Dette er noe helt annet!

Reklame | https://www.krokenostfold.no/

Oh no, vi nyter de siste timene av denne bobilferien. Det er få timer igjen her ved Sørlandets riviera. Og vi vil egentlig ikke hjem herfra! Slik er det som regel når man er på tur eller har vært borte noen dager.

Men vettu hva har du ikke forsøkt bobil eller campingferie må du bare skrive dette på på din liste umiddelbart. Det er jo bare så koselig.  Alle er så hyggelige, imøtekommende og barna storkoser seg. Hva venter du på?!?

Vi hentet den flotte bobilen hos Kroken caravan og pakket den klar til bruk. Det er alltids en del småting man ofte ikke tenker på som er kjekt og få med seg før du faktisk er fremme på plassen.

Vi ser ut til og ha husket på alt og det lover godt! Men campinglivet er noe jeg på det varmeste kan anbefale. Og jeg har snakket med de på Kroken caravan som garantert vil gi deg god pris når du henvender deg til de.

Er du på jakt etter en bobil eller campingvogn, nøl ikke med å ta kontakt med de! Maken til god service skal du lete lenge etter.  Sjekk de ut allerede i dag, slik at du ikke går glipp av gode priser!

Vi er vant med campingvogn etter flere år på veien, men bobil er noe annet. Noe enklere kanskje enn campingvogn, men det er smak og behag og det kommer litt an på hvilket behov du har.

Vi har vært ute hele dagen, noe som merkes akkurat nå, for det er rett før øynene sklir igjen helt av seg selv her vi sitter

Legger ved et bildedryss av dagen

Vi får oss noen timer med søvn nå så høres vi i morgen.

Snakkes

 

Første gang vi har overnattet i denne!

Denne helgen gjør vi noe vi aldri har gjort før! Og du vet, det som er nytt er noe skummelt, men dette er jo bare gøy, det er spennende og avslappende på en og samme tid ! Om vi gleder oss….YES we do!

Vi skal overnatte i bobil, noe vi gleder oss stort til. Vi har tidligere dratt på en campingvogn rundt omkring i Norges rike. Det er helt genialt og kjøre rundt på en slik doning. Det er magisk og flott på en og samme tid . Og det er noen år siden vi solgte vogna vår, men har mange gode minner fra campinglivet!

Mange ønsker og ha en fastplass til vogna et eller annet sted, og det er knall det og. Det blir som en hytte, men mange velger og kjøre rundt med den. Fordelen ved å kjøre rundt med vogna eller bobilen, er at du får mange opplevelser i form av nye steder du reiser til når som helst.

Vi peilet oss inn på Sørlandet, nærmere bestemt Grimstad. Der har vi ikke vært før, og ser at været skal være bra denne langhelgen. Vi låner oss en bobil som vi kommer litt tilbake til senere, pakker den, gjør den klar og setter kursen mot Sørlandet i går torsdag. Vi legger oss til på Moysand Camping, som er en 5 stjerners campingplass.

Her har de alt, de har alt i fra restaurant til strander på flere sider av Moysand. De har og en herlig promenad som er finfin om kvelden. Dette kan vel enkelt og greit kalles Sørlandets riviera. Hvite strender, rent sanitæranlegg og gratis dusj! Mer kan vi ikke forvente.

Men bobilen da, den er flott og kjøre og vi kjører vi har med oss alt vi trenger. Det er en god seng vi sover i, og været er sol. Tross alt noe vind er det, men sånn er det kanskje på denne tiden.

Men du jeg kommer tilbake med mer snadder fra turen i morgen, og hvor vi har lånt bilen osv. Det er bare til å henge seg på, for dette blir en heidundrende helg!

Ha en fin fredags kveld, og kos dere masse 🙂

tenaaringspappa

En diagnose generasjon

Jihaaaaa, det er fredag, helgen står og banker på vår dør. Den er klar, men er du klar for helg? For mange av oss er det en velfortjent helg. Det er bare til å spenne fast setebeltet, for her går det unna. Før vi vet ordet av det så er det 17.mai. Mange stresser gjerne rundt i disse dager for de kommer plutselig på at skoene ikke passa sist vi brukte de, og mange har ikke hatt på pen skoene på et par år. Det skjer store forandringer i en barnefot i løpet av et par år! Fortvil ikke du har ennå noen dager til på deg 🙂

Barn, unge og voksne er mennesker er svært forskjellig, og hvordan en person oppfører seg og har det kan skyldes mye. Oppdragelse, personlighet, utfordringer i livet, i det hele tatt så vet vi svært lite om hva som venter oss neste dag. Det er kanskje greit med uvitenhet akkurat når det gjelder hva som venter oss neste dag. Sykdom kan ramme oss når som helst, vi vet aldri når eller om det det inntreffer. Vi må leve litt i nuet, vi må kose oss mens vi ennå kan og er friske og raske. Vi må ikke hele tiden utsette det vi har lyst til. Har du tid og mulighet, gjør det !

Diagnose generasjon ja, det er et begrep som dekker mange utfordringer og annet jeg har lyst til å stille noe spørsmål til her med dere, jeg vil spille ballen litt med dere og kanskje vi sammen kan bli noe klokere. Er vi i ferd med å bli en diagnose generasjon? Det stilles mange såkalte diagnoser i samfunnet hver eneste dag, menage googler seg frem til en diagnose og stiller den selv, uten av lege eller spesialister bistår deg i dette.

Før i tiden, om et menneske hadde en annerledes oppførsel, så var de ikke like raskt ute med dette. Det var bare sånn før i tiden. Ord som ADHD, ADD, Autisme, spiseforstyrrelse, Angst, bipolar, depresjon, personlighetsforstyrrelse, Cøliaki, osv osv. Det er et hav av ord som brukes hele tiden, og det virker som veldig mange jakter på en diagnose. Er du rastløs, da er noen raskt ute med spørsmålet….Har du ADHD? Er du annerledes, er noen raskt ute med….Er du autist eller…..

Jeg er ingen ekspert i fagfeltet, men føler dette blir mer og mer vanlig med disse ordene. Og det kan selvsagt være greit og få utredet dette, om det er en reel mistanke som er der. Da skal man snakke med fastlegen sin, og ta det derfra. Jeg føler vi er i ferd med å bli en diagnose generasjon. Er du enig? Har det blitt litt sånn at alle mennesker har en eller annen type diagnose?

Det er mange utfordringer der ute på flere områder, og ja dette skal selvsagt sjekkes, utredes, slik at rett hjelp kan settes i gang. Det er bare alle de som selv stiller seg diagnosen.

Vi lever i et samfunn som er i utvikling, og her gjelder og holde seg i sømmene, for som sagt du vet lite om hva morgendagen bringer.

Om få timer er det helg

Lag deg en fin fredag, og nyt den helgen som er i vente!

Go´fredag 🙂

Hva skjedde egentlig med russen?

Det er vår, det er mai og russen er for lengst godt i gang med feiringen. Mange har planlagt dette siden starten av videregående, og mange har kanskje hatt dette i tankene siden ungdomsskolen og tenkt ut hvem de skal feire med. Diskusjonen kommer igjen år etter år. Så roer dette seg dagene etter 17.mai. Og spørsmålet er skal russefeiringen avblåses, skal russebusser bli ulovlig etc. Det er i det hele tatt mye snakk om russen hvert eneste år.

Jeg er helt enig i at det skapes en splid i russesamfunnet og blant ungdommene som feirer, og det er kvalmt og tenke på at vekt, utseende og kjønn avgjør om de i det hele tatt får lov til å rulle med bussen. Her snakker vi millioner av kroner som “renner” ut. Mange tar opp forbrukslån for å få russetiden slik de ønsker, men er det egentlig verdt det!?!

Jeg husker spesielt godt når jeg var yngre. Vi gledet oss til 17.mai, og spesielt russetoget. Vi var spente på hvor kreative de hadde vært. Noen var leger, noen hadde plakater, mens andre laget liv og røre i gatene. Det var en lang parade med russ som hoppet og hadde det gøy. Vi sto der med små vannpistoler som så vidt rakk frem til bilene, mens russen….hehe ja de hadde jo store kanoner og vi kunne ikke vite hva som var inne i de!!

I dag er det så vidt noen russ som går i den paraden, og har de bil med seg, så henger de ut av dører og vinduer mens musikkanlegget står på maks. De orker ikke engang og gi ut russekort, om de i det hele tatt har dette med seg. Russen har blitt slappe, det er ingen ting å se på lenger, og svært mange russ er så fulle at de ikke husker hvilken by de våkner opp i. Det er tragisk at det har blitt så lite kreativitet.

Så man kan jo se på hele poenget med russetiden. Er det bare et stort pengesluk, mobbetid osv, eller kan man sitte igjen etter russetiden og tenke at dette har vært en finfin tid. Det er faktisk noen som ikke drikker osv, men er allikevel med på det som skjer av aktiviteter, treff etc. Bør russetiden bare legges ned er det mange spør seg om.

Jeg mener de bør feire på en eller måte, og mange gleder seg til de endelig kan gå rundt i en russedress hele mai måned. Den skal ikke vaskes, den skal være ille luktende, og være som den er.

Noe bør ihvertfall gjøres med russeopplegget. Det er feil at noen skal ekskluderes pga utseende, vekt i det hele tatt om de har råd til og være med på dette. Hvem kan ta ansvar for dette, og hvem kan si noe om det. For er det noe som er helt klinkende klart, så koster russetiden mye penger for unge mennesker.

Jeg må si som tenåringspappa, at jeg er bekymret over den økende trenden vi ser i blant annet ekskludering.

Hva er din mening rundt russ, russefeiring, og det vi ser blant russ pr i dag?

Noen kan gjøre en forskjell, spørsmålet er bare hvem som kan gjøre det!

tenaaringspappa

Har passert 22 700!

Hey , først om fremst har det blitt litt mindre tid til bloggen den siste tiden, men jeg har igjen funnet frem tastaturet. For jeg elsker og skrive, og spesielt fortelle hvordan det virkelig familielivet er. Det er faktisk ikke så rosenrødt som mange skal ha det til i sosiale medier. Husk at det vi ser og leser, er som oftest glansbilder. Bilder er ofte tilgjort, slik at det ser best mulig ut, og i tillegg er det ofte brukt diverse linser. Hvorfor bruker man linser, eller ulike etiketter. Nettopp for at det skal pyntes på 🙂

Når det er sagt så har mye av min tid gått med til andre prosjekter, jeg har jobbet mye med tiktok. Nå tenker du, er det så mye jobb´a. YEs, alle småprosjekter tar tid og skal det gjøres ordentlig må det planlegges osv. Det er med stor glede jeg må fortelle dere at jeg har passer 22 700 følgere på tiktok. Det som startet med nysjerrighet. Jeg laget en profil, for å se hva dette var for noe. For alle snakket om at det er så mye dritt her, det er personer som ikke klarer og oppføre seg, men vettu hva det ser jeg svært lite til. Det har jo blitt en ren skjær underholdningskanal.

Du er kanskje på tiktok, og du vet når du sitter der og blar nedover, så stopper det lissom aldri. Du må neste sette et tidspunkt for når du skal legge den fra deg, for her kan du faktisk sitte og scrolle i lange tider. Det som er litt kjekt er at det skapes trender her, det er god informasjon her, tiktok er for alle. Alt i fra tørre vitser til begravelsesagenter som forteller om hvordan de jobber. Det er veldig spennende i sin helhet.

Jeg hadde ingen formening om at jeg skulle sitte her en stund senere og ha så mange herlig og gode følgere. Det skapes engasjement, og folk liker, kommenterer og tar kontakt. Det er en del som stopper meg på gata for en selfie. Det ordner vi på minuttet!

Har du ennå ikke lastet ned den populære plattformen, bør du gjøre det nå med en gang. Ikke tro på alle fordommer som er der ute, men skap deg din egen mening om dette. Sett deg litt inn i hvor ungdommen ferdes og hva de sitter og scroller på hver eneste dag. Du vil garantert ikke kjede deg, men ha hodet med deg hele veien, for det er jo alltids noen som har dårlige hensikter. De er i fåtall, det er mange som har falske profiler, og bruker de kun til å slenge dritt til andre. De de ofte glemmer, er at det har link på siden sin til sin instagrampforil. Og vipps så vet du hvem denne personen er!

Jeg må si jeg kun har gode ord og si om denne, og det er stas og se på de kreative sidene som mennesker legger ut.

Det eneste du bør passe deg for er latterkrampe, det er vondt for magen men herregud for en herlig opplevelse. La deg føre inn i en god latter hetes det, og det er et ingen tvil om at du gjør her.

Søk opp tenaaringspappa så finner du meg !

Lag deg en magisk dag

tenaaringspappa