Nå håper jeg snart at vi får vite noe mer!

Det har gått 7 uker siden vi begynte å ane hva som var i ferd med å skje. Vi følger spent med på media, og vet at regjeringen innkaller til pressekonferanse. Den 12.mars blir barn og unge sendt hjem fra skole  og skolen er stengt dagen og ukene etter.

Hverdagen til våre kjære barn og ungdom blir brutalt snudd på hodet! De får ikke lenger lov til å gjøre det trygge som de ellers gjør på hverdagen. Det blir kaotisk de første dagene, det norske folk er i sjokk, men dette er også forventet. I den utviklingen vi var i da med virus var dette helt nødvendig.

Det var ikke bare skole og barnehage som ble stengt, arbeidsplasser måtte stenge dørene, og folk ble permittert over natten! Den 1. uka gikk til å komme over sjokket, skape en ny hverdag, og få orden i rekkene. For dette skjønte vi kom til å ta tid. Det vil gå en stund før vi igjen kan sende ungdommen til skolen.

Nå er vi inne i 7. uke med hjemmeskole, og det merkes godt. Vi legger til oss nye vaner og rutiner som kan være utfordrende å snu. Det blir litt som 1.skoledag igjen når skolehverdagen åpnes. Nå har barnehagen åpnet, småskolen har åpnet, men når skal ungdommen få noe svar? Det er på tide å gi de noe mer info om hva som skjer fremover. Det håper vi kommer om få dager. Det er nok en ny pressekonferanse på trappene, og da håper vi alle at de eldre elevene igjen kan få tilbake sin hverdag og gå på skole, møte sine venner og få den lærdommen de er i behov av!

Ungdommen her i huset, synes det er kjipt, trist og det merkes at de savner det det har gjort hver dag i flere år. Det med hjemmeskole er greit nok, og det fungerer helt greit. Men de får ikke den lærdommen de ellers ville fått.

Jeg føler samtidig at nå som de minste barna kan gå til barnehage og skole, så er det flere som tenker at nå åpner landet vårt opp, og vi kan bare kjøre på. Det er noe skummelt etter hva jeg mener. Krigen er ikke over, krigen mot viruset fortsetter. Vi må fortsette å kjempe det bort, slik at det ikke angriper oss på nytt. Vi må fortsatt være flinke med håndvask, avstand og ta viktige forhåndsregler.

Vi leser at flere restauranter åpner og det virker som vi slipper opp det meste, samtidig leser vi at det er en liten økning i antall smittede og innlagte på sykehus. Er det noe rart vi blir forvirret! En ting er ihvertfall helt sikkert og det er at dette er ikke over! Vi må kjempe fremdeles og stå sammen.

Tåler vi 1 mnd til med hjemmeskole? det er jeg usikker på, men vi gjør alltid det beste ut av hverdagen

Ha en energifylt dag 😊

tenaaringspappa

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg