Uniform på skolen

Hei og god torsdag til deg

Vi er midtveis i uken, og det er fortsatt dårlig vær. Det regner og blåser og er høst, sett værmessig. Tenk om alt dette hadde kommet som snø, da kunne vi nok boltret oss i høye brøytekanter og gått på ski hver eneste dag. Slik er det ikke her i Fredrikstad ihvertfall. Det er ikke mye som tilsier at det er vinter nå om dagen. Det kunne i det minste vært noen få minusgrader. Slik at det kunne blitt noe tørt på veien osv. Vi får gjøre det beste ut av det.

Nå var det ikke været jeg skulle skrive så mye om i dag, men klær og ungdom i dagens samfunn, og hvordan dette er styrt. Det er slik i dag at det skal helst være sorte bukser og grå hettegenser, og gjerne med Gant, Levis, Fila og merkegensere. Har du ikke dette på deg, så er du den som ikke følger med i tiden, og blir raskt sett ned på. Slik er det bare. Og når du ser på en ungdomskole elev, legger du raskt merke til dette. Og gjerne en Svea eller Parajumper jakke. Da er du helt “up to date”. Med dette følger det sort press på oss foreldre, for det er få poder som kan svi av 10 000,- på en Parajumper vinterjakke.

I den alderen er det ikke kult å skille deg ut, da får du masse oppmerksomhet rettet mot deg, og det stilles noen spørsmål om hvorfor osv. Du skal være noe tøff om du kan stå i dette, og svare på en god måte. Det er få ungdommer som kler seg i farget tøy på skolen, nettopp av den grunn.

Sånn sett var det jo mye enklere før i tiden, i “gamledager” som mange vil betegne det som. Da gikk alle kledd likt i en slik skoleuniform. Det var ikke mye til mobbing da? Var det vel? Var det enklere da? Enklere for oss foreldre også, som til en hver tid visste hva poden skulle ha på seg. Ingen tvil…I dag blir det din skoleuniform. Burde vi gjort noe sånt i dag og. Hvorfor kan ikke det gjøres? Det vil løse mange problemer, og mye skepsis. Det er flere ungdommer som ikke vil gå på skolen av den grunn, og holder seg hjemme. Dette fører til fravær. og det kladder seg fort til for partene.

Det er trist synes jeg. At skal være slik styrt at om du ikke går i det dyreste og beste så er du mindre verdt! Hva skjer med samfunnet? Hvordan skal vi tekle dette fremover? Det er ikke lett å være den som skiller seg ut, men det du skal vite er at du er tøff om du skiller deg ut. Du er virkelig på gli om du tør å ta steget ut av denne komfort sonen som de fleste bare surfer på! Jeg støtter deg om du gjør det. Du skal ikke være redd for det. Gjør det er mitt budskap.

Til deg som er foreldre så er det bare positivt om du tar del i det som skjer, og får et innblikk i skolehverdagen til poden. Der er du helt sikkert ikke oppdatert på det som skjer.

Dette er mitt første innlegg på blogg.no, og synes det er veldig stas etter å ha blogget miniblogg:)

Ha en fortryllende dag der videre

-tenaaringspappa-

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg