Vi MÅ gjøre som vi gjorde 12.mars 2020

Ja det er kjedelig å leve under strenge tiltak, MEN det er bedre å ha det kjedelig i noen få uker, enn hele 2021. 12.mars 2020, stengte vi ned og det viste seg raskt at vi fikk kontroll på smitten. Naturlig nok var myndighetene mer usikre på det hele, fordi det var noe nytt som rammet oss. Vi hadde ingenting å se tilbake på, bare andre land som advarte land her i nord om at de bør stenge grenser og ta forhåndsregler med en gang.  Vi ventet og ventet helt til Danmark stengte ned, da gjorde Norge det kort tid etter!

Etter at skole, arbeidsplasser, og butikker stengte ned, så vi at smitten raskt sank. Smitten gikk ned slik vi håpet på, noe som gjorde at vi igjen kunne åpne litt opp igjen. Vi fikk et håp om at dette gikk den rette veien. Vi fikk en bedre start på høsten enn vårparten, men det rare er at når vi slipper litt opp så blir vi litt slepphendte.

Vi ser at det vi gjorde fra mars til juni 2020, var bra. Ja vi gikk glipp av en hyttetur i påska, men det er langt viktigere å få kontroll på smitten enn å nyte en hyttetur. Det er flere kommuner som ikke har smitte i det hele tatt, MEN det hjelper så lite når folket skal på hytta fra byer som har mye smitte. Da dras dette med til fjells, og rammer raskt de små hytte kommunene.

Det er faktisk flere som har lyst til å nyte hytta si, de som har hytte i Sverige har ingen mulighet til å kose seg slik som de med hytte i Norge har pr i dag. Mange har ikke kunnet være på hytta i utlandet siden før 12.mars 2020. Og dette ser ut til å drøye i det lange løp. Vi har forsøkt ulike strategier, uten at dette har gitt noe suksess. Smitter øker, og vi er i smittebølge nr 3! Vi er lei, det er rett før vi gjør noe drastisk her for nå har vi fått nok.

Vi leser denne uken at flere menigheter har samlet seg og forkynt sitt budskap. Hva i alle dager er det som skjer i hodet på folk som samles nå i disse dager 16-17 personer i et lokale?!? De fortjener å bli politianmeldt på stedet. Makan til idioter!!

Kjære myndigheter, gjør som dere gjorde 12.mars 2020. Vi ser alle at dette hjalp. Smitten gikk ned, noe vi alle venter på nå. Det vi ser nå er at smitten øker, vi setter smitterekorder i Norge, i flere byer. Det er kjipt å ha det som vi har det akkurat nå, og mange mange sliter. Det er tragisk den situasjonen vi nå er i, men slik vil det være ut 2021 om det ikke endres strategi!!

Steng ned skoler, steng ned alt som er og innfør gjerne portforbud. Bruk det, ikke vent til flere liv går tapt. Vi har ikke flere liv å miste. Vi har mistet mange nok nå! Det fungerer fint med digital undervisning, så dette bør utnyttes!

Nå har det vært forsøkt med å anbefale, gi råd osv. Når det ikke gis forbud blir det ikke strengt nok. Det er slik vi mennesker er satt sammen. Vi må ha helt klare, tydelige forbud. Det er det eneste som gjelder. Og vi ser etter hver ferie at smitten øker. Forskjellen er at tidligere har det vært lav smitte inn mot ferier, og økt underveis. Nå går vi inn i påsken med høy smitte, så hvor denne påsken ender er uvisst.

Myndigheten tørr tydeligvis ikke å innføre hytteforbud nå, men det hadde nok vært smart. Det samles som sagt mange mennesker fra andre røde byer på ett sted, og da kan det påføres mye smitte. Det vil være synd i seg selv at dette kan skje ved mindre kommuner.

Myndighetene bør brette opp ermene, innføre portforbud, hytte forbud og slå hardt ned på alt. Med denne måten vil vi kunne få en langt bedre sommer enn slik det ser ut nå. Det er kjipt og kjedelig ja, MEN det er langt mer kjedelig å ha det sånn som dette her i mange måneder. Jeg tror jeg har mange med meg i ryggen når jeg forteller dette, og kommer med denne klare oppfordringen.

Det koster mye penger, og pengesekken til Norge blør. Dett koster selvsagt, MEN det vil koste langt mer om dette drøyer ut i mange måneder.

Vi vil ha tilbake friheten nå!!

Ønsker deg ellers en fin ukes start!

Del gjerne

-tenaaringspappa-

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg