Dette anbefales for og få kontroll på økonomien

God Fredag!

Hverdagsøkonomi er noe vi alle har et forhold til, og det går ut fra konto mange tusen kroner hver eneste måned. Er du flink til å ha kontroll på din egen økonomi. Når vi snakker om flere tusen så er ikke det å ta i. Det med sparing er en kunst, men fantastisk moro når du får det til. Du kjenner at du blir litt hekta!

Har du noen gang satt opp et budsjett? Vet du hvor synlig pengene dine blir i et budjsett? Om du aldri har gjort dette skal jeg gi deg noen gode tips på veien. Det er mange måter du kan få kontroll på hvor pengene går hen, og du blir helt sikkert overrasket når du ser forbruket.

Det er mange mennesker som sløser med penger hver eneste måned, og det angrer de på når du virkelig trenger penger. Det trenger ikke å være mange tusen du sparer hver måned, men det er litt gøy å bare sette av en hundrelapp. Og du kan se at sparekonto får noen kroner å vokse på.

Det å sette opp et budsjett er en liten kunst, men jeg anbefaler deg virkelig å gjøre det. Du vet nok ikke hvor mye penger du bruker på mat, klær, bensin og andre ting. Kanskje du har flere streaming tjenester du ikke bruker, men som du er “passiv” medlem av. Det er smart å ta en runde med alle disse og se om du virkelig bruker disse.

Det er ingen vits å ha de om du ikke har brukt de, de siste 2-3 mnd. Da betyr det at du ikke har behov. For en ting er sikkert, med et budsjett så ser du helt klart hvor pengene dine går hen hver eneste måned. Når du har vært i butikken, ta vare på kvitteringen, og før inn summen i budsjettet. Excel ark er et bra verktøy, og som enkelt fører oversikten.

Etter at vi begynte å bruke budsjett, har vi fått god kontroll på hvor pengene blir av, og vi finner poster vi kan kutte ned på, som rett og slett er unødvendig. Det er ingen vits å bruke mange ekstra tusen på mat, om du kan bruke mindre.

Det og ukeshandle, er en veldig smart ting. Og ved dette vil du garantert spare mange tusen hver måned. Er du innom butikken daglig, tar du nok med deg en del unødvendig varer som du ellers ikke vil ta med. Handler du når du er sulten, tar du raske, dyre avgjørelser. Ved disse små grepen, er jeg sikker på at du kan spare mange penger.

Det finnes mange geniale budsjett som kan brukes, men jeg har et excel ark som vi setter inn våre summer i. På den måten har vi full kontroll på hvor alle pengene blir av, og vi ser poster vi kan spare litt på. For å ta et eksempel er det nok mye du kan spare på forsikring, tv, internett og disse postene.

Ta en runde med de ulike bedriftene minst 1 gang pr år. Ikke vær altfor lojal mot de, de skor seg ofte på at du er tro mot de, og justerer opp prisen minst 1 gang pr år. Det bør vi ikke godta, og det vil være flere tilbydere som kan gi deg et godt tilbud. Flere tilbydere tilbyr også gratis måneder om du velger å bli kunder hos de.

Finn et budsjett du synes fungerer greit, og sett i gang. Før inn inntekter, utgifter og hva som beveger seg på din konto hver måned. Du blir raskt hekta!

Masse lykke til !

tenaaringspappa

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg