Barna våre er smartere enn oss voksne

Hei på dere !

Er du godt kjent med hva ditt barn egentlig driver med på sin mobil/nettbrett/internett ?
Gjør du en kontroll i blant? Det kan nok kanskje være greit å snakke med de om dette. Vi foreldre føler oss nok ganske oppegående og langt fremme når det gjelder mobil, sosiale medier og den elektroniske verden. Samtidig er vi trygge på at våre barn ikke gjør noe de ikke skulle gjort. Da hadde vi fått vite om det. Slik tenker vi ofte…

Vi ser til stadighet flere som legger ut nye trender osv, som er nokså brutale. Både med kniv og det hele. Slik er det viktig å fange opp, og vi snakker om at ja det er tråkig at det skjer så mye dritt for tiden, men her kan du følge med og være en viktig brikke! Ikke la ting gå for lut og kaldt vann. vær der for dem, vær der for poden din. Tenk om det var din pode som ble hanket inn av politiet for en alvorlig hendelse, så sitter du igjen og tenker….Hvorfor var jeg ikke flinkere til å sjekke og være der for de.

Det er slik de fleste går rundt å tenker, og de færreste tar del i dette. Da kan jeg trøste deg med at vi ligger langt bak våre barn når det gjelder bl.a sosiale medier. De er 2 store steg foran oss. De er gode på dette, og det er livet deres hver eneste dag. De er gode på å skjule ting som ikke skal komme frem eller vi skal få vite om. Dette gjelder de fleste av ungdommer. Noen foreldre tenker nok…Nei dette gjelder ikke mine barn.

Hvor sikker er du egentlig på det? Få frem gode verdier, det kan være med på at de ikke gjør nettopp de dumme tingene for å tøffe seg for andre. For den trenden er i førersetet nå om dagen, hvor de ter tøft å dele videoer hvor det gjøre dumme ting, nettopp for å få status!

Det er viktig å ta dette på alvor. Det er mange som snakker om dette, og vi leser om det i media rett som det er. Det er helt vanlig at ditt barn har 2-3 kontoer på insta og snapchat. Du følger nok bare 1 av de, for de andre er skjult under et annet navn. Dette får du ikke vite noe om. Som mine barn sier…Facebook det er for eldre folk. Det er ikke så ofte barn kommuniserer i messenger eller lignende. Ihvertfall ikke i sms. Er vel knapt nok en ungdom som bruker MMS 🙂 De kommuniserer som regel i snapchat. Instagram er nok også i toppen.

SoMe er jo kommet kommet for å bli, men det er viktig å ta del i dette. Snakk med ungdommen, du har rett til å se på tlf deres. Og en klassiker er om de da nekter det, så har de noe å skjule. Er de helt åpne om dette er det supert. det er jo mange av de også. Skal ikke svartmale det helt ! Tenk igjennom dette, og kjenn litt på det. Vet du egentlig hvilke sosiale medier din pode er på ? Hva har de på sin mobil ?
Se for deg at du får en tlf fra en bekjent,nabo eller kanskje lærer….Hvor de forteller at flere har sett ditt barn legge ut bilde av seg halvnaken på en instagram profil du ikke har tilgang til…Dette for å oppnå likes ! Det med likes kan drive ungdommer til mye rart. Det vil nok komme som et sjokk, du tenker hvorfor mitt barn, hva driver de med??
Dette kan skade deres fremtid med tanke på bl.a arbeid og utdannelse. Bilder kan jo publiseres overalt på internett. Og de ser ikke helt den faren når de er unge. Nå har vi all verdens mulighet til å få kontroll på dette, nå som poden tilbringer store deler av dagen i heimen. Jeg garanterer deg nesten at du vil bli overrasket over hva du finner, om du ser på tlf sammen med sitt barn!

Tenk fornuftig , ta del i ditt barns mobilbruk og vær kritisk !
Det vil du ikke angre på

Ha en flott dag

-tenaaringspappa-

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg