Sjefen i FHI var på besøk, hun fortalte oss noe nytt

Hei og hopp!

Vi var så heldige å få besøk av Line Vold i FHI i podcasten vår, og hun fortalte oss noe som ikke allerede er kjent i media.

Dette er noe du garantert vil få med deg, legger ved link her så er det bare å trykke play!

Vi har blitt tatt veldig veldig godt i mot, og vi gleder oss veldig til å spille i ny episode

Hør hva Line har å si 🙂

Ha en magisk dag videre

Prekæs

Bør ungdom under 18 år drikke alkohol ?

Våre kjære etterkommere står daglig ovenfor press. Det er kroppspress, klespress, samt mange andre press daglig. Det er en utfordring for mange å stå i mot alt dette. Det er mange som ettergir for å være en av de kule, MEN er man egentlig så kul om man føyer seg!?!

Jeg vet jeg dykker inn i et betent tema når jeg nevner alkohol. Dette er noe mange har både gode og dårlige forhold til. Er det egentlig greit at barna våre drikker alkohol før de blir 18 år. Jeg vet det er mange foreldre som synes dette er vanskelig, og mange gir nok etter fordi vi lever i 2021 osv. Er det riktig å gi etter for presset?

Her er det mange scenario som spiller inn, og noe av det aller viktigste er å ikke gjøre dette til noe krise om ditt barn skulle komme hjem å ha smakt på alkohol for eksempel. Da er det veldig viktig å ta den praten, for det er ikke krise men de er jo som ungdom flest svært nysjerrige. Og gjøre dette til noe farlig, kan fort slå ut den gale veien. Om de skulle teste ut, bli fulle og havne i ei grøft, er det en stor trygghet å vite at de kan ringe hjem til mamsen eller papsen og bli hentet. Dette vil være en trygghet.

Jeg mener i utgangspunktet at det ikke skal drikkes før de er 18, da det er ikke lov å kjøpe, og da bør man følge loven, men når det er sagt så kommer dette helt an på flere ting. Når barna blir 17 år og 7 mnd, og ønsker å prøve dette ut så kan du jo la de smake en cider, øl eller vin. Så lenge det er under kontrollerte forhold.

Da vil du se hvordan dette går, og jeg vet mange lar ungdom smake på en øl eller lignende i 15-16 års alderen, for å se litt hva de synes. De fleste rynker på nesa og synes dette overholdet ikke er noe godt! Mange starter å drikke tidlig, noe som kanskje ikke er bra.

En ting er helt klart, om barnet ditt ønsker å drikke alkohol, så får de tak i dette uansett. Og nei vi kan ikke leve livene for de. Vi kan gi gode råd og være gode forbilder. Det er kanskje det viktigste av alt i oppveksten!

Det er ikke noe galt i dette om man drikker det med måte. Det er viktig for barn og se at vi voksne kan ta en seg øl til maten uten å bli drita. Da er det noe helt annet. Barn liker ikke fulle foreldre, det er helt klart noe som er traumatiserende!

Hva synes du, bør barn drikke alkohol før de er 18 år?

Legg gjerne igjen en kommentar, så ser vi hva dere mener 🙂

Ha en videre finfin dag

Prekæs

15 ting om påsken du egentlig burde vite

1. Hvorfor feirer vi påske? 

I jødisk tro feires påske som en minnefest over deres frigjøring av Gud fra slaveriet i Egypt og deres frihet som nasjon under lederskapet til Moses.

I kristen tro er påska den viktigste høytiden i kirkeåret. Vi feirer påske til minne om Jesu lidelse, død og oppstandelse – som ifølge evangeliene fant sted nettopp under den jødiske påskefeiringen i Jerusalem.

 

2. Når er påska? 

Påsken er på forskjellig tid hvert år, og det er alltid litt vanskelig å huske på når påsken egentlig er. En huskeregel for å vite når det er påske er: Første påskedag er første dag etter første fullmåne etter vårjevndøgn. Denne metoden kalles påskeformelen. Eller du kan gjøre som alle andre å google det.😊

 

3. Hva skjedde på palmesøndag? 

Palmesøndag er søndagen før påske og den feires til minne om Jesu inntog i Jerusalem. Jesus kom ridende på et esel og ble hyllet som en konge. Folk rundt strødde palmegreiner på veien til ære for han.

 

4. Hva skjedde på Skjærtorsdag?

På skjærtorsdag hadde Jesus det siste måltidet med disiplene sine. Måltidet var en del av den tids jødiske tradisjon. Dagen markerte slutten på fastetiden.

Navnet «skjærtorsdag» kommer mest sannsynlig fra det gammelnorske ordet skira som betyr «renselse», og det passer jo godt siden Jesus vasket disiplenes føtter denne kvelden. Fot vasking er et symbol på kristen nestekjærlighet.

 

5. Hva skjedde på Langfredag?

Landfredag var dagen da Jesus ble dømt og korsfestet. Navnet på dagen kommer muligens av at dagen var preget av sorg og dagen føltes derfor lang.

 

6. Hva Skjedde på påskeaften? 

Påskeaften er lørdagen mellom langfredag og påskedag. Fra gammelt av er det en dag som ble markert på stille vis, med faste og meditasjon. På denne dagen er kirken samlet i sorgen over Jesu korsfestelse og død.

 

7. Hva skjedde første påskedag? 

Første påskedag eller bare påskedagen er kirkeårets aller gladeste dag. Det var denne morgenen at kvinnene gikk til graven for å stelle Jesu kropp, men da de kom fram var graven tom. Jesus hadde stått opp fra de døde. Derfor feires dagen til minne om Jesu oppstandelse.

 

8. Hvorfor feirer vi andre påskedag? 

Andre påskedag har liten religiøs betydning, men det er likevel en hellig dag. Bruk dagen på å slappe av før hverdagen blir fylt av jobb, skole, møter og andre ting.

 

9. Hva er den stille uken? 

Den stille uken er uken mellom palmesøndag og første påkedag.

 

10. Hva er greia med påskeegg? 

Egg har en lag tradisjon tradisjon knyttet til påskefeiringen. Tidlig i middelalderen ble egget bukt som et bilde på Jesu oppstandelse.

Skikken med å dekorere egg kom trolig til Norge med innflyttere rundt 1800.

Visste du forresten at verdens største påskeegg av sjokolade er 7200 kg og er 19.6 meter på sitt bredeste?

Eller visste du at Det Hvite Hus helt siden 1878 har arrangert en årlig påskeegg jakt i hagen?

 

11. Hvem er påskeharen? 

Den moderne påskeharen som legger ut egg skal ha opphav i tysk folketro. I 1682 publiserte Georg Franckenau en avhandling på latin: De ovis paschalibus(om påskeegg). Der står det at påskeharen legger egg som den gjemmer i gress og kratt i hagen. De voksne moret seg over barna som lette etter eggene.

Opphavet for forbindelsen mellom haren og påsken er uklar.

 

12. Hvorfor er gul “påskefargen”? 

Ingen vet helt sikkert hvorfor gul har blitt påskens farge, men det har ikke med religion. Oppfatningen hos mange er at gulfargen markerer overgangen til en årstid hvor solen kommer tilbake. Solen er et symbol på kraft og livsglede.

 

13. Hvor kommer ordet påske fra? 

Ordet påske er opprinnelig Hebraisk og betyr «gå forbi».

 

14. Hvorfor leser vi krim i påska? 

Påskekrim er et særnorsk fenomen som stammer fra en reklamekampanje som Gyldendal forlag kjørte dagen før palmesøndag i 1923. De annonserte i aviser med boktittelen i stor skrift. Grunnen til at annonsen fikk så mye oppmerksomhet var fordi boken her «Bergentoget plyndret i natt». Folk trodde det var ekte og avisene ble nedringt av fortvilte mennesker. Året etter satset også Aschehoug forlag også på å gi ut kriminalromaner ved påsketider, og siden har det vært tradisjon.

 

15. Hva menes med påskelam? 

Påskelam er betegnelsen på offerlammet som jødene bli pålagt p slakte og spise rett før flukten fra Egypt. Denne offerskikken skulle gjentas hvert år til å minne om disse hendelsene.

 

Nå blei du forhåpentligvis litt klokere, og har noe å fortelle dine barn, barnebarn og alle du kjenner.

Del gjerne

tenaaringspappa

I natt var det tyver hos oss

Hei gode du:)

Nå kan du senke skuldrene dine å puste rolig, de har heldigvis ikke stjålet noen gjenstander. Det de har stjålet er rett og slett en time av vår søvn. Det føles ihvertfall slik. Det er det verste med å stille klokken en time frem, fordi da føler du deg snytt for en time med god søvn. Dette er noe jeg husker spesielt godt da barna var små. På kvelden da klokka egentlig var barnetv tid, hadde de fremdeles mye energi som måtte fyres av!

Ja nå skal det sies at jeg la som regel hodet bakover ved den tiden, slik at jeg fikk fri luftveier 🙂 duppet rett og slett av ved barnetv tid. Da kunne jo kidsa se på tv i fred og ro, mens far ladet opp til kvelds stell. Vinn vinn situasjon!

Det er som regel mange som lurer på hvilken vei vi stiller klokka.  Selv mange i godt voksen alder. Som jeg har sagt tidligere, så er det en grei regel på det. Den stilles den veien du tar hagemøblene. Om våren tar vi møblene frem, dvs 1 time frem, og om høsten 1 time tilbake.

I disse tider skulle vi kanskje ønsket at vi kunne stille klokka 8 mnd frem. Slik at viruset muligens var over! Tenk deg hvor digg da. Kan vi ikke bare si det slik? Hvem er det som bestemmer det ? 🙂 Få tak i den personen øyeblikkelig!

Har du hatt en fin helg, og er klar igjen for en ny uke i morgo?, uansett så kommer mandagen, og vi har alle våre planer slik at dette går bra på sett og vis. Nå er det sent på kvelden, men er du trøtt nå da?, Klokka er jo bare litt før 9 på kvelden. Jeg er jo av den typen som sovner før jeg treffer puta så for min del går nok dette veldig bra allikevel.

Vi har ellers hatt en topp helg, med mye familietid. Vært ute å fått i oss god frisk luft, og inntar nå sofa´n i grei posisjon:)

Da er vi enige om at det kanskje har vært et tyveri hos alle der ute i de norske hjem i natt, men vi gidder ikke å anmelde det. Vi får stå i det:) Det eneste jeg håper er at jeg får tilbake den stjålne timen før jul. Det er gode muligheter for det 🙂

Ha en topp kveld videre

Prekæs

-tenaaringspappa- 

 

 

Slik får du med deg ungdommen på tur

Dagens ungdom blir naturligvis mer stillesittende enn det vi var i vår ungdom, og jeg har sagt mye om dette tidligere…Vi kan ikke sammenligne vår barndom med dagens barn og unges oppvekst. Vi har lett for å si at slik gjorde ikke vi det. Glemt disse ordene. Det er 2021, og det MÅ bare aksepteres. Vi er stadig i utvikling, men her vil du få noen gode råd fra en rutinert pappa 🙂

En ting er ihvertfall helt sikkert, vi alle sitter mye mer i go´stolen. Det er veldig behagelig å sitte der, og jeg trives godt med det å sette seg ned i sofa´n med en god varm kopp nytrukket kaffe. Nå er jeg av den rastløse typen, som liker at det skjer ting og det er ikke alltid alle i familien er i OL form som jeg:)

Det å komme seg ut på tur føles behagelig, deilig og igjen så kan vi sette oss ned med god samvittighet etter en tur. Terskelen for å gå ut kan av og til være høy, men finner du den indre drivkraften så vil du ikke angre. I disse tider er det ekstra viktig å ta seg en lufte tur. Mange er veldig flinke til å ta seg en slags pause fra husets 4 vegger. Det er noe vi alle trenger!

Stillesittende ungdom kan være en utfordring, men det finnes alltid bare løsninger. Det er motto jeg ofte bruker i hverdagen. Står jeg fast i noe, så er det alltid en løsning!

Hva kan du motivere med som er mer gøy enn mobilen til ungdommen, og sosiale medier. De de en oppfordring som de fint kan bite på.

  • La de være fotoansvarlig, da har de mobilen med seg og de får et ansvar for bilder som evnt kan legget ut i sosiale medier
  • Ungdommen kan står for mat, ønske gjennomføring etc
  • Finn noen alternativer til tursteder, og la ungdommen bestemme
  • Du vet som regel hva de liker å spise, drikke osv, ta med det som frister.
  • Ikke lett opp til for lange turer
  • Legg inn pauser om det er nødvendig
  • Ikke vær ute for lenge, da er det en viss fare for at det blir kjedelig

Her er et knippe med ting du fint kan bruke som motivasjon, og som fint kan brukes nå som vi har påsken rett rundt hjørnet. Noe av nøkkelen er å ikke bruke tvang. Da blir de ihvertfall ikke med. Bruk tvang med omhu, og ikke som et pressmiddel. Jeg er av den oppfatning at tvang og press blir sett på som negativt.

Jeg er overbevist om at barna våre synes det er deilig med en liten pause i en ellers trist hverdag med mye avstand til venner nå om dagen.

Bålkos er som regle veldig hyggelig, sitte rundt et bål høre knitring og kjenne varmen er magisk.

Vi er nok bortskjemte med våre ungdommer, de synes det er gøy å være med på tur. Vi leker gjemsel og har det gøy. Ta med noe godt så skal du se at dette blir knall

Dette fikser du, og ikke vent med planleggingen. Gjør det allerede nå i helgen!

Ha en knakende finfin helg

Del gjerne

tenaaringspappa

Nei dette er ingen wunderbaum!

Hei, gode menneske går det bra med deg? Håper du klarer å holde hodet over vann. Du har helt sikkert funnet din måte å leve på, selv om det er kjedelige og lange dager så må vi bare holde ut. For som alle sier og skriver overalt….Det blir bra igjen!

Når vi ser oss litt rundt, så er det egentlig ikke rart smitten øker rundt omkring. For å ta for oss engangsmunnbindet, så er det flere bilister som bruker dette som wunderbaum. Men i alle dager det er jo et engangsmunnbind. Vi ser også at flere drar opp et fillete, og nesten hullete munnbind fra lomma si i det de skal inn på en butikk.

Om det er flere som har slik mentalitet, så er det ikke rart vi ikke får bort denne smitten. Jeg tror også uten å ha noen stadfestet tall at stoffmunbindet til flere ikke blir vasket regelmessig. Før i tiden hang det wunderbaum. Kanskje bindet henges i frontspeilt i bilen grunnet manko på wunderbaum nå som grensene er stengt 🙂

For å sette dette litt på spissen, så setter du på deg munnbind. Du går i butikken, da legger det seg bakterier, virus og annen smuss utenpå munnbindet. Du tar tak i deg på utsiden og legger det i lomma. Da ligger det der sammen med alt av bakterier og diverse smuss! Du kjører hånda i lomma igjen senere for du skal inn i en butikk. Da er bindet ikke rent, og du puster inn all skitten fra tidligere besøk her og der.

Vettu hva kan da du like gjerne droppe og bruke dette. For det har ingen virkning allikevel.

Nå sitter det flere å dagdrømmer seg bort til en hverdag fri for smitte. Det å lese aviser uten å se smitte tall osv. Det er noe vi alle strekker oss etter. Pr nå føles dette fjernt fra realiteten vi har i dag.

Husk kjære medborger, ditt munnbind er ikke en wunderbaum. Ja den henger der med morgenånde og er full av bakterier, men det finnes flere wunderbaum som bør brukes istedenfor!

Noe av det som er rart er at det er mye som er stengt nå, men allikevel så får vi smitterekorder. Da er det noe som ikke gjøres riktig. Vi kommer til å gå inn i påsken med høye smittetall, noe som ikke er bra.

Ta vare på deg selv, og bli med du og. Ser du noen kjøre rundt med bindet i speilet, si det til de at dette er engangsmunnbind.

Ha en optimal finfin dag

tenaaringspappa

Vi MÅ gjøre som vi gjorde 12.mars 2020

Ja det er kjedelig å leve under strenge tiltak, MEN det er bedre å ha det kjedelig i noen få uker, enn hele 2021. 12.mars 2020, stengte vi ned og det viste seg raskt at vi fikk kontroll på smitten. Naturlig nok var myndighetene mer usikre på det hele, fordi det var noe nytt som rammet oss. Vi hadde ingenting å se tilbake på, bare andre land som advarte land her i nord om at de bør stenge grenser og ta forhåndsregler med en gang.  Vi ventet og ventet helt til Danmark stengte ned, da gjorde Norge det kort tid etter!

Etter at skole, arbeidsplasser, og butikker stengte ned, så vi at smitten raskt sank. Smitten gikk ned slik vi håpet på, noe som gjorde at vi igjen kunne åpne litt opp igjen. Vi fikk et håp om at dette gikk den rette veien. Vi fikk en bedre start på høsten enn vårparten, men det rare er at når vi slipper litt opp så blir vi litt slepphendte.

Vi ser at det vi gjorde fra mars til juni 2020, var bra. Ja vi gikk glipp av en hyttetur i påska, men det er langt viktigere å få kontroll på smitten enn å nyte en hyttetur. Det er flere kommuner som ikke har smitte i det hele tatt, MEN det hjelper så lite når folket skal på hytta fra byer som har mye smitte. Da dras dette med til fjells, og rammer raskt de små hytte kommunene.

Det er faktisk flere som har lyst til å nyte hytta si, de som har hytte i Sverige har ingen mulighet til å kose seg slik som de med hytte i Norge har pr i dag. Mange har ikke kunnet være på hytta i utlandet siden før 12.mars 2020. Og dette ser ut til å drøye i det lange løp. Vi har forsøkt ulike strategier, uten at dette har gitt noe suksess. Smitter øker, og vi er i smittebølge nr 3! Vi er lei, det er rett før vi gjør noe drastisk her for nå har vi fått nok.

Vi leser denne uken at flere menigheter har samlet seg og forkynt sitt budskap. Hva i alle dager er det som skjer i hodet på folk som samles nå i disse dager 16-17 personer i et lokale?!? De fortjener å bli politianmeldt på stedet. Makan til idioter!!

Kjære myndigheter, gjør som dere gjorde 12.mars 2020. Vi ser alle at dette hjalp. Smitten gikk ned, noe vi alle venter på nå. Det vi ser nå er at smitten øker, vi setter smitterekorder i Norge, i flere byer. Det er kjipt å ha det som vi har det akkurat nå, og mange mange sliter. Det er tragisk den situasjonen vi nå er i, men slik vil det være ut 2021 om det ikke endres strategi!!

Steng ned skoler, steng ned alt som er og innfør gjerne portforbud. Bruk det, ikke vent til flere liv går tapt. Vi har ikke flere liv å miste. Vi har mistet mange nok nå! Det fungerer fint med digital undervisning, så dette bør utnyttes!

Nå har det vært forsøkt med å anbefale, gi råd osv. Når det ikke gis forbud blir det ikke strengt nok. Det er slik vi mennesker er satt sammen. Vi må ha helt klare, tydelige forbud. Det er det eneste som gjelder. Og vi ser etter hver ferie at smitten øker. Forskjellen er at tidligere har det vært lav smitte inn mot ferier, og økt underveis. Nå går vi inn i påsken med høy smitte, så hvor denne påsken ender er uvisst.

Myndigheten tørr tydeligvis ikke å innføre hytteforbud nå, men det hadde nok vært smart. Det samles som sagt mange mennesker fra andre røde byer på ett sted, og da kan det påføres mye smitte. Det vil være synd i seg selv at dette kan skje ved mindre kommuner.

Myndighetene bør brette opp ermene, innføre portforbud, hytte forbud og slå hardt ned på alt. Med denne måten vil vi kunne få en langt bedre sommer enn slik det ser ut nå. Det er kjipt og kjedelig ja, MEN det er langt mer kjedelig å ha det sånn som dette her i mange måneder. Jeg tror jeg har mange med meg i ryggen når jeg forteller dette, og kommer med denne klare oppfordringen.

Det koster mye penger, og pengesekken til Norge blør. Dett koster selvsagt, MEN det vil koste langt mer om dette drøyer ut i mange måneder.

Vi vil ha tilbake friheten nå!!

Ønsker deg ellers en fin ukes start!

Del gjerne

-tenaaringspappa-

250 000 har sett denne video

Er det rart jeg blir hekta! Det er veldig gøy når man treffer med videoer man legger ut. Jeg er en person som sprer glede i hverdagen og det er bare positive tilbakemeldinger. Selv for en 40 åringer er tiktok gøy. Det har vært og er fremdeles mange som snakker dette ned, og at det er skummeldt med slike apper.

Det vet nok ikke hva de snakker om, og det var det som første meg inn i denne verden. Jeg ønsket å få et innblikk i hva er det unga våre driver med på de ulike apper. Facebook, er såpass kjent og der er ikke ungdommen lenger. Det er for gæmliser som de sier 🙂

Jeg la ut denne video og den går viralt i løpet av kort tid. Pr nå er den vist 250 000 ganger. Det er faktisk en kvart million visninger på denne. Og det er gøy, og stort på en gang. tror ikke jeg forstår hvor stort det faktisk er.

Her kan du se hvilken videosnutt jeg snakker om.

Jeg elsker dette, og kunne spre glede i en ellers så tung hverdag som vi nå er i, gir meg mye tilbake i form av full energi. De som kjenner meg der ute vet jo at jeg er en person som elsker det jeg gjør, og gir mye for å glede andre.

Men du husk å ta godt vare på deg selv, og følg meg gjerne på tiktok om du ønsker deg en god latter!

Ha en utmerket finfin dag

Prekæs

En uke for historiebøkene

Mandagen er over og vipps er det fredag!

Sånn føles det ihvertfall for denne kroppen på 2 ben. Det er stas at vi har noe å gjøre i denne ellers så merkelige tiden vi er i. For min egen del, så rammes vi ikke så hardt som mange andre. Vi er ikke de som er avhengige av å reise hit og dit, til utlandet osv. Vi stortrives hjemme i vårt eget hjem, men det å reise på hytta av og til er digg. Jeg tror kanskje de som er vant med å farte store deler av året rammes hardere enn mange andre.

Vi kickstartet mandagen med besøk hos God Morgen Norge, noe som ga oss en god følelse av at det vi driver med er ettertraktet. Det har kommet bare positive tilbakemeldinger etter gjesteopptreden, og kanskje vi besøker flere tv program. Den som følger med får se 🙂

Farskapet har blitt meget godt tatt i mot, og vi treffer noe et godt marked der ute. Det er mange som ønsker tips og råd, noe vi merker i innboksen vår. Mange sier de har nok av tips til småbarns stadige, men færre rettet mot tenåringslivet. Det er mange dilemma både vi og ungdommen står i som kan løses over en podcast som farskapet. Samt at vi får inn ulike gjester. Og på denne måten får vi en god oversikt over hvordan andre mennesker løser ulike dilemma.

Av og til hadde det vært deilig om døgnet hadde flere timer, slik at vi har tid til mer moro:) For dette er veldig moro, og i går lekket Rjukan Arbeiderblad en nyhet om oss. Vi skal sette verdensrekord i April. Noe vi skal komme tilbake til i starten av april. Dette er noe du absolutt bør få med deg.

Dagene går, men jeg er av den typen som liker at det skjer mye, og liker å ha mange baller i lufta på en og samme gang:) Det gir meg mye energi av å mestre det vi driver med.

Når det gjelder farskapet, så er det dette som er i vinden nå om dagen, og nå har vi en gjesteliste som er meget spennende. Det er gjester som har et stort navn i samfunnet, og det skal du få ta del i. Kjenner du noen som fremdeles ikke har hørt på farskapet, så er det bare å dra de inn i “vår” boble 🙂 Det vil de ikke angre på.

Vi har spilt inn ny episode av farskapet som slippes på mandag, samt at vi har en spennende gjest til uka! Det er bare til å tune inn. Og har du et tema du ønsker vi skal ta oss, rop ut! Vi bruker denne som en psykolog. Nettopp fordi det er mange ulike dilemma vi stor ovenfor.

Helgen skal nytes, det skjer ikke så mye spennende, men det er digg og bare kunne sove litt lenger og nyte en lengre kaffekopp!

Go´helg 🙂

tenaaringspappa

Den største utfordringen ved å være en tenåringspappa

Hiv og Hoi, det går mot vår!

Sakte men sikkert kryper temperaturen dit vi ønsker å ha den, nemlig på pluss siden. Her i by´n har det jo knapt nok vært noe snø, så det tok ikke mer enn 24 timer fra det startet å smelte til vi så gress og tørr asfalt. Det er nå vi er glad for å bo her, fordi nå kan vi nyte vårdagene uten snø og slafs. Den kom og riktignok og lå en stund, men når den først bestemte seg for å fordufte gjorde den ikke noe nummer ut av det 🙂

Det er fordeler og ulemper med det meste, og her kan vi sei det. Enkelte steder har snø mange flere måneder enn oss, noe som de er vant med. Det ville vært rart om det putselig nå skulle komme snø her i september/oktober og bli liggende til over 17.mai. Det vil nok aldri skje her.

Det å være en far kan by på mange utfordringer og spesielt inn mot tenåringslivet. Ungdommen forsøker å finne seg selv, og det er utfordrende for veldig mange. Det er mye følelser i sving, blandet med en god dose hormoner som skal behandles underveis. Så her gjelder det å stålsette seg. Det er lov å feile underveis for oss foreldre, og det finnes få av oss som ikke har brutt foreldre reglene for å si det sånn!

Det snakkes stadig om at vi skal være rolige i praten, og gå ned på barnas nivå. Ja det er jeg helt enig i, MEN når barnet ditt våkner kl 04.00 for 12.dagen på rad fordi de der redd og ikke får sove. Ja da er det lett å gå i den klassiske foreldrefella og rope ut noen gloser 🙂 Det er jo ikke barnas skyld sies det, men det eneste vi ønsker er bare å sove. Få de timene med søvn som vi trenger for å være foreldre resten av dagen!

Ta det helt med ro, dette vil roe seg når de sklir over i tenåringsalder. Det med nattesøvnen ja, MEN let the game begin. Det er nå det hele starter, det kan fort bli et par bekymringer ekstra i denne tiden, og vi glemmer småbarns tiden på en rolig måte:) Jeg pleier å si følgende…har du et godt fundament i bunnen her, så er du godt rustet for at dette skal gå bra. Det finnes selvsagt hjelp å få om du skulle stå helt fast. Snakk med venner, familie og andre personer om det må til. For du må ikke glemme deg selv her og.

Vi skal igjennom mye ulike ting igjennom dagen. Det skal jobbes, lage middag, trene, lufte bikkja. Samt huske å vanne de få blomstene du har, ellers vil de henge med hodet. Så totalt sett er det mange som krever vår oppmerksomhet.

Den største utfordringen ved det å være en tenåringspappa er det å skille mellom å være en god far, og en venn. For vi ønsker alle å være den beste forelder for barna våre. Vi ønsker å alltid være der for de, enten de trenger en skulder å gråte på, eller rett å slett heve stemmen. Når vi tenker igjennom det, så er dagene fylt med utfordringer for oss alle, og vi vet faktisk ikke hva dagen bringer oss. Alt kan i teorien skje, men samtidig kan vi ikke gå rundt å være bekymret for det heller.

Det er viktig å finne en balansegang her, for vi skal være den kule pappa´n som er med på alt, samtidig som vi skal sette grenser. Vi må ikke glemme at vi er de som skal lære bort våre “tekniker” til våre etterkommere. De er avhengige av oss, selv om det ikke alltid virker slik i tenåringsperioden!

Dette er noe vi bare må holde ut, og ja vi er ansvarlige her. Det er vi som har satt de til verden, og da må vi bare ta ansvar for at de kommer seg opp og frem her i livet og:)

Nyt dagen som den er, og bruk mer tid med barna våre nå som vi har mer tid. Det kan kalles meget god investering.

Ha en fortryllende fin dag

Del gjerne

tenaaringspappa