En tenåringspappa er ikke bare en far….

Hei gode du!

Det er mange der ute som tenker at en pappa han skal være en pappa, hjelpe til med lekser, lære opp poden til det de ikke kan og være en kosebamse de kan komme til om det er noe som er vanskelig. Når barna er små, oppleves det å være pappa en stor ære. Vi gjør litt som mamsene sier, og tar den bleia og steller før leggetid. Vi er den pappa som trår til der det trengs, samtidig som vi klipper gresset og skrur på bilen. Det er mange forventninger til en pappa, men så er det ikke alle papper som mestrer det andre papser får til.

Etter hver som barna blir eldre, de sklir over til å bli ungdommer, så kommer det flere og flere utfordringer som ungdommene står i, og da er det viktigere enn noen gang å ha en far som retter seg opp og er det når det er behov. Vi må ikke være fraværende i dette øyeblikk. Det er ekstremt viktig at vi bryr oss. Ikke bruk for mye tid i garasjen med det du verdsetter, men ta del i dine barns verden.

Det er mange som tenker at jaja nå er barna såpass store at de klarer seg selv, de er så store at de har ikke like stort behov for meg nå. Der tenkes det feil, for nå må vi ikke bare være en pappa, det er nå vi må være psykolog, maler, snekker, bilmekaniker, og gartner på en gang. Vi må være tilstede, og se de behovene barna våre har. Det skjer så mye i et tenåringsliv, og alt dette klarer de ikke på egen hånd.

Det er mange papser som skal være så harde, tenke at det er mamsene sin jobb osv, men vi er da med på å lage barna våre. Da får vi bare brette opp ermene, og bli med hele veien. Ikke hopp av og tenk at nå klarer båten å seile alene. Den trenger en veiviser. Det er ikke mammaene sin oppgave å oppdra barna våre. Vi er et fellesskap i familien, og vi er like viktige begge 2.

Når barna har det vanskelig er det lett å gå til mor, for hun kan snakke dypt, og vise følelser. Det kan vi fedre også gjøre, vi trenger ikke være så steinharde bare fordi vi er fedre. La tårene trille nedover kinnet og vis din myke side. Så skal du se at det gir en bedre følelse, og du vil ta mer del i fellesskapet. Det er ikke sånn at mor skal stå på kjøkkenet, og far skal holde på i hagen. Likestilling er helt i trå med årstallet. Det var i gamle dager at det var slik. Nå kan vi alle gjøre alt, og om hverandre.

Er du som pappa egentlig klar over alt som skjer i et familieliv, alt fra det å stå opp med barna, bistå med lekser, lage middag og ta lesestunden på sengekanten. Det er mange fedre som er kjempe flinke her, men det er rom for mange flere. Det er mange som er fraværende, og bør strammes opp.

Som sagt så har vi mange ulike roller i et familieliv, og det er viktig å vise seg fra en god side. Så er det av og til viktig å prioritere en kveld med gutta, og til gjengjeld MÅ du gi mødre også muligheten til å dra ut med jentene. Det bør være likt begge veier, for det er ikke en regel som sier at det kun er fedre som skal ut og ha det gøy!

Jeg er en stolt pappa til våre 3 tenåringer, og tar stor del i familielivet her i heimen 🙂

Ha en strålende fin tirsdag, og nyt tiden som pappa. Du vil aldri få denne dagen igjen, tenker vi slik gir det mening!

tenaaringspappa

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg