Takk til helsenorge !

Kjære lesere,

I dag er dagen hvor jeg ønsker å reflektere litt over et par ting, samt få ut litt frustrasjon. Vi har nylig vært på Rikshospitalet for kontroll etter en operasjon i Februar i år. Kort tid etter utskrivelse får vi time til røntgen og hos ortoped. Vi får time i april ! Det står i brevet at de dessverre ikke klarte å finne time på samme dag så vi må inn på en torsdag og mandag uken etter. Tross at vi bor i Fredrikstad. Det er jo ikke langt unna, men noe kjipt allikevel med 2 turer. Fri fra skole og fri fra jobb må til å for dette. 

De på sykehuset sier det så flott at dere kan bare melde inn dette til pasientreiser, så får dere igjen dette i form av KM godtgjørelse fra staten. En kjempe gode tenker vi . Det er jo ikke snakk om mye penger, det står ikke på det, men prinsippet ! Vi legger inn dette i pasientreiser. Det de ikke sier noe om er at det må trekkes egenandel av dette, staten gir jo ikke bort penger uten å få noe tilbake. 503 kr er vi berettiget til å få i KM godtgjørelse, MEN av dette trekkes egenandel på kr 298 for turen (149 kr hver vei). Vi sitter igjen med kr 205,50,- Det må jo være en gullkantet avtale 🙂 

Vi møter opp til røntgen i god tid før tiden, og betaler 250 kr i egenandel for 1 stk bilde. Sitter og venter i få minutter, og kommer inn litt før tiden. Det er jo et pluss. Det tar ca 1 1/2 min så er Nadin ute igjen. Vi kan reise hjem til Fredrikstad. 2 timer t/r. Vi setter kursen mot Riksen igjen på mandag uken etter for time hos ortoped. Vel fremme og inne hos ortopeden, blir han litt overrasket over at de kun har tatt et bilde. De skulle jo tatt 2 bilder. Han sender oss opp til røntgen for å ta et nytt bilde. Vi kommer inn med samme da det ikke er noen personer på venterommet. Før vi kunne ta dette bilde, måtte vi pent betale kr 250 i egenandel, jeg forteller at det ble gjort en feil her på torsdag og at det ikke var vi som ønsket det ekstra bilde. Det hjelper ikke sa en arrogant dame i skranken der. Vi må pent betale de pengene. Det som overrasker meg mest er at de ikke klarte å finne time til både røntgen og ortoped samme dag ! Og når vi er hos ortoped så går vi rett inn på røntgen for et ekstra bilde. Alt er bra og vi betaler kr 351,- hos ortoped. 

Vi sitter igjen med en god følelse allikevel, for alt er bra med Nadin og hoften fungerer som den skal . Vi skal fortsette med røntgen og det vil ta tid før det er helt på topp igjen. Vel hjemme sitter vi igjen med en litt frustrert tanke. Vi har betalt kr 851 + 140 kr i parkering, dette for 2 stk røntgen bilder og et kvarter hos en superdyktig ortoped. Det skal han ha! Fantastisk flink med mennesker og i faget sitt. 

Ønsker dere en superfantastisk 1.mai 🙂 Ta godt vare på hverandre 

-tenaaringspappa-

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg