Vi klarte det!!

Ny dag nye muligheter sies det..

Vi kom oss i mål denne gangen også. Ribba smakte nydelig og potetene ble ikke overkokt. Da skal vi være fornøyde med årets julaften. Det er alltid litt ekstra stress inn mot den store dagen. Vi som lager mat tenker ihjel hodet om det er nok mat. Har vi husket alt? Har vi nok mat til alle gjestene? Og desserten, er den i hus. Selv om jeg vet at det alltid er i boks i god tid før den store dagen, så tenker jeg alltid og maser på konemor..Har vi alt vi trenger i hus?

Men Remi, nå har du spurt og sagt det i flere dager,  og JA vi har alt. Vi har dette året også husket på alt helt ned i den minste detalj. Så hva er egentlig problemet? Hvorfor går jeg rundt å tenker og tenker, funderer og er redd.

Jeg forsøker å tenke…..det er egentlig en helt vanlig dag med middag, det som er i tillegg er julegavene som skal pakkes inn. blir alle fornøyde her da. Er det noen som blir skuffet over det de har kjøpt osv. Herregud det tenkes og tenkes…Vi startet i oktober i år, og var stort sett ferdige i starten av november. allikevel så er det alltid noen småting som må kjøpes inn når det nærmer seg. Plutselig kommer du på noe som trengs.

Det er litt av fordelen ved å starte tidlig. Hvorfor venter enkelte mennesker helt til uk1n før jul før de starter å handle. Da er det sent i mine øyne. Det å starte gir mange fordeler.

 • Mer ro i Desember
 • Tid til å nyte førjuls tiden
 • Ikke noe stress
 • Du får kontroll over “situasjonen”

Neste år så er det bare å komme i gang så raskt som mulig etter sommeren. Start med en plan, sende ut ønske lister og få inspirasjon til hva mennesker ønsker seg. Det er ingen vits i å kjøpe noe de ikke ønsker seg. Send ut forespørsel etter ønskelister, og samle de inn i god tid. Deretter er det bare å kjøpe inn dette steg for steg. Og vipps så har du kommet langt over halvveis. Det er fantastisk å være ute i god tid.

Mange av oss mennesker tenker som regel denne tanken de første dagene etter julaften. Neste år da skal jeg begynne med julegaver tidlig. Skal begynnes allerede i januar, og noen helt sikkert det. Nå er det ikke alt som kan kjøpes inn før sommeren da for å si det sånn. Gavekort for eksempel, det må vente så nærme som mulig. Uansett så lenge du har en plan for hva du skal kjøpe er halve jobben gjort. Da er det bare resten som gjenstår….Kjøp det!

Så er tilbake til maten, den kan og bør også kjøpes inn tidlig det som kan fryses, legg det i fryseren så har du det i hus.

Vi har hatt en fantastisk julaften i år, med besøk av svigerinne og barn. Kost oss med god mat, hyggelig selskap og mye latter. Det er godt å kunne klappe seg skal skulderen i år også og si godt jobba! Vi klarte det. Vi kom i mål med alt, og gavene falt i smak. Hva mer kan vi vente oss….Ingen ting!

Ha en videre magisk høytid:)

tenaaringspappa

0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg