Sjekk dine testikler!

Det er mye som er flaut og spesielt for en mann er det mange ting vi overser i frykt for at det skal være pinlig og at vi rett og slett ikke skal klare å stå i en ubekvem situasjon. Kanskje i frykt for hvordan vi vil takle dette. Men er det noe som er viktig så er det nettopp det med å ha kontroll på sin egen kropp, og det er du som kjenner vi kropp best!

Det er viktig å sjekke seg, og er du i det minste tvil bør du oppsøke lege. Sjekk dine testikler daglig. Om du kan oppdage kuler her og der på et tidlig stadige så er det gode utsikter for at det skal gå fint, og at du kan komme deg igjennom en sykdom som f.eks kreft.

Vi menn er generelt dårlige på å oppsøke lege. Vi tyner det som regel i det lengste før vi omsider kontakter legen vår. Mange menn vet ikke engang hvem fastlegen er. De har ikke et forhold til de. Her har vi en lang vei å gå, men slett ikke umulig. Det er mange som oppdager kuler eller at kroppen er i ubalanse for sent til å klare å gjøre noe. Vi ønsker jo ikke å dø!

Dette gjelder selvsagt kvinner også, de bør sjekke bryster, livmorhals osv. For i en kvinnekropp kan det være svært vanskelig å finne både kuler, og at livmorhalsen ikke har det bra. Her kjenner jeg at jeg er på tynn is, da jeg ikke kan godt nok om det. Derfor er min helt klare oppfordring til alle og en hver. Sjekk deg!

Menn må lære mer om menns helse, de må ta den tlf til legen. Ta en blodprøve ekstra, det kan være med på at du får lov til å leve lengre, om vi skal sette det på spissen.

Min bror fikk kreft for noen år siden, han oppdaget det heldigvis tidlig, det var en kul i testikkel som ikke skulle være der. Han oppsøkte raskt lege, og ble sendt videre til sykehus, sjekk, fjernet og måtte igjennom en cellegift behandling. Det går fint med bror i dag. Lever som før med sin familie, og har det bra. Der og da når du får vite at du har kreft, så får du nok litt sjokk, panikk og angst på en gang. Du vet ikke hvordan dette går, om du i det hele tatt overlever eller hvordan kroppen reagerer. Han har ikke hatt noe tilbakefall !

Det er ikke alle det går bra med, venter du lenge kan dette spre seg rundt i kroppen, og da blir veien tilbake noe lengre. Det er derfor veldig viktig å sjekke deg. Kjenn etter, kjenn på din egen kropp og spesielt testikler.

Vær med å fremsnakke dette til venner, familie og andre du kjenner. Det skal ikke være slik at vi kvier oss for å gå til lege, eller snakke om dette med andre bekjente.

Ha en forrykende dag!

Del gjerne

tenaaringspappa

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg