Nadin har jo ingen pass, men Tobias har det. Båten går kl 09.00, og de møter opp i 7 tiden, for å være sikker på at dette går bra. 07.10 ringer tlf min….Det er Nadin…..Hun forteller at de må ha pass på fergen, og får ikke bli meg….Nå kjenner jeg det rakner fullstendig…..Men beholder allikevel roen….

Hun sier det er et lite håp her….De får beskjed om å gå inn i resepsjonen, noe de gjør. Det får de beskjed om at de kan snakke med kapteinen om han kan gå god for de, slik at de kommer seg over havet….30 minutter før avreise får de beskjed om at de kan bli med fergen….Nå løser det seg, og de kan komme seg trygt hjem. Noe flaks må vi ha med denne turen 🙂

Så var det dagens flytur….Jeg kjenner det blir rimelig hot under armene, og tenker at jeg fort kan besvime fordi jeg er så nervøs for om jeg må bli igjen i Polen eller får bli med hjem….

Vi kommer til gate, og viser boardingpass, og mitt nødreisedokument. Mannen bak skranken sier….ok gå inn….HERREGUD er det virkelig sant. Jeg får lyst til å bare skrike av glede, men kan jo ikke det. Da hadde jeg nok måtte bli igjen i Polen uansett, fordi de trodde jeg var GAL 🙂

Vi kommer oss helskinnet hjem til Fredrikstad, og det er helt nydelig. Vi har lært masse av dette, aldri reis uten pass selv om bekreftelse fra flyselskapet!

Nå legger vi bena godt opp i sofa´n og nyter en god film

Ønsker deg en kos og fin kveld videre:)

tenaaringspappa

Billig, bra og sydendyrender

Etter å ha vært her noen dager er det helt magisk å være i Sopot. Det er en perle ikke alle har hørt om, men som er verdt et besøk.

Du trenger ikke reise langt ned i Europa før du finner sydenstrender, sydenfølelse, gode og rimelige restauranter. Vi snakker om Sopot, et nydelig sted mellom Gdynia og Gdansk. Resier du fra Sandefjord lufthavn er det kun 1 1/2 time fra du tar av tik du lander i Gdansk.

Og kjører du med Uber, er det langt under halve prisen sett i forhold til vanlig taxi. Det er heller ikke dyrt her. I tillegg er det enkelt å forflytte seg på en elektrisk sparkesykkel. De står overalt, hvor det bare er å reg seg og hoppe på.

Strendene her er endelige, nydelige sandstrender som raskt minner deg om spanske eller greske strender. Det er strand barer som serverer det meste, og er du glad i god mat er det mye godt å finne til en god pris.

Sentrum i Sopot er pyntet med lys, mye folk og god stemning. Det er mange her som ønsker at du legger igjen dine penger der, men det er bare til å takke høflig nei så gir de seg raskt.

Det er alt i fra og holde slange, ta bilde med noen til å se en mann trikse med ball. Det er et meget variert utvalg av ting å se på, gjøre og vi har bare positive opplevelser med polakkene. De er imøtekommende, blide og omgjengelig.

Vi nyter hver eneste dag og var en tur i Gdynia i dag, og Gdansk i dag. I morgen er det en ny dag som venter. Det er forøvrig siste dag før vi reiser hjem på tirsdag.

Nå krypes det under dyna.

Prekæs

13 timer og 40 minutter senere

Vi klare det! Fergen fra Larvik til Hirtshals var noe forsinket, men 45 min det tåler vi, tross alt har det vært mye annet som er verre så langt på denne turen…

Nå har vi fått det litt på avstand, ihvertfall noen timer. Vi ankom Sopot i går ved 12 tiden på dagen, da har jeg og Nadin kjørt hele natten igjennom og vi kjørte fra Hittshals kl 22.15

Vi byttet på å sove, og kjøre noe som var helt avgjørende. Denne turen hadde vært ekstremt tung om kum jeg hadde førerkort.

Det som er litt skremmende å tenke på når resten av familien gikk ombord i flyet, var at Konemor hadde bilnøkkelen i vaska si. Den kunne fort ha blitt med på flyet, da kunne denne ferien brått fått en helt annen utvei🌞

I siste sekund fikk vi avverget det hele og vi komme hente ut bilen som vi hadde satt fra oss på langtidsparkering.

Hvis man skal trekke frem noe av det positive med kjøreturen så er det først og fremst at vi kom dit vi skulle, riktignok noe senere enn de andre, men under 1 døgn etter resten av familien, vi passerte noen grendeoverganger som i seg selv var spennende. Der var det jo ingen som sto så der var det fri flyt.

I tillegg fikk vi oppleve soloppgang, og det veier mye opp i galskapen. Tross svært lite søvn natt til i går så holdt vi ut hele dagen og var ute på farten til langt på kveld. Vi får en litt ekstra boost når vi er på tur 🌞

Skal fortelle deg mer i morgen, for nå har vi fått en mail fra ambassaden…

Kommer tilbake til den i morgen

Vi høres i morgen

tenaaringspappa

Ble nektet adgang av Ryanair…

Det er ikke alt som går slik vi planlegger…

Etter 3 timer venting på flyplassen var det endelig boarding og vi skulle gå ombord i flyet. Alt var på stell trodde vi….

Vi stiller oss i kø, og blir bedt om å vise frem boarding kort og pass eller ID. Jeg og Nadin viser frem våre ID kort, men blir raskt stoppet ! Dette er ikke gyldig sier de…

Det er som et stort slag midt i trynet! Hva gjør vi? Hva sier vi og hvordan angriper vi dette. Der og da har jeg egentlig bare mest lyst til å lukke øynene og skru på tårekrana. Er det sant det vi hører eller duppet jeg av et øyeblikk?!?

For kort tid siden var jeg i kontakt med Ryanair, og spurte nettopp om dette, fordi passene våre ikke hadde kommet. Det er jo som kjent passkrise.

Jeg vet i utgangspunktet at vi må legitimere oss på en eller annen måte, men når vi reiser innen Schengen så trenger vi ikke pass eller nasjonalt ID kort. Det skal holde fint med førerkort som bekrefter at jeg er meg.

Vi undersøker derfor før vi bestiller reisen, og på bakgrunn av Ryanair sitt svar bestiller vi selvsagt flybilletter. Resten av familien har pass.

I det vi blir stoppet, raser ALT, og da mener jeg helt seriøst alt går i grus i løpet av 2 sekunder. Vi står der, køen hoper seg opp og vi må bare ta en beslutning på hva vi gjør.

Vi har et ekstraordinært familieråd som varer i 10 sekunder og kommer frem til at det beste er at de 4 andre blir med flyet, så får jeg og Nadin ordne en alternativ rute.

Vi rusler ut til servicedisken og blir stående en stund, snakker med flere og klager på avgjørelsen. Vi får overhodet ikke medhold fra noen tross bekreftelse fra Ryanair. Vi sjekker andre fly selskaper, men det er ingen flere fly som går dit denne dagen.

Vi henter ut bilen som sto på langtidsparkering og googler så tastene fyker på tlf…hva gjør vi, hvilke alternativer har vi osv….

Vi bestemmer oss for å kjøre til Sopot. Og det går en båt fra Larvik til Hirtshals om en og halv time. Flaks for oss så er det ledig og vi bestiller lynraskt. Larvik er jo nærme Sandefjord så det passer utmerket.

I skrivende stund sitter vi på fergen og er fremme i Danmark 21.30. I det vi kjører i land venter en kjøretur på 12 timer!

Vi ser på dette som en reise vi aldri glemmer, og det skal få veldig fint. Vi kan bytte på å kjøre og vil passere et par grende overganger. Det er jo litt gøy og når det først blir sånn.

Men Ryanair, vi har en case ! Den skal dere stå ansvarlig for, og dette bør ingen andre oppleve!

Nå har vi fått ned pulsen, og er positive som aldri før. Vi er fremme i Sopot ved 9 tiden i morgen tidlig, og for en reise vi har foran oss. Det blir jo litt av en opplevelse.

Resten av familien er ihvertfall trygt fremme og gjør seg kjent i byen. Vi gleder oss til å komme frem til de andre, og har hørt rykter om meget godt vær, så det skal nytes.

Her er det bare til å henge på for mer oppdatering underveis.

Vi er snart i Danmark og vi nærmer oss for hvert minutt🌞

Snakkes underveis

 

Vi stikker til Sopot

Hei gode du! Sommeren er her for fullt og vi bare nyter. Vi går i en slags modus hvor vi har late dager, sover kanskje lengre enn du ellers gjør og ting går litt met i slow motion, men vettu det er helt ok!

Vi sitter i skrivende stund på Sandefjord lufthavn og venter på flyet vårt som skal ta oss med til Gdansk, derfra tar vi kanskje en buss eller tog eller et transport middel som et tilgjengelig.

Det er ikke helt spikret ennå, akkurat som denne turen. Det var ikke helt planen at vi skulle til Sppot, men satt og tittet på finner fly som koster under 200 kr t/r, da er det ikke noe å lure på🌞

Bestilte tur med det samme, og overnatting sted det finner vi nokså raskt. Vi er ikke så kravstore og tenker at vi ikke skal ligge på hotellrommet dagen lang, da vi skal oppleve Sopot, Gdansk og andre byer.

Det som var til stor glede er at det også passet for alle 6 ink svigersønn.

Vi reiste tidlige hjemmefra for å ha litt god tid, for man vet jo aldri hva som kan skje langs veien. Det er bedre å vente her på flyplassen, enn å vente hjemme og kanskje ikke rekke det.

Det er ikke alt som trenger å planlegges i så god tid, men det meste ordnes underveis. Så lenge vi har pass og penger kommer vi langt

Men nå er det boarding her, så heng på så får du følge turen vår🌞

Vi ses over there

Barna drar på sitt livs store opplevelse

Det er sommer det er sol og det er ferie tid. Nye opplevelser spikres, nye minner skapes og for ikke og snakke om nye vennskap inngås. Vi møter mennesker vi aldri vil se igjen, noen møter vi plutselig på i andre sammenheng, men best av alt ferie er magisk 🙂

Linus og eline fikk i år muligheten til å delta i en seilas fra Esbjerg i Danmark til Harlingen i Nederland. Det var en annonse som lå ute på Fredrikstad kommunes hjemmeside, hvor de søkte etter 25 unge seilere. Bestefar så denne annonsen, og forhørte seg raskt med barna, om dette kunne være aktuelt. De trengte ikke mange sekundene på å svare…Det var en tydelig JA fra de alle. Det som er litt ekstra gøy er at Emilie og Christopher som er søskenbarn også fikk samme forespørsel.

For 2 år siden var det Nadin og søskenbarnet Martine som fikk muligheten med Christian Radich, noe som skapte gode minner for livet.

Barna måtte søke om å få være med på turen i år. Og det var slettes ikke sikkert alle fikk bli med. Hva om bare 2 av 4 fikk være med osv…De ble senere innkalt til intervju, hvor de ansvarlige stilte en del spørsmål, forhørte seg om ulike ting osv. Og senere skulle det komme et svar på om de får bli med på seilaset.

Ukene gikk og vi hørte ikke, men plutselig kom mailen vi alle har ventet på. Alle 4 kom med ! Og jubelen sto i taket. Det er uten tvil en opplevelse for livet de har i vente, og mange nye bekjentskap skal stiftes. De får etterhvert vite hvilken skute de skal seile med, og hvem de skal seile sammen med. De alle 4 kom med på samme båt, nå blir turen helt fullkomment.

Nå på lørdag dro de avgårde med buss fra Fredrikstad til Esbjerg sammen med de andre ungdommene. Det er ordnede forhold med buss og oppfølging hele veien. De blir tatt godt vare på hele veien av de ansvarlige osv.

Søndag startet racet med Tall ship Race med utseiling fra Esbjerg. De seilet ut i nokså mye vind, vi fikk tidlig beskjed om at det var mange båtsyke ombord, men de har ikke kastet opp. Vi sendte med de sjøsyke plaster, noe som skulle vise seg og være til stor hjelp. 3 av 4 ble sjøsyke og det er jo ingen god opplevelse.

I dag fikk vi beskjed om at det er kommet trygt i havn i Harlingen, og de er gått seg en tur i byen. De snakker Engelsk da de er på en Finsk båt med 17 finner, 4 norske og 2 danske. Da er det nok enklest og snakke Engelsk vil jeg tro 🙂

De koser seg masse nå, og alt er bra kan det meldes fra båtfolket.

Dette er nok sitt livs store opplevelse for barna!

Ta godt vare på hverandre ute i den store verden 🙂

tenaaringspappa

Savnet er enormt, hvorfor han?

Det er ferietid for veldig mange, vi vet ofte hva neste dag bringer oss, men helt sikre på hva morgendagen bringer oss det kan vi ikke være. Vi må nyte tiden mens vi kan….

Sist fredag var vi hos dyrlegen med Trico. Vi har bedt om en sjekk hos dyrlegen for den siste perioden viste han er mer og mer aggressiv fremtoning, tross mange timer med trening og hode stimuli hver eneste dag. Det en hund som hadde det som plommen i egget. Det var mye kjærlighet, og han fikk alt han var i behov av, men det hjalp dessverre ikke. Det ble bare verre og verre…

Det var ikke slik det skulle ende, du var så altfor ung . 1 år er jo ingen alder for en hund

Vi hentet deg for snart 1 år siden. V handlet inn det vi trengte, vi gledet oss masse til Trico skulle flytte hjem til oss. Det var starten på et nytt eventyr. Vi ble kjent med deg på en flott måte, og gledet oss over å være ute på tur, i trening med deg og vi gledet oss over dagene vi fikk sammen med deg Trico.

Vi sto opp, da var du alltid der, du var klar for å gå tur i all salgs vær. Du var en god turvenn, bestevenn, og familiens beste venn. Når jeg sto opp 06.30, var du klar for en morgentur og litt mat. Selv om du lå der og sov i din dypeste søvn, spratt du opp og startet dagen sammen med oss. Vi satt oss ut i hagen , der du kunne løpe fritt på mange hundre m2 med hage. Du var i topp form, og kunne det meste.

Trico var en lærevillig hund, som alltid var klar for nye utfrodringer, men det var en bakside her som ble mer og mer tydelig…Du begynte å glefse, bite og gjøre oss utrygge. Og ja, han er i puberteten, men det skal ikke være slik av den grunn. Vi forsto at det var noe med han. Ringer og snakker med dyrlege, og bestiller en time der. Dette for å undersøke om han har smerter i kroppen som kan fremprovosere dette.

Vi har en god prat med dyrlegen, og så skal hun starte undersøkelse….På med snutebånd, Og i det dyrlegen så vidt tar på Trico, knurrer han som en kamphund. Han viste en svært aggressiv side kun ved berøring. Han glefset og forsøkte og bite. Dyrlegen finner ingen tegn på noe smerte hos Trico, og konkludere med at det ligger i psyken. Det er noe som ikke kan gjøres så mye med.

Når en hund sliter med psyken, kan det få store konsekvenser i det daglige. Han kom til å bite noen kraftig en dag, og den usikkerheten kan ikke vi leve med. Han bet oss som er hans trygghet, hans ledere og han bet og glefset mot andre som bare ønsket og si hei til han…

Smerten over at du vi ikke lenger kan kjenne din varmepust er enorm. Vi gråter hver eneste dag i savnet ette deg. Vi sitter igjen med mange gode minner, og ser på bilder og film vi har av deg. Nå har du fått ro i hodet, og er i hundehimmelen.

Vi som hundeeiere er ansvarlige for at det er trygt for en hund og mennesker og ferdes der ute, og jeg er sikker på at veldig mange ikke ser dette, og lar det gå ofte for langt. Og du skal vite at det er du som hundeeier som er ansvarlig for din hund. Skulle den bite noen i hjel eller kraftig er det du som blir sittende igjen med ansvaret, og får ofte en fengsels straff.

Vi ser på oss som forsvarlige hundeeiere, og tok den svært tunge avgjørelsen på stedet, det var ingen annen utvei dessverre.

Trico vi savner deg så enormt mye, og er trygge på at vi gjorde det riktige! Fikk full støtte av dyrlegen

Ønsker dere en solfylt dag, og ta vare på hverandre og de rundt deg:)

tenaaringspappa