Hele Norge holder pusten i dag

I dag varsler myndighetene om nye tiltak som vil tre i kraft, eller om det fremdeles skal være stengte skoler, barnehager osv. Det er allerede snart 2 uker siden vi satt å så på pressekonferansen med Erna og co, og sekundet etter gikk berserk i butikken. Det ble hamstret doruller, mel og annen hermetikk. Jeg bare lurer… har du fremdeles nok doruller? Du trenger kanskje ikke handle mer før neste år 🙂

 

De snart 2 ukene har virkelig gått fort. Vi foreldre måtte tenke nytt, legge plan for en helt ny hverdag. Folk er i permittert fra sine jobber og kronekursen stuper. Det er krisetilstander og hele nasjonen er rammet. I dag føler jeg vi går og holder pusten inn mot pressekonferansen som vil finne sted senere i dag. Her vil det komme nye tiltak, nye tidsrammer, endrede tiltak osv. Det vil legges en ny plan. Det blir spennende å se hva de kommer med!

Det er noen merkelige dager for alle, og jeg tror det er mange foreldre som ligger i vater på sofa´n etter leggetid av små barn. Det kan være utfordrende å være innenfor husets 4 vegger så mange dager på rad. Heldigvis kan vi gå ut, og trekke luft, de som ihvertfall ikke er i karantene. Er hele familien i karantene kan det være utfordrende å holde hodet over vann til en hver tid. Jeg har ingen tro på at skolen igjen åpner og alt blir som før allerede nå. Skal de se noe virkning av de strenge tiltak som er iverksatt så må må de nok holde landet vårt fremdeles stengt. Nå er det heldigvis ikke opp til meg, men jeg føler på meg at det i dag vil komme ennå strengere tiltak.

Det er i disse dager vi kan lese om flere dødsfall i løpet av et døgn, og det blir stadig flere innlagt på sykehuset for behandling. Da vil det være vanskelig å forvare å åpne opp Norge igjen, slik at vi kan leve som normalt. Det er vanskelig å planlegge alt nå frem mot sommeren. Deriblant sommerferie. Vi ligger litt i dvale nå, for hva skal vi gjøre, hvor skal vi reise. Får vi besøkt oldemor på andre siden av landet. Det er mange spørsmål vi rett og slett ikke får svar på i disse dager. Det er bare å ta livet helt med ro og ikke legge for mange planer. Alt settes på vent i disse dager og vi ligger i en slags dvale.

Dere som har små barn der ute i de norske hjem, håper nok at barnehager vil kunne åpne igjen så raskt som mulig. Slik at poden kan aktiviseres på en annen måte enn det vi gjør i hjemmet. Det hadde jo vært fint for alle om denne dritten tar slutt, slik at ikke hele befolkningen får brakkesyke! Det blir spennende å høre hva de kan fortelle under dagens pressekonferanse.

Vi holder pusten, og venter i spenning.

Ha en nydelig dag videre

Prrrrekæs

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg