Du har sikkert sett de enten på en festival, på et torg eller ellers på arrangementer der det til dels er maaange mennesker. Spesielt om sommeren. Du får kjøpt de med sukker, kanel, flytende sjokolade eller med soft is. Den moroa koster deg ca 100 spenn for 6 stk. Dette går det fint an å lage selv. De smaker helt fantastiske, og det er veldig enkelt.
Nylig laget Eline disse og jeg lovte dere å komme med oppskriften. Det eneste som kan være noe skummelt her, er den frityr oljen. Den kan du fort brenne seg på, så pass på slik at det går for seg på en grei måte
Dette kan man fint lage nå som det er mye tid i heimen. Om det er sunt…njææææi det er det nok ikke. Men godt er det! Og ved å lage de selv sparer du maaaange penger:)
Gjør følgende
- Sett en kjele på stekeovnen, middels varme
Ha i
- 85 gr smør (margarin, soft)
- 2 1/2 dl vann
- 20 gram sukker
- 1 ts salt
- ca 1 teskje med vailje essens
- 140 gram mel
- 3 egg og 1 eggeplomme
Smelt smøret før du har i vann, ha deretter i sukker, salt og vanilje essens.
Kok dette opp, så demper du varmen på ovnen igjen.
Ha i mel og rør sammen, ta kjelen av varmen og ha i egg
Rør dette sammen til du har en seig masse
Hva du dypper disse i kan du selv bestemme, men ha sukker f.eks sukker på en skål sammen med kanel
Hell deretter røra i en sprøyte pose, med en stjernetupp
Ha dette oppi en kjele med varm frityrolje. (kan også bruke vanlig olje)
Stek de gyllen brune og legg deretter på papir
Ha de i sukkerblandingen
Disse er en slager og jeg tipper du liker de. Så det kan fint være en tips til hva poden selv kan lage. Om du ikke har flytende sjokolade, kan du fint ta en dæsj med nugatti og smelte i mikro´n. Og vipps så blir dette helt nydelig.
Kos deg med denne, detter schnadder!
–tenaaringspappa–