Disse appene kan være skadelig for ditt barn!

Det er et hav av apper som man til daglig må være obs på, og jeg kan garantere deg at du ikke har hørt om mange av de før nå!

I ukas episode av farskapet, tar vi for oss apper som kan være skadelig for barn og unge. Det er apper som maner opp til det å være anonym. OG hva gjør ungdom når de kan være anonym, jo de kan slenge ut hva det måtte være til hvem som helst, og ofte helt uten konsekvenser. Det er ikke lett og oppdage anonyme brukere som ferdes i sosiale medier!

Vi må hele tiden være på vakt, og tror du ungdom bruker bare snap og insta, så må du tro om igjen. Det er mange flere som du bør kjenne til. Sett deg litt inn i hvordan disse appene fungerer.

Du kan enten høre episoden her på vår nettside, eller direktelink til spotify finner du her

Jeg ble mer klok etter å ha dykket litt mer i de enkelte apper!

God lytting

tenaaringspappa

Er pandemien over?

Jeg blir litt usikker på om det hele er over, eller om de er noe jeg ikke har fått med meg når det gjelder pandemi osv?

Jeg gikk en tur på butikken i går for å handle lunsj, samtlige der gikk uten munnbind og ingen av de 4 som gikk foran meg tok antibac fra dispenseren! Da er det grunn til å stille seg spørsmålet…Er det over nå? Har vi klart å slå dette helt ned. Svaret er ganske enkelt nei. Det har kommet mange lettelser, og smittetallene er lave. Det er flott at det går den veien, og det er deilig at tiltakene myknes opp.

Jeg trodde her for en tid tilbake at vi kom til å fortsette med munnbind en stund til, rett og slett fordi vi er livredde for at en ny bølge skal skylle over oss. Jeg både tror og håper at det ikke skjer, men vi vet aldri her til lands. Hva som skjer og når det skjer noe rundt dette er det ingen som kan forutse.

Nå i dag kunne vi lese at Delta varianten er påvist her i Fredrikstad. Det er jo ikke noe kjekt å lese. Derfor er det viktig at vi fremdeles vasker hendene godt, bruk gjerne munnbind og ta en dæsj antibac og vær generelt forsiktig med hva vi gjør og hvor vi ferdes.

Årsaken til lave smittetall i landet nå, kan også skyldes at de ikke tar tester. Vi mennesker har lett for å senke skuldrene når det går den riktige veien, men å senke for mye på en gang gan være dumt.

Har ikke tenkt så nøye over det før jeg gikk inn i butikken og ingen brukte munnbind, vi tar det av oss ved første mulighet og ja det er deilig at vi har åpnet landet opp igjen, men det gjenstår fremdeles mye. Noe riktig har dette landet gjort, som har ført oss dit vi er pr i dag og vi har få dødsfall sett i forhold til mange andre land.

Jeg synes vi mennesker generelt sett er veldig flinke, vi engasjerer oss og det siste vi nå ønsker er at vi igjen må stenge ned. Nå må vi bare få med oss alle på å våkne til liv igjen, og for mange så vil det bli en ny hverdag nå som vi gradvis i høy fart åpner opp. Det er mange ensomme der ute som trenger en ekstra håndsrekning og ta den telefonen til de om du kjenner noe som sitter alene!

Nå ligger alt dette i våre hender, og det er opp til oss. Veldig mange har tatt vaksine, noe som er bra. Alt blir bra igjen, vi må bare ikke kaste alle klærne med en gang!

Ha en herlig dag i sola, og kos deg masse!

Prekæs

Slik ser mine dager ut

Velkommen skal du være kjære mandag, du er alltid velkommen og jeg mener du får ufortjent mye hat. Du er jo en god dag, du prøver å gjøre alle til lags, men noen må selvsagt klage på deg. Det de glemmer er nok alt vi har foran oss. Med helgen i vente, og alt det gode denne uka bringer. Det må alltid en mandag til for at helgen skal komme på ny! Så kjære mandag, du er ikke så verst 🙂

Når det er sagt så synes jeg helgen gikk i en fei, vi hadde besøk av 2 herlige nevøer som er i hundre, noe barn skal være. Det ble strandtur på lørdag i mange timer. Konemor og barna med ei venninine. De storkoste seg og hadde en flott dag der. Når vi kommer hjem har de ikke fått nok av bading, og de hopper rett i boblebadet vårt ute, hvor de blir ut kvelden. Det går i ett hele dagen, men sånn skal det jo være:) Det var en finfin helg hvor vi koste oss masse alle i hop!

Det er mange som har lurt på hvordan en dag hos tenaaringspappa ser ut, og det får du ta del i her og nå.

 • Dagen starter 06.30
 • Legge ut et blogginnlegg
 • Legge ut dagens vits på tiktok
 • Legge ut noe på insta/snap
 • Jobb fra 07.30 – 15.00
 • Hjem, ordne middag da konemor ikke er hjemme før 16.45
 • Snappe videre og forberede ny vits på tiktok
 • Familietid
 • Podcast forberedelser
 • Torsdag: Spille inn podcast
 • Hele ettermiddagen og kveld blir det insta og snap oppdatering
 • Serietid med konemor
 • Leggetid 00.30

Stort sett går det på dette viset hver eneste dag. Det er mange ting som skjer hele tiden. Svare på mailer, henvendelser og andre ting som kommer i innboksen. Jeg mener er du invluencer bør du være der for følgerne dine. Svare på henvendelser, oppdatere status og lignende er det som hører med.

For å si det sånn så jobber hjernekontoret hele dagen, dette for at det skal bli best mulig innhold i alle mine kanaler, og det tar tid å være influencer, men det er utrolig gøy. Spesielt når jeg har så mange engasjerte og fine følgere! Det er bare til å ta kontakt om det skulle være noe:)

Det er ikke et vanlig A4 liv for å si det sånn, men jeg har valgt det selv!

Det var kort om dagen min, og hvordan de stort sett ser ut.

Ønsker deg en magisk dag og nyt den maks!

tenaaringspappa

Hjemmelaget churros

Du har sikkert sett de enten på en festival, på et torg eller ellers på arrangementer der det til dels er maaange mennesker. Spesielt om sommeren. Du får kjøpt de med sukker, kanel, flytende sjokolade eller med soft is. Den moroa koster deg ca 100 spenn for 6 stk. Dette går det fint an å lage selv. De smaker helt fantastiske, og det er veldig enkelt.

Nylig laget Eline disse og jeg lovte dere å komme med oppskriften. Det eneste som kan være noe skummelt her, er den frityr oljen. Den kan du fort brenne seg på, så pass på slik at det går for seg på en grei måte

Dette kan man fint lage nå som det er mye tid i heimen. Om det er sunt…njææææi det er det nok ikke. Men godt er det! Og ved å lage de selv sparer du maaaange penger:)

Gjør følgende

 • Sett en kjele på stekeovnen, middels varme

Ha i

 • 85 gr smør (margarin, soft)
 • 2 1/2 dl vann
 • 20 gram sukker
 • 1 ts salt
 • ca 1 teskje med vailje essens
 • 140 gram mel
 • 3 egg og 1 eggeplomme

Smelt smøret før du har i vann, ha deretter i sukker, salt og vanilje essens.

Kok dette opp, så demper du varmen på ovnen igjen.

Ha i mel og rør sammen, ta kjelen av varmen og ha i egg

Rør dette sammen til du har en seig masse

Hva du dypper disse i kan du selv bestemme, men ha sukker f.eks sukker på en skål sammen med kanel

Hell deretter røra i en sprøyte pose, med en stjernetupp

Ha dette oppi en kjele med varm frityrolje. (kan også bruke vanlig olje)

Stek de gyllen brune og legg deretter på papir

Ha de i sukkerblandingen

Disse er en slager og jeg tipper du liker de. Så det kan fint være en tips til hva poden selv kan lage. Om du ikke har flytende sjokolade, kan du fint ta en dæsj med nugatti og smelte i mikro´n. Og vipps så blir dette helt nydelig.

Kos deg med denne, detter schnadder!

tenaaringspappa

Vi har kommet til veis ende

Jihaaaasaaa it´s Fredag! And we just løøøøve it !

Jo takk som spør, engelsken sitter akkurat der den skal:) Godt det finnes oversetter tenker nå jeg. Selv om det ikke alltid er på stell for å si det sånn! Det er fredag og vi har kommet til veis ende. Arbeidsuka er over. Det er digg og tenke på. Nå skjer det mye spennende om dagen, og det beste med alt er at det er sommer! Hiv og hoi for en herlig følelse.

Slipp deg løs os nyt dagen!

Uka går vannvittig fort, og det er jo BARE mandager og fredager i ukene. Som de fleste sier og som helt sikkert stemmer…Jo eldre du blir, jo raskere går tiden. Vi må huske å stoppe opp og nyte litt. For du vet det at dette minuttet vil du ALDRI få igjen. Dermed bør det brukes fornuftig!

Jeg skal jobbe i noen uker til før det er ferie, og ferien i år blir noe spesiell. Det kommer jeg tilbake til når det er mer klart og tydelig. Vi gleder oss alle sammen 🙂

Denne helgen er fullspekket med barnepass, podcast, samt det alt det andre som skjer. Det er bare å henge i stroppen for det er nå vi lever livet !

Det blir roligere på sommeren er det mange som sier, det er jeg usikker på er rett. Joda for mange er det slik, de går til ferie og tar livet med ro. Det å ha hjemmeferie er for mange svært avslappende og da kan vi bare fokusere på å nyte. Ha det gøy og besøke venner, familie og de du ikke ser så ofte ellers.

I dag tror jeg jaggu det blir taco til en forandring 🙂

Ha en magisk fredag og snart go´helg !

Sommerlig hilsen

-tenaaringspappa-

Det har ikke alltid vært lett

Og der var jaggu st hans aften 2021 historie. Den blåste i vei som alla endre dager. Tiden tar liksom ikke helt hensyn til at det verken er st hans, jul eller andre store dager. Det er ikke slik at tiden går noe saktere, selv om den burde det. Det bør da være unntak!

Det har ikke alltid vært lett, det å være unge foreldre. Det å være 17 år og få bar er for mange helt uaktuelt, men her må jeg bare få rose konemor. Det har vært både opp og nedturer. Og ikke minst når du er 16 år og gravid. Det går mange tanker igjennom hodene våre, for veldig mange har allerede dømt deg til at dette vil ikke fungere. Det er få som mestrer det å få barn i ung alder og holde på både partner og hjem.

Vi har klart det takket være hjelp fra familie, venner og at vi alltid har støttet hverandre. Det å være hverandres støtte har hjulpet oss langt på vei. Vi må tro på det vi gjør, og samtidig ikke være redd for å be om hjelp om det butter i mot. Det er mange elementer i sving når man er 17 år. For det første “mister” man en del av ungdomstiden, nettopp fordi man er foreldre. Det er ikke alt man kan være med på, fordi det ikke passer.

Så vil det alltid være noen som forsøker og ødelegge for deg og dine, noe som er trist!

Det er allikevel viktig å sette av tid til det å leve, være med venner og ha et liv utenom det å være mamma og pappa. Det var aldri noe tvil om vi skulle beholde barnet eller ikke. Abort var ikke et tema engang, og den dag i dag er det herlig å gi seg selv et klapp på skulderen og si at vi klarte det. Vi har 3 herlige ungdommer som er friske og fine. Det som var litt artig var at jeg ønsket i utgangspunktet 4 barn, men konemor ønsket 2. Da møttes vi på halv veien og fikk 3 🙂

Familien er komplett, og fordelen med å bli foreldre i ung alder, er at vi fremdeles er unge når barna våre kommer til den dagen at de flytter ut av barndomsrommet!

Vi hørte tidlig at dere kommer ikke til å holde sammen, og det vil bli slutt! Sånt må man bare riste av seg, og ikke tenke så mye på. Hem er det som bestemmer at man ikke skal bli foreldre før man har fullført utdanning, kjøpt seg hus og alt det der?!? Samfunnet er lagt opp til at det skal gå fint å få barn i ung alder, så det er jo et godt utgangspunkt 🙂

Om du er i en situasjon nå som føles tung, du føler det butter i mot og står fast er det viktig at du ikke gir opp. Stå på, jeg heier på deg! Ikke bry deg om hva alle andre ,mener og synes!

Ha en fin sommerdag 🙂

-tenaaringspappa-

Den store båldagen

Helløv and good afternoon !

For en dag det skal bli, det er sol sommer og hele 13 gr på morgenkvisten. Det er ikke mye som minner om en deilig varm sommer akkurat nå bortsett fra sola da. Den varmer den og gjør så godt den kan. Den har et ønske om at vi skal ha sol, men så hender det at de mørke skyene kommer over oss med noen dråper. Det er noe vi ikke får gjort noe med, så vi får bare nyte dagen som den er:)

Det er den store båldagen. Det er dagen hvor man finner frem paller og annet trevirke som kan brennes. Nå er det ikke alle som er innblandet i store bål, men som heller drar nytte av det å grille en pølse eller to. Det er ikke størrelsen på bålet det kommer an på!

Sola har for lengst snudd, og er på vei tilbake til mørket. Heldigvis er dette en prosess som tar laaaaang tid. Se for deg om den snudde og dagen etter var det mørkt. Det hadde jo vært trist! Vi må bare nyte de gode dagene vi har, og når det regner og er surt ute får man bare kose seg innendørs og for eksempel gjøre husarbeid. Det er ingen som tar ifra oss det, så det er ikke noe vi stresser med nå på sommeren.

Det å bare la hus være hus, er ikke så verst det heller på sommerstid. Da er vi mye ute i sola og bare suser rundt og koser oss. Ikke stress med at vinduene må være rene eller at det er støvfritt. Ta det bare helt med ro og nyt. Vi stresser nok som det er ellers.

St hans aften er ikke som det var før i tiden, da var det bål overalt og mange samlet seg for å feire. Når denne dagen havner på en onsdag sier det seg litt selv at det blir ikke den helt store festdagen. Det er nok mange som drøyer dette til helgen, og feirer st hans da. Nå skal det jo ikke samles så mange på en og samme plass heller, så da blir det spennende å se om vi i det hele tatt ser noen bål.

Nå vet du når sola har snudd og vi passerer st hans, da sklir det fort mot mørketiden og høst. Det er jaggu godt vi har en deilig juli måned foran oss med ferietid og masse kos. Det er noe vi gleder oss til 🙂

Kos deg masse i dag og fyr opp et lite bål i grillen din og vipps så har du bål 🙂

Nyt dagen

Vet ikke hva morgendagen bringer

Hei gode du!

Jeg synes det er så fantastisk det å være en forelder. Det å følge våre barn fra de kommer ut av a mor, til det å følge de opp kirkegulvet er noe helt spesielt. Det er ingen som kan forestille seg hvordan et liv blir seende ut når det startes, man legger veien mens man går sies det. Det er kanskje noe i det, for nye elementer trer inn hver eneste dag. Er det noe som er helt klinkende klart, så er det ingen som vet hva morgendagen bringer!

Bortsett fra de som kaller seg spåmann som tror de vet eller kan spå hva som skjer er det ingen som kan forutse hva morgendagen bringer. Du har selvsagt en teori om hva som vil skje, og det er jo stort sett det som skjer, men hva om hjertet stopper eller lignende. Det har vi da ingen garanti for.
Hva om kontoret brenner ned, hva som det oppstår noe annet som du ikke kan forutse!

Lev i nuet, gjør det du har lyst til og har midler til. Ikke tenk at dette er noe du skal gjøre om noen år eller lignende. Det er ingenting som bør utsettes om du har muligheten i dag. Det er nå ikke alle som kan gjøre alt de vil, men ikke utsett alt heller. For da kan det være du aldri får oppleve det.

Hvis alt går som normalt, så vet vi jo stort sett hva som skjer i morgen, og dagen etter om du har planlagt noe. Ut i fra det vi vet og hva som har skjedd den siste tiden har vi en viss anelse 🙂

Det å få den herlige muligheten til å være foreldre er det ikke alle som får. Det er mange som forblir barnløse av ulike årsaker. Jeg føler meg heldig og kan kun snakke for meg selv. Grip derfor den muligheten du har fått. Mange feiler underveis, men klarer å innhente seg på en god måte. Ikke misbruk denne gylne muligheten du har fått, og ikke sløs bort livet på tull.

Nå har vi sommeren foran oss, og du har kanskje noen planer om opplevelser som skal gjennomføres. Du har kanskje ikke så mange planer, men det er helt greit det og. For en ting er det viktig at vi gjør. Nemlig nyter! Vi må stoppe opp og nyte det gode liv. Og endelig kan vi gjøre mye mer enn kun for få uker siden. En fantastisk følelse!

Den må vi virkelig ta vare på, vi må gripe den muligheten vi har. For å måtte stenge ned på nytt, håper jeg ALDRI skjer!

Ha en utmerket finfin dag og nytt dagen:)

Prekæs

All ære til dere som fullførte

Pandemien har satt oss tilbake innen flere elementer. Det har vært et utfordrende år for de fleste. Mange fortjener en klapp på skulderen og ros for jobben som er gjort. Det er mange som ikke er nevnt så mye og det er…

Alle de eleven som har bestått årets skolegang. De fortjener virkelig ros. Det har vært et skoleår utenom det vanlige. Elevene har blitt overlatt mye til seg selv. Det å sitte hjemme foran kamera er ikke som å sitte i et klasserom. Det er flere elever som har “hoppet” av for de makter ikke dette.

Mange er helt avhengig av det å ha lærer og assistenter rundt seg for å få dette til å gå opp, men under pandemien har de ikke fått denne muligheten. Jeg er stolt av de som fullførte videregående skole i år. Ingen hadde sett for seg at skoleåret skulle bli på den måten.

Dere har gjort en god jobb, dere har stått på så godt det lar seg gjøre. Joda lærere fortjener også mye ros, for de har gjort så godt de kan. De har vært tilgjengelig for elevene og har helt sikkert hatt mange sene kvelder utenom den ordinære arbeidstiden. Vi kan ikke takke dere alene, for elevene har også gjort en fantastisk jobb. Det sosiale har vært satt på vent. De har blitt overlatt til seg selv.

Ungdom i dag har stort behov for sosial kontakt. Det å møte andre ungdommer, henge ute og være samlet. Det blir ikke helt det samme på teams og med et kamera foran deg. Selv om de store deler av livet sitt sitter med en mobil i hånda og har kamera foran seg. Det blir allikevel på en helt annen måte.

Nå har samfunnet åpnet mer opp, og den sosiale kontakten begynner å komme tilbake. Vi må ikke glemme den gruppe mennesker som sliter med den sosiale biten. Er det noen dere savner i gjengen husk på de. Ta kontakt og be de med dere ut. Noen trenger litt ekstra hjelp til å komme seg ut av ensomheten, og de må vi fange opp.

Nå er det sommerferie, og dere har mange herlige uker foran dere med fri som kan brukes til å få tilbake det gode og sosiale livet.

Uansett så synes jeg i utgangspunktet alle elever fortjener ros, men de som har fullført og spesielt avgangselever fortjener ros!

Nå kan dere ta en velfortjent ferie 🙂

tenaaringspappa

Spiste du dette i din barndom?

Jeg spiste mye av det som liten, og har ført dette videre til våre barn. Dette med barndomsminner er det litt artig å ta med seg videre i sekken. Du har helt sikkert spist det du og, men så tenker du kanskje nå at jaaaaa, det er mange år siden jeg har spist.

Hvetemelsgrøt, eller smørgrøt som mange sier. Det er litt av en grøt, god og nydelig med litt sukker. Her i huset er det høyt elsket til kveldsmat eller lignende. Barna spør ofte om jeg kan lage dette. Jeg spiste dette mye som barn, og synes det var stor stas når papsen laget dette. Og det som er litt gøy å føre med meg videre, er at det er jeg som lager den her og.

Veldig enkel å lage, ha i

 • 1 dæsj med smør
 • ha i litt hvetemel
 • Spe deretter med melk

Gjør så følgende…Smelt smøret, ha deretter i hvetemel, rør dette sammen mens du tilsetter hvetemel. Du ser selv når det er nok hvetemel. Det er når det ikke er mer smør og røre inn. Spe så med melk, litt og litt til det tykner. Når det nærmer seg kokepunktet, så tykner den. Da kan du ha i litt mer helt til å føler den er passe tykk. Den skal ikke koke, men bare varmes opp til kokepunktet.

Den er supergod og MÅ bare smakes. Et godt tips dere alle, og barn vil elske denne.

Dette toppes med en dæsj smør i midten, sukker kanel, om du liker det. Mange har bare smør og sukker.

Her får du straks en favoritt, og står i fare for å måtte lage dette flere ganger i uka!

Bon Apetitt 🙂