Dette hadde vi aldri sett for oss!!

Godt Nytt år! 

Det håper vi for alvor gir mening, for 2020 har vært dritt år på mange fronter.

Dette har vært litt av et år. Det er et ord som har gått igjen hver eneste dag, hver eneste time og hvert minutt. Covid-19 er det eneste vi kan snakke om dette året. Det er det som har kommet i veien for mange arbeidsplasser, mange selskaper, bryllup konfirmasjon. Vi ble selv rammet av dette og måtte utsette konfirmasjonen til Eline. Uansett så har det vært et ordentlig dritt år!

 

12.mars ble Norge snudd på hodet. Vi måtte snu oss rundt, barn ble sendt hjem fra skole, butikker måtte stenge, og frisører de måtte avlyse alle sine kunder. Minuttet etter pressekonferansen med statsministeren sto vi igjen med et stort spørsmålstegn…2 minutter etter var dugnaden i gang! Alle tro til og bidro med alt vi kunne komme med. Vår livs største dugnad var i gang.

Dager ble til uker, uker til måneder og etter sommeren tenkte nok de fleste at vi vil være tilbake til mer normal hverdag. Slik ble det ikke, og smittebølge nr 2 slo inn over oss med makt, og smitten nekter å gi seg. Vi har blitt mer smarte, og forstå denne på en bedre måte enn det vi gjorde i våres. Da gikk vi rundt med frykt, for ingen ante hvor alvorlig dette egentlig var.

Utover høsten skjønte vi at julen sto i fare for å bli hardt rammet. Det å ikke kunne invitere til større selskap i jula med venner og familie som vi ellers kun snakker med på snapchat, og sosiale medier skal komme hjem til foreldre og besteforeldre. Det er mange som har lange tradisjoner med juleselskap. Det skal være stort og flott.

I år blir det rett og slett en annerledes julefeiring. Dette skjønte vi tidlig, men få turte å snakke om det. Det å innse at vi står midt i en epidemi er ikke så enkelt å forsto. Mange undres over at dette er verdens undergang. Det håper jeg virkelig ikke, og det er nok ikke så brutalt.

Det var mange som var tidlig ute og ba alle om å slappe av, dette er jo bare som en influensa. Jeg tror vel ikke det er så mange som tenker dette lenger, isåfall har de et problem. For da må det gjøres noen andre tanker, slik at de også forstår alvoret i dette. For om dette har vært som en vanlig influensa hadde det ikke blitt igangsatt så store tiltak som det som har vært dette året. Dette har kostet mange milliarder og nei dette er ingen vanlig influensa.

Det er mange som fortjener heder og ære for den jobben de gjør. De som jobber innenfor helse…På sykehus, helsehus, på teststasjoner osv…For en jobb dere gjør. Uten dere som er helter hadde dette gått galt, og det tør vi ikke tenke på en gang. Uten dere ville vi ikke lyktes med dugnaden. Takk til dere alle!

I dag synes jeg vi skal legge covid tanken i en skuff og ikke ta den frem før i 2021. Det å tenke negativt på dette fører ikke noe godt med seg i disse dager!

Du er meget verdifull akkurat som du er 🙂

Godt Nytt år gode du

tenaaringspappa

Nå er det påvist i Norge

Jeg er så lei alt som har med virus,covid, smittevern å gjøre. Det er jeg helt sikkert ikke alene om å kunne si. Det har vært et forferdelig år for mange. Klarer vi et år til med dette? Nå har vaksinene kommet, den første dosen er satt på en mann. Dette er starten på slutten som de sier. Men er det egentlig slik?

Det er i dag bekreftet at det er 2 personer som har fått påvist smitte av det muterte viruset fra Storbritania. Det var dette vi fryktet skulle skje. Nå orker vi rett og slett ikke mer virus. Vi har mer enn nok med det vi har, og hvor skal dette ende om det ikke snart tar slutt!

Vi må få dette ut av verden innen 2021. For drar dette seg over i det lange løp nå, er jeg bekymret for at flere vil ende sine liv. Det er mange mennesker som nå er på randen til å ikke klare mer. De er ensomme, bekymret og vet ikke hvordan de skal takle dette.

Når det nå snakkes om at en ny variant av viruset er ankommet Norge så kan det være det lille ekstra som får begeret til å renne over. Jeg kjenner jeg blir bekymret for enkelte mennesker som sliter tungt nå. Vi må bare innse alvoret en gang for alle, og gjøre det vi må. Holde dere hjemme, og delta i dugnaden. Det er kun denne måten vi kan få bukt med dette på.

Jeg er så lei av å sprite hender, lei av å ha tørre hender som følge av sprit og håndvask 30-40 ganger pr dag. Jeg føler jeg går i en rus av antibac hele dagen, og overalt hvor hen jeg går, så er det spritlukt. De som har tørr hud fra før av har det vondt nå. Det er smerter som følge av dette.

Jeg vil ha tilbake hverdagen hvor vi selv kan bestemme hva vi skal gjøre, og hvor vi skal dra på tur. Denne friheten vil jeg ha tilbake snarest mulig. Nå er det nok, få det vekk. Vi har levd under strenge tiltak nå siden mars, og når skal vi få dette ut av samfunnet.

Vi ønsker en hverdag tilbake der hvor bare tannleger bruker munnbind, og leger spriter sine hender. Det er noe vi savner alle sammen, men fremdeles tror jeg folk går rundt og sier at dette kun er et vanlig influensa virus. Noen vil alltid være i mot det andre tenker, slik er mennesker skrudd sammen.

Nå går vi inn i årets siste uke. Den blir avgjørende for en god start av 2021

Ha en topp dag

Prekæs

Barna våre er smartere enn oss voksne

Hei på dere !

Er du godt kjent med hva ditt barn egentlig driver med på sin mobil/nettbrett/internett ?
Gjør du en kontroll i blant? Det kan nok kanskje være greit å snakke med de om dette. Vi foreldre føler oss nok ganske oppegående og langt fremme når det gjelder mobil, sosiale medier og den elektroniske verden. Samtidig er vi trygge på at våre barn ikke gjør noe de ikke skulle gjort. Da hadde vi fått vite om det. Slik tenker vi ofte…

Vi ser til stadighet flere som legger ut nye trender osv, som er nokså brutale. Både med kniv og det hele. Slik er det viktig å fange opp, og vi snakker om at ja det er tråkig at det skjer så mye dritt for tiden, men her kan du følge med og være en viktig brikke! Ikke la ting gå for lut og kaldt vann. vær der for dem, vær der for poden din. Tenk om det var din pode som ble hanket inn av politiet for en alvorlig hendelse, så sitter du igjen og tenker….Hvorfor var jeg ikke flinkere til å sjekke og være der for de.

Det er slik de fleste går rundt å tenker, og de færreste tar del i dette. Da kan jeg trøste deg med at vi ligger langt bak våre barn når det gjelder bl.a sosiale medier. De er 2 store steg foran oss. De er gode på dette, og det er livet deres hver eneste dag. De er gode på å skjule ting som ikke skal komme frem eller vi skal få vite om. Dette gjelder de fleste av ungdommer. Noen foreldre tenker nok…Nei dette gjelder ikke mine barn.

Hvor sikker er du egentlig på det? Få frem gode verdier, det kan være med på at de ikke gjør nettopp de dumme tingene for å tøffe seg for andre. For den trenden er i førersetet nå om dagen, hvor de ter tøft å dele videoer hvor det gjøre dumme ting, nettopp for å få status!

Det er viktig å ta dette på alvor. Det er mange som snakker om dette, og vi leser om det i media rett som det er. Det er helt vanlig at ditt barn har 2-3 kontoer på insta og snapchat. Du følger nok bare 1 av de, for de andre er skjult under et annet navn. Dette får du ikke vite noe om. Som mine barn sier…Facebook det er for eldre folk. Det er ikke så ofte barn kommuniserer i messenger eller lignende. Ihvertfall ikke i sms. Er vel knapt nok en ungdom som bruker MMS 🙂 De kommuniserer som regel i snapchat. Instagram er nok også i toppen.

SoMe er jo kommet kommet for å bli, men det er viktig å ta del i dette. Snakk med ungdommen, du har rett til å se på tlf deres. Og en klassiker er om de da nekter det, så har de noe å skjule. Er de helt åpne om dette er det supert. det er jo mange av de også. Skal ikke svartmale det helt ! Tenk igjennom dette, og kjenn litt på det. Vet du egentlig hvilke sosiale medier din pode er på ? Hva har de på sin mobil ?
Se for deg at du får en tlf fra en bekjent,nabo eller kanskje lærer….Hvor de forteller at flere har sett ditt barn legge ut bilde av seg halvnaken på en instagram profil du ikke har tilgang til…Dette for å oppnå likes ! Det med likes kan drive ungdommer til mye rart. Det vil nok komme som et sjokk, du tenker hvorfor mitt barn, hva driver de med??
Dette kan skade deres fremtid med tanke på bl.a arbeid og utdannelse. Bilder kan jo publiseres overalt på internett. Og de ser ikke helt den faren når de er unge. Nå har vi all verdens mulighet til å få kontroll på dette, nå som poden tilbringer store deler av dagen i heimen. Jeg garanterer deg nesten at du vil bli overrasket over hva du finner, om du ser på tlf sammen med sitt barn!

Tenk fornuftig , ta del i ditt barns mobilbruk og vær kritisk !
Det vil du ikke angre på

Ha en flott dag

-tenaaringspappa-

Vi klarte det!!

Ny dag nye muligheter sies det..

Vi kom oss i mål denne gangen også. Ribba smakte nydelig og potetene ble ikke overkokt. Da skal vi være fornøyde med årets julaften. Det er alltid litt ekstra stress inn mot den store dagen. Vi som lager mat tenker ihjel hodet om det er nok mat. Har vi husket alt? Har vi nok mat til alle gjestene? Og desserten, er den i hus. Selv om jeg vet at det alltid er i boks i god tid før den store dagen, så tenker jeg alltid og maser på konemor..Har vi alt vi trenger i hus?

Men Remi, nå har du spurt og sagt det i flere dager,  og JA vi har alt. Vi har dette året også husket på alt helt ned i den minste detalj. Så hva er egentlig problemet? Hvorfor går jeg rundt å tenker og tenker, funderer og er redd.

Jeg forsøker å tenke…..det er egentlig en helt vanlig dag med middag, det som er i tillegg er julegavene som skal pakkes inn. blir alle fornøyde her da. Er det noen som blir skuffet over det de har kjøpt osv. Herregud det tenkes og tenkes…Vi startet i oktober i år, og var stort sett ferdige i starten av november. allikevel så er det alltid noen småting som må kjøpes inn når det nærmer seg. Plutselig kommer du på noe som trengs.

Det er litt av fordelen ved å starte tidlig. Hvorfor venter enkelte mennesker helt til uk1n før jul før de starter å handle. Da er det sent i mine øyne. Det å starte gir mange fordeler.

  • Mer ro i Desember
  • Tid til å nyte førjuls tiden
  • Ikke noe stress
  • Du får kontroll over “situasjonen”

Neste år så er det bare å komme i gang så raskt som mulig etter sommeren. Start med en plan, sende ut ønske lister og få inspirasjon til hva mennesker ønsker seg. Det er ingen vits i å kjøpe noe de ikke ønsker seg. Send ut forespørsel etter ønskelister, og samle de inn i god tid. Deretter er det bare å kjøpe inn dette steg for steg. Og vipps så har du kommet langt over halvveis. Det er fantastisk å være ute i god tid.

Mange av oss mennesker tenker som regel denne tanken de første dagene etter julaften. Neste år da skal jeg begynne med julegaver tidlig. Skal begynnes allerede i januar, og noen helt sikkert det. Nå er det ikke alt som kan kjøpes inn før sommeren da for å si det sånn. Gavekort for eksempel, det må vente så nærme som mulig. Uansett så lenge du har en plan for hva du skal kjøpe er halve jobben gjort. Da er det bare resten som gjenstår….Kjøp det!

Så er tilbake til maten, den kan og bør også kjøpes inn tidlig det som kan fryses, legg det i fryseren så har du det i hus.

Vi har hatt en fantastisk julaften i år, med besøk av svigerinne og barn. Kost oss med god mat, hyggelig selskap og mye latter. Det er godt å kunne klappe seg skal skulderen i år også og si godt jobba! Vi klarte det. Vi kom i mål med alt, og gavene falt i smak. Hva mer kan vi vente oss….Ingen ting!

Ha en videre magisk høytid:)

tenaaringspappa

Oppsummering av året…God Jul

Den store dagen er kommet, og ribba er kanskje allerede satt i ovnen. Det er en god følelse å kunne sette seg ned i fred og ro og gi seg selv en klapp på skulderen. Vi klarte det i år også. Det er mye som skal på plass for at julefreden skal senke seg, og jul blir det uansett!

Dette har vært litt av et år. Det er et ord som har gått igjen hver eneste dag, hver eneste time og hvert minutt. Covid-19 er det eneste vi kan snakke om dette året. Det er det som har kommet i veien for mange arbeidsplasser, mange selskaper, bryllup konfirmasjon. Vi ble selv rammet av dette og måtte utsette konfirmasjonen til Eline. Uansett så har det vært et ordentlig dritt år!

 

12.mars ble Norge snudd på hodet. Vi måtte snu oss rundt, barn ble sendt hjem fra skole, butikker måtte stenge, og frisører de måtte avlyse alle sine kunder. Minuttet etter pressekonferansen med statsministeren sto vi igjen med et stort spørsmålstegn…2 minutter etter var dugnaden i gang! Alle tro til og bidro med alt vi kunne komme med. Vår livs største dugnad var i gang.

Dager ble til uker, uker til måneder og etter sommeren tenkte nok de fleste at vi vil være tilbake til mer normal hverdag. Slik ble det ikke, og smittebølge nr 2 slo inn over oss med makt, og smitten nekter å gi seg. Vi har blitt mer smarte, og forstå denne på en bedre måte enn det vi gjorde i våres. Da gikk vi rundt med frykt, for ingen ante hvor alvorlig dette egentlig var.

Utover høsten skjønte vi at julen sto i fare for å bli hardt rammet. Det å ikke kunne invitere til større selskap i jula med venner og familie som vi ellers kun snakker med på snapchat, og sosiale medier skal komme hjem til foreldre og besteforeldre. Det er mange som har lange tradisjoner med juleselskap. Det skal være stort og flott.

I år blir det rett og slett en annerledes julefeiring. Dette skjønte vi tidlig, men få turte å snakke om det. Det å innse at vi står midt i en epidemi er ikke så enkelt å forsto. Mange undres over at dette er verdens undergang. Det håper jeg virkelig ikke, og det er nok ikke så brutalt.

Det var mange som var tidlig ute og ba alle om å slappe av, dette er jo bare som en influensa. Jeg tror vel ikke det er så mange som tenker dette lenger, isåfall har de et problem. For da må det gjøres noen andre tanker, slik at de også forstår alvoret i dette. For om dette har vært som en vanlig influensa hadde det ikke blitt igangsatt så store tiltak som det som har vært dette året. Dette har kostet mange milliarder og nei dette er ingen vanlig influensa.

Det er mange som fortjener heder og ære for den jobben de gjør. De som jobber innenfor helse…På sykehus, helsehus, på teststasjoner osv…For en jobb dere gjør. Uten dere som er helter hadde dette gått galt, og det tør vi ikke tenke på en gang. Uten dere ville vi ikke lyktes med dugnaden. Takk til dere alle!

I dag synes jeg vi skal legge covid tanken i en skuff og ikke ta den frem før vi er ferdig med julekosen. Det å tenke negativt på dette fører ikke noe godt med seg i disse dager!

Du er meget verdifull akkurat som du er 🙂

God Jul til dere alle, og husk å ta vare på hverandre

tenaaringspappa

I år er det ikke bare nissen som bruker maske

Denne julen blir annerledes, hele året har vært annerledes og det vil bli en annerledes start på 2021, det er det ingen tvil om. Og hvordan det blir i januar er det pr nå ingen som vet. Det vi vet er at en del av tiltakene blir forlenget. Det som er helt sikkert som vi allerede nå vet, er at det ikke vil bli en normal vår. Det blir noen som fremdeles vil være preget av ulike tiltak. Samfunnet vil bestå av antibac og smittevern regler.

Det er mange som får besøk av julenissen, og han har ofte på seg en maske. Nå er det ikke lenger bare denne personen som kommer til å bruke. Hele landet vårt bruker maske nå i disse dager, ja hele verden gjør vel egentlig det når jeg tenker over. Det er da ikke lenger noen som skiller seg ut:)

Vi må forsøke å stresse ned, ta en ekstra pust i bakken. Sett deg rolig ned i sofa og tenk rolig igjennom. Har du nå husket alt, og er det ting du har glemt, så er det ennå god tid til å kjøpe inn det. Jeg er overbevisst  om at du kommer til å klare det. Vi kommer alltid i mål på en eller annen måte.

Skulle det være noe du har glemt, så er det viktigste helt sikkert i hus. Og noe som er sikkert, julaften blir det. Dagen kommer, og det blir koselig å kunne sette seg ned rundt bordet. Spise god matt, og åpne en gave eller 2.

Det er viktig å holde metern da, selv for julenissen som reiser rundt med gaver. Vi må unngå å smitte andre!

Timene nå vil gå raskt frem i mot den store dagen, og om du våger deg ut på et kjøpesenter, så stress ned allikevel. Dette kommer til å gå veldig fint!

Ha en utmerket dag videre, og ta vare på deg selv.

-tenaaringspappa- 

Gladmelding til deg som sliter i mørketiden

Hei gode du!

Hei mandag, hverdag og velkommen skal du være ny uke. Vi håper alltid at neste uke skal bli bedre enn forrige uke. Hvordan kan dette toppes? Jo smitten kan ihvertfall gå nedover. Det vil gjøre at vi får det lettere i denne ellers tunge og for mange vanskelige tiden.

Mørketiden føles til tider uendelig lang. Det kan gå flere dager før vi ser sola, og for enkelte steder i vårt rike land, er du heldig om du ser sola i noen få minutter i løpet av en dag. Mørketiden er tung for mange. Det er tiden for tunge depresjoner, og folk legges inn for de klarer ikke å komme seg over dette på egen hånd. Sommeren er så deilig som den er, med lyse dager til langt på kveld og vi får ladet opp med deilig sol så ofte som vi kan.

Ikke nok med at dette har vært et dritt år i seg selv grunnet pandemi, så er det bare en ekstra tungt bagasje med mørke og pandemi. Ensomhet, og isolasjon er bare noen av de stikkordene som er fremme i lyset i disse tider.

Nå er det slutt på fortvilelsen, og vi kan se fremover mot en lysere hverdag. I dag snur sola, det vil merkes sakte men sikkert, men det vil ta litt tid. Vintersolverv er det mange som ser frem i mot! Det er et lyspunkt vi kan strekke oss etter, det er nok mørke stunder som det er for tiden.

Vi gleder oss til lysere tider:)

tenaaringspappa

Må man være perfekt for å bli godtatt?!?

En ny uke står for tur om få timer…

Har du hatt en fin helg, og er klar til å ta fatt på juleuka? Håper du ihvertfall har fått ladet batteriene i kroppen noen timer ekstra. Du vil få en god start på uka om du er litt forberedt. Det snakkes mye om mobbing om dagen, og det er flere som mobbes samtidig som det er lettere å utsette andre for mobbing. Det er flere måter å mobbe på, det kan være digitalt, face to face osv. Det er vondt uansett åssen du vrir og vender på dette. Det er vel egentlig ingen som synes et er kjekt å bli mobbet!

Må man virkelig være perfekt for å bli godtatt i samfunnet? I så fall trenger jeg et svar på hva som er perfekt? Hvem er det som setter kriteriene? Hvordan styres dette av samfunnet. Er det noe vi har skapt eller har det “bare blitt sånn” Jeg ønsker en debatt rundt dette, så om du har noen gode innspill er det bare til å slenge de ut. Ingen forslag er dårlige det skal du vite. Hvordan kan vi løse dette sammen? Det er mange som har forsøkt ulike måter å gjøre dette på, men sannheten er at det mobbes mer og “hardere” nå enn tidligere, nettopp fordi det er så enkelt med apper på mobil, nettbrett osv. Der kan du slenge ut hva det måtte være til en person uten at personen har mulighet ti å se hvem som har skrevet dette! Vil vi ha slike apper? Hvorfor blir ikke de forbudt, og hvem i all verden er det som sitter der og lager slike idiotiske ting!

I vår verden jages det etter å være perfekt, og mange sliter med å nå dette målet. De klarer ikke oppnå det de ønsker, det som andre kanskje har suksess med. Det er fordi vi er ulike. Men hva skjer da med de personene? De går i den såkalte “kjelleren” De føler seg små, lite verdt og ser på alle andre som bedre enn seg selv. Det må være en meget tung følelse. Hva er det vi egentlig holder på med. Alle mennesker i dette samfunnet er jo perfekte på sin måte. Og alle bør blir “godtatt” akkurat som de er.

Det er flere psykisk nedbrutte barn, ungdom og voksne i dag enn tidligere. Det er en viss sammenheng her og den trenden kan vi gjøre noe med. Men det krever noe av samfunnet og vi som driver dette samfunnet sammen. Det er ikke noe som kommer av seg seg selv. Og vi alle vil ha det fint det bør vi være enige om. Vi får ikke forandret verden i seg selv, men vi får gjort noe med oss selv. Tenk igjennom hva du gjør, hvordan du oppfører deg og hvordan vil du at andre skal være mot deg. Her er det helt klart rom for forandring hos den enkelte person. Det krever ikke store handlinger av den grunn.

Kjenn litt etter i dag, står du oppreist og er det noe du kan bidra med så gjør det. Nøl ikke med å se på alternativer. Det er et hav av området hvor personer ikke føler seg godtatt eller perfekt nok til å være, og det skaper kun frustrasjon og sinne. Det er ikke gitt at de som har god utdannelse, god økonomi, har alt på stell er de perfekte menneskene. Det er store forskjeller i samfunnet, og det vil det nå en gang være. Jeg vet om mange “rike” mennesker som har dype sår i sin familie og store sprekker som de ikke får gjort noe med. Det er ikke perfekt i de familiene!

#sammenervisterke

Nå går vi inn i en høytid som er sår for veldig mange, det er sårt av ulike årsaker. Vær der for de som trenger det, og meld i fra om du ser noen sliter veldig.

Ønsker deg en fantastisk dag og vit at du er like verdifull som alle andre!

Del gjerne

-tenaaringspappa- 

Så enkelt lager du god fuglemat

I disse tider av året fråtser vi i mat, fryseren fylles opp og vi går mange dager i vente med mat i alle kriker og kroker. Nå er det ikke alle som får til dette, og våre små fugler kan fort slite med å finne nok mat. Det med snø er deres verste fiende, og da er det kjekt å ha oss mennesker der, som kan fore de.

Du har kanskje kjøpt inn litt for mye matfett eller lignende, men det bør jo brukes opp før eller siden. Det klarer du ved å følge dette gode tipset.

Matfett kan du fint bruke til dette,  det er mange fugler der ute som sliter med å finne seg mat om vinteren. Her kan vi hjelpe de litt på vei ved å lage kokosnøtter til de med solsikkefrø og matfett.  Noe som gjør at de får i seg en del fett, slik at de kan overvintre osv..nå er ikke jeg noe fugle ekspert. Men vi har gjort dette i flere år med suksess. Solsikke frø eller annet frø du pleier å bruke.

Gjør følgende

Bor et stort hull på siden av en kokosnøtt

Tøm ut kokosmelken

Ta et lite bor, bor hull i toppen og sett i en liten krok

Fyll den deretter med solsikkefrø helt full

Hell over smeltet flott matfett til fullt

Sett den kjølig til det hele stivner 

Nå gjenstår det bare å henge den ut, og gjøre fuglene glade. Dette setter de stor pris på!

Om du lurer på noe er det bare å ta kontakt

Ha en optimal og nydelig førjulstid

Del gjerne

tenaaringspappa

Resirkulering av dårlig ånde

Vi har alle stått i nærheten av en person som har kraftig hvitløksånde, det lukter raskt hva personen spiste til middag dagen før:) Det er mange som går rundt med dårlig ånde av en eller annen grunn. Vi har forskjellig lukter hver og en, men nå er det funnet opp et opplegg for dette.

Nå som vi går rundt med munnbind, kan vi kjenne vår egen lukt. Det finnes ikke noe verre enn det å slippe ut en liten rap i et munnbind, vi gjør jo det av og til. Nå kan det hende vi gir oss med det, for det blir ikke helt det samme nå med et munnbind rundt halve ansiktet. Da får du smake din egen medisin som det heter, hehe.

Uansett så er det mange der ute som bruker munnbind på forskjellige måter….Noen bruker det helt riktig, andre røyker og trekker det ned når de røyker. Noen er på restaurant med munnbind og trekker den ned hver gang de skal putte noe i munnen. Taxisjåfører har den på, men nesen er fri. Ja det er mange rare måter som brukes der ute.

En ting er ihvertfall helt sikkert, det er ikke noe digg å gå rundt med munnbind, men helt nødvendig. Jeg passerte en person tidligere i dag som har skjegg helt ned til navlen. Og i ansiktet der hang det er lite vakkert munnbind som dekket leppene. Fungerer det på lik linje som de som ikke har skjegg, eller smyger det seg ubuden luft inn i skjegget og opp i munn og nese?

Det er litt rart å tenke over hvor mye et munnbind har å si for hvordan du ser ut. Det er mange som går forbi nabo´n og tro det eller ei ikke gjenkjenner personen. Det å treffe folk ute som går med munnbind kan ligne på flere, derfor er det få som kjenner deg igjen.

Det er ikke noe vondt ment om jeg ikke hilser på deg, det handler mest om at du har et bind foran halve ansiktet ditt 🙂 Det er ihvertfall viktig å bruke dette nå om dagen, om du ønsker å bli smittet.

Om du kjenner det kommer en snikende rap i stille modus ut av din munn, så kan du ikke ta bort masken å slippe den ut i frihet, da kan du samtidig puste inn smitte om noen i nærheten av deg er smittet.

Det har blitt litt mote nå og bruke munnbind, og ja de fleste av oss føler seg ikke spesielt bra når vi rusler rundt med et bind foran munn og nese.

Ønsker deg en smittefri dag!

tenaaringspappa