Det største tiltaket regjeringen kan gjøre er å fjerne…

Hei mandag, der var du igjen 🙂

Det er sommertid, sola skinner. Det er kaldt, det skal sies. Sommertemperaturene har de glemt å justere, men det kommer nok ikke før om en stund. Deilig er det å stå opp og se ut av vinduet og se sola skinne. Helt topp!

Det er mange som er permittert om dagen, flere går på dagpenger og etterhvert går de ned til 62,5 % av lønnen de hadde i opprinnelig stilling. Staten gir mye i disse dager, men det største tiltaket de kan gjøre noe med akkurat nå er å sette ned skatter og avgifter, slik at for eksempel maten i butikken blir billigere. Det vil hjelpe de som har nedsatt lønn i disse dager. Vi er som regjeringen sier i en krise situasjon akkurat nå, og det snakkes om milliarder av kroner hver eneste mnd. Men for den enkelte person, så snakkes det ikke om disse summene.

Moms og avgift kan de gjøre noe med. Matvareprisene er høye her til lands, og vi har ingen mulighet til å reise over grensen til Sverige for å kjøpe mat. Matbutikkene kan fortelle om en stor økning av omsetning etter at grensen ble stengt, det er jo ikke så rart og flere hadde selvfølgelig handlet her i Norge ellers også, om det hadde vært billigere. Regjeringen snakker hele tiden om grensehandle, og at vi må redusere den. Det regjeringen gjør er å sette opp for eksempel sukkeravgiften og andre avgifter slik at det blir dyrere å handle i Norge. Tror de seriøst at det vil redusere grensehandelen!?

Det samme med vinmonopolet, de merker stor økning i omsetning. Ja det er jo klart, grensen er stengt og det vil bli en markant nedgang igjen så fort grensene er åpne. Dette er enkelt matematikk som regjeringen og den norske stat bør se. Eller følger dere ikke med i timen!? Tenk så mye vi kan legge igjen i landet vårt, om de skrur ned avgifter og skatter. Da vil det ikke lenger være behov for å valfarte til Svinesund. Da vil flere handle i nærbutikken!

Det høres som sagt mye ut at de pøser ut 20-30 milliarder pr mnd for å holde bedrifter i gang osv. Men noe mer kan gjøres mener jeg, som avgifter slik at matvarer blir billigere. Det snakkes hele tiden om vårt oljefond, som vokser seg større for hver dag som går. Når skal disse pengene brukes er det mange spørsmål rundt. Staten svarer ved for eksempel krisetilstander, skal de åpne opp.  Nå er det krise og unntakstilstander.Nå bør de åpne lommeboka, og holde nasjonen i gang. Vi skal ha noe å gå tilbake til når dette er over, vi ønsker at det blir opprettholdt slik det var før krisen inntraff.

Kjære stat, gjør noe med avgiftene her til lands. Det vil hjelpe de med lav økonomi som har mistet sine jobber, og går på dagpenger.

Ønsker deg en nydelig dag videre, ta var på deg selv og de rundt deg!

Del gjerne

-tenaaringspappa- 

2 kommentarer
  1. Jeg er ikke så sikker på at svenskehandel ville lønnet seg selv om folk kunne handle, når den norske krona er på lavmål da. Og pga at vi importerer så mye, vil prisene stige innenlands etterhvert av samme årsak: Kroneverdi på bånn. En ond sirkel.

  2. Men om de i disse tider, setter ned avgifter og moms, vil de gi tilbake til de som ikke har jobb, og har halvert sin inntekt pga corona krisen. Ha en topp dag videre 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg