Viktig å lære barna takknemlighet

Vi går inn i en tid hvor det gis mange gaver, det er pakke kalender, advent kalender, og til syvende og sist julegaver så det holder. I mange hjem er det ofte en haug med gaver som skal dles ut, og barna mister helt oversikten over hvem som har gitt hva. Barna blir stive i øynene, og blir helt paniske. De får ikke åpnet den neste gaven raskt nok. Er det slik vi ønsker å ha det? Jeg tenker vi foreldre er nødt for å gjøre en jobb innenfor dette feltet.

Det å viste takknemlighet nesten uansett er ikke noe som kommer av seg selv. Det må læres, vi foreldre må fore de små barna våre med takknemlighet. om de får noe som kanskje ikke er topp 10, så er det noen som har brukt tid på å kjøpe dette, de har brukt penger og gledet seg til å gi denne gavne til barna våre.

Mange barn viser en likegyldighet over gaver de får. Og viser det kanskje tydelig. Det mange foreldre gjør er å gi det bensin på bålet som det heter. De forer opp under og sier kanskje at dette ikke var noe bra osv. Og at de heller kan dra ut å kjøpe noe annet. Er det en riktig måte å gjøre dette på. Nei mener jeg. Skal vi foreldre alltid stå på pletten og “fange” de opp hele tiden vil oppdragelsen skli ut i en dårlig tenåringsperiode.

I denne tiden vi nå går inn, er det mye å glede seg til på mange måter, og vi må ta godt vare på den tiden vi har:) Denne dagen vil vi aldri få igjen!

Nå skal det henges opp sjokoladekalender, samt pakkekalender. Det er noe spesielt med 1.desember. Det er en dag barna ser frem i mot, og den spenningen er stor stas. Det kribler i hele mage regionen for å si det på en god måte 🙂

Ha en rolig og avslappet dag

tenaaringspappa

Hva ligger egentlig bak ordet rasisme

Rasisme gjør vondt. De som blir utsatt for rasisme har det vondt, men hvorfor oppstår det rasisme? Når jeg var liten fantes ikke det ordet på lik linje som i dag. Det var ikke mange som snakket om rasisme her i ladet. Det er noe som har kommet i nyere tid. Det ligger mye bak dette ordet, og la oss snakke litt om temaet. Det er mange som ikke tør å ta opp bakgrunnen for rasisme, fordi man er redd for etterspill. Vi har da ytringsfrihet her i landet, og det er viktig å snakke om dette. Rasisme er noe mennesker blir utsatt for hver eneste dag. Ikke bare her i landet!

La meg si det først som sist….jeg er overhodet ingen rasist, og støtter ikke dette på noen som helst måte. Jeg forsøker bare å finne ut av hvorfor dette oppstår. Er det slik at rasisme kommer av misunnelse? Eller hva kommer det egentlig av? Rasisme er noe som oppstår mot både hvite og mørke. Og rasisme kortet blir raskt tatt opp om noen føler seg krenket. Er det riktig?

Jeg klarer ikke alene og finne ut av dette, og vi er helt avhengig av hverandre for å kunne bli noe mer klokere…For å ta for oss vårt lille land Norge, så er det nok enkelte ting som utløser ordet. Vi lever her i et kristent land, vi spiser gris til middag, vi feirer jul og det er noe vi har gjort i lang lang tid. Det oppstår noe når vi åpner opp for at andre mennesker som er i nød skal få komme til vårt land.

Skolene kan ikke lenger gjennomføre tradisjoner som har vært i en årrekke, og vi må legge bort det vi alltid gjør, for det er støtende for andre. Når man kommer til et land så må man føye seg etter våre regler. Det å godta andre religioner er noe vi alle gjør, men å forsøke å gjøre om på norske tradisjoner, få mennesker over til en annen religion osv. Ja det skaper fort sure miner, og slik skal vi ikke ha det.

Vi mennesker har forskjellige religioner, sånn er det bare. Vi alle har rett på å praktisere vår egen religion, men det må ikke gå ut over andre. De som kommer til Norge, velger å komme hit av en grunn. Vi i Norge jobber og tjener penger, og når flere av de som kommer hit til landet fra flukt, krig og andre traumer ikke vil eller gidder å jobbe. Da blir de sett på som utnyttere. Det er kjent at mange innvandrere ikke ønsker å jobbe, og de vil ha bort julefeiring fra skolene. Da oppstår det en kollisjon mellom menneskene. For Vi må tilpasse oss det landet vi reiser til. Velger man å reise til et kristent land, så velger man det. De er selvfølgelig hjertelig velkommen til oss.

Det er få som tør å blande seg inn i religioner, og når vi bare skal føye oss etter våre nye landsmenn, da oppstår det noe. De som da sier i fra at dette er ikke greit, da oppleves som rasister! De blir sett på som rasister, og bråket er i gang.

Om noen sier apekatt til et menneske, hvem bestemmer at dette ordet er rasistisk ment? Hvorfor er det slik? Jeg tror det er viktig å se seg selv litt i speilet, hvem er vi og hva ønsker vi å oppnå. Det er ingen enkel sak, og det kan ses på litt som med mobbing.

Jeg ønsker meg også et rasisme fritt samfunn, hvor alle mennesker skal føle seg velkomne, og tatt i mot på en god måte. Kan vi ikke bare respektere hverandre for de vi er. Og det vi står for. Man kan ikke forvente å komme til et nytt land og endre på den kulturen som har funnet sted siden krigens dager.

Om vi sier i fra på en pen måte, kan det ikke ses på som rasisme, for det kortet der brukes  rett som det er og alt for fort.

Vi må alle se oss i speilet…Jeg blir litt skremt av vår verden akkurat nå, og tenker på våre barn som skal sette barn til en slik verden. De som kan endre dette er vi som lever i dag.

Ha en fortryllende dag der ute og ta godt vare på hverandre 🙂

tenaaringspappa

Sjekk denne kommentaren!! Jeg blir skremt

Jeg sitter som vanlig å blar i nettaviser, holder meg oppdatert hva siste nytt og for en god oversikt. Det er en av mine morgenrutiner. Nå skal det sies at det skrives mye om smitte, covid og hvor mange som er innlagt på sykehus. Så titter jeg over noen nettaviser som har delt sine saker på facebook.

Jeg kjenner jeg blir skremt over holdningene til enkelte når jeg blar nedover på den siden. Det går litt på at vår helseminister ber folk om å ha en plan B med tanke på julefeiring. Skal si det koker greit i kommentar feltet, og nei jeg klarte selvsagt ikke å holde meg. Folk klager og syter over at Bent Høie er den som har ødelagt det meste i år.

Da må jeg jo bare legge til en liten kommentar som lyder som følger…Den som skal ha skylden for det meste i år er nok han som spise den tragiske flaggermusa:) De fleste der ute tok den, de ga en tommel opp, og smil. Bortsett fra 2-3 få da som ikke så humoren i dette, og mener vi skal tromme sammen til store samlinger og gå i mot det helseminister og andre ber oss om å gjøre. Denne kommentaren gjengir jeg her, men skulle opprinnelig hengt ut personen, men dropper det.

Budskapet i kommentaren her er det viktigste, og med slike holdninger er det jo ikke rart vi ikke får bukt med smitten. Det er ikke rart dette tar tids. Det er nettopp på grunn av slike mennesker som ikke bryr seg vi sliter og smitten sprer seg. Vi som har holdt oss i tøylene siden mars og vært flinke vi er tålmodige, og fortjener meget mye ros!

Ha an smittefri dag

Prekæs

Jeg er en mann som lurer på mye, men dette….

Jeg har nå bikket den magiske grensa på 40 år, og føler meg bedre enn noen gang. Man hører mange historier om 40 års krisa! Mange kjøper seg motorsykkel, ny bil som de kan råne rundt i, og mange andre ting som er betegnelsen på at de fyller 40 🙂 Når jeg skriver dette, er det nesten som om vi menn blir gravide i en alder av 40 år! Når damer går gravide har de ofte en ting de overspiser, eller at det er en ting de ikke får nok av. Litt sånn føles det for en mann som passerer den magiske grensa.

Jeg følte jeg holdt pusten de siste dagene av 39, for var det skummelt å passere denne alderen, eller skulle det gå fint. Og det går jo alltid veldig fint, men du vet alt som er nytt det er litt skummel. Vi er skrudd sammen på denne måten. Jeg er en mann som lurer på mye hele tiden, er fremoverlent og tilegner meg på den måte mye kunnskap hver eneste dag.

Nå for tiden synes jeg dagene går så altfor fort. En dag er ingenting, og ukene bare flyr. Det var da ikke sånn når jeg var yngre. Da hadde jeg dager som kunne være kjedelige, lange og for ikke å snakke om det å vente på en buss. Det føltes som en evighet til den kom:)

Jeg husker godt noen sa til meg bare vent til du får barna starter på skolen, da skal du se tiden går fort. Det er det ingen tvil om. Tiden sklir i vei pr i dag, og av og til hadde det vært greit om døgnet hadde flere timer.

Jeg lurer egentlig på om døgnet har færre timer nå enn da jeg var 10 år? Finnes det noen logisk forklaring på hvorfor tiden går fortere nå, og det ikke finnes et kjedelig øyeblikk? Jeg har en teori om at det er så mye som skjer, og etter man får barn er det mer enn nok å henge fingrene i. Det er helt klart, men da jeg var yngre hadde vi også mye på gjøre. Vi var på skole, og ute å henge meg venner etter skoletid, eller så fort vi hadde tid.

Når jeg satt på busslomma og ventet på bussen, føltes det som en evighet til den kom. Da hadde jeg riktignok ikke mobil å trykke på. Jeg jakter litt på et klarere svar på hvorfor tiden går fortere nå enn tidligere. Og hva skyldes egentlig det? Kan du bidra setter jeg stor pris på det. Sleng isåfall igjen en kommentar, slik at vi sammen kan finne ut av det.

Ikke at det er noe stor greie, men du og har helt sikkert dager hvor du føler at dagen går i fra deg!

Ha en utmerket dag videre, så håper jeg denne dagen har nok timer 🙂

tenaaringspappa

 

Dette kan fort koste deg utdannelsen din

Hei gode du!

Det sendes mange millioner bilder hver eneste dag i hele verden, og her og nå skal jeg gjøre et forsøk på å ta dette ned til et lavere nivå for oss her i lille Norge. Våre barn sender mange bilder av seg selv hver eneste dag, og er dere klar over de konsekvenser det kan ha for barna våre. Og er du klar over hvor raskt et bilde kan spre seg på nett og havne i “gale” hender?!

Det kan være så brutalt at det faktisk ødelegger barnas utdannelese, arbeid og fremtiden kan allerede være ødelagt fra våre barn får seg sin egen mobil, og det selv uten å være klar over det. Når de blir klare over det, så er det for sent, mange år for sent kan det i verste fall være.

Det bilde du opprinnelig bare sendte til din gode venn som VAR din gode venn på barneskolen, dere var venner på ungdoms skolen, men her skjer det noe underveis. Dere finner andre venner, og sklir mer og mer fra hverandre. Dere blir kanskje til og med uvenner i perioder. Verste scenario er at dere blir uvenner, og da i dette moment ønsker dere hverandre kun det verste. Da graves det overalt, og du kommer over et bilde som du sendte til venninnen din da dere var beste venner. I god tro…

Venninnen din hun velger å være ekstra fæl mot deg og sprer det bildet rundt, det bildet legges ut i sosiale medier, og der blir skaden stor. Bildet ditt blir i løpet av det første minuttet delt 1000 ganger…Ja det er fullt mulig det. Og da kan du tenke deg selv, hor raskt et bilde kan spre seg over hele verden. Det er alltid noen som kjenner folk i andre land, og dit bilde er nå langt på avveie.

Hva gjør du? Hvordan får du stoppet dette? Hvem kan stoppe det, for det er noe du ikke klarer! Der og da er dette en stor katastrofe, for du vet ikke lenger til slutt hvem som har lagret dette bilde av deg på sin tlf, pc eller nettbrett. Du klarer ikke å få stanset det, og blir desperat. De som delte dette kan selvsagt straffes de, men bilde er fremdeles spredd utover hele verden!

Viste du at det ikke er lov å ta skjermbilde uten å få godkjennelse av de som eier bildet, eller storyen. Sier de som legger ut bilder at det er greit å ta skjermbilde kan dere selvsagt gjøre det, men det må altså en godkjennelese til.

Det er mange som ikke er klar over dette, og at de kan bli straffet om bilder deles uten samtykke. Dessverre er det mange både unge og voksne som har et stort behov for å vise seg frem i undertøy, eller uten klær i det hele tatt!

Her lurer jeg på hvorfor i alle dager må det sendes lettkledde bilder? Det er så fort gjort å sende feil, og da havner det på avveie. Det er den som sender sin skyld selvsagt, og det kan få store konsekvenser.

Vi må ta den praten ikke bare en gang, men gjenta den med jevne mellomrom. Nå er det barn ned i 8-9 års alderen som sender bilde av seg i undertøy, de ser nok ikke konsekvensene av dette. Når de er 17 år så kan det bilde koste det dyrt! Vi foreldre må tørre å stå i det, og ta den vanskelige praten!

Ha en magisk dag videre!

Del gjerne

tenaaringspappa

Tips til tenåringsforeldre

Vi mennesker er ulike, vi foreldre er ulike, og tenåringer i seg selv er nokså ulike fra hverandre. Det er klart at mange kan ha likhets trekk, derfor er det vanskelig å lage en fasit til foreldre. Det å ha en “kjøreplan” i bunnen her kan være greit for deg. Det vil gi deg en liten pekepinn samt noen gode tips på veien. Vi er mange foreldre som mener mye forskjellig, men vi bør ha en ting til felles og det er at vi ønsker våre barn alt det beste. Vi ønsker en smidig og fin dag, og krangling det er noe vi prøver å unngå.

En tenåring er full av hormoner, og det skjer mye i kroppen som kan gi utfall på en eller annen måte. De er ungdommer som forsøker å finne seg en plass, og er på vei i full fart inn mot de voksne rekker, samtidig som mange forsøker å holde seg igjen som barn. Jeg for min del synes det er flott at de er barn som lenge som mulig, de trenger ikke jage etter det å være eldre enn de er. Noen er sene i utviklingen, mens andre er ferdig utviklet i ung alder.

Som foreldre støtter vi de uansett hvilken vei de tar. Om de skifter kjønn, er homofil eller tar andre grep som trenger støtte. Det å ha en god og trygg grobunn er viktig for at tenåringslivet skal bli så bra som mulig. Det er mange valg de står i hver eneste dag, og de trenger gode råd fra oss foreldre. Det er mange ungdommer som viser tydelig at de ikke ønsker så mange råd fra oss voksne, men tro meg det de gjør egentlig det. Her er det viktig å trå noe varsomt. Det å tro at vi er mye bedre enn de osv, er bare å legge vekk.

Det å tenke at våre ungdommer skal oppdras slik som vi ble, er ingen god tanke. For det første er vi ikke lenger i 1970, men i 2020. Det er mye som har forandret seg, og det gjelder å følge med i utviklingen. Det er mange foreldre jeg hører si…..Sånn var det ikke da vi var små…bla bla bla, det er nok helt korrekt, det var en tid uten mobiltelefon for mange, og tiden har forandret seg. Det må vi bare akseptere!

 • Vær tydelig på at det er lov å feile
 • Ikke bli sur om de feiler
 • Bry deg, og vær der når det er behov
 • Møter du barna dine med å bli sur om de har gjort noe feil, vil de droppe å fortelle deg noe neste gang
 • De trenger space fra oss
 • Hold dere på avstand, men samtidig vær close nok
 • Det er godt å ha en skulder å hvile seg på
 • Ikke tenk at barna er eldre enn de er

Jeg hører ofte foreldre si at nå som barna er så store, og klarer seg selv så går hverdagen mer på skinner for alle. Det er ikke sikkert de er “der” selv om alderen sier noe helt annet. BArna er på forskjellige stadige, og alle kan ikke tas med i samme kam:)

En ungdom står i et valg allerede når de står opp, hva skal de ha på seg. Hvordan skal de ha håret, hvordan skal de sminke seg osv. Det er valg som må tas, for tiden stopper ikke. De må rekke skole, innimellom her må de avtale hvor og når de skal møte vennene sine. Vi ser daglig mange elever løpe til bussen, de rekker den så vidt. For de må bare noe, eller har glemt noe. Forsøk å bidra til å gi de et godt system som fungerer.

Har du gitt de en god oppvekst fra bunnen av, så vil tenårene gå veldig fint. Da vil de blir enklere for dere alle. Det er lov å blåse ut for oss foreldre og. Vi er bare mennesker:) Det å ha et godt bånd til de, gjør alt så mye enklere. Ikke la de går der og surre med sitt uten at du vet hva som foregår osv.

Ha en utmerket dag!

tenaaringspappa

Tips til tenåringsforeldre

Vi mennesker er ulike, vi foreldre er ulike, og tenåringer i seg selv er nokså ulike fra hverandre. Det er klart at mange kan ha likhets trekk, derfor er det vanskelig å lage en fasit til foreldre. Det å ha en “kjøreplan” i bunnen her kan være greit for deg. Det vil gi deg en liten pekepinn samt noen gode tips på veien. Vi er mange foreldre som mener mye forskjellig, men vi bør ha en ting til felles og det er at vi ønsker våre barn alt det beste. Vi ønsker en smidig og fin dag, og krangling det er noe vi prøver å unngå.

En tenåring er full av hormoner, og det skjer mye i kroppen som kan gi utfall på en eller annen måte. De er ungdommer som forsøker å finne seg en plass, og er på vei i full fart inn mot de voksne rekker, samtidig som mange forsøker å holde seg igjen som barn. Jeg for min del synes det er flott at de er barn som lenge som mulig, de trenger ikke jage etter det å være eldre enn de er. Noen er sene i utviklingen, mens andre er ferdig utviklet i ung alder.

Som foreldre støtter vi de uansett hvilken vei de tar. Om de skifter kjønn, er homofil eller tar andre grep som trenger støtte. Det å ha en god og trygg grobunn er viktig for at tenåringslivet skal bli så bra som mulig. Det er mange valg de står i hver eneste dag, og de trenger gode råd fra oss foreldre. Det er mange ungdommer som viser tydelig at de ikke ønsker så mange råd fra oss voksne, men tro meg det de gjør egentlig det. Her er det viktig å trå noe varsomt. Det å tro at vi er mye bedre enn de osv, er bare å legge vekk.

Det å tenke at våre ungdommer skal oppdras slik som vi ble, er ingen god tanke. For det første er vi ikke lenger i 1970, men i 2020. Det er mye som har forandret seg, og det gjelder å følge med i utviklingen. Det er mange foreldre jeg hører si…..Sånn var det ikke da vi var små…bla bla bla, det er nok helt korrekt, det var en tid uten mobiltelefon for mange, og tiden har forandret seg. Det må vi bare akseptere!

 • Vær tydelig på at det er lov å feile
 • Ikke bli sur om de feiler
 • Bry deg, og vær der når det er behov
 • Møter du barna dine med å bli sur om de har gjort noe feil, vil de droppe å fortelle deg noe neste gang
 • De trenger space fra oss
 • Hold dere på avstand, men samtidig vær close nok
 • Det er godt å ha en skulder å hvile seg på
 • Ikke tenk at barna er eldre enn de er

Jeg hører ofte foreldre si at nå som barna er så store, og klarer seg selv så går hverdagen mer på skinner for alle. Det er ikke sikkert de er “der” selv om alderen sier noe helt annet. BArna er på forskjellige stadige, og alle kan ikke tas med i samme kam:)

En ungdom står i et valg allerede når de står opp, hva skal de ha på seg. Hvordan skal de ha håret, hvordan skal de sminke seg osv. Det er valg som må tas, for tiden stopper ikke. De må rekke skole, innimellom her må de avtale hvor og når de skal møte vennene sine. Vi ser daglig mange elever løpe til bussen, de rekker den så vidt. For de må bare noe, eller har glemt noe. Forsøk å bidra til å gi de et godt system som fungerer.

Har du gitt de en god oppvekst fra bunnen av, så vil tenårene gå veldig fint. Da vil de blir enklere for dere alle. Det er lov å blåse ut for oss foreldre og. Vi er bare mennesker:) Det å ha et godt bånd til de, gjør alt så mye enklere. Ikke la de går der og surre med sitt uten at du vet hva som foregår osv.

Ha en utmerket dag!

tenaaringspappa

Den norske stat er med på å øke grensehandelen!

I lang tid har det eksistert grensehandel. Det er mange av oss som valfarter over grensa i jakten på billig mat. Billig bacon, kjøtt, godis og alkohol. Det snakkes samtidig om at vi må redusere grensehandelen. Vi legger igjen mange milliarder i vårt kjære naboland hvert eneste år. Dette er penger som vi fint kunne lagt igjen i vårt eget land.

Nå er det på tide å snakke om grensehandel, nå som det er bevist over tid at butikkene i Norge øker i omsetning. Noen har også doblet sin omsetning. Det er en selvfølge at søylene går rett i vers her, nå som grensene er stengt. Det har gått 8 mnd siden svenskegrensa stengte for alminnelig trafikk. Vi ble tvunget til å handle i norske, dyre butikker.

I Norge har vi svært høye avgifter, både når det gjelder sukkeravgift og alkohol avgift. Det er noe jeg ikke helt får til å stemme. Grensehandelen øker, og hva svarer Norge med å gjøre…Joda vi setter opp sukker avgiften, slik at det som allerede er nesten dobbelt så dyrt i Norge, blir en god del dyrere.

Hallo hvor er logikken, jeg tror helt klart at så fort grensene åpner igjen, kommer svenskene til å dumpe prisene så lave at vi nordmenn strømmer til. Da vil fallet bli stort igjen i norske “lavpris” butikker. For en det en ting det ikke er så er det lav pris som de hevder.

Finnes det noen logisk forklaring på hvorfor avgiftene her settes kraftig opp, samtidig som de vil at vi skal handle her i landet. Det sier seg jo selv at vi stikker til nabolandet og legger igjen pengene der. Da vil de komme tilbake til normale tilstander med de skyhøye avgiftene.

Skulle de gjøre et tappert forsøk på å redusere handlingen vår i utlandet, så må de jo helt klart redusere avgiftene kraftig. Slik at vi kommer oss på et lavere nivå.

Vi ønsker nok i bunn og grunn og legge igjen alle de milliardene til våre lokal kjøpmenn, men dessverre så ødelegge det av styrings maktene her i landet. Med de økte prisene så ønsker de økt grensehandel. Det vil si den norske stat bidrar til økt grensehandel! Trenger ikke være forsker for å forstå det.

Tidligere har de ikke kunnet sammenligne grensehandel da det ikke har vært stengt som det er nå. Da blir det synlig, og vi leser i medier at både vinmonopol, og andre butikker øker sin omsetning kraftig.

Jeg synes dette er enkelt, og dette burde ikke være vanskelig å få til i fremtiden. Vi kommer til å handle igjen i Sverige når grensa åpner!!

Ha en videre flott dag! Vi krysse fingrene for at regjeringen forstår dette på sikt 🙂

tenaaringspappa

Nå er jeg en bekymret tenåringspappa

Jeg har skrevet mye om korona situasjonen her til lands, det er noe som opptar oss hver eneste dag. Det første vi kan lese om i medier er hvor mange som er smittet, hvor mange som er innlagt på sykehus og hvor mange som ligger i respirator. Det er ikke akkurat så positive nyheter, men derimot helt nødvendig. Vi henger oss opp i det helt naturlig. Jeg for min del følger med på dette, og du kan ikke unngå denne nyheten. Du får det inn i alle kanaler!

Helseministeren vår kunne informere ved sist pressekonferanse at det pr nå er høyest smitteøkning blant mennesker i alderen 13-19 år. Det er noe som viser deg tydelig. De har fester, sosiale sammenkomster og gir blank f…. i mye av det som blir sagt og skrevet i media!

Her bør vi foreldre være litt ekstra på påpasselig med hva barna våre gjør. Om du har en sønn eller datter på 18 år som bor hjemme, bør de høre på oss foreldre selv  om de har blitt myndige! Så lenge de bor hjemme, kan de ikke gjøre som de vil mener nå jeg. Vi kan ta for oss de yngre ungdommene som er 15-16 år. Det er nå vi må ta den gode praten, og informere om konsekvenser om ungdommen blir smittet. Og hva om ungdommen din kommer hjem med en bot på kr 20 000,- !

Hvem skal betale den? Det vil nok neppe poden gjøre, for de har kanskje ikke penger til det. Det er svært få ungdommer som kan hoste opp 20 000,- til en bot. Denne bota kan fint unngås om vi bryr oss litt ekstra denne perioden. Det finnes mange foreldre som ikke har peiling på hvor barna sine ferdes. De er naive og tenker at barna deres ikke gjør noe galt. De er eksemplariske, hvordan vet du det om du ikke tar noe del i hverdagen.

I går var det 31 fester/sosiale sammenkomster bare i 1 by som politiet er kjent med. De som deltok der vil bli bøtelagt, og ja den kommer nok hjem til deg som foreldre, fordi du er ansvarlig for barnet ditt!  Lysten og behov for sosiale sammenkomster er absolutt til stede, men det er ikke så smart i den tiden vi nå er i. Hold de hjemme, og finn heller på noe samme med de i hjemme deres. Da har vi mer kontroll på hva som skjer, og det er mindre sjanse for at smitten kommer dere i hus, ei heller bot for at de deltok på fest. Den vil du neppe ha hjem til deg!

Hvis din ungdom blir smittet, tar smitten med hjem til oss foreldre, eller i verstefall besteforeldre kan det få dårlig utfall. Hvis vi foreldre blir syke av at barna våre er ute å flyr, hvem skal passe på barna om vi blir liggende syke i dagesvis. Her er det mange elementer som spiller inn. De unge føler seg nok trygge på at de takler det om de blir smittet. Kontakten mellom de unge og oss foreldre kan bli verre, og ungdommen skal jo hjem etter sosiale sammenkomster.

Bidra med å fortelle denne informasjonen til foreldre som ikke er klar over det, om du hører noe at vennen til ditt barn skal hit og dit. Sammen kan vi bidra til å stoppe de sosiale festene, og unngå at smittetrenden oker blant våre ungdommer!

Vi må ta grep!

Del gjerne

tenaaringspappa

Jeg føler meg ikke helt i form

Hei gode du, håper du har det bra!

Håper du og dine nærmeste holder dere friske og raske. Unner ingen å gå rundt å være syk i disse tider.Har vi sluttet å ringe legen når vi er syke? Er det blitt sånn at vi ringer korona telefonen når vi har litt snørr som triller bakover i nesehulen.

Det er mange mennesker som går rundt nå ved denne tiden her og er syke, nesa renner, og feberen ligger å lurer i bunnen. Så er spørsmålet når skal vi ringe legen, og når skal vi ringe koronatelefonen? Jeg tror det er flere enn meg som stiller seg dette spørsmålet!

Du skal teste deg om du har symptomer heter det seg. Så går vi rundt å kjenner etter, og blir raskt mistenksomme. Jeg tror det er mange som ringe direkte til smitte telefonen, og har din egen fastlege som nr 2. Blir det riktig?

Hmm dette kan ses på i forskjellige grader, og for å ta et annet eksempel..Det er nok mange som ikke kontakter noen, og går rundt som smittebærer, uten å være klar over det.Det er mange som er i mot dette, og som disser dette ned hele tiden. De sier at korona er som en vanlig influensa…Til dere har jeg følgende spørsmål….Når det er snakk om vanlig influensa, står det vakter utenfor sykehus, har folk hjemmekontor, Bruker vi store summer av oljefondet vårt?

Etter hva jeg vet så gjør vi ikke det. Det blir ikke iverksatt så mange tiltak når vi er inne i en influensa tid. Da håndhilser vi, vi klemmer allikevel og vi bruker ikke antibac i hver butikk vi er inne i. Slutt å si at dette er som vanlig influensa, det er nettopp verre enn som så. Det er svært smittsomt, og folk blir mer syke enn ved rennende nese!

Det er vi som kjenner best vår egen kropp, og føler du at noe er i ubalanse, bør du i det minste holde deg hjemme. Ikke oppsøke noen, bruk munnbind og vær litt på vakt hvordan dette utvikler seg.

Det er mange som trenger en klapp på skulderen i disse tider. De som jobber ved koronasenter, testsenter og slike legekontor akkurat nå gjør en stor jobb. Dere er helt fantastiske, dere holder oss orientert til en hver tid. Dere gjør en fantastisk jobb, og fortjener masse ros. Dere mottar telefoner fra bekymrede mennesker hver eneste dag, dere tester og holder styr på alt dette. Det er helt klart ikke en jobb for alle!

Du er helt topp som har valgt dette yrket, og hadde det ikke vært for dere hadde vi gått nedenom og hjem. Tør ikke å tenke på hvor vi hadde vært uten dere flotte mennesker. I hele landet testes det vannvittig mange mennesker, og det eneste dere håper på er at dette skal avta i nær fremtid.

Det er litt opp til mannen i gata, og han vil være med på dugnaden eller ikke. Det er dumt å la vær, da føler jeg du håner de som faktisk gidder å være med på dugnaden. Hadde bare alle tatt en lite tak n¨i oss selv, jo raskere blir vi kvitt dette!

Takk til dere som jobber med dette hver eneste dag, dere som er smitte sporere gjør en utmerket jobb, dere finner smittekilder, holder styr på mennesker som er smittet og setter de som skal i karantene i karantene. Det føles som det er stålkontroll på akkurat dette.

Det med fester, utesteder osv. Det er luksus i hverdagen, og akkurat nå trenger du ikke feste, drikke deg dritings på byen/fester. Da ber du om trøbbel. Det er bedre å bidra på dugnaden. Det er mange mennesker som alltid er hjemme når det er dugnader på skole, i borettslaget eller i gata. Nå kan du være hjemme med god samvittighet i denne dugnaden. De som holder seg hjemme nå, er de som bidrar mest!

Vi får til dette, finn litt humor og hold deg oppdatert på det som skjer i ditt nærområdet!

Ta vare på deg selv, og de rundt deg:)

tenaaringspappa