Det traff meg virkelig i pappahjerte….

Ny dag, nye muligheter er det mange som sier. Vi våkner opp til en ny dag og gjør det vi vanligvis pleier og gjøre. Følger våre rutiner og vi ser jo bare når pandemien slo inn over oss. Da måtte vi omstille oss i løpet av få timer. Vi var ikke forberedt i det hele tatt, og hvor forberedt kan vi egentlig bli ?

Uroen som herjer i Europa, og spesielt Ukraina går inn på hver og en av oss. Vi ser daglig barn som blir rammet, barn som gråter av smerte og hvorfor skal noen få holde på slik de gjør. Det er dypt tragisk at vi i 2022 skal oppleve krig. Uholdbart er det, og dette håper vi blir stanset snarest slik at de kan gjenreise landet sitt og få tilbake tryggheten.

I dag tidlig så jeg et innlegg på nyhetene, hvor det handlet om et barn som lå skadet på sykehus. Barnet er helt avhengig av hjelp for og overleve, det gråter og sier i en gråtende tone…når kommer pappa…..Det gjorde virkelig inntrykk på meg. Der ligger det et barn og venter på hjelp samtidig som usikkerheten er på om han i det hele tatt får sett sin pappa igjen i live.

Hvorfor skal vi oppleve slik uro i 2022!?! Har vi virkelig ikke kommet lenger enn det. Vi som endelig kunne puste lettet ut, pandemien går mot lysere tider, og vi kunne feire gjenåpning av samfunnet. Det var ikke mange timene i det fri, før en ny krise rammer. millioner av mennesker flykter fra fra landet sitt, de tar med seg det de klarer og få med seg over grensen til frihet.

Men det gir seg ikke der, for usikkerheten fortsetter. Hvor skal de bo, i by skal de bosettes og skolegang til barna. Det er en hel ny hverdag som venter. Ja de får trygghet, men innvendig er vil usikkerheten herje!

Her i landet har vi mobilisert, vi omstiller oss nok en gang. Vi ruster oss klare til å ta i mot mange tusen mennesker som sliter med redsel, og helt sikker mange bekymringer. De har reist fra
pappa´n til barnet, de har reist i fra mannen sin. Han må være igjen og kjempe for landet sitt. Alle pappaer vil ikke overleve krigen. Mange er allerede drept. Vi kan ikke se for oss hvilken smerte det påføres et menneske…

Hele verden følger med på hva som skjer, og ingen vet hva morgendagen bringer. Han som har igangsatt dette virker er jo helt GAL! Det er ingen normale mennesker som iverksetter en krig i dag. Det meste kan løses på andre måter, og ja dette er nok omfattende i seg selv, men det vi ser av han i medier er grusomt. Hele mannen er grusom. Har et steinansikt, og han kan umulig ha det godt med seg selv.

Vil han virkelig se på at barn og sivile blir drept? Hva om det var hans egne. Hvordan hadde han reagert….? Han kan jo aldri gå ut på åpen gate, og føle seg fri noen gang. Han vil nok alltid være et mål for noen som ønsker han tatt av dage!

Vi som bor i Norge mobiliserer, vi tar i mot de flyktningene med åpne armer, vi integrerer de og lar de får en så normal hverdag som overhodet mulig. De som kom først til landet vårt, de kom seg ut av landet før det ble for ille. De som kommer nå og i tiden fremover, de er traumatiserte til de grader, og har stort behov for mye hjelp og oppfølging!

Ta godt vare på hverandre der ute, vi vet ikke hva morgendagen bringer…

tenaaringspappa

 

Våkner midt på natta!

Hei gode du! Er alt bra med deg? Har du en fin dag så langt? VI svarer som regel at det går fint når noen spør oss om alt er bra. Det er få som faktisk forteller at de har de ikke har det bra. Det handler kanskje om fasade. Det er mange som ikke er så gira på og fortelle sannheten, de skal vise at de er sterke osv, men er det egentlig så lurt?

Nå om dagen er det herlig vårvær. Vi bader i sol, og den er så grei mot oss at den varmer oss også. Det er deilig og sitte i solveggen og nyte. Men pass på og bruk solkrem, for den steker såpass at du fint kan bli brent. Og det er jo ei mare. Det å gå rundt og være solbrent er tragisk og vondt på en en og samme gang.

Vi går som sagt mot lysere tider, det betyr at mange depresjoner går mot slutten for denne gang. Spesielt for de som har mye depresjoner grunnet mørketiden. Den føles lang for mange, og når du har en usynlig lidelse som du sliter med er det tøft for de. Du skal vite at jeg heier på deg, selvom det kanskje en en svært liten hjelp i det store og det hele.

I helgen stilte vi klokken, og jeg trodde og håpet på en umiddelbar følelse av at nå når jeg våkner og det er lyst osv, så blir alt så mye enklere. Jeg sliter ikke med noe depresjoner, og jeg sover som en stein om natten. Jeg spretter opp når klokka ringer, og våkner med en dusj. Nei det er ingen fare for at jeg sovner i dusjen. Jeg er våken lenge før vannet skrues på.

Det jeg opplever etter at vi har stilt klokka, er at når klokka ringer, så føles det som den ringer midt på natten. Jeg er noe mer trøtt enn jeg pleier ved den tiden. Og det er jo ikke så rart jeg føler det sånn, jeg stor opp 06.30 nyt tid, og med gammel tid er jo klokka bare 05.30 Den timen der betyr så uendelig mye. Den og sto opp før kl 6, er ikke skapt for alle ::)

En helt annen ting er jo hvorfor i alle dager skal vi holde på med og stille klokka? Nå snakkes det mye om dette, men det er jo som har strandet grunnet pandemi. Tiden har stått litt stille for å si det sånn 🙂 Er det noe poeng ved å stille klokka frem og tilbake? Tror vi fint skal klare oss uten og gjøre det sånn jeg da!

Det er uansett deilig og vi går mot lysere tider, det blir varmere i været og vi strekker oss mot sommeren for hver dag som går. Det er deilig og kjenne våren som er i anmarsj!

Du skal få med deg en god latter på vei ut av dagen innlegg, så her kommer dagens vits

 

To svensker var ute i båt og fisket
Plutselig ble det hull i båten og vannet fosset inn
Hjelp, hjelp roper den ene svensken
Ta det med ro, svarer den andre
Dette går fint
Vi lager bare et hull til, slik at vannet kan renne ut 

 

Ønsker deg en magisk dag

tenaaringspappa

Skjerp deg, dere foreldre er ansvarlige!

Det er på tide og stramme oss opp som foreldre! Det er så mange barn/ungdommer der ute som blir mer og mer uspiselig. Hvorfor i all verden er det slik, og hvor gikk det galt? Her er det mange spørsmål som ikke er lett å svare på, men jeg tro jeg har nøkkelen til noe av dette. Først og fremst er vi foreldrene dems! Det er vi som skal være gode rollemodeller og stå i de tunge stormene som kan oppstå. Det er mange barn som ikke har hatt de grenser og lærdommen de burde hatt fra de var små. Barn vet ikke skille på rett eller galt i tidlig alder, og det er noe de trenger å lære seg. Være medmenneskelig, være høflig og ikke minst være takknemlig. Ha respekt er en stor og viktig del av livet deres. Lære seg dette tidlig er super viktig.

Bare se rundt deg når du f.eks er på et kjøpesenter. Legg merke til hvordan barn/ungdommer oppfører seg. Så får du raskt et innblikk i hva jeg snakker om. Det verste med dette er at du ser voksne foreldre som er ute, de oppfører seg jo likedan! Da er det ikke rart etterkommerne blir ufine eller uspiselige. Nå er det på tide å rette seg opp, og ta grep. Ellers går dette helt galt på et tidlig stadige. Det kan være barn som er på besøk hos dine barn, og er rett og slett ufine mot din pode. De kan stjele og ha lite respekt for hverandre. Når barna kommer hjem til deg med en ny ting etter å ha være ute på besøk, og sier de har fått denne. Så kan det stemme, men ikke ta dette for god fisk og tenk at alt stemmer. For poden kan være utspekulert. Det å være f.eks 8 år og gå rundt som er en diva, er jo helt på trynet spør du meg. De skal være barn. Skal ikke trenge å tenke de baner i det hele tatt.

 

Når du ser en pode som du tenker kunne oppført seg bedre, så kommer dette ofte hjemmefra. De lærer seg dette raskt om dere voksne snakker til hverandre på en “stram” måte eller lignende. Du må alltid tenke igjennom hvordan du oppfører deg, selv i heimen. Hvor kommer dette til å ende om vi ikke tar grep!! Her må vi kunne kreve full skjerpings fra de det gjelder. Det må få konsekvenser om du merker slik oppførsel, og tenk ikke at husarrest er det rette! Det er nok det de vil oppnå, for da kan de sitte stille foran mobilen, det er livet til flere. Husarrest er vel gammeldags! De burde heller fått utearrest:)

Det skal nevnes at det er jo ikke slik i alle hjem der ute. Det er mange supre foreldre som bryr seg og er en voksen rollemodell. Det er så viktig. Vi er forskjellige, og det skal vi fortsette være. Jeg tror det rett og slett er mange som ikke ønsker å stå i de tunge stormene, nettopp fordi de får vondt av barna, de blir lei seg og da gir vi lettere etter. Bare glem den tanken, for det vet jo barna. De vet veldig godt at om de maser noe hardere så får de ofte ønsket sitt igjennom. Det er mange ganger slik. Noen poder der ute er mer krevende, og trenger ennå tettere oppfølging. Ikke bare la dette skure og gå for å få mest mulig ro i heimen, hvem er tjent med dette i det lange løp?

 

Om du står fast eller ikke vet hva du skal gjøre, finnes det flere muligheter til bistand eller hjelp. Du kan oppsøke mange steder som står klare til å gi råd om det måtte trenge. Barn bør få lov til å være barn lengst mulig, og ikke trenge å tenke på ungdoms stadige før de blir tenåringer. Jeg et at mange foreldre tenker at når barn er ute får de barnefri og kan senke skuldrene noe. Du har selv valgt å lage disse barna og her ligger ansvaret på deg. Vis deg som en god rollemodell, og vær en god foreldre for det er ingen som ønsker udregelige poder.

 

De kan raskt ende som mobbere, og de vet de får støtte av sine foreldre om noen skulle skje. Kanskje det er din pode som er en mobber, da må det gjøres noe med og få konsekvenser. Tenk igjennom hvordan dere har det og ta grep om noe skurrer.

Ha en nydelig dag videre

tenaaringspappa

Tenaaringspappa’s deilige pannekaker

Barna synes dette er digg og i mange familiehjem med både små og store barn er dette alltid en hit. Pannekaker med enten sukker, syltetøy eller lignende. Det finnes jo et hav av ting man kan ha oppe på denne vakre flate dingsen.

Jeg har en oppskrift som er tatt litt ut i fra mitt eget hode, og interresse for mat. Dette er en oppskrift som vi har brukt hele tiden, og denne faller ganske enkelt i smak hos barna, venner av barna og alle som spiser hos oss.

Joda i dag finnes det ferdig røre, eller ferdig stekte pannekaker som også er gode, men om jeg har tid så er det svært enkelt å smelle i sammen en pannekake røre.

Den smaker nok best, og lukter digg i hus og hjem. Her under vil du få min unike oppskrift som du kan prøve. Denne har vært en suksess i mange år, siden barna her i huset såvidt klarte å tygge selv 😀

Så er det ikke sunt, men jaggu er det godt av og til og i dag var det nydelig å kickstarte denne uka med usunne pannekaker!

Jeg gir deg oppskriften helt uten kostnad, men en ting må du selv ta ansvar for, det er faren for overspising!

Kos deg med pannekaker, og del gjerne oppskriften:)

tenaaringspappa

 

Glem slankepiller, dietter osv! Det er dette som fungerer

Det er et hav av muligheter når det gjelder slanketips, og slanke muligheter. Det er noe du absolutt bør styre unna. Vi kan lese daglig i media om slankehysteri og ulike slankemetoder. Det står i ukeblader om slankepiller som skal få deg slank og helt uten at du trenger å trene osv. Det er bare tull ! Det finnes jo ingen piller som kan slanke et menneske. Det som sikkert skjer om du går på slike piller er at du i tilleg til å gå på de, legger helt plutselig om kostholdet ditt og lever et sunnere liv. Og går faktisk ned av den grunn, tablettene kan ikke påta seg æren for at du går ned i vekt. Skal en pille kunne spise opp fett, og det står på flere av de boksene at du kan spise like mye som du er vant med fra før. De koster i tillegg mye penger. Men hjelper de…..Neppe!

Det finnes mange mennesker som lever på smoothie diett, det smaker for det første helt grusomt. Og kan du leve på slanke smoothie i 20 år. Er du villig til å forsømme hele livet ditt, til en smoothie diett?? Jeg må bare spørre, for det er ingen mennesker som kan leve slik. Og hva skjer når du begynner å spise igjen etter å ha gått på dette i flere måneder….Jo du raser opp de kiloene du har tatt av ved hjelp av brekning osv. Det smaker søppel!

Det finnes utallige slankemetoder, noe som er vanlig er shake, protein shake, og shake som skal erstatte et måltid. Noen erstatter alle sine måltider, og lever av shake i flere mnd. Hjelper det?? Ja det hjelper selvsagt når du går på det, og du lever naturlig nok mye sunnere, for det har du hørt at du må også legge om kosten din. Ja da hadde du garantert gått ned flere kg uten disse rådyre diettene! Du må i tillegg ta kosttilskudd, fordi kroppen er i behov av mer enn shake.

Det er vel ikke rart de som forsøker å gå ned noen kg på dette, spretter de raskt opp igjen. For ingen mennesker er laget for å leve av shake, smoothie eller piller i 20-30 år. Glem den tanken, og spar de pengene! Om du har forsøkt noen av de vanlige diettene, så vet du hva jeg snakker om. Du kjenner deg helt sikkert igjen. Om du lever i en familie, så vet du like godt som meg at det å ta en shake en hel dag byr raskt på problemer. Det er bare tull at du skal kunne slanke deg så enkelt og holde deg nede. For det skjer noe med deg den dagen du skal begynne å spise igjen.

Jeg har en helt unik metode som jeg vil gi deg, denne er helt uten ekstra kostnader og du kan bare kaste de slanke produktene du evnt har liggende i skuffer og skap. Få det bort, det gjør ikke noe for seg allikevel. Det som er viktig er å finne en formel som passer deg, det er superviktig å gjøre det som passer deg og dine daglige rutiner. Jeg har funnet min måte å gjøre dette på, men det er ikke sikkert den passer for deg. Det som ihvertfall er helt klart er at du kan bruke min måte og gjøre den om til din!

Bruk de samme teknikkene og lev som normalt. Tenk deg for en mulighet. Det å leve normalt samtidig som du går ned i vekt. Det må jo være en drøm for alle. Og jeg går mer enn gjerne i bresjen for dette, og det som er viktig å tenke på er daglig aktivitet. Det trenger ikke være på et trenings senter eller foran mange andre mennesker. Det kan faktisk være utenfor din egen bolig, i skogen, langs sjøen etc. Denne muligheten bør du slenge deg på, og ikke nøl om du går med planer om å legge om din livsstil.

Jeg har i mange år hatt en del kilo for mye, og har lenge grublet over en måte jeg skal kunne gå ned i vekt på, og faktisk bli værende. Det er ofte enkelt nok å gå ned noen kg, men utfordringen kommer da du skal stabilisere vekta, du skal ikke gå opp når du legger om. Derfor med min måte slipper du å ta uoverkommelige grep i din hverdag.
Mitt mål hele veien er å leve som normalt, og spise det de andre i familien spiser, jeg skal kunne ta et lite kakestykke om det dukker opp på kontoret, hos venner eller ta seg et glass med brus om det dukker opp. Dette er faktisk noe du også kan oppnå, og jeg har veiedag hver fredag. Det er en dag jeg ser frem til hver dag. For jeg jobber for å nå et mål og da er det greit med små mål den ene dagen i uka. Da er det oppgjørets time for min del.

Du må forsømme noe for å oppnå noe, ingen tvil om det. Jeg kickstartet med en suppediett som varte i 7 dager, det er noe som er helt greit synes jeg. Du får en kick til å fortsette når du også ser hvor fint det gikk etter den uka. Suppedietten finner du her

Jeg gikk ned hele 7 kg den første uka, noe jeg er svært fornøyd med, og dette ga med en unik mulighet til å fortsette. Nå skal det nevnes at jeg heller ikke sultet under kickstarten. Jeg spiste så mye suppe som jeg ville, sammen med noen andre ting også som.

Jeg vil at du skal lykkes med dine handlinger, og det gjør du om du følger denne planen. Her i familien har vi som vane og spise ferske rundstykker hver lørdag og søndag. Da samles vi rundt bordet, koker egg og koser oss med god frokost. Det har blitt et lite høydepunkt for hele familien. Jeg har tidligere pist 2-3 rundstykker, men har gått ned til 1 rundstykke og et par egg. Jeg blir mett, og dette holder frem til lunsj/middag. Om jeg er sulten eller har lyst på noe, så tar jeg frukt eller slikt. Det handler om å omstille hjernen vår.

Jeg spiser i til frokost ukedagene, 2 knekkebrød med smør og pålegg, til og med majones. Og drikker et stort glass vann. Til lunsj spiser jeg 3 stk knekkebrød med pålegg. Så er det middag, og det kan være hva som helst. Men jeg spiser kun 1 porsjon. Dette holder til kvelds, da spiser jeg 3 knekkebrød og drikker et stort glass vann. Det går en del vann i løpet av dagen. Jeg jogger ca 45 minutter hver dag, har kanskje 1 dag hvile om jeg trenger det, men dette er min måte å gjøre dette på. Og nei jeg gallopperer ikke for å si det sånn, jogger/ går raskt.

Jeg har gått ned mange kilo nå og nyter det jeg er inne i nå. Gleder meg allerede til fortsettelsen. Hvorfor skal jeg ta shake og andre produkter når jeg har funnet noe som hjelper for meg?? Det er bare tull, og jeg mener bestemt at mye av det du kan få kjøpt der ute som skal gjøre deg slank er bortkastet penger ! Spar heller de pengene, og bruk på noe annet spennende. Jeg bistår deg gjerne om du har noen spørsmål underveis. Det er bare å ta kontakt. Vi kan jo gjøre dette sammen, og mer gøy er det om vi lykkes flere med denne metoden.

Min konklusjon, kast det du evnt går på nå av piller, shake eller lignende, spar de pengen og lev stort sett som normalt, du blir mer glad av det. Og ingen har lyst til å sitte der med et glass vann bare, når resten av familien for eksempler spiser middag!

Jeg heier på deg, ta denne muligheten!

Følg gjerne mitt opplegg på instagram, eller snapchat

tenaaringspappa

Det er tøft å være foreldre…..

Hei kjære gode du!

Det er flere som har spurt meg om hva jeg synes kan være utfordrende ved det å være tenåringsforeldre. For å avklare en ting med samme, det er mange ting som er vanskelig og krever 2 stødige bein uten tvil. Det er mye ungdommen også må stå i, det er slett ingen enkel oppgave å væte tenåring i disse dager. Det å vokse opp i dag kan være både skremmende og skummelt. Dagens ungdom har en del utfordringer som kan være tøffe og stå i, og vanskelig å komme seg ut av.

Det er en ting jeg ønsker å trekke frem, det er overgangen fra barn til tenåring. Den fasen der byr på mye hodebry for en tenåringspappa. Du vet ikke helt hvor du har barna, og føler til tider at du mister de litt. De prøver å finne seg selv, hvem de er og hva de ønsker å fut av livene sine. Det er mange valg de skal ta, ikke bare på skole.

Ungdommen vet ikke helt selv hva som skjer, og de sliter med å få kontroll på dette. Det er der vi foreldre må stå stødig, og være en god støtte. Det er tårer, fortvilelse, skuffelse og svik. I samme moment å vi foreldre vise oss fra en trygg side, og ikke la oss dras med ned i bunnen om de finner har en dag som er tøff.

Det er dager du våkner, sola skinner og du føler dette blir en knallbra dag. Helt til vi sier god morgen til podene våre. Du får ikke noe tydelig hei tilbake, og ser at tårene triller ned langs kinnet. Poden er lei seg, men klarer ikke sette ord på dette. For de vet ikke helt selv hva som årsaken der og da. De hulker, og får en god klem.

Ikke alle barn klarer å få ut sine følelser igjennom ord, men blir bare stående og gråte. Etter en god prat finner dere sammen en god løsning for det hele, og vi bryter opp med noe helt annet. Noe som får ungdommen på gode tanker. Det er tøft til tider å være foreldre, og mye av ansvaret ligger på oss. Det er vi som har satt barna våre til verden og vi må ta det ansvaret med å følge de opp, samt å gi de trygge rammer i livet.

De vet ikke ofte hvorfor de er sure, lei seg, gretne kjefter på sine søsken, og smeller ut noen gloser til oss foreldre. Det er tøft å være foreldre, og vanskelig å være et barn/ungdom. Det var en del utfordringer når jeg var ungdom, men det kan nok ikke måles med det presset dagens ungdom står ovenfor hver eneste dag. Det er valg som kan få store konsekvenser. Det er valg som har stor betydning for resten av deres liv.

Noen tar dårlig valg, noe som resulterer i et hardt og vanskelig liv. Ikke helt som de hadde sett for seg.

Ungdom er nysjerrige, men de kan formes til å ta gode valg.

Hjemme hos oss synes vi det er greit å kjøre barna våre og hente de om de har vært ute sent en dag eller lignende. På denne måten får du en viss formening av hvem barnet ditt omgås med. Samt at du tar del i ditt barns hverdag. Det er helt greit å være litt “curling” foreldre!

Dette kaller jeg for investering, og det er noe vi får igjen for senere. Jeg mener ikke at barn trenger å kjøres hit og dit og i alle retninger, men det å hente de ved en fest, eller andre lag som de har i ser jeg på som det å bry seg!

Gi de en trygg og være en klar og tydelig rollemodell!

Ha en utmerket dag videre:)

Nå er det vanlige folks tur

Disse velvalgte ordene kom ut av påtroppende statsminister Jonas og deres parti. Nå er det slutt på at de rike skal få mest osv. Dette er ord som ble brukt i valg, og ord som ble gjenskapt etter at arbeiderpartiet tok over roret for landsskuta vår. Det er jo ofte slik at man tror ikke helt på politikerne til en hver tid, nettopp fordi de kommer med så mange løfter de ikke klarer og holde. Jeg lurer på hva velgerne tenker den dag i dag.

De har riktignok hatt en tøff start i regjering, det har vært flere søvnløse netter vil jeg anta og det tok ikke mange dagene før de ble “kastet” inn i korona pressekonferanser. Det er nå en gang slik at man ikke helt vet hav morgendagen bringer, men at det skulle bli en slik start hadde de kanskje ikke sett for seg. Smittetall og alt det der var på vei ned, men en mutasjon ligger og lurer bak busken som het heter, og slo til for fullt når vi minst ønsket det!

AP har oppnådd mange rekorder. Det har aldri vært høyere antall smittede som under denne regjeringen, det har samtidig aldri vært så høye bensinpriser/dieselpriser som nå, det har ei heller aldri vært så dyr strøm som det er pr i dag! Og nå er det vanlige folks tur ble det sagt. Har de holdt alle velgerne sine for narr ?!? Eller hvor er dette på vei hen er det mange som spør seg. For en ting er helt klinkende klart, det kan ikke fortsette på dette nivået det er pr i dag, og ja nå er det riktignok noe høyere grunnet krig og uroligheter, MEN det er ingen unnskyldning for prisen, ja den var skyhøy også i tiden før krigen!

Vi mennesker må bare godta at slik er det og betale, men veldig mange sliter med å betale dette. Alt øker i pris, bortsett fra lønna, den står stille! Noe som betyr at samfunnet reiser i fra oss økonomisk sett. Det henger ikke på grep! Noe må gjøres, og hva gjør regjeringen…Jo de setter inn støtte til høye strømpriser, men det er svært liten i hjelp i det store og det hele. De hjelper jo bare de ellers så rike strømselskapene til å få mer inntekter. De gnir seg i hendene og soper inn milliarder av kroner.

Jeg sitter igjen med tanker om når skal det bli vanlige folks tur?

De svakeste i samfunnet blir stående igjen på perrongen, mens resten reiser med toget, for det er ikke alle der ut som får betalt sine strømregninger. Og hva skal kunne gjøres med denne gruppen mennesker. Strømselskapene og staten håver inn milliarder, men andre sliter tungt.

Arbeiderpartiet, eller skattepartiet kan de også kalles øker skatter og avgifter, og nei det er ikke vanlige folks tur denne gangen heller!

Det burde finnes et parti der ute som virkelig er der for folk flest, den normale folkemengden bør tas hånd om på en god måte, og ikke “drukne” i skatter og avgifter.

Da er toget klart for avgang i spor 1. Vi ses på neste stasjon !

-tenaaringspappa-

Endelig mandag!

Go´mandag!

Pust lettet ut, helgen er over og vi er godt i gang med en ny uke. Det er alltid litt spenning knyttet til nye uker, for det kan skje mye i løpet av en dag. Det er litt sånn at vi går til helgen med litt tomt hode. Vi er slitne etter en hel uke med mye tanker hele tiden, og mye som skjer både på skole, arbeid, i vennegjengen, i familien osv. Det er mye som skjer, og det er godt tenker jeg at vi ikke alltid vet hva morgendagen bringer. Det er selvsagt mye av de faste ukes planene som ligger klare. Vi har alle våre ritualer som vi skal igjennom. Så greit å ha en liten plan for dagene som kommer.

Det er mange barn som skal på ulike fritidsaktiviteter, og det kjøres hit og dit. Det er mye logistikk som skal spikres, og her er det fort gjort å gå i den berømte fella, ved å glemme eller surre med dagene. Det er nok mange som gjør det:)

Mandager er tunge for mange, men hvorfor er det egentlig slik? Vi har jo hatt en hel helg hvor muligheten for at vi kan slappe av, absolutt har vært til stede. Nå er det ofte slik at vi ikke har tid til å gjøre så mye av de tingene ellers i uka, så mye av planene legges til helge. Det er nok et element i seg selv, som gjør at vi blir slitne etter en helg. Vi sitter gjerne litt lenger oppe på kvelden, og muligheten for å snike til oss noen minutter lenger på morrakvisten er der! Det er null problem å skyve på døgnet, slik at vi kommer i “feilstilling” !

Det må alltid en mandag til for at helgen skal komme på ny, derfor har vi nå allerede startet innseilingen mot en ny helg. Det går så fort, men heldigvis har vi noen dager i mellom her. Ellers hadde vi ikke fått gjort mye i løpet av en uke:) Jeg synes mandager er viktige å trekke frem som gode dager, det er som nevnt starten på en ny uke. Morrakaffen på en arbeidsplass kan være litt “trå” på mandags morgen, men sett heller frem et smil. Det gjør dagen mye bedre enn du tror.

Om vi alle kommer inn på en plass med hodet vendt nedover mot gulvet, vil du for det første ikke se alle ansiktene som forsøker å smile mot deg, og for det andre vil du føle deg litt nedfor. Forsøk å rett deg opp, rett opp ryggen og se fremover. Et ord kan bety så mye når du møter mennesker som forsøker å smile til deg, eller forsøker å hilse.

Det får være motiverende ord for dagen

Vær deg selv, og støtt de som trenger det litt ekstra 🙂

Ha en topp dag videre!

tenaaringspappa

Tampong, dildo og fredagstaco

Hva i alle dager har dildo med fredagstaco å gjøre tenker du nå. La oss dykke ned i temaet og se om vi til slutt blir enige om hvordan vi skal løse dette!!

I en helt vanlig familie bør det ikke være flaut å snakke om sex, samliv og tampongfest. For det finnes nok ikke så mye som er mer naturlig enn dette. Mange foreldre kvier seg nettopp til dette, de vet ofte ikke hvordan, hvor og når de skal ta opp dette. Og hvem er det mest flaut for. Er det oss foreldre, barna eller ungdommen din.

Vi alle synes dette kan være et tema som vekker mye forskjellig, men det er så viktig å ta denne praten på et tidlig stadige. Få det inn i familie pensum så tidlig som det lar seg gjøre. Du bør du nok vente til de forstår hva dette handler om, for om du starter for tidlig har det ingen hensikt:)

Det er mange familier som snakker om alt mulig, og det bør ikke være noe mer flaut å snakke om dette under fredagstaco´n som noe annet dere snakker om. Kanskje du tar praten mens de har venner på besøk. Da kan det fort hende vennene synes dette er helt greit, fordi deres foreldre ikke gjør dette.

Det viktigste er å starte pent….Du trenger ikke å gå rett på sak….hvordan tre inn en dildo. Det er lov å bruke hodet her, og jo bedre fundament barna våre har med seg inn i ungdomstiden, jo bedre vil den bli. Har dere aldri snakket om dette tema, vil jeg tro at ungdommen din vil føle seg utrygg. En ting er å lese om det via google, men når de får det fra oss foreldre så virker det nok mer troverdig.

Det bør snakkes om porno, at dette bare er skuespill, at kondom er viktig. Beskyttelse er ikke bare for å skjermes for å bli gravid, men også for å ikke få kjønns sykdommer. Det er så utrolig viktig å få inn dette så tidlig som mulig.

Føl deg frem og lag dette til et åpent tema. Ditt barn har helt sikkert en rekke spørsmål de ønsker å ta opp enten ved bruk av bind, tamponger, er det vondt å ha sex første gang osv. Jeg skal være så ærlig å si at denne praten i vårt hjem er det konemor som tar seg av. Ikke fordi jeg synes det er flaut, men konemor er så innmari flink til å prate om alt mulig og barna virker ikke til å synes det er så flaut som vi tenker det er.

Jo eldre de blir, så sier de kanskje ….MAMMAAAA nå har vi hørt det…hehe men det går helt fint. i vårt hjem har konemor tatt den praten fra et tidlig stadige, og det er viktig. Som sagt ta det frem under taco´n så blir det ikke så klein setting. Det er noe med det også….Skal mann sitte over bordet og prate kun om dette, så blir det kanskje mer kleint enn om man benytter sjansen ved en allerede normal setting.

Du skal se at barnet ditt takker deg i etterkant. Overbevist om at dette vil gå helt fint. Det er en normal ting, som må ufarlig gjøres!

Lykke til, detta klarer du på en god måte!

God helg 🙂

Prekæs

Jeg hadde ingen mulighet

Jeg forsøkte, jeg ga det en sjans, men tror du jeg fikk det til…..Naj!

Vinterferien sklei forbi, det var nydelig og legge bort det meste og bare nyte uka med familien. Det er viktig i blant og kunne koble helt av. Tenke på seg selv, og ikke tenke hva andre mener, sier og gjør. Et supertips her er å legge bort telefonen i blant. Gå en tur uten mobilen med deg så får du en helt annen ro. Ja jeg er fullstendig klar over at det er en trygghet og ha med seg mobilen på tur, i tilfelle det skulle skje noe eller du må ta bilde av noe. Hvor ofte har det skjedd noe når du har vært ute på tur?

Før denne ferien og foran andre ferier, har jeg en tanke om å gjøre ting jeg vanligvis ikke gjør så ofte. Som det og lese bok. Det ser jo så koselig ut, sitte der og bare “dive” inn i boka. Nå har jeg blitt 42 år, og da må jeg vel kunne finne roen med ei bok tenker jeg. Den tanken er det det bare til å legge i fra seg, for dette fungerer ikke for meg. Jeg har for mye annet som opptar tiden, og som er spennende for meg. Jeg hadde ingen mulighet til å ta frem boka en gang på turen vi hadde i vinterferien!

Men jeg gir meg ikke, jeg vil forsøke på nytt i fremtiden, for bøkene de har jeg jo 🙂

Kaninmysteriet fortsetter, eieren har ikke meldt seg så langt. Det som er litt trist og tenke på er at det helt sikkert er et barn som savner denne lille kaninen sin. Den er i trygge og gode hender foreløpig i påvente av at eier melder seg. Fikk du ikke med deg gårsdagens innlegg finner du det her

Ellers gledes det over det fine været vi har om dagen. Det er strålende sol, noe som gir påfyll av god energi i kroppen. Det er magisk og kjøre til kontoret i solskinn og bare høre på musikk. Det gir en fresh start på dagen som igjen har god innvirkning på hvordan dagen vil bli 🙂

Jeg må bare innse at en lesehest er jeg ikke, men gir ikke opp håpet så lett!

Lag deg en finfin dag og gjør det beste ut av din dag:)

tenaaringspappa