Oppsummering av året…God Jul

Den store dagen er kommet, og ribba er kanskje allerede satt i ovnen. Det er en god følelse å kunne sette seg ned i fred og ro og gi seg selv en klapp på skulderen. Vi klarte det i år også. Det er mye som skal på plass for at julefreden skal senke seg, og jul blir det uansett!

Dette har vært litt av et år. Det er et ord som har gått igjen hver eneste dag, hver eneste time og hvert minutt. Covid-19 er det eneste vi kan snakke om dette året. Det er det som har kommet i veien for mange arbeidsplasser, mange selskaper, bryllup konfirmasjon. Vi ble selv rammet av dette og måtte utsette konfirmasjonen til Eline. Uansett så har det vært et ordentlig dritt år!

 

12.mars ble Norge snudd på hodet. Vi måtte snu oss rundt, barn ble sendt hjem fra skole, butikker måtte stenge, og frisører de måtte avlyse alle sine kunder. Minuttet etter pressekonferansen med statsministeren sto vi igjen med et stort spørsmålstegn…2 minutter etter var dugnaden i gang! Alle tro til og bidro med alt vi kunne komme med. Vår livs største dugnad var i gang.

Dager ble til uker, uker til måneder og etter sommeren tenkte nok de fleste at vi vil være tilbake til mer normal hverdag. Slik ble det ikke, og smittebølge nr 2 slo inn over oss med makt, og smitten nekter å gi seg. Vi har blitt mer smarte, og forstå denne på en bedre måte enn det vi gjorde i våres. Da gikk vi rundt med frykt, for ingen ante hvor alvorlig dette egentlig var.

Utover høsten skjønte vi at julen sto i fare for å bli hardt rammet. Det å ikke kunne invitere til større selskap i jula med venner og familie som vi ellers kun snakker med på snapchat, og sosiale medier skal komme hjem til foreldre og besteforeldre. Det er mange som har lange tradisjoner med juleselskap. Det skal være stort og flott.

I år blir det rett og slett en annerledes julefeiring. Dette skjønte vi tidlig, men få turte å snakke om det. Det å innse at vi står midt i en epidemi er ikke så enkelt å forsto. Mange undres over at dette er verdens undergang. Det håper jeg virkelig ikke, og det er nok ikke så brutalt.

Det var mange som var tidlig ute og ba alle om å slappe av, dette er jo bare som en influensa. Jeg tror vel ikke det er så mange som tenker dette lenger, isåfall har de et problem. For da må det gjøres noen andre tanker, slik at de også forstår alvoret i dette. For om dette har vært som en vanlig influensa hadde det ikke blitt igangsatt så store tiltak som det som har vært dette året. Dette har kostet mange milliarder og nei dette er ingen vanlig influensa.

Det er mange som fortjener heder og ære for den jobben de gjør. De som jobber innenfor helse…På sykehus, helsehus, på teststasjoner osv…For en jobb dere gjør. Uten dere som er helter hadde dette gått galt, og det tør vi ikke tenke på en gang. Uten dere ville vi ikke lyktes med dugnaden. Takk til dere alle!

I dag synes jeg vi skal legge covid tanken i en skuff og ikke ta den frem før vi er ferdig med julekosen. Det å tenke negativt på dette fører ikke noe godt med seg i disse dager!

Du er meget verdifull akkurat som du er 🙂

God Jul til dere alle, og husk å ta vare på hverandre

tenaaringspappa

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg