Savnet begynner å komme

Goooood onsdag !

Sitter her i skrivende stund på hjemmekontoret med nytraktet kaffe i koppen og stolen godt plassert inntil bordet. Som jeg har gjort hver dag den siste uka. Det begynner å bli en vane, vi blir raskt vant med det vi gjør.

I går kom nyheten som vi egentlig regnet med og som er helt nødvendig. Det ville vær rart om de åpnet opp for det normale allerede nå. Jeg føler vi er i en fase hvor flere er smittet og flere blir innlagt på sykehus. Vi har den siste tiden lest om flere dødsfall. Det som er rart er som jeg har nevnt tidligere lysten på en hyttetur. Det er full forstålig. Hva med de som har hytte på åremål osv, de får jo ingen nytte av denne. Det som er overraskende etter pressekonferansen i går. Så kan journalister stille spørsmål til Erna og co. De fleste journalister spør om hva med hytteforbydet. Og er så opptatt av den hytta. Vi bør ha fokus på helt andre ting nå!

Det er litt ensomt å sitte på hjemmekontor, og hjemmeskole. Hverdagen er rar og spesiell. Og savnet begynner så smått å tre i kraft. Savnet etter morgenkaffen på jobb, savnet etter det sosiale i hverdagen. Nå har dette strenge tiltaket vart i snart 2 uker. Og det kjenner vi godt nå. Det å se kolleger elever, venner og familien. Det er det flere som nå begynner å savne. Når skal vi få se de igjen.

Flere og flere er oppe å går på videosamtaler, men det blir ikke helt det samme. Vi kan snakke aldri så mange timer digitalt, men det vil aldri kunne veies opp mot det sosiale. Barna begynner å bli rastløse og nå er ikke skole så gæli allikevel. Her i huset savner de skolen masse, og gleder seg igjen til den dagen de kan møte sine venner.

Vi alle kjenner nok litt på savn i disse rare dager. Det er viktig å ta den telefonen til familie og venner og holde kontakten. Vi må bare håpe at vi om ikke så altfor lenge kan komme smått tilbake til hverdagen igjen.

Det er mange eldre mennesker som hver eneste dag så frem til morgen kaffen sammen med sine gamle venner som har holdt sammen i en årrekke. Det er flere eldre som dro på treningsenteret hver morgen kl 06.00. Sender mine tanker i dag til dere som savner et elelr annet i disse dager. Det er tungt for de fleste av oss. Og mnge sitter der i ensomhet. Husk å ta kontakt med de eldre og ensomme, som for kun et par uker siden hadde det sosiale som de har hatt de siste 30-30 årene. I dag hvor de fleste har telefon, trenger de ikke sitte alene og forlatt. De setter noe stor pris på den samtalen med deg over mobilen.

Vi må gjøre det beste ut av dette og før eller senere så er vi tilbake i en hverdag som vil bli preget av dette i lange tider.

Ønsker deg en superfin dag 🙂

Del gjerne

-tenaaringspappa-

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg