Mange foreldre kvier seg for dette

Skolen er godt i gang, det er mye smitte, og det er ikke så mye annet og vente enn det vi ser rundt omkring pr nå. Vi kunne nok ønsket oss en skolestart uten smitte, det hadde vært helt utsøkt, men nå er det slik at smitten den lever, og vi kan ikke annet gjøre enn å ta det i mot. Det er de unge som rammes nå om dagen, og det kan være flere årsaker til det.

Når skolen starter opp igjen, vet vi at det kommer foreldremøter på løpende bånd, og har du flere barn må dere dele dere, og legge en god plan slik at dere får vært med både her og der. Et foreldremøte kan fort havne på samme dag som andre foreldremøter, og da må det velges.

Jeg opplever og hører stadig vekk at mange foreldre kvier seg for å gå på møter, for de vil ikke velges inn i FAU, eller være klassekontakt. Det blir alltid kleint, når vi kommer til den biten. Da sier lærer ofte at ja….da har vi kommet til slutten, og før vi gir oss for dagen er vi nødt for å velge en klassekontakt og en representant til FAU.

Nå er vi inne i en fase hvor det er så kleint, for de fleste foreldre sitter nå med hendene godt plantet under rompa. Dette er ganske likt rundt om i de fleste byer og steder, men jeg forstår egentlig ikke hva de bekymrer seg for.

Er du den typen som sitter hjemme om ettermiddagen, og er så lei at skolen gjør sånn eller sånn, eller er kritisk til lekser og andre ting som har med skolehverdagen og gjøre, ja da bør du absolutt være en kandidat for dette vervet. Det er ingenting å frykte, og det er heller svært positivt dette med å engasjere seg i skolehverdagen til vår barn.

Vær den som melder deg til tjeneste, så ser du selv hvor greit dette er. Skolen og lærere sliter nok som det er med å finne en eller 2 som ønsker å ta denne oppgaven. Vi har vært med på at lærer sier han går ut, slik at foreldre skal bli enige om hvem som tar på seg dette. I det lærer går ut, blir det en stillhet vi aldri glemmer. Da sitter de fleste og ser ut i luften og tenker…..Jeg vil ikke, ikke se på meg eller spør meg.

Nå er det slik at det må velges en kontakt der og da, og utsette dette blir det ikke noe greie på Dermed, hiv deg ut i det. Vi har vært både klassekontakt og representant i FAU flere ganger, og det er god læring i det! Sosialt er det også 🙂

Da vet du hva du har å gjøre på neste foreldremøte!

Nyt dagen og gjør noe du lenge har hatt lyst til 🙂

Prekæs

 

Status på bad og valp i hus

Det er lørdag, det betyr at vi skrur tempo et hakk ned. Vi tar en roligere start på morningen, og her i huset har vi ferske rundstykker til frokost i helgene. Joda det blir sjelden frokost, men mer lunsj tror jeg vi sier 🙂 Det blir ofte sånn når man har tenåringer i hus. Det som er ekstra koselig er at ungdommen her i huset fremdeles ønsker å spise med oss felles. Det setter vi stor pris på!

Når vi kommer til badet, så bruker vi fremdeles porta potti, fordi badet ikke er helt ferdig. Det tar sin tid, når man går så hardt til verks. Det er ikke bare maling som måtte til, men badet ble ribbet helt ned til under gulvet, for at vi skal få et tørt og fint bad som holder stand i mange mange år. Da er det best å gjøre dette ordentlig, og ikke noe halvgjort.

Nå har vi vendt oss til å både porta potti, og utedusj. Det begynner å bli noe kaldt å dusje ute, men det går helt fint. Og nå snakker vi om få dager til badet står ferdig, det er bare til å glede seg. For dette blir så bra.

Det ene drar med seg det andre, og når vi først tok badet, så dukket spørsmålet opp. Skal vi bare ta gangen også¨, slik at det hele blir oppgradert. jada vi kjører på, første vi har håndverkere i hus, så blir det en helt ny gang og et nytt bad.

Trico vokser seg til og har allerede blitt 3 måneder, og dobbelt så stor som når vi fikk han i hus. Det er så fantastisk og følge den utviklingen som skjer med Trico. Og han har er jo bare skjønn der han sitter med de dådyrøynene. Det er viktig og ikke la seg blende av det selvsagt for de vet å sjarmere:)

Valpekurset er straks ferdig, og da starter et nytt kurs. Da står grunnkurs for tur, og vi tar med oss det vi kan. Vi ønsker en lydig hund i det daglige, og det er vi i ferd med å få. Trico lærer fort, og synes det er gøy og spennende og lære noe nytt.

Vi har fått en lærevillig hund som vil noe, og det er et godt utgangspunkt. Han gjør i fra seg ute, og har ikke tisset inne noen noen dager. Dermed er vi nok i ferd med å få en stueren hund. Han sover hele natten stort sett, og skaper liv og røre i heimen.

Aria ser ut til å ha godtatt at Trico har flyttet inn, men liker å “daske” labben på snuta til Trico. De er så herlige sammen, men Trico er så gira, noe Aria ikke synes noe om. Hun er mer forsiktig, men samtidig ønsker hun ikke å skade valpen.

Status kort oppsummert er at vi alle har det bra. Det jobbes med å ferdigstille badet, og Trico. Ja han er i farta!

I dag koser vi oss med godis, og nyter lørdagen som den er.

Ønsker deg en super lørdag!

-tenaaringspappa-

Tåler vi en ny bølge

Neeeeeeei, nå orker jeg ikke mer! Denne tanken er det mange som sitter igjen med når vi leser at smittetallene øker. Det settes rekorder her og der og overalt. Aldri før har det vært så mye smitte i enkelte byer og steder, og nå varsler helseministeren pressekonferanse!

Hvordan skal vi takle dette? Hva om en 4. bølge skyller inn over oss. Vil vi noen gang bli kvitt dette?!? Svaret er enkelt nei. Jeg tror vi vil måtte leve med dette som en vanlig influensa. Og den ser ut til og overleve det meste.

Nye virusvarianter popper opp overalt i flere land, og vi har vel egentlig ikke så mange andre valg enn å ta det i mot. Vi har hatt mer enn nok av tid til å gjøre noe med det, da vi kunne vært flinkere på mange områder.

Nå bruker svært få munnbind, ikke alle spriter hender og folk samles i klynger. Folk valfarter til det store utland og da kan vi vel ikke vente noe annet enn økt smitte.

Summen i det hele er at en smuttebølge veldig snart kan gjøre sin entré. Så sitter vi igjen og tenker. Shit ! orker jeg det, hva om det kommer tiltak som tar i fra oss den friheten vi hadde et kvarters tid. En frihet jeg mener veldig mange misbruker. For det er ikke slik at selv om regjeringen fjerner anbefalingene så kan vi rydde bort alt som heter smittevern. Vi må fremdeles bruke hodet, og være bevisst på hvilke valg vi gjør.

Nå var det vel slik at vaksinen skulle bli så bra, og den skulle slå ned på dette, og nå er over halvparten av Norges befolkning fullvaksinerte. Det ser ikke ut til å klare å ta knekken på dette uansett. Og det snakkes om en 3.dose. Den tror jeg det er flere som ikke kommer til å ta. Det er da måte på hvor mye greier vi skal putte inn i kroppen vår er det mange mennesker som nå tenker. 2 doser er helt greit, men når det snakkes om 3 så blir vi skeptiske.

Hva om ikke de 3 klarer å knekke dette, da blir vi nødt for å sette ennå en dose nr 4, 5 osv. Hvor skal dette ende?

Vi har muligheten nå til å skjerpe oss og bidra til at vi knekker dette mer ned, og ønsker du et fritt samfunn igjen hvor vi kan bestemme det meste selv, ja da er du bare nødt til å innrette deg etter det som legges frem. Ikke tenk at du er unik, for du kan også bli smittet!

Vi har et felles ansvar alle sammen, og gjør vi alle litt ekstra, kan vi muligens få en finfin høst, og jul i om 4 mnd.

Men du nå er det snart helg, og da kan vi legge beina høyt i sofa´n og ta det helt piano.

Ha en magisk dag 🙂

-tenaaringspappa-

Hormoner i sving

Og vipps, så er det onsdag. Hold deg fast for dette går virkelig unna! Det gjør da ingenting, for vi nærmer oss stadig vekk helgen. OG hver dag er en fest synes jeg, det er så mye spennende som skjer til en hver tid og vi må jo bare nyte dette 🙂

Du som har tenåring i hus, merker nok at det er mye hormoner i sving hver eneste dag. Noen dager er det ekstra mye, og det bruser over til tider. Det er ikke alle som klarer å styre dette på egenhånd, og må rett og slett ha hjelp til å få kontroll. Det er her vi foreldre kommer inn. Vi må være klare og tydelige på hva vi gjør til en hver tid. Og er vi usikre, så kan barna våre fort bli usikre og. De må stole på seg selv, og vi må hjelpe de til å trygge deres avgjørelser.

Et supertips er og prate mye om ulike ting, ufarliggjøre mange ting som igjen gjør at de slipper å bekymre seg ekstra, og er det noe vi alle mennesker bør bli flinkere til å gjøre. Så er det å ikke tenke på ting vi ikke får gjort så mye med. Det er mange ting som dukker opp foran våre føtter hver eneste dag, og mange gnager ekstra på dette. Det er mange tanker vi bare kan legge bort. Dette vil gjøre hverdagen vår enklere.

Ungdom og pubertet er et stort tema, og har du egentlig satt deg inn i hva det innebærer og være i pubertet? Det er ikke alle foreldre som er like flinke til det, og mange foreldre tviholder litt igjen på at barna så små osv. Det du skal vite og være klar over er at barna ofte er smartere enn oss foreldre. De tilegner seg kunnskap raskt via mobil, internett osv. Det er superdyktige på å google noe, om de står fast. Det er faktisk ikke så mye de ikke får til om de bare legger godviljen til 🙂

Hormoner er ikke alltid lett å takle, du kan ha et barn som er snill som et lam, og dere sitter og prater og har en god tone. Plutselig helt ut av det blå, kan poden bjeffe og du føler egentlig bare at du der og da er i en løvemunn! Du blir sjokkert, og vet kanskje ikke helt hvordan du skal takle dette. Mange foreldre reagerer med sinne, for det er en naturlig reaksjon for veldig mange.

Tenåringer kan plutselig ende med å gråte, uten at de helt vet hvorfor. Det er nok bare helt normalt, og de trenger derfor noen gode voksenmennesker som kan være der. Det er ikke de har så lyst til å prate, men da har de ihvertfall en mulighet.

Det kan av og til virke som voksne mennesker også har en del hormoner til overs, som de ikke helt vet hvordan de skal takle. Det er vanskelig for både store og små, men ungdom er jo i ferd med å finne seg selv, og sin identitet. Det er ikke alltid like enkelt å finne de svarene man jakter på.

Du skal vite at du er ikke alene om å ha det litt trøblete i perioder, det er helt normalt. Og i enden av dette blir det bra så holde ut!

Ønsker deg en finfin dag

tenaaringspappa

Dette kunne vært billigere, men…..

Jeg som tenåringspappa er noe bekymret over veksten, og hvor dette skal ende er det ingen som vet pr nå. Det er mye som kunne vørt langt billigere her til lands, spesielt når det gjelder en ting!

Jeg leste i en avis her i helgen om flere kjøpmenn som står med millioner på bok, fordi omsetningen har økt betraktelig i korona året. Når jeg leser stykket, så tenker jeg at dette må jo være feil. Er ikke prisene presset så langt som ned som de kan få blitt. Det er det mange av kjedene kan fortelle.

Trodde jeg, men det viser seg å være helt feil. Matvarer er noe vi alltid vil være helt avhengig av, og nå er de fleste matvarene dyre nok som det er. Det er ikke mange varene du får for en tusen lapp lenger. I tillegg så leser vi at kjøpmenn slår seg på brystet og går solid i pluss.

Hvorfor settes ikke matvarene ned betraktelig, slik at det blir billigere og handle i butikk? Hvorfor skrur de opp prisene såpass mye at enkelte mennesker sliter med å handle de helt nødvendige matvarene hver eneste uke.

Når butikkene kan tjene seg søkkrike på butikk drift, så betyr det at varene kunne vært langt billigere enn de er pr i dag, da er det noe feil et sted. For ja jeg forstår at det er butikk i det hele, men det får da være måte på.

Svenskegrensene har vært stengt i lange tider, slik at vi ikke har hatt denne muligheten, de som er avhengig av å reise dit for å klare budsjett. Så velger da den norske stat og sette opp prisene slik at det blir ennå vanskeligere for nordmenn og handle de nødvendige matvarer. Det er så dårlig gjort at det henger ikke på grep noe sted!

Og hva gjør vi mennesker, vi handler vi, for mat på bordet det MÅ vi bare ha. Vi skulle boikottet hele systemet, hvis vi hadde klart det slik at det ikke tjente en eneste krone, men sånn er det jo ikke. Det vet butikkkjedene.

De den norske stat burde gjort var å fjerne en del avgifter og mva osv, slik at matvarene ble billigere spesielt under pandemi tiden. De hadde den gylne muligheten, men velger altså det stikk motsatte!

Og hva gjør mennesker når grensene åpner igjen, de reiser selvfølgelig i manntall over grensen til utlandet hvor det er langt rimeligere det meste av varene. Dette er jo enkel matematikk for folk flest, men det forstår tydeligvis ikke de som styrer her sånt her i landet.

Uansett så synes jeg det er motbydelig at kjøpmenn slår seg på brystet og sier godt jobba, og samtidig har en god og fet konto!

Vi bør gjøre noe, for grunnen til at jeg tar det opp er våre etterkommere. Barna våre skal drive dette videre, og hvor i alle verden skal prisene ende om det fortsetter i dette tempoet som det gjør nå. Det er flere unge som sliter med å komme seg på boligmarkedet selv med gode oppsparte penger, men det er egenandelskravet som er skyhøyt!

Men du, ha en engasjert dag og husk vi må ikke godta alt som skjer i dette landet! Det er lov å si i fra.

tenaaringspappa

Heldigvis er det flest hverdager

Jiiihaaaa det er fredag, og den andre arbeidsuka etter ferien er check! 

Det har gått forrykende fort, og en dag føles som få minutter. Sånn var det ikke da jeg var ung…dermed basta:)

Anyway, fredager er fine de. Nettopp fordi vi har 2 hele fridager foran oss, men når taco´n har lagt seg i magesekken, så har man lett for å slenge seg nedpå sofa´n og der ønsker man å bli en stund. Litt hvile er jo lov, og det jeg skal frem til er at det er ikke alltid man orker noe sprell og sent oppe på fredag. Plutselig er det lørdag, og sånn går no´dagan. Vi må helt klart passe på å nyte dagene også, for en ting er helt sikker. Denne dagen i dette sekund får du aldri igjen. Ikke sløse den bort på tull.

Nå i ferien så sklir de fleste ut når det gjelder leggetid, og sene kvelder. Dagene går litt i ett, og barna er sent oppe på både kveld og morgenen. Det blir jo sånn da, og det er helt lov. Mange er nok flinke til å holde det stritt igjennom sommeren, og det er noe som helt klart er enklere når barna er små.

Vi hører om barn som sitter våkne til 3 og 4 på natterstid, da kan man trygt si det har sklidd ut. For hvorfor skal man sitte oppe på nattan å spille, når man har hele dagen fri ellers. Er det ikke bedre å stå opp tidlig, og ha mer tid å spille på. Er det forskjell å spille på dagen eller natten? Linus spør om han kan døgne, og det gjør han av og til. Da ødelegger han raskt dagen etter, for da er han trøtt og sliten. Og selv om han døgner, så vekkes han kl 12 dagen etter, slik at han ikke skal snu døgnet.

Nå jobber jeg og konemor hele uka, og vi er ferdig med vår sommerferie, så vi ønsker mest mulig ro når vi legger oss, barna er veldig flinke sånn. Det skal de ha skryt for. Hehe som Linus sa her en dag skal dere legge dere allerede…..Da var klokka 12 på kvelden/nattan 🙂 Da må vi humre litt for oss selv, da har vi gjort det som de fleste gjør. Sklidd ut:) Det går helt fint det, og det er ihvertfall ikke noe poeng i å stå opp kl 06.00, når vi kan sove litt lenger.

Heldigvis får´n si så er det flest hverdager igjennom året, og det er det beste for oss alle. Tror ikke vi har godt av for mange feriedager utover 4-5 uker, så de fleste gleder seg til ferie, så er det rart med det, men vi ser litt frem til å starte i jobb igjen osv. Det er helt fantastisk å ha ferie, misforstå meg rett, men vi trenger hverdager. Struktur i hverdagen er viktig!

Det er fredag og den skal nytes, vi har som kjent taco hver fredag. Da samles vi rundt middags bordet, og starter helgen!

Til alle dere nye følgere, tusen tusen takk for at dere engasjerer dere i skrivinga, og det er stas med engasjement!

Ha en knallfin helg, og kos deg masse:) Ta godt vare på hverandre

Gooooood helg

Barske fyrer har også bløte numser

Hepp Hepp! Ny dag er så vidt i gang. Det er en dag som fort kan bli annerledes enn i går. Det er en dag som kan by på litt av hvert, men hva forventer du egentlig skal skje med dagen i dag. Skal vi bruke den til noe fornuftig, eller skal vi la den skli ut i sin helhet!

Hver dag er nokså lik, men allikevel så er det en forskjell på den. Det kommer helt an på hvordan du legger den opp. Om det er mye stress ute og rår. Stress det er noe vi dropper.

Menn er en nøtt for veldig mange. Hvorfor i all verden skal menn være så innmari harde når det snakkes om følelser? Er det vanskeligere for en mann å gråte? Hvordan takler menn å ta den vanskelige praten? La oss dykke ned i tema, og se om vi blir enige på en eller annen måte:)

Hvis det oppstår en konflikt, er du god nok til å løse dette med bruk av snakkeverktøyet vårt? Der er damer langt bedre enn oss. Vi har en god vei og gå for å kunne nå et slikt stadige, men hvordan kan vi få den egenskapen. Er det noe som kan læres?

Se for deg et klassisk eksempel….Du har gjort en feil og tabbet deg ut. Du er så klar over det, men vet ikke helt hvordan du skal fortelle det til din partner…Hva gjør du? Det beste er å fortelle det med en gang, for det er lov å feile. Vi er tross alt bare mennesker, så det kan fort skje. Du velger og ikke fortelle noe, og håper på det beste. Det er det dummeste du gjør, for sannheten vil komme for en dag, og da er det gjort. Der vil det komme frem at du har holdt dette skjult over en lengre periode.

Da vil du plutselig slite med tillit, for hvorfor har du holdt dette skjult?!?

Vi bør være såpass tøffe at om vi har gjort noe dumt, stå for det. Dette er noe som bør gjøres for både kvinner og menn!

Menn trenger ikke å være så tøffe til en hver tid. Vær litt ydmyk, det kler deg mye bedre.

Jeg gikk en tur med Trico her en dag, så kommer det en tøff og barsk mann med skjegg og tattoo bort til oss. Når han ser valpen vår får han en sånn plutte plutt stemme som man ofte snakker til småbarn vettu. Jeg står jo igjen der og tenker…hva skjedde nå. Det var ingen stor tøff mann som plutselig sto foran oss lenger. Etter det fikk jeg tanken….Barske fyrer har også bløte numser.

Det er noe vi bør ta til oss!

Ha en ydmyk og finfin dag og kos deg i sola:)

tenaaringspappa

Gratulerer med dagen Linus

Hipp Hipp Hurra Linus er fjortis i dag!

Det er sånn at vi må klype oss litt i armen, for vårt yngste barn fyller 14 år i dag. Som alle sier, hvor blir det av den tiden da? Tiden flyr i vei, og heldigvis er alder bare et tall 🙂 Vi foreldre blir jo ikke eldre !

Linus du er en gutt full av krutt, og kommer til og nå langt her i livet. Du er en person med hjerte av gull. Og vi står på sidelinjen og heier på deg hver eneste dag. Du har en stor lidenskap for gaming, og bruker mye tid foran data´n. Samtidig som du er mye ute med venner. Du er en gutt som alle liker. Nettopp fordi du er den du er:)

Du har et spennende liv foran deg og vi har stor tro på at du når dine mål!

I dag er det skolestart, så gratulasjonene vil nok strømme til.

Gratulerer med dagen gutten vår ❤❤❤

Bursdagsklemmer fra gjengen din !

Noen gruer seg, andre gleder seg

Hei alle i hopa!

Håper du har det bra, og har hatt en fin fin sommer. I disse dager starter alvoret opp igjen for svært mange. Det er skolestart for store og små. Og da er det ekstra mange som helt sikkert har sommerfugler i magen. Mange gruer seg, mens andre gleder seg og har kanskje allerede fått utdelt en oransje skolesekk. Det er symbolet på en 1.klassing 🙂

Nå er det viktig å tenke seg litt ekstra om når vi trer inn i et nytt skoleår. Hva ønsker vi å få ut av skoleåret, og hvordan elev ønsker jeg å være. Det finnes mange flotte elever som trives godt på skolen, mens andre er ikke så fornøyd med at noen i det hele tatt skal trives noe sted. De må bare ødelegge dette på en eller annen måte.

Da er det ofte mobbing som står høyt i kurs hos de elevene. Det og mobbe andre er det glede for noen, men hvorfor mobber de? Er de misunnelige, er de sjalu, eller er de rett og slett bare ute etter og ha makt. For da er de inne på et spill som er sårt og vanskelig. Det kan være at de egentlig har det veldig tungt med seg selv, de har kanskje dårlig selvbilde osv. Da finner en slags makt i og mobbe andre.

Dette må vi bare få knekt en gang for alle. Dette er noe som har vært snakket om i årevis. Siden jeg gikk på barneskole, og lange langt tilbake i tid. Og er det noe bedring vi har sett så langt? Svaret er helt enkelt nei, det er ingen bedring ei heller en forverring. Det er trist, for dette er noe som har koste mye ressursbruk.

En helt annen ting er at det må handles inn, mange trenger ny skolesekk, nytt penal, nye skoleklær til første skoledag og i det hele tatt alt de trenger må kjøpes inn før skolestart. De fleste elever er sånn passe fornøyde med 8 ukers sommerferie og er klare for å ta fatt på nytt skoleår. Jeg får nesten sommerfugler selv når jeg tenker over det.

Og som regel den første dagen henger mange elever over pulten, for de har kanskje lagt seg langt over midnatt og sovet langt ut på dagen. Til å plutselig starte skolen 08.30!

Jeg husker godt vi forsøkte å trappe delvis ned de siste dagene før skolestart, men det er bare tull. For de kommer fort nok inn i det, og hva skal du stå opp til den siste uka når det fremdeles er ferie. Nei start rett på, er mitt beste tips. Da går den første dagen helt fint, og barna er trøtte på kvelden etter nye inntrykk, da sovner de forhåpentligvis tidligere på kvelden, og vipps på dag 2 så er de tidligere oppe.

Det er ikke sånn for alle, men for oss fungerer dette veldig bra. Det er barna også godt fornøyde med.

Så da gjenstår det bare og sjekke om klærne til førsteskoledag er vasket og klart 🙂

Nadin har allerede startet på høyskolen, men Eline og Linus starter i morgen.

God skolestart og ta litt ekstra godt vare på hverandre!

-tenaaringspappa-

Men alle andre får jo lov

Hei:)

Gikk det bra med deg i går uten de store ulykkene? Du vet fredag den 13. kan by på litt av hvert, men er det en ulykkesdag eller hvordan blr fredag den 13 satt som en slik dag? Det er nok helt sikkert en logisk forklaring på det !

Det og være en god mor eller far er det vi foreldre til en hver tid ønsker. Det er viktig for oss og sette grenser og regler for barna våre, men i dagens samfunn er det ikke alltid vi lykkes med vår strategi. Og du skal vite at du ikke er alene om denne tanken. Det er mange som står i vanskelig utfordringer de ikke helt vet hvordan de skal løse.

Et klassisk eksempel er når barnet ditt kommer og spør om noe…Kan jeg få 200 kr for å dra til byen. Der og da tenker du at nei, hva skal du med 200 kr og hva skal du i byen? Det er mange foreldretanker som rusler igjennom på dette tidspunktet. Vi snaker nå om et barn på 9 år. De er nok ikke så bereiste innen bylivet, og trenger ikke vandre rundt der tenker du…

Du bestemmer deg for å si nei, det synes du ikke noe om. Nå starter “kampen”, jamen alle andre i vennegjengen skal jo det, og de får 200 kr. Hvorfor kan ikke jeg få det? Nå er vi inne i en fase hvor du opprinnelig har bestemt deg, men du blir usikker. Fordi måten barnet legger dette frem på gjør deg usikker. Hva gjør du nå? Du må ta en lynrask beslutning, for barnet bruker alt de kan mot deg for å få dette til.

De har helt sikkert snakket om dette i gjengen sin, og bestemt seg for hva de skal si til foreldrene. De har lagt en slagplan!

Så er spørsmålet, går du i den klassiske foreldrefella og sier ok, sender med en 200 lapp og sier ja, eller holder du på nei. Og “biter” ikke på det? Dette er så vanskelig for svært mange, og gir du først etter, er barna våre så kloke at de vet hvilke knep de skal bruke neste gang det har noe sånt på lur.

Vi foreldre må hele tiden tenke raskt, det er ikke rart mange av oss løser sudoku, hehe. Hjernetrim er noe vi bør drive med hele tiden for da klarer vi å svare lynraskt og samtidig holde hodet kaldt:)

Det kan også hende at de andre i gjengen faktisk får lov, og det er dette som kan være vanskelig og vite. Om du er usikker og aner ugler i mosen, bør du ta en sjekk med de andre foreldrene. Svar barnet ditt at du skal tenke raskt på det, der kjøper du deg tid. Så spør du noen foreldre, og vipps så er du langt klokere og har et mer tydelig svar enn for kun kort tid siden.

Gode tips er bryderi spart, og du kan få en enklere hverdag totalt sett. Du skal ihvertfall vite at du ikke er alene om dette, og det siste vi må være er naive. Du må ikke tro at ditt barn aldri har lurt deg. Ønsker barna og oppnå noe sterkt nok, så får de det ofte til. Sånn er “systemet” satt sammen.

Sommeren er ikke helt over, og i dag er det lørdag. Pakk sekken med noe godt og kom deg ut i skog og mark. Da kan du nyte lørdagskvelden med god samvittighet:)

Ha en topp dag og nyt godisen senere i kveld.

tenaaringspappa