Husker du den store dagen ?

I helgen var det kickoff for konfirmantene i Borge menighet, og en spent Eline trappet opp i kirken. Hun er i godt lag med venner fra barneskole og ungdomsskole. Dette blir et spennende år. Det er kun 8 mnd til konfirmasjonsdagen. Det er en stor dag for ungdommene.

Nå har det blitt slik i vår tid, at det finnes mange valg innen dette. Om de skal konfirmeres borgerlig, kirkelig eller andre ulike konfirmasjoner. Noen gjør det kansje ikke i hele tatt. Hva blir riktig i denne sammenheng ? Det er nok vanskelig for flere å ta dette valget, for det er flere ting som spiller inn her. Venner, familie og andre inflytelser. Det beste er at poden selv kjenner på hva de føler er riktig. Vi kan ikke stå der å bestemme for de at jo, du skal f.eks stå kristelig. Det kan hende de har et helt annet syn på sin tro. Og da er det viktig at de selv tar del i dette, de er såpass store nå og skal tre inn i de voksne rekker som det heter 🙂

Eline var veldig usikker, og var nok mer eller mindre litt nysjerrig på det borgerlige forhold, hun har ikke den helt store troen. Og det må vi akseptere. Men så endrer hun seg rett før, det har nok med venner og gjøre og de fleste av hennes venner valgte kristelig konfirmasjon. Vi kjører i gang med 1 døgn i kirken, og en presentasjonsgudstjeneste søndagen etter kl 11.00 . Det er fullsatt kirke, og årets konfirmanter blir presentert. Rørende seremoni, og flotte ord og sanger. 

Vi reiser og setter oss, slik holder de oss i form i salen, og vi dupper ikke av. For det er jo tidlig opp på en søndag om man ikke er vant med dette. Veldig kos og møte andre kjente der da, som vi har kjent siden barnehage, skole og fritid. 

En flott dag ble det og Eline er fornøyd. 

På vei hjem sier Eline….Det er ikke sånn her hver helg ??

Nei svarer vi, men dere må delta på noen gudstjenester i løpet av de 8 mnd. Det går fint, og de har nok ikke vondt av dette. Mobilfritt er det og . Det må legge fra seg telefonen, mens de er der. Og det er bra! 

Vi støtter opp uansett hvilke valg du gjør Eline og gleder oss med deg.

Prekæs

-tenaaringspappa-

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg