Nå må vi ta grep, og bekjempe mobbing

Etter et tidligere Innlegg har jeg fått mange historier tilsendt, og det er vondt å lese alt det som blir skrevet, det setter ting i perspektiv. Det er allikevel viktig å være positiv å all negativiteten. Det er nemlig i motbakken det går oppover er det noe som heter og det er noe i det. For de som blir mobbet så er det vanskelig å se lyspunkter, det er tunge dager hver eneste uke, og mye mørkeperioder en skal klare å komme seg over. Jeg forstår veldig godt at det ikke er lett å tenke positivt da. Det må ihvertfall tas tak i, det må gjøres noe. Og sitter du der og leser dette innlegget, så skal du vite at jeg heier på deg. Jeg forstår at det er tøft for deg å bli mobbet. Du skal vite at det er ikke din skyld. Det er ikke alt vi kan rå over, men noe at det som er greit å tenke igjennom er det å snakke med noe. Snakk med venner, foreldre og andre du føler deg trygg på. Da slipper du å sitte med dette alene!

Det er ikke bare i skolen det mobbes var det en som skrev i en epost til meg. Det er mye mobbing ellers der ute, deriblant på arbeidsplassen. Selv om vi er voksne er det ikke gitt at det er noe enklere av den grunn. Det er mange grusomme voksne personer som bare spyr ut av seg og slenger ut ting i sosiale medier og på en arbeidsplass. Det er flere ansatte som velger å si opp sin jobb, da de føler seg mobbet. Og da kan vi tenke oss, hvorfor i alle verden skjer dette. Er ikke vi noe bedre da, vi voksne skal vite bedre. Hvorfor mobber voksne andre voksne? Hallo tenker jeg, det skal jo ikke skje. Du skal kunne gå på en jobb og ha det bra. Slik bør det være for alle, men det er det ikke pr i dag.

Når det gjelder mobbing på en arbeidsplass så kan du oppsøke en tillitsmann, som skal hjelpe deg videre i prosessen. Når det gjelder mobbing på skolen om du opplever det, så kontakter du rektor. Snakke med rektor om hva du opplever, for skolen har plikt til å gjøre noe, for du skal ikke gå rundt å bli mobbet. Noen tiltak er de pliktig å til å gjøre, om ikke det hjelper så anmelder du dette. Gjør noe, slik at det blir synlig. Det som ofte skjer ved mobbing er at du blir så liten og får så liten tro på deg selv, at du ikke tror noen ting hjelper, Du blir innelukket, og det er vondt.

Det er dessverre mange forskjellige tilfeller der ute av mobbing. Men som jeg etterspør i går…Hvorfor mobber du som mobber, Hva vil du oppnå? Fint om en som har mobbet kan ta kontakt med meg, for her trenger jeg svar. Nå er det på tide at vi tar et ordentlig tak i dette, og gjør noe. For det blir bare mer og mer mobbing i hele samfunnet. Tenk deg om hva du publiserer i sosiale medier og ikke legg ut noe som kan ramme deg på et senere tidspunkt.

Jeg håper det er mange mobbere der ute som leser dette og tar det til seg. Du er ikke noe mer verdt enn andre mennesker, så hvorfor du holder på som du gjør skulle jeg gjerne vist noe om. Slik at jeg kan forstå hvordan et menneske skal gjøre slik mot andre mennesker. Om det er pga økonomi og at du tror du har bedre klær enn andre så bare glem det! For det er ingen grunn til å mobbe eller plage andre av den grunn. Det er ikke barnas feil at foreldre ofte ikke har penger, de kan ikke noe for dette. Skal ikke de få den utdannelsen de har rett på fordi foreldrene ikke har råd til å kjøpe den jakka til 10 000 ? Slutt å tull a, for det har vel ingenting å si! Jeg ser daglig ungdommer som går rundt i byen men dyre jakker, og sko og tror de eier hele byen. De tror de er langt bedre enn andre personer. Det er overhodet ikke tilfelle! Hvorfor skal du som mobber være mer verdt bare pga at du har en dyr jakke eller sko?

Nå er det på tide at vi tar dette et hakk videre og tar grep om dette, for det vil ingen ande ta om det ikke skjer noe! Det er bare vi i dette samfunnet som kan gjøre noe? Det er mange personer som til og med ender sitt liv pga mobbing. Sånn skal det ikke være!

Ta grep og gjøre noe, snakk med noen. Om du trenger råd så ta gjerne kontakt

Ha en utmerket flott dag

-tenaaringspappa- 

Hva nå med Halloween, bør det avlyses?

Om en drøy måned skal skal unge håpefulle rusle rundt gatelangs, med godis i bøtta si. De skal gå fra dør til dør, og si knask eller knep. Det er en tradisjon for veldig mange. Så har vi de som ikke synes dette er noe greit. De slår av lyset, slik at de ikke får besøk av noen denne dagen.

Mange unge er kreative denne dagen, og mange velger å gjøre litt ekstra ut av denne dagen. Det er kreativt å finne på noe, istedenfor å kjøpe. Kjøpekostymer er mindre kult, synes nå jeg. Bruk heller noe dere har hjemme. Finn frem en gammel hatt, en gammel kjole og noe du eller dine besteforeldre har i skapet. Her finner vi helt klart det beste kostymet.

Jeg mener at dette har gått litt over styr, og det er handelstanden som tjener fett på å selge dyre kostymer, dyrt godteri, og annet stæsj som trengs for at denne skal bli bra. Jeg er litt i mot dette i utgangspunktet, og mener det bør kjøpes lite, men selve dagen er nå grei i seg selv. Det er spennende for barn og unge å gå rundt fra dør til dør, og se hva slags godis du ender opp med.

I år er det litt ekstra spesielt, og jeg mener derfor årets halloween feiring bø avlyses. Det må være stor smittefare i godteri som går fra dør til dør, og inn i barnas hjem osv. Vi bør ikke oppfordre de til å gjøre dette i år. Og så viktig er det ikke at dette bør gjennomføres. Det må bære langt bedre om vi droppet dette i 2020.

Vent heller til neste år, så er det forhåpentligvis bedre tider for alle og en hver. Tenk om barnet vårt skal bli smittet av noe de får av andre. Nei vettu hva, nå må vi ta oss sammen, og stå samlet om dette. Det er ikke noe som bør gjennomføres.

Det er ennå god nok tid til å dagen er der, men er du ikke enig i at dette bør droppes nå? Jeg vil ikke risikere at mitt barn blir smittet, samtidig så vil jeg ikke risikere og smitte de som måtte komme til vår dør. Hvem vet plutselig er vi smittebærer uten å være klar over det!

Det kan feires på en egen måte i ditt eget hjem, sammen med din egen familie. Noe som kan bli koselig det. Gjør det litt ekstra spesielt i år, finn frem litt snacks og tenk at det er en lørdag. Det er mitt syn på dette! Og jeg håper å kunne gi deg noen tanker så tidlig som nå.

Dette er noe som i utganspunktet er en ting som er styrt av at noen startet med det, og vi får dette litt tvunget litt nedover oss. Det er ikke alle som sagt som trives med halloween, men uansett så bør vi alle droppe dette!

Vi vil ikke være med på å smitte andre, spesielt på en slik dag så er mange i faresonen. Og barn er ikke alltid like flinke med å vaske seg før de smaker på godteri, og tar seg selvfølgelig en smaksprøve så fort dette ligger i bøtta:)

Jeg er for at vi hopper over halloween i år!!

Del gjerne

Ha en spennende dag videre

tenaaringspappa

Det er ingen skam å være hjemme i ferien

Det er høstferie i store deler av landet vårt og flere reier vanligvis til utlandet, til fjells og utnytter tiden til å kose seg. Det er i år begrenset muligheter til å reise utenlands, grunnet strenge reiseråd. Noe som er helt greit om vi skal komme raskest mulig tilbake til så og si normale tilstander. Da må vi bare følge de rådene som er satt, og ikke motarbeide de. Selv om vi alle er lei av å leve under strenge restriksjoner.

Det er mange som benytter seg av hytta si, noe som er fantastisk. Det er deilig å komme seg bort. Deilig å komme seg ut av husets 4 vegger. Vi alle har godt av det i blant. Da får vi frisket opp hverdagene, og vi kommer tilbake med ladet batteri. Det er ikke alltid vi kommer hjem full ladet, for når det er ferietid så skal det skje litt av hvert. Og det å hvile gjør vi ikke. Det skal nemlig gjøres mest mulig når det er ferietid, slik er det for veldig mange.

Det er mange som ikke har mulighet til å reise på ferie. Det er mange familier som har svak økonomi. De er tvunget til å være hjemme, mens de leser at andre nyter ferie mange forskjellige steder.

Du skal absolutt ikke føle noe skam over det, for det er rett og slett deilig og være hjemme. Tenk deg alle de mulighetene som finnes i nærområdet. Jeg er overbevist om at du kjenner nok ikke alle de mulighetene som står i kø kort tid fra hjemme ditt. Det er også mange som har hektiske dager med aktiviteter, og som ikke får gjort det som de ellers skulle gjort i det daglige.

Noe av de tingene du kan bruke ferien til er

 • Rydde i garasjen
 • Rydde i boden
 • Få vaske ned huset skikkelig
 • Vaske vinduer
 • Finne frem ting du ikke bruker
 • Dette kan legges inn for salg på nett
 • Du kan besøke venner og familie du ikke har tid til ellers
 • Bruke tid på familien
 • Spille brettspill

Det finnes et hav av positive ting som kan gjøres når du er hjemme i ferien. Og det er faktisk deilig å være hjemme. Sove litt lenger enn vanlig, nyte stillheten i eget hjem. Det er noe du bør kjenne litt på. Vi kan fort bli rastløse av å ikke gjøre noe, men det er ingen skal å være hjemme.

Du har kanskje en skog i nærheten som du kan dra til. Tenne bål, grille pinnebrød, og ha akkurat de samme utfluktene som det mange har på fjellet. Den eneste forskjellen er at du ikke er i et hytte. Det finnes i dag så mange muligheter til deg som er hjemme, og flere og flere velger denne løsningen.

Når barna blir eldre, er det ofte slik at de ikke ønsker å være med på ferietur med resten av familien. De vil heller være hjemme, finne på ting med venner og ønsker ikke så mye tid med foreldre og søsken. Det er helt normalt, og det er ihvertfall ikke noe vits i å tvinge de med på tur, da kan du bare glemme at det blir en kos og hyggelig tur.

Det er mange barnefamilier som føler på det å være hjemme. Det er flaut og de tør neste ikke legge ut til i sosiale medier. Det er noe de absolutt ikke skal føle på. Du kan få mange fine bilder i ditt eget nærområde, og det er noe du ønsker. Vær heller stolt av å bli hjemme. Da får du tid til å roe ned, og slappe av i eget hjem.

Husk, føl ikke skam av å bli hjemme i ferien! Det er flere og flere som gjør dette:)

Del gjerne

tenaaringspappa

 

Butikkene ødelegger jula med dette!!

I går var jeg i en lokal butikk her, svinger innom for å handle godis til lørdagskvelden. Det er høydepunktet, det å kjøpe inn snacks til kvelden, sette seg ned med skåla på bordet og kose oss med god mat og og toppe det hele med candy. Familien samles da i stua, og vi kan se en film, skravle og nyte lørdagskvelden. Jada jeg er nok den som alltid har et behov for å snakke under filmen. Det er ikke alltid de andre synes det er så stas da 🙂

Det første jeg ser er at det har kommet noen få julevarer i butikken. Det er egne kasser med juleplakater, og julevarer. Jeg synes det er helt tragisk å se. Jeg tok noen bilder å la ut dette i sosiale medier, og det viser seg raskt alle ALLE er enige i at dette er svært ødeleggende. Det ødelegger alt som har med jul å gjøre og det er butikkene sin skyld. Det å sette ut varer allerede i september er helt krise!

Jeg får snapp av bekjente hvor det også har kommet julebrus allerede 26.september. Det hele kan planlegges på en annen måte. De kan f.eks legge opp dette til å starte i november. Det er da vi skal vente oss at dette kommer i butikkhyllene så smått.

Når julevarer kommer før halloween, da har det skjedd noe fryktelig galt! Vi har nettopp lagt bort sommer shortsen, og da bør det ventes noen måneder før jula kommer i butikkene.

Kjære dere i handelstanden, kjære dere som ødelegger jula ved å rulle ut julevarer allerede i september, vi ønsker ikke at det skal være slik! Vi vil ikke ha jula her nå. Det er altfor tidlig. Jeg håper alle boikotter dette ved å ikke handle noe som helst. For det hører ikke hjemme nå så tidlig.

Dere har helt sikkert en god grunn for å rulle dette ut nå, men det finnes ingen god nok grunn til at jula skal starte i september. Dere stresser oss mennesker og raserer hele julekosen!

Vi ønsker at

 • Jula starter tidligst i midten av november
 • En god julehandel
 • Å ha roen til å handle nærmere jul
 • Ikke være redd for at julevarer blir utsolgt i oktober.
 • Ingen kjøper julevarer nå!
 • Det blir en lov mot dette!

Hvorfor kan dere ikke vente? Har dere en god grunn til å starte så tidlig som nå er jeg veldig interessert i å høre den. Vi blir som sagt lei av julenisser og det skal jo ikke være sånn!

Håper virkelig dette blir tatt på alvor, og at butikker kan vente med å sette dette ut til senere. Vi har høstferie nå, og skal nyte den tiden. Det stresser oss mennesker, og det ønsker vi ikke! Det er ingen som handler inn julestrømper nå, som skal gis på julaften!

Vær med på å boikott julesalg i september, og ikke kjøp noe av dette nå!

Del gjerne

tenaaringspappa

Du som mobber er en stor taper

Heeiiii

Det er vondt å bli mobbet, og mobbing kan sammenlignes litt med en sykdom. Det kan sakte men sikkert ta livet av deg, og det er jo bevist ved flere anledninger. Det er mange som ikke takler dette, og isolerer seg helt fra omverden. Hva skal du ellers gjøre. Om du er en av de som mobbes så er det tøffe dager du har. Det er tøft å gå på skole, det er tøft å gå utenfor døren. I frykt for å møte en som mobber deg. Det er vondt og sårt. Og hvordan skal du klare å knekke den koden. Den som finner opp dette blir rik, ingen tvil om det.

Vi har kommet til 2020 og da burde vel mobbing være helt ut av mote, men det er faktisk mye verre nå enn tidligere. Og hva skyldes det? Mobil, internett, app, klær, økonomi. Her er det mange elementer som spiller inn og det er vondt å bli et mobbeoffer. Hvilke personer er det som egentlig mobber andre? Hvordan blir de en mobber? Er det alltid til hensikt å mobbe de som får gjennomgå? Er en mobber en person som egentlig har vært et mobbeoffer selv og skal hevde seg?

I skolevesenet i dag er det mange barn og unge som blir mobbet hver eneste dag. Det er flere som velger å være hjemme, fordi de er redd for hva dagen bringer. Hva blir de mobbet for i dag? Vil de kanskje ende med å slå meg, dytte meg på vei til skolen. Mulig mobberne kommer på samme buss som deg, og da synker du sammen som en ball. Du får mest lyst til å gjemme deg ned i setet, eller inn i setet. Det er en vond følelse, som kan være vanskelig å takle. Det er flere barn som ikke får den undervisningen de skal ha for de tør ikke gå på skolen. Det er synd for alle skal jo ha en mulighet og har rett på utdannelse! Og kanskje nettopp mobbeofferet, er den beste kandidaten til å få seg en god jobb. Det tror jeg!

Det snakkes om i skolen at de skal bekjempe mobbing, de skal se dette tidlig og stoppe det ved roten. Det har vært sagt i mange år. Uten at det skjer noe, de klarer rett å slett ikke å forhindre det. For det er ikke bare på skolen det mobbes. Det kan være hvor som helst. Og mobbeofferet opparbeider en stor frykt for å møte disse. Ikke alle takler dette og velger som sagt å bli hjemme. Men da “vinner” mobberne. Du skal ikke la deg underkue av de som gjør dette. FOR DU ER LIKE MYE VERDT som alle andre. Hvorfor du blir mobbet er ikke godt å si. Gå på skolen og få lærdom som alle andre, og ikke bry deg i det hele tatt, om du klarer det så kommer du langt. FOR når det er sagt om du skulle bli slått eller sparket eller utsatt for vold, så anmelder du det. Du vet ofte hvem som har gjort dette. Og anmeld gjerne også mobbing. For det kan være med på at du får en enklere hverdag!

Til de som mobber, hvorfor i alle dager gjør du det? Mobber du andre fordi du skal spille tøff i venne gjengen? Er det fordi du selv har vært et mobbeoffer, og skal på en måte ta igjen? Du er feig som mobber, for du trykker personer ned ved å gjøre det. Og er du klar over hva det gjør med et menneske? Du som mobber er en stor taper! Vil du selv bli mobbet? Du som mobber er selv et mobbeoffer. Jeg skulle ønske at du kunne trykkes ned og bli mobbet. Nå er det ikke pent å ta igjen, men noen fortjener det! Står du virkelig opp og tenker at i dag skal jeg trykke ned noen mennesker. Jeg skal la de kjenne på det, er det slik du tenker. Har du en god følelse når du legger deg om kvelden? Føler du at du har gjort en god gjerning da?

Jeg ble selv mobbet da jeg var liten, jeg hadde underbitt, og ble kalt for det ene og det andre. Jeg ble plaget på ungdoms skolen. Jeg hadde mest lyst til å bli hjemme fra skolen. For det ga meg ingen motivasjon til å fullføre dagen når jeg viste hva som kom. Jeg viste hva de ville si til meg når jeg gikk forbi dem. Det ble litt angst i dette, men jeg nektet å la de vinne over meg. Jeg gikk på skolen og ble mobbet ofte. Og bare på så lite som et underbitt. Jeg var jo en fin gutt utover det! Jeg husker spesielt en episode. Jeg gikk med hunden vår på en god lang tur langs veien. Så helt tilfeldig ser jeg de komme i mot meg. Jeg kjenner det stopper opp inni meg, og jeg blir litt redd. De var eldre enn meg. De ser jo meg komme gående og slenger med kjeften, og spytter på hunden min. Jeg blir helt stum , og ønsker å løpe vekk fra de, men velger å gå. Det husker jeg godt og det gjør vondt å tenke på den dag i dag. Så det setter spor det du som mobber gjør.

Det er ingen som synes du er tøff, du som mobber. Så skjerp deg! Du vil ikke ende opp som en mobber! For en dag så er du selv et mobbeoffer, og da er det ingen som vil gi deg støtte!

Til deg som har opplevd mobbing, så ta gjerne kontakt med meg. Jeg heier på deg. Du er helt på lik linje med andre mennesker, og like mye verdt! Du er verdifull akkurat som du er!

Del gjerne

Ønsker deg en mobbefri dag

-tenaaringspappa-

 

Se opp for Bitch blikk

Våre kjære ungdommer som vandrer der ute i det store samfunn, står ovenfor mange daglige utfordringer. Vi må her forsøke å bidra med det vi kan for å styrke våre poder så godt vi kan. Husk de har et stort behov for oss foreldre, selv om det ikke alltid føles slik 🙂

Har du hørt om ordet bitch blikk….Det er noe ungdom, spesielt jenter ser hver eneste dag på skole og blant ungdom generelt. Det å bitch blikke andre jenter er helt vanlig, men hvorfor gjør de det. Det å sende de blikk kan virke svært støtende for de som får blikket. Bitch blikk er en form for mobbing, og det er vanskelig å forhindre. Det å mobbe noen er jo ikke greit, men det er vanskelig å forhindre alt det barna våre står ovenfor hver eneste dag. Vi må støtte de så godt vi kan, og stå i utfordringene som må møte oss.

Det er et hav av de hele tiden, det å ta den kampen, ta den gode samtalen og ikke være redd for å gi tilbakemeldinger som kan ikke alltid faller i god smak er viktig. Det å gi ungdommen trygghet i det daglige liv betyr så utrolig mye.

Se for deg et scenario……Det står en jentegjeng utenfor skolen. Du er på vei til skolen, og går fordi de. Jeg kan nesten garantere deg at en av de i gjengen bitch blikker den jenta som kommer gående til skolen. Dette er noe de gjør helt ned på barneskolen og er et velkjent ord blant jente gjenger. De sender ut et blikk, ofte helt uten å være klar over det, men det er også mage som gjør dette med overlegg og helt bevisst, sender et skarpt blikk i retning mot en bestemt person.

Det du skal være klar over er at det er mobbing! OG mobbing er ikke greit, dette er ihvertfall noe som helt klart er synlig for oss foreldre også. Legg merke til det neste gang du er på café, restaurant eller lignende. Se på ungdommen i det det går noen forbi. Så vil du se det helt klart selv. De snakker på en måte via sine øyne.

Hvorfor gjør det de, er for meg ikke godt å vite. Det er nok bare sånn det er, og veldig vanlig. Dette er noe voksne også gjør. Det skjer i alle aldre for å si det sånn. Kansjke du også bitch blikker noen. Og om du gjør det, sleng i vei en kommentar, slik at vi kan få noen tanker om hvorfor det gjøres.

Ønsker deg en finfin dag videre

tenaaringspappa

Forskjellen på covid-19 og snørr og gørr

Hei gode du!

Sitter her og ser at det øser ned i bøtter og spann ute. Det har vært mange dager nå med helt topp temperatur tross at det er høst, og sol det liker vi. Det er fåtall av oss mennesker som liker regn. Det er helt greit at det kommer noen dråper i perioder, da det hjelper på våre bønder og oss andre som har planter, gress og ting som trenger vann hver dag. Så er det egentlig litt deilig og sitte inne i varmen, og se ut når det øser ned. Du får en litt sånn god følelse i hele kroppen, en følelse av høst.

Høsten er fin på mange måter den, både med fine farger osv.

Det er flere som har hjemme skole om dagen, grunnet karantene, smittefare og faktisk ren forkjølelse. Det er vanskelig å vite forskjellen på dette i disse dager, da det like godt kan være influensa og forkjølelse som at du er smittet av Covid-19. Vi får håpe at vi holder oss stort sett friske. Og skulle du bli syk nå og ikke vært i kontakt med personer som har fått påvist smitte, så er det nok mest trolig vanlig høst snørr og gørr som også hører denne årstiden til:)

Men hvordan vet vi egentlig om de vi omgås med er smittet, eller bærer smitten med seg. Vi har lest flere steder om at det er ikke alle som er klar over at de går rundt og er smittebærere. Det er ikke slik at alle blir veldig syke, og det er mange som helt sikkert vandrer rundt i butikker og kjøpesenter uten å være klar over hva de bærer med seg.

Det å sende barn i barnehage og skole, skal være trygt. Vi skal ikke gå rundt og være bekymret for at de kommer hjem med korona. MEN så kan det hende de kommer hjem og er fulle av snørr og gørr. Det er jo tiden for det! Da må du holde barna hjemme de neste dagene. For de skal jo ikke sendes i ut av hjemmet om de er såre i halsen, har feber, hoste og nesa renner. Det er helt sikkert noen allikevel som gjør dette, men ta ansvar og hold barna hjemme.

Hvordan skal vi vite om det er vanlig forkjølelse eller annet skummelt virus? De har jo mange av de samme symptomene. Er det eneste måten å teste seg for korona? Ikke vet jeg, jeg er ingen lege og vet nok bre det som mannen i gata vet, og det vi leser i ulike medier.

Flere vil nok bli snufsete nå i dagene fremover, og da er det nok en god idé å holde seg hjemme. Slik at du ikke sprer frykt i samfunnet. Det er nok av det der ute år i dag!

Nå som vi går kaldere tider i møte, er det viktig å kle seg godt, sommeren er over og det er på tide å legge bort shortsen 🙂 Hold deg god og varm og ikke frys må være et godt tips til denne årstiden! Så skal du nok se at dette går fint.

Ha en nydelig dag, og ikke la deg skremme av regn og sur vind. Det er nok godt for noe:)

tenaaringspappa

En helt vanlig lørdagskveld

Hei Godtfolk !

Sitter her og tenker på min egen lørdags kveld da jeg var tenåring. Den var fyllt med Dan Børge Akerø, halv 7 og midt i smørøyet. Vi var som regel samlet i stua og spiste god mat før vi så på lørdagsunderholdningen. Nå om dagen går det litt mer i Netflix, Viaplay og streaming generelt. Det er nok bare sånn det er blitt. Og vi synes jo at strømmetv er helt perfekt. Da kan vi jo se tv når vi selv ønsker. Snakk om frihet!

Føler samtidig at man pr i dag ikke alltid er samlet i stua slik som før. Uken er så hektisk med skole, fritidsaktiviteter og jobb. Så når endelig fredag kommer vil ungdommen egentlig være litt for seg selv på rommet sitt og legge seg tidlig. Du vet fredag er egentlig den beste dagen, det er starten på helgen og 2 hele dager før mandag.

Problemet er bare at man er så sliten etter uka, og orker ikke mye. Det blir som regel tidlig i seng. Tidlig og tidlig….23.00 er kansje ikke så tidlig 🙂

Her i et ellers hektisk hus hvor dagene og ukene flyr, er det høydepunkt hvor vi setter oss ned en lørdagskveld og setter på Netflix.  Da er det helg.  Og man er ikke fullt så trøtt som dagen før! Har dere en hektisk helg? Og hva driver dere med en lørdagskveld ?? Hvordan ser en lørdags kveld ut for deg ?

I skrivende stund er det  veldig hyggelig  Vi sitter alle 5 i sofaen spiser godteri og ser på TV. Det er veldig koselig de dagene vi kan sette oss ned alle sammen spesielt i en helg å være samlet. Da skravler vi om alt mulig, og blir litt i overkant engasjerte. Det hender vi smeller noen ord i munnen på hverandre:) så hva gjør du en helt vanlig lørdags kveld? 

Ha en strålende lørdagskveld 😉 

-tenaaringspappa-

Du finner meg både på snap og insta med samme navn #tenaaringspappa

 

Pappablogger :)

Det finnes ikke mange pappabloggere der ute, og det synes jeg egentlig er litt stas. Det er ihvertfall ikke så mange av de vi ser, vi som er i denne bransjen. Noe det er mye av er rosabloggere, sminke, klær osv. Er det egentlig plass til flere av disse, eller forsøker man litt forgjeves? Det er nok ikke opp til meg å avgjøre:) Jeg synes det er en herlig måte å reflektere over det tenåringslivet som jeg bevitner hver eneste dag. Det å se barna vokse opp osv, det er noe helt eget ved det! Det er også mange barnløse der ute, og det er nok helt sikkert en grunn til det. Vi er ikke alle like! Heldigvis får´n si.

Noe av det jeg tenker en del om dagen er…Er det vanskeligere å vokse opp nå enn tidligere, er det mer press på barna/ungdommer ? Ut i fra det vi selv erfarer er at det er et press ut av sidestykke der ute. Poden skal prestere på alle fronter og det er flere og flere som havner på psykiatrisk sykehus og ikke takler dette. Det er bevist at flere og flere havner der, da de får skyldfølelse og er redd de ikke klarer å være den de egentlig er. Det er viktig å være den man er , vær deg selv. Da kommer du langt.

Skal ikke bry seg om hva andre mener og sier og skriver osv. Du styrer selv litt hva du vil være med på. Samt å legge ut på sosiale medier. Tenk deg hvilken bank med bilder og filmer som finnes av deg der ute. Det glemmer de nok . Det er lett å ta skjermbilde av noe for å spre dette videre.

Nei nå fikk jeg plutselig mye på hjertet her, og føler det er et viktig tema.

Ha en forrykende flott helg, og husk stopp opp og nyt den.
Ikke stress den bort. Det er lov å legge bena i sofa´n og nyte.

Prekæs

-tenaaringspappa-

De upopulære middagsrettene hos barn

Hver eneste dag lages det middag, det handles inn og hodene ruller som aldri før. Det er ikke alltid lett å finne på noe som både er sunt, godt og enkelt. For når det er sagt så er det ikke mye tid når du har små barn i heimen. Da blir det ofte en pølse på høykant, på med treningstøy og kjøres til aktivitet. Det er ofte slik i en hektisk barnefamilie. Det er stressende i perioder, for aktiviteter de venter ikke, og starter tidlig.

Det som er helt sikkert i denne sammenheng er at mat må vi ha, slik at kroppen holder seg i gang. Det er selvfølgelig veldig greit med middager som hamburger, pølse i brød, toast, og slike enklere middager. Så er det opp til oss foreldre å være litt kreative. For det bør helst inn noe sunt i barne og voksen kroppene. Grønnsaker er er det ikke alle som har lyst på. Og barn tenker ikke alltid over at det er lurt og spise det.

Snarere tvert i mot, de grynter på nesa, og sier klart og tydelig i fra at dette er ikke noe godt. Vi vil ha barnevennlig mat. Ja det er greit da kjører vi det i morgen. Noe av det som oppleves i de tusen hjem er også middagsretter som tidligere har blitt spist i lange tider, plutselig ikke er godt lenger. Helt ut av det blå er maten ÆSJ.

Da blir det en fin og god stemning rundt bordet! Spesielt om du har flere barn, så blir dette svært smittsomt. Brått har du 4 barn som sitter og vrir nesa rundt, og finner på unnskyldninger for at de ikke vil spise dette. Hva er grunnen til at det brått snur på mat de ellers har vært flinke til å spise tidligere?

Fiskemiddager kan være like enkle å tilberede som f.eks hamburger, men spør du barn vil de nok helt sikkert ha det alternativet som smaker best for de. Hamburger er noe som alltid slår an, og jeg skal være enig i at det er alltid digg med en burger til middag!

Handler det om trass? Eller hva handler det om når de har spist fisk, kylling eller andre retter i lang tid og plutselig synes dette er æsj? Da er det ikke så lett om barna låser seg på at de ikke vil spise. Stå i det, og ikke tilby noe annet er mitt råd. For er barna sultne så spiser de, det de blir servert.

Det er mange familier vi hører om som lager flere middagsretter fordi barna ikke liker. Gjør du først det, så er det gjort. Da lager su ris til egen bak som det heter. Dette gjelder spesielt om du vet de har spist dette tidligere med suksess.

Det er nok noe som er helt vanlig i de fleste familier, så føl ikke på det! Hos oss er det slik selv med store barn. Hvorfor kan det ikke lages barnevennlig middag kan barna slenge ut. Joda laks og potet er vel barnevennlig, er det ikke? Enkelt og greit , smell fisken i ovnen, mekk noen poteter, ris eller lignende og fres noen grønnsaker. Dette er fort gjort, enkelt, sunt og godt!

Vi tar kyllingvinger i dag med sopp, grønnkål og ris. Det blir digg. Det er også enkelt og lett å lage !

Bon Apetit 🙂