17.mai uken!

I dag var det nok mange som våknet opp og var rolige, tenker at det er jo bare en helt vanlig mandag, helt til de kommer på at det er 17.mai på fredag. Fredag er vanligvis en behagelig dag hvor man kan roe helt ned og finne frem noe godt å spise og hygge seg.

Det er svært mange som begynner å kjenne på stresset, og få litt angst over alt som skulle vært gjort før den store dagen. Alt fra planting av blomster i hage, kakebaking til skolen, gave til lotteri, ja til og med sløyfe på dressen skal være i orden. Det er mye å huske på.  Og i tillegg ønsker vi at dette skal bli en perfekt dag. Det vil det nok bli, det er jeg overbevist om. Det viktigste er å ikke stresse, for stress fører sjelden med seg noe godt. Så trekk pusten dypt en ekstra gang, sett deg rolig ned og legg en plan. Hva trenger jeg? Passer skoa, skjorta, dressen, har vi flagg i orden til barnetoget osv ?

Har man en god plan så går dette som regel i orden i år også. De fleste tenker nok at det der ordner jeg i morgen. Den strømpebuksa til bunaden, ja den tar jeg på vei hjem fra jobb i morgen. Morgendagen kommer og i alt stresset, har du glemt det du egentlig skulle kjøpe med, for var det ikke noe mer? Dagen etter kommer du på at det er strømpebukse som må handles inn, samt noe annet småtteri, men det stresser du ikke med. Det ordner seg. Du kommer i butikken og skal ha det du mangler, Plutselig slår det i deg at det er tomt for varen i butikken. DET er liksom prikken over i´en. Hva gjør du da ??? For det er først da du får stresskropp, hodet vrir seg og hjertet slår ekstra fort. Tenk om du ikke får tak i det du mangler. Du hører med venner og bekjente om de har noe liggende på lur. Det ordner seg helt sikker. Så går dagene, det skjer mye ellers om dagen. Aktiviteter og alt det andre tar jo ikke hensyn til at det er 17.mai . Det kommer i tillegg! 

 

Her er det bare å stålsette seg og gjøre alt klart i god tid. Du går rundt å er litt frustrert i år igjen, tenker neste år DA skal jeg starte i god tid med å sjekke at alt er i hus. OG spesielt klærne, barna og ungdommen vokser og vokser, så det må nok påregnes å gå til innkjøp av noe neste år også. Jeg tror nok det er slik i det fleste hjem, at det blir litt stress og mas dagene før 17.mai. 

Dagen kommer og du tenker….jeg skal ihvertfall stå opp litt tidlig, slik at jeg har god tid. God tid er et ord man bare kan legge bort den dagen, det får bli etter barnetog, russetog og soft is´en som er obligatorisk. Kjenner du på stresset? En ting er ihvertfall sikkert, og det er at det er mye folk ute den dagen. Så det lønner seg å være ute i god tid om man skal sikre seg en god plass for å se på tog osv. Dette er jo en dag som blir trivelig i det man står opp 17.mai og har alt på stell, da kan man senke skuldrene, sette seg ned med en god kopp kaffe og tenke at vi klarte det i år også. Og husk, det skal være litt sånn at slipset henger litt på skrå, is nedover bunaden/dressen og man er meget sliten på ettermiddagen. Da har vi gått hele dagen i deilige myke sko, som kansje er litt for trange. De var det ikke noe vits å prøve tenkte du nok dagen før. 

Hvis du skulle lure, så er det nok slik i de fleste hjem. Det er noe sjarm med det og da, for tenk deg hvor kjedelig det er uten litt spenning i hverdagen. Mange synes det med å gå i tog er kjedelig, og tenker at en skulle så gjerne vært hjemme, sovet lenge og bare stekt seg en pizza. Det ville jo vært litt synd om vi ikke feiret denne dagen! Det er en stor dag, som har mange tradisjoner. 

Ønsker deg en super dag videre, og husk STRESS NED. Du kommer alltid i mål. Det er fortsatt bare mandag og hele 4 dager igjen til nasjonaldagen. Her er det tid nok . 

-tenaaringspappa-

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg